Şimdi Ara

Din hakkında konuşurken dikkat edilmesi gerekenler (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
340
Cevap
2
Favori
10.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tum dinleri arastirmisimdir kitaplari da vardir bende ...

Tum dinler Islamiyet dahil Zerdustlukten etkilenmistir almistir vs ...

Ek olarak cok enteresandir ki : Hadisler uzerinden birseylere de varilamaz :) . Hadisler Allah tarafindan indirilmedi tamamen insan eseridir

DH de yillardir yeryer bahsederim de : Yillar once Diyanet'in baslattigi Hadis AYIKLAMA Projesi yani nam-i diger : Uydurma Hadis Ayiklama Projesi neden aciklanmiyor ?

Sunu beklerdim : Sirin gozukmek icin birazcik o insanlari Dinde sogutan Hadislerin red edilemsi ayiklanmasi ilan edilmesi gerekirdi

Neden susuluyor ? Sanirim en az 15-20 yildir susulmakta!

Olacaksa dini referans! Sadece Kur'an-i Kerim olmalidir! Gerisi alayi komple inkar edilmelidir yok edilmelidir ozellikle insan aklinda ...

Sorun da bu ya .... Insanlarin algilayisi aklinda Islamiyet in acizligine sahit olmaktayiz ...

Cunki insanoglu yine herseyi kendisine benzetiyor! Yozlastiriyor!

Zerdust Dini Araplar neden nefret ediyor bir arastir! Araplar haric Avrupa Anadolu Asya da cok sevilmis benimsenmistir. Hatta Mithraizm bile Roma Imparatorlugunda askerlere motive koruma olmustur. Gunes Batmayan ulke Ingiltere de bile etkili olmustur... Gunumuzdeki bilinen bilmeyen bircok yapilanmalarin mistik yuzunun temelini olusturmaktalardir . Yani o yapidakiler yuksek mertebede bie olsa rituelleri vs kokenini bile tam manasiyla bilmiyorlar vs..

Once benliginizdeki Arap bakis acisina kulturu orf adeti vs gore sekillenmis Islamiyet i ayiklayin! Gerci geriye birsey de kalamayacak :/ ...

Nedir bu Karacaraflilarin RAhibeleri ozenti eden kiyafetleri!

Nice sorular var liste uzun ...

Tum bunlara bakinca insan teslim dahi olamiyor... Suphe duyuyor ... Cunki suphe duydugu insan eseri insan esiri olmasidir!

ANLAYANA ...

• Saiki kullanıcısına yanıt
    Bizim örf ve adetlerimiz neden Araplarınki kadar yaygın olmamış?

Ayrıca her ideoloji ikinci paragrafınızla aynı iddiada bulunuyor, Islam dahil.

Islam'ın mesajı yazılıdır, uygulamalar kişileri bağlar.

Bizim şu anki halimizin bir sürü sebebi olabilir. Dünyada her milletin bir hali var. Başka şartlar altında başka hallerimiz olacaktı. Mesela hala Orta Asya'da olsaydık devleti taht kavgasıyla ikiye bölebilirdik.

Dinde zorlama yoktur. Islam'da müslüman olmayanla ille de savaşın diye bir kural yok. Hatta, barış teklif ederlerse kabul edin denir. Müslüman olanıysa öldürmek yasaktır. Bunu bilen bazı halklar "müslüman olduk" diyerek sığınmayı tercih ettilerse bu onların tercihidir, dinin zorlaması değil. Eğer ortada din olmasaydı savaşmayacaklar mıydı? Her millet kendi çıkarları ve varoluşu için bir başka milletle savaşmıştır. Tek fark, müslüman olanın müslüman oldum diyeni öldürememesi ve birilerinin bunu kendi avantajına kullanması.

Gittikleri yeri talan etmek sizin iddianız. Savaş hukukuna en çok dikkat eden kesimlerden birisi müslümanlardır. Yine de yanlış yapılmışsa bu bireyleri bağlar.

Kadına şiddet Islam'ın eseri mi? Suçların ve şiddet psikolojisinin asıl sebebi insanların Islam'dan uzaklaştırılması olamaz mı?

Birisinin bana saygı duyması için ikimizin de insan olduğumuzu farketmemiz yeterli.

• O zaman neden sunu yaparsaniz cehheneme sunu yaparsaniz cennete diyor Kitap! ?

HAni test dunyasinda olunduguna inaniliyorsa ... Ogretmen hem kopya veriyor hem de sinava tabi tutuyor oyle mi ?

Bu ifadelerime daha once de sordum cevap veremediniz gecistirdiniz

Yani temel basit sorular . Cevap veremiyorsunuz

• Birini karsimda gormekteyim :/ ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Arşimet'in konuya dair şöyle bi sözü var:
    Hass.. ordan arşi

'' Her insan ateist doğar ve sonra doğduğu coğrafyanın dini dayatilir.''

ali1903kemal

Oh anasını nasıl olsa kimse araştırmaz etmez sallayın. Ne demiş ne demiş. 😂 😂 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• prf23 P kullanıcısına yanıt
    Nerden buldunuz bu sözünü ordan burdan mi? Mabadiniz? Ben araştırdım yok da öyle bir sözü.
    Nasıl olsa kimse araştırmaz diyipte yazivereyim dediniz sanırım. Oh a.. s...
    ne ala memleket.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali1903kemal -- 11 Kasım 2019; 7:47:2 >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle senin "etkilenme" olarak görmek mecburiyetinde hissettiğin kavram aslında Tek İlah'ın bütün toplumlara aynı dini göndermesi. Bu yüzden, zamanla tahribata uğramış olsalar da elbette ki derinlerde aynı mesajı taşıyorlar.

Bilim dediğin şey de insan eseridir. Dikkate almayalım mı?

Hadisler Hz. Muhammed döneminde yaşanan olayların derlenmesidir. Güvenilir bir derleme yapabilmek için tek yol sözlü aktarımları belli bir "kritere" göre süzgeçten geçirmektir. Hadisçilerin nasıl çalıştığını, olayları ve aktarımları ne şekilde filtrelediğini araştırdınız mı? Yoksa varsayımda bulunmak daha mı kolay?

Diyanet'i ciddi bir kurum zannediyorsunuz.

Hadis bilgidir. Yaşanan olayın aktarımıdır. Bir hadisi 10 farklı şekilde yorumlayabilirsiniz. Insanları dinden soğutan, hadisin kendisi değil nasıl yorumlandığıdır. Ayrıca bir kişi doğru yorumlanmış bir hadis yüzünden dinden soğumuşsa bu o kişinin meselesidir.

Namazın nasıl kılındığını Kur'an'dan bulun. Hangi sırayla, ne şekilde? Neden herkes aynı anlamıyor Kur'an'ı? "Sadece Kur'an olmalı" ifadesi tamamen sizin "beklentiniz"i yansıtıyor. Bilgiyi aktarmanın bir sürü yolu var.

Lütfen şu cümleyi anlayın: "Islamiyet'in amacı sizi müslüman yapmak ya da sizi ikna etmek değil". Bu yüzden ortada bir acziyet yok. Ay'ın amacı sizi aydınlatmak değildir. Isterseniz ay ışığını yolunuzu bulmak için değerlendirirsiniz. Din de böyle bir lütuftur.

Zerdustlük'ün Tek Tanrı'dan gelebileceğini inkar etmiyorum. Arapların ne yaptığı bizi ilgilendirmez.

Islam'ın Arap örfünden bağımsız onca emir ve düzenlemesini görmezden geliyorsanız kim ne yapsın?

Rahibeler ve müslüman kadınlar aynı ortak çözümü ayrı ayrı bulmuş olamaz mı? Sadece taklit mi etmeleri gerekiyor aynı sonuca ulaşmak için?

TESLIM, zannettiğiniz gibi sorulara cevap bulmak değildir. Teslim olursunuz, ondan sonra cevaplar gelir. Siz kısıtlı aklınızla her şeyi çözebileceğinizi zannetmeyin.

ANLAYANA ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Bu yazacağım kısım benim kendi anlayışım. Tüm Islama mal edilemez.

Neden sobaya dokunursan canın yanıyor, uzakta oturursan konfor yaşıyorsun? Sebep-sonuç ilişkisi bana göre. Bazı davranışları yaparsan canın yanıyor, bazılarını yaparsan huzura ulaşıyorsun.

En azından 3. kez aynı şeyi yazıyorum: "Bu test/sınav algısına takılı kalmayın". Gidin o kelime sınav mı, başka anlamları var mı araştırın.

Verebileceğim cevap ancak karşımdakinin anlayabileceği kadar olur. Tekrar okuyun önceki cevapları isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-288644A72 -- 11 Kasım 2019; 7:57:45 >
  • Klaore K kullanıcısına yanıt
    Sonsuz gücün Arapların yaşamına dahil olduğu 23 yıl var. İddia edilen bu. Bu dönemde köle ve cariyenin bebeği Arap sahibin bebeği ile aynı hukukta doğmamıştır.
    Asrı saadet denilen dönemde de sonrasında da doğmamıştır.

Köle ve cariye mal olarak kabul edildiği için bebekleri de Arap sahibin malı hükmünde doğar.
    Sonsuz güç de bunu yasaklamadığı için köle alım satım ve hediye etme durumunu bir türlü terk etmemiştir Araplar. Dünyanın öbür ucuna bir adaya gidersin. Adada sana oranın Arapların köle ticareti üssü olduğunu söylerler. Arap paşalarımın fikri bellidir. Kötü bir şey olsa Allah yasak koyardı derler. Bugün bile diyorlar.
    Bugün bile köle pazarları kuran müslümanlar var. Anti köleci tarihi sizlerden saklıyorlar. Yeniçeri ocağının kurulumunun şeriattaki köleleştirme kaynaklı olduğunu saklıyorlar, ayrıca veda hutbesinde geçen “efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadetinin sahih olmadığı sözü de yıllaca Türkiye’de yazılmadı. O kısım Türklerden saklandı.
    Araplara kölelerin durumlarının ıslahatı konusunda ben bir paye vereyim, helal olsun fakat dünyada köleliğin kaldırılması konusunda Araplara veya müslümanlara paye düşmez. Islahatı başka şey, kaldırılması başka şey.

Benim açımdan bebeler alınabilir satılabilir kiralanabilir mal hükmünde doğarken “üç kez boşadıysan artık çocuklarının anası sana helal olmaz, ya da hırsızın elini kes” gibi ifadelerde bulunan ya da evlatlığın eşiyle evlenmek normal ama süt kardeş olmaz” filan diyen bir sonsuz güce inanmanızda problem yok. Saygım baki.
    Ben inanmam. Ben ortaçağ kanunları ve Arap gelenekleri dışında bir şey görmüyorum orada. Sonsuz bir gücün dahline de inanmıyorum.

Bir de gereksiz hakaretlere başvurmak manasız ve komik. Biraz saygılı olursan daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 11 Kasım 2019; 8:42:50 >

• ali1903kemal kullanıcısına yanıt
    Arşimet'in Caps'ini ben hazırladım. İroni amaçlı. Arşimetin, Arapların yeni din icat ettiği 600'lerden yüzyıllar önce yasadı. Oradan İroni old anlaşılır diye tahmin ettim ancak buradan pek anlaşılamadu. İroni olduğunu belirtecek daha net bir ipucu da koymalıydım. Caps, fake. İroni.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

ona bakarsan aziz nesin de din konusunda çok bilgiliydi

bu işler belli olmuyor ,bazen başlarda çok dindar olan birisi yıllar sonra inkarcı olabiliyor veya tersi olarak yıllarca ateist olarak yaşamış birisi sonradan inançlı olabiliyor

7 yy arapçasını araplar bile unutmuş o nereden bilecek ?

Alıntıları Göster
    bu yazıya cevap vermiyorum,
    her cümlesi sıkıntılı.

• Yine bir dincinin humanist ayahina ateistleri asagilamaya kilif uydurma cabasinda nasil cuvallafigini tanik olfuk..
    Hamd olsun.
    Kedi kani ve keci biynuzu ile..

• Dinini öğrenmeleri zaman alacak ,bende olduğu gibi

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Okumadan etmeden kendi kafanda kurguladığını yazıyorsun. O dönemde bütün ırklar da kölelik vardı ve kölelere zulüm gerçeği inkar edilemez. Sonsuz güç olan Allah kölelerin efendileri ne yiyor ise yemekte kölelerine de o yemekten vermek zorundadır. Köleler müslüman değil gayrimüslümlerden oluşur ve sadece ama sadece yaptığın savaş sonrası esir alınan gayrimüslümlerden oluşur. Yani gideyimde 50 bin lira vereyimde köle alayımda cariye alayımda onu kullanayım tüm işlerde ırgat gibi kullanayım olayı yok. Ya sen yanlış anlayıp yorumluyosun ya da anlayıp bu durumu kabullenmeyip aksine karşı çıkıyorsun, hangisi?
    Zeyd eşi zeynepin kendisi hz peygamberimizi istemiş ve peygamberimize bu durumu anlatan zeyde evliliğini korumasını belirtmiştir. Olayları yine ya okumuyosun yada kafana göre yorumluyosun.
    3 kez boşanma muhabbetini kanıtlarla sun bakalım bir de ben okuyayım ne demek istenmiş ben sana anlatayım senin sunduğun kanıtlara istinaden. Ben sana bilgi aktarırken kaynaklı aktarıyorum onları okumadan cevap yazıyorsundur o kafada bir çocuksun belli. (:
    Hırsız muhabbeti ise yine Allahın emridir ve en iyi cezadır. Hırsız burada hem başkasının alın terini çalmakla kalmayıp kimsenin görmediğini düşünerek bu işe kalkışmıştır. Hırsızlığın zaten temel gayesi kimseye görünmeden başkasının hakkını çalmaktır. Burada atlanılan bir şey var, hem Allahın izzetine saygısızlık hemde kul hakkı. El kesilmesi bunun yanında çok cüzi bir ceza değil mi cemsinan beyfendi? Allahın kuralları çok açık ve en adaletlisidir. Misal ben gelip senin babanı öldürsem benim cezamı senin tanımadığın bir hakim verir snde buna göz yumarsın. Ama Allahın kanununda nasıl biliyor musun? Ben senin babanı öldürsem ve bu durum ispatlanırsa ilk önce gelir sana sorar o hakim. Ne yapmak istiyorsun diye. Ya kısasa kısas, ya fidye yada karşılıksız serbest olarak 3 hakkın var ve yeterlidir. Sen benim hükmümü verirsin ve ceza uygulanır. Burada görüyorum gece gündüz adalet sisteminin adaletsiz olduğundan bahsediyorsunuz hukuk açısından. Allahın kurallarında zerre adaletsizlik yok ve o şekilde bir yaşam da herkes adaletlidir. Ama tabi bunu senin o 10 santigrat derecede kül olacak beynin algılamayabilir. Saygım sonsuz. Ya da 10 santigrat derecede kül olacak beynin algılıyor fakat sen anlamamak istersen oda senin tercihin ammavelakin net ve doğru olan bir olguyu inkar edeceksen de adam akıllı yapacaksın bunu. Siz inanın ben inanmıyorum diyorsan bırak inançsızlığın kendinde kalsın yarım yamalak bilgilerle gelip burada nara atmana gerek yok çünkü idrak yolların tıkalı. Bu dediklerim de hakaret değil gerçekler.

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Tuzlu su hokkabazları da milleti gayelaya getirmeye çalışsın arkadaş.

İşidin referanslarını at bakalım hepimiz okuyalım.

İslam her daim hoşgörüdür taa ki yaratanına ve islamiyete ucu dokunana kadar. Sen istediğin kadar hoşgörülü ol biri annene küfür etse dünyayı ayağa kaldırırsın. Bırakta müslümanlar yaratanına da laf edilince dünyayı ayağa kaldırsın.

At refleri hep beraber kontrol edelim. Hangi ayette sebepsizce gidip savaşın diyor bilgilendir bizi bakalım.

Dindarın çomarlığı çekilmiyor harbiden ama dinsizliğin çomarı da ayrı bir bela. İspatladığın için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

bu yazıya cevap vermiyorum,
    her cümlesi sıkıntılı.

Alıntıları Göster
    cevap vermişsin bile
    sen anlamıyorsan ben ne yapayım ?

sıkıntı falan yok

cevap vermek zorunda değilsin kendini zorlama
  • Klaore K kullanıcısına yanıt
    Sana dinini öğretmek istemiyorum. Git kendin öğren. Sahabelere kim hangi köleyi hediye etmiş, keşke onu bana hediye etseydin demiş de bilmemde. Ayrıca evet köle mal hükmündedir ve alınabilir, satılabilir, hediye edilebilir.
    Efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin de ibadeti sahih olmaz. Biraz öğren ondan sonra konuş. Köle ve cariyenin bebeği de mal hükmünde doğar. İstediğin kadar laf kalabalığı yapıp bana hakaretler yağdır. Bunlar gerçekler, olanlar bitenler. Efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin durumunun Türklerden saklandığı da gerçektir. Ne Çağrı filminde yer alır, ne de üzerinde konuşulup tartışılmıştır. Türkler islamiyet köleliği yasakladı zanneder halbuki köleliğin kalkmasına en çok direnenler bir köle satıcısı Afrikalı krallar, iki müslüman Araplardır.

Tarih ve dini öğrenip sonra konuşursan fakat daha da önemlisi biraz olsun düşünmeye çalışırsan iyi olur. Hakaretleri de bırak artık.
    Benim yazdığım şey çok açık; evlatlığın karısıyla evlenmeyi serbest bırakmayı biliyor fakat bebekler köle doğamaz, doğduğunu iddia edene yüz değnek vurun, o bebek senin bebeğinle eşit hükümdedir demiyor. Yok köleni evlendir bişey yap. Yahu sen bırak kendi evlenir. İster evlenir ister evlenmez.

Türk töresi ile uyumsuz dediğim o üç talakla boşanan ya da üç kere diyelim boşanmış kadının hükmü zaten ayetle sabittir.
    Şöyle bir sahne düşünelim. Genç evlenen iki kişi ve üç çocuk.Yaptıklarımızdan ders aldık diyorlar. Çocuklar kendi anaları babalarıyla büyüsünler, artık tekrar birleşeceğiz diyorlar. Adam ne diyecek çocuğuna? Tamam evladım fakat annen önce başka adamla evlenir de sonra boşanırsa biz birleşebiliyoruz, o zamana kadar sen bende kalacaksın, kardeşlerin annen ve yeni üvey baba ile beraber olacak. Sonra anne mutsuz olur da o adam anneni boşarsa yeniden bir aile olabiliriz. (çünkü kadının erkeğe boş ol deme hakkı yoktur. Erkek bu hakkı en başta verdiğini açıkça beyan etmediyse-boşama hakkı temelde erkektedir şeriatta.)

Yahu buna inanmak çok zor bir şey neden garipsiyorsunuz inanmayanları? Ben inananlara saygı duyuyorum fakat benim burada sonsuz bir gücün kudretini ya da kurallarını görme ihtimalim yok, burada sadece orta çağ kanunları ve Arap gelenek ve ideolojileri var diyorum. Görüşe saygı duymayı öğrenin ve hakaretler yağdırmayı bırakın artık.

Bu yazının son paragrafı Pink'ten family portrait eşliğinde dinlenirse güzel buharlaşıp diffüze oluyor.
    PinkVEVOyoutube
    P!nk - Family Portrait (from Live from Wembley Arena, London, England) (Official Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=eZbj_caIAUE

Sözlerini de koyalım

Uh, uh, some deep shit, uh, uh
    Momma please stop crying, I can't stand the sound
    Your pain is painful and its tearin' me down
    I hear glasses breaking as I sit up in my bed
    I told dad you didn't mean those nasty things you said
    You fight about money, 'bout me and my brother
    And this I come home to, this is my shelter
    It ain't easy growing up in World War three
    Never knowing what love could be, you'll see
    I don't want love to destroy me like it has done my family
    Can we work it out, can we be a family?
    I promise I'll be better, Mommy I'll do anything
    I promise I'll be better, daddy please don't leave
    Daddy please stop yellin', I can't stand the sound
    Make mama stop cryin', 'cause I need you around
    My mama she loves you, no matter what she says, its true
    I know that she hurts you, but remember I love you, too
    I ran away today, ran from the noise, ran away
    Don't wanna go back to that place, but don't have no choice, no way
    It ain't easy growin' up in World War three
    Never knowin' what love could be, well I've seen
    I don't want love to destroy me like it did my family
    I promise I'll be better, mommy I'll do anything
    I promise I'll be better, daddy please don't leave
    In our family portrait, we look pretty happy
    Let's play pretend, let's act like it comes naturally
    I don't wanna have to split the holidays
    I don't want two addresses
    I don't want a step-brother anyways
    And I don't want my mom to have to change her last name
    In our family portrait we look pretty happy
    We look pretty normal, let's go back to that
    Let's play pretend, act like it goes naturally
    (Can we work it out, can we be a family?)
    (I promise I'll be better, mommy I'll do anything)
    Let's play pretend act and like it comes so naturally
    (I promise I'll be better, daddy please don't leave)
    (I promise I'll be better, daddy please don't leave)
    Daddy don't leave
    Daddy don't leave
    Daddy don't leave
    Turn around please
    Remember that the night you left you took my shining star?
    Daddy don't leave
    Daddy don't leave
    Daddy don't leave
    Don't leave us here alone
    Mum will be nicer
    I'll be so much better, I'll tell my brother
    Oh, I won't spill the milk at dinner
    I'll be so much better, I'll do everything right
    I'll be your little girl forever
    I'll go to sleep at night

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 12 Kasım 2019; 3:10:39 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.