Şimdi Ara

Dinamik Mikrofonu bilgisayara bağlayınca çıkan ses gürültüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben elimdeki genelde amfiye bağlayarak kullandığım dinamik mikrofona bugün jack çıkışlı kablo aldım, bir de jack ufaltıcı aldım bilgisayarın mikrofon yuvasına oturabilsin diye. Sorunumu buraya yazmadan önce biraz internette araştırdım fakat tatmin edebilecek bir cevaba ulaşamadım, mikrofonu bilgisayara taktığımda ve "dinle,ye" aldığımda çirkin bir cızırtı yapıyor. Fakat mikrofon sesimi algılıyor, yani kendimi de duyabiliyorum lâkin çok kısık bir şekilde..

Ve belki konuya hakim arkadaşların işlerine yarar bu bilgi eklemek isterim, şimdi 3 parça kullanmış oluyorum, mikrofon, jack çıkışlı mikrofon kablosu, ve ufak jack küçültücü. Sadece jack küçültüyü bilgisayara taktığımda bu cızırtının aynısını alıyorum, bunun sebebi nedir? küçültücüde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum zaten elektronikçilerde 2-3 lira bir şey kendisi, ve takılan jackın çıkışını ufaltmaktan başka bir işe yaramıyor, fakat dediğim gibi sadece bu küçültücü takılıyken (yani diğer 2 parça takılı değilken) bile bu cızırtıyı alıyorum.

Preamp yazısı gördüm bir kaç yerde, 180 tlden başlıyor onlar da, şimdilik çok bulaşmak istemiyorum ama zorundaysam almaktan başka durumum da olmayacak gibi..
    Ve bu preamp nedir neye yarar sadece sesimi temiz duymaktan başka ne elde ederim?

Yada silbaştan dinamik mikrofonun bilgisayarda kullanılması yanlış mıdır? İlla bilgisayar için olan kristal mikrofonlardan mı almak zorundayım?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Ek bilgi: Evde 2 adet bilgisayar var, kullandığım bir laptop. Bu sorun laptopta yaşanıyor.

Az önce masaüstüne taktım aynı şekilde. Hiç bir sorun yok, ne bir cızırtı ne de başka rahatsız edici bir şey..
    Ve masaüstü bilgisayar şu anki kullandığıma kıyasla kat ve kat daha eski bir makina, yani ses kartı eğer bu laptopta yoksa, onda hiç yoktur diye düşünüyorum (onboarddır yani)
  • Vi Hyena kullanıcısına yanıt
    Preamfi ile mikrofon sinyalini yükseltip line in girişinden bilgisayara vermek sorunu çözecektir. Aynı sorun bende de var. Ama preamfş kullanınca mikrofon girişini dinleme moduna almak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Ekim 2014; 22:07:27 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.