Dilci olarak 3d çözmek ve geometri hakkında
Merhaba, amacım dilde derece hedefleyip boğaziçi çeviribilim girmek. Bunun için matematikten yüksek bir net yapmam gerekiyor. Matematik kaynakları olarak sırasıyla sonuç fasikülleri, matematiğin ilacı ve 3-4-5 çözeceğim. Ardına derece isteyenler 3d çözsün denmiş. AYT matematik çözmeyecek olan birinin çözmesi mantıklı mı? nete etkisi olur mu? ilk 12 konu ve problemler özelinde özellikle merak ediyorum. Yada 3-4-5 üzerine orta seviyeye çift dikiş olarak bilgi sarmal çözmem nasıl olur? veya 3-4-5de bırakmam tyt matı fule yakın yapmak için yeterli midir?
Geometri özelinde ise tyt ve ayt konuları aynı olduğu için tyt sorularını fule yakın yapmak için ne kadar bir emek göstermeli hangi kanalı izlemeli ve kaç tane kaynak çözmeli emin değilim. Fikirlerinizi yazar ve yardımcı olursanız sevinirim.
Oğuz Usta kanalından matematik ve geometri rehber videolarından aklımda bir iki fikir oluştu. Bir dilci olarak özelinde yardım almak için yazdım.
Fps drop sorunu
Merhaba, oyunu laptopda oynuyorum. Kullandığım laptop Lenovo Lenovo thinkbook g2 are Ryzen 5 4590u işlemicili model. Ram yetersiz geldiği için 8gb ekstra takviye ettim. Sorunum düşük fps almam değil düşük- orta ayarlarda 120fps sabit oynayabiliyorum. Fakat 1-2dkda bir drop giriyor ve fps 10 altına kadar düşüyor. Son zamanlarda bu drop sıklığı arttı. Önceden oyun sonlarına doğru olurdu. Isınma ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. 80-85 derece civarlarında oynuyorum. Asıl kafamı karıştıran önceden böyle bir sorun yoktu. Bu yüzden format attım ve güncellemelerimi yaptım fakat düzelmedi.
Evet laptopda iyi bir performans alamayacağımı biliyorum keza bir gaming laptopu da değil. Fakat özellikle drop son zamanlarda olmaya başladı ve 120 fps sabit oynarken bir anda neden böyle düştüğünü anlayamıyorum. 5-10 saniye sürüyor ve geri çıkıyor fps.
Yardımcı olursanız veya her hangi bir fikriniz varsa söylerseniz sevinirim. Teşekkürler.
Laptop ram orjinalliği?
Merhaba ben lenovo laptopuma 8gb ram takviyesi yaptım. Gskill 1x8 Gskill 3200mhz ddr4 sodimm ram aldım. Gpu z ile kontrol ettiğimde part number
F4-3200C22's'-8GRS çıkması gerekirken s kısmı yazmıyor. Ayrıca model manuf kısmı unknown gözüküyor ve orda yazan serial number'ı gskill sitesinde sorgulattığımda ürün bulunamadı mailini aldım. Bu gpu z ile alakalı bir problem mi yoksa ürünüm orjinal değil mi? şuan rami kullanıyorum ve bir uyumluluk sorunu ile karşılaşmadım.
Lenovo laptop ram ile ilgili
Merhaba benim lenovo'nun thinkbook serisi 15g2 are laptopum var. . Sorum ram miktarı ile ilgili. 8gb ram var. Fakat kullanılabilir ram miktarı 5.9 olarak gözüküyor
Oyun cihazı olmasa da Lol gibi oyunları rahat oynatabileceğini düşünerek almıştım. Fakat istediğim performansı alamadım. Baktığımda ise özellike google sekmesi fazla açdığımda ve lol oynadığımda, ram'in neredeyse sınırına kadar kullanıldığını performans eksikliğinin bundan dolayı olduğunu düşündüm. Bu eksik kalan 2gb ramin sebebi gpu ile paylaşılması olabilir mi? ekran görüntüsünü atıyorum.
Eğer böyle ise bu paylaşılmayı kaldırabilir yada miktarını değiştirmeli miyim? olumsuz bir sonucu olur mu? yada böyle mi devam etsin. Sorum budur bu konulardan pek anlamadığım için size danışmak istedim. Teşekkürler.
Lenovo dizüstü bilgisayarımda çatlak
Merhaba, lenovo thinkbook dizüstü bilgisayarımı sanırım şehirler arasında yolculuk ederken çantamda olduğu sırada bir yere çarptığım için kırık oluştu. Alta fotoğrafını atıyorum. Garantisi devam ediyor. Her ne kadar pek umudum olmasada size sormak istedim. Yetkili serviste tamiri olur mu? Bir süredir bu halde kullanıyorum. Bir sorun olmadı.
Merhaba arkadaşlar, öğrenciyim, üniversite için laptop bakıyorum. Laptopdan pek anlamasam da tavsiye videolarından gördüğüm 2 laptop var. Size sormak istedim.
Lenovo ThinkBook 20VG006XTX
Oyun için kullanmayı düşünmüyorum. Okul ve gündelik işler için kullanacağım bu yüzden sizin fikriniz nedir daha iyi bir tercih var mıdır?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.067 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar