Merhaba, amacım dilde derece hedefleyip boğaziçi çeviribilim girmek. Bunun için matematikten yüksek bir net yapmam gerekiyor. Matematik kaynakları olarak sırasıyla sonuç fasikülleri, matematiğin ilacı ve 3-4-5 çözeceğim. Ardına derece isteyenler 3d çözsün denmiş. AYT matematik çözmeyecek olan birinin çözmesi mantıklı mı? nete etkisi olur mu? ilk 12 konu ve problemler özelinde özellikle merak ediyorum. Yada 3-4-5 üzerine orta seviyeye çift dikiş olarak bilgi sarmal çözmem nasıl olur? veya 3-4-5de bırakmam tyt matı fule yakın yapmak için yeterli midir? Geometri özelinde ise tyt ve ayt konuları aynı olduğu için tyt sorularını fule yakın yapmak için ne kadar bir emek göstermeli hangi kanalı izlemeli ve kaç tane kaynak çözmeli emin değilim. Fikirlerinizi yazar ve yardımcı olursanız sevinirim. Oğuz Usta kanalından matematik ve geometri rehber videolarından aklımda bir iki fikir oluştu. Bir dilci olarak özelinde yardım almak için yazdım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taiyang -- 24 Eylül 2024; 22:17:56 > |
Dilci olarak 3d çözmek ve geometri hakkında
-
-
Dershaneye gidiyor musunuz ya da okulda TYT dersleri görüyor musunuz? Yani YouTube üzerinden mi çalışacaksınız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır gitmiyorum. Youtube üzerinden çalışacağım
-
O zaman sonuç fasikülü ya da matematiğin ilacı falan bulaşma.
Dilci olduğun için çok kuvvetli bir temelinin olmadığını ve matematiği sevmediğini (sevmemekten kastım matematiğe olan ilginin şuan sadece üniversite sınavı için olduğu) farz ediyorum. Mert Hoca'nın kampı çok güzeldir yani bir Anadolu lisesinden mezun olmuş veya son sınıfa gelmiş birini alıp en yukarı taşır. Onun VD kitabı ve soru bankasıyla ilerlemeni tavsiye ederim. Soru bankasını bu sene kendisi çözüyor ve gerçekten güzel hazırlanmış. Sonrasında Bilgi Sarmal veya 345 + Orijinal yeterli olur.
Dediğim şu ki, yok fasikülmüş matematiğin ilacıymış falan bana sayısalda mühendislik barajı gelsin diyorsan çöz ama işim garanti olsun matematiği halledeyim diyorsan ki öyle demelisin 60 günlük mertonun kampına gir orada güzelce öğren, pekiştir (ki sadece bu kamp dahi dil için hatta sayısal ilk 80 bin için) tatmin edici yerlere getirir. Sonrasında 345 çözdükten sonra zaten istediğin seviyeye geleceksin. En en iyisi olsun diyorsan orijinal de çöz ama aman aman gerekli değil.
Bunun harici YDT'ye tabi ki asıl, sana kamp önermemin sebebi düzenli olması ve akılda konu anlamında soru işareti olmadan tamamlatması. Kuzenim dilde ilk 100deydi bu arada. Başka bir sorun olursa seve seve yardımcı olurum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kamp olarak Mert Hoca'dan ziyade Bıyıklı Matematikten ilerlemeyi planlıyordum. Dediğim gibi kanal ve kaynak tavsiyesini de Oğuz Usta kanalından aldım ki popüler bir kanal ve tavsiyesine güvenip aldım. Orda da bir kaç kanal öneriyordu biri mert hoca diğerlerinden biri de bıyıklı matematikti.
Temelim olmadığı için sonuç fasikülü ve acili söyledim. Açıkçası matematiğin yüzüne bakalı yıllar oldu. 4 İşlem anca var desem yeridir. Belki faydaları çok olmayabilir ve nispeten vakit kaybı olabilirler ama temelde eksik bırakmamak önemli. Ne kadar doğrudur bilemem. Orjinal zaten bildiğim kadarıyla 3d gibi zor bir kaynak. Aslında konunun başında sorum da buydu çözmek gerekli mi diye.
YDT'm nispeten iyi seviyede şuan amacım tyt'de temelden 100 net üstlerine çıkmak.
-
Dediğim gibi o zaman. Mert Hoca'nın kampı daha iyidir, zaten ordaki soruları vs çözünce fasikül çözmüş ve sondaki testleri çözünce giriş için bir soru bankası çözmüş gibi oluyorsun. Avantajı şu ki hemen konudan sonra konuyu anlatan hocadan dinliyorsun. O sebepten dediğim gibi kamp + sb + 345 yaparsan ideal olur.
Ben bıyıklı mattansa mert hocayı öneriyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X