< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 7 Kasım 2019; 5:54:25 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 7 Kasım 2019; 5:54:25 > |
Beyin dediğin kısıtlı bir işlemci. Bu kısıtlı işlemciyle ve kısıtlı sensörlerle her şeyi çözmüş gibi konuşmak ne derece doğru diye kişi kendini sorgulamalı.
|
İnsanlık tarihinde 10.000 küsür farklı inanış var. Seninkini özel kılan veya bunlardan farklı kılan hiçbir şey yok.
Kaldı ki Hinduizm hakkında ufak bir diyalog geçse hemen "ahahaha ineğe tapıyolar ahaha" diyenler Müslüman değil mi? Zaten 50-60 yıl sonra hiçbirimiz olmayacağız. Saçma sapan din felsefesi kasacağım diye uğraşma, rahat ol azıcık ya. |
Sen böyle diyorsun, peki ünlü bilim adamı Max Planck ne diyor:
"Hangi sahada olursa olsun, bilimle ciddi şekilde ilgilenen herkes, bilim mabedinin kapısındaki şu yazıyı okuyacaktır. 'İman et'. Allah'a inanmak, bilim adamlarının vazgeçemeyeceği bir vasıftır." |
“Tanrı olmadığını ispatlayabileceğimi iddia etmiyorum. Aynı şekilde Şeytan’ın uydurma olduğunu da ispatlayamam. Hıristiyan tanrısı var olabilir, Olimpos’un tanrıları da var olabilir, ya da eski Mısır’ın, ya da Babil’in. Ama bu varsayımlardan hiçbiri diğerinden daha olası değildir. Bunlar, olası bilgilerimizin bile dışında duruyorlar, herhangi birisini ciddiye almak için hiç bir sebep yoktur.”
Bertrand Russell |
Türk töresine aykırı bu ortaçağ Arap gelenekleri diyorum. Kadının başkası ile evlenme zorunluluğu kısmına.
Bu durum bir uygulamaya yönelik olduğuna göre kadınla tekrar evlenmek istersen o başkasının koynuna girmeden uygulama olanağı var mı? Yok. Köle ve cariyenin bebeği köle doğarken yani alınabilir satılabilir kiralanabilir mal hükmünde doğan bebekler varken bugün kimsenin uygulamayacağı şeyler gönderen bir sonsuz güce ben inanmıyorum. İsteyen inansın, kendisine dönmek isteyen karısına da önce başkasıyla evlenmek zorundasın desin. Atayiz değilim bu arada. Deist agnostik panteist animist denebilir |
Arşimet'in konuya dair şöyle bi sözü var:
|
Türkiye'deki din düşmanlığının İslam ile ilgili olduğunu mu düşünüyorsun gerçekten?
Benim Türkiye sınırları içerisinde müslüman diyince aklıma gelenler akp, yalan, cahillik, yobazlık oluyor, bunun sebebi de dinin kendisi değil de o dinin mensupları oluyor. Hakaret eden genelde dinden ziyade doğrudan o kişilere ediyor. Diyeceksin e benim x arkadaşım var, müslüman, hiç yalan söylemez, kimseye karışmaz vs., e benim de var, ama istisnalar kaideyi bozar mı? Benim kendi deneyimlerime göre gördüğüm çoğu müslüman cahil, bu tek başına bir anlam ifade eder mi? Hayır. Ama farklı farklı insanlar, farklı çevrelerinde aynı şeyi görüyorsa ve milyonlarca insan hem fikir olabiliyorsa bambaşka bir sonuç çıkar ortaya. Geçmişte durum böyle değildi, çünkü insanların bilgi alacak kaynağı yoktu, kitaba ulaşım bile zordu, o yüzden çok zeki ve araştırmacı insanlar koyu dindar olabiliyordu, ama durum değişti, şuan internete ulaşımı olmayanlar azınlıkta, e dolayısıyla da bu bahsettiğim insanların çoğu dindar olmuyor. Kaldı ki dinci diye sevmediğimiz insanlar kendi dinlerine bile uymuyor ki, desen e sen sadece bazı kurallara uyuyorsun diye, küfredip sana mı kaldı benim dinim der. Tabi haklılar, bana kalmadı, ama çevremizde dindar olarak gördüğümüz insanlar da bunlar. Ramazan ve cuma değilse içki içen, iddia oynayan, sonra da ateistlere küfür eden adamların nesine saygı duyalım abicim? Saygı duyulacak tarafı mı var bunların? Ben gerçek islamı da, gerçek müslümanı da neredeyse hiç ama hiç görmüyorum, nerede bu insanlar? Ağzından Allah lafı çıkanlar çok büyük ihtimalle iğrenç insanlar oluyor, arada olmadığı zaman da kafaya takmıyoruz zaten. Türkiye'nin de içinde olduğu pek çok ülke çok büyük bir değişim içerisinde, 15 sene önceyi düşün, biri ben ateistim diyebilir miydi? Diyemezdi, ama her geçen gün bu baskı azalıyor, çünkü çoğunluklarını yavaşça kaybediyorlar, belki ben göremem ama bir gün azala azala bitecek, buna da kalıbımı basarım. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-288644A72 -- 15 Kasım 2019; 21:55:25 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 7 Kasım 2019; 6:40:18 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 7 Kasım 2019; 19:18:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |