"Kendi kendini düşüneni gene eklemleyip nesnesini çıkarabiliyorsun.Ama ancak üçüncü kendiyi asla getiremezsin" İnsan aklının yapabildiği şey tam da söylediğinin tersine her düşünceyi girdi alıp çıktı üretebilmesidir. Yeni çıktı bir sentez ise onu da girdi alır ve bu problemin çözümüne yardım eden bir yere ulaşana kadar devam eder. Herhangi bir andaki düşünce zaman içindeki pek çok düşüncenin girdi olarak alınıp çıktı olarak üretilmesinden kaynaklanan bir SENTEZ düşüncedir. Hiç bir aksiyom gökten zembille inmez. Öğrenilir. Bir de, okunurluğu ve anlaşılırlığı artırması bakımından, düşünce akışınızı yönlendirirken, akıştaki SÜREÇ'i göz önüne alarak ve ani fikir sıçramalarından kaçınarak, kendinizi sizi tanımayan bir okura anlatmanın zorluğunun farkındalığıyla ortaya koyabilmeniz yönünde şahsi bir ricam olacak. |
Din ile Felsefe çelişir mi ? Hegel ve Farabi fikirleri ışığında bir yazı (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sailor64"Kendi kendini düşüneni gene eklemleyip nesnesini çıkarabiliyorsun.Ama ancak üçüncü kendiyi asla getiremezsin"
İnsan aklının yapabildiği şey tam da söylediğinin tersine her düşünceyi girdi alıp çıktı üretebilmesidir.
Yeni çıktı bir sentez ise onu da girdi alır ve bu problemin çözümüne yardım eden bir yere ulaşana kadar devam eder.
Herhangi bir andaki düşünce zaman içindeki pek çok düşüncenin girdi olarak alınıp çıktı olarak üretilmesinden kaynaklanan bir SENTEZ düşüncedir.
Hiç bir aksiyom gökten zembille inmez. Öğrenilir.
Bir de, okunurluğu ve anlaşılırlığı artırması bakımından, düşünce akışınızı yönlendirirken, akıştaki SÜREÇ'i göz önüne alarak ve ani fikir sıçramalarından kaçınarak, kendinizi sizi tanımayan bir okura anlatmanın zorluğunun farkındalığıyla ortaya koyabilmeniz yönünde şahsi bir ricam olacak.
İmgenin dönüşümü(locketan girip post yapısalcılıktan çıkabileceğimiz yelpazede genişlikte tema) farklı refleksiyonun aşamaları ve sapmaları farklı.İmgenin dönüşümünde gösterilen başkasının gösterenidir(ya da tam tersi) ve böylece kendini sonsuzca reprodüksiyon eder
Yukarıdaki tarifin bilinçteki karşılığı yönelen bilinç yani niyet.Zira öncelikli özne gösterilendir gösterilen gösteren sahnesinin gerisinde bulunan insan değil.Anlaşılması zor olduysa humedaki pasif ve kanttaki aktif zihin örneğini vereyim
Refleksiyon ise 5'e kadar devam eder hatırladığım kadarıyla ama 3'ten sonra sapar.Kendi kendini düşünen adamı düşünen adam mesela 4.adım.Ama kendi+kendi kendini düşünen adam denen şey ancak a posterori analitik önerme kadar vardır
Kusura bakmayın.Bazen ultra ''akademik'' yazabiliyorum.Zira blog yazısı misali zamana yayılmamış ve kurguyla yazmadığımdan bir yerlerde çok ''teknikleşebiliyorum'' Varlık ve zaman gibi kitaplar en azından uzun yani yayılmış.Benim yazılarımın ultra kısalığı işleri daha da zorlaştırıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 10 Ekim 2020; 23:43:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X