Şimdi Ara

Dinlere inanmayıp yaratılışa inananlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yani bir kanıtımız yok. Ama olabilir bişey.

Simülasyonda olduğumuzun birkaç gerekçesi var ama o ayrı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3559F3B6A

Yani bir kanıtımız yok. Ama olabilir bişey.

Simülasyonda olduğumuzun birkaç gerekçesi var ama o ayrı.
    Olabilir tabiki bizde faydalanmak için yapay zeka yapıyoruz. Simülasyonda olduğumuzun birkaç gerekçesi nedir sizin için? sonsuzluk ve kuantum fiziği benim için bu ihtimali güçlendiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Communist

Olabilir tabiki bizde faydalanmak için yapay zeka yapıyoruz. Simülasyonda olduğumuzun birkaç gerekçesi nedir sizin için? sonsuzluk ve kuantum fiziği benim için bu ihtimali güçlendiriyor.

Alıntıları Göster
    Belli sınırların olması. O sınırları aşmanın imkansız olması. Fizik motorunun o kurallara göre kurgulandığının göstergesi. Örneğin planck sabiti, ışık hızı.

Onun harici kuantum fiziği çok müthiş bir gerekçe. Çift yarık deneyinde elektronlar gözlemlenince farklı gözlemlenmeyince farklı davranıyorlar. Gözlemlemediğin zaman bir sürü ihtimal ve bu ihtimallerin farklı olasılıkları vardır, ama gözlemlenince bir gerçekliğe çöker. Kısaca bakınca ayrı bakmayınca ayrı davranır. Ona baktığını anlar sanki Bu mantık pc oyunlarında bile var. Örneğin gta oyununda bir arabaya bakıyorsun. Arkanı döndün. O araba orada araba olarak değildir. Koddur. Sen ona bakınca görüntüye dönüşür. Bakmayınca koda dönüşür.

Yine kuantum mekaniğinde dolaşık parçacıklar arasında ne kadar mesafe olursa olsun bir şeyden aynı anda etkilenirler. Aralarında 13 milyar ışık yılı mesafe olsa bile. Oyunlarda da bu böyledir. Kodlamadan anlıyorsan duplicate edip birbirine bağladığın nesneleri farklı yerlere koyduğunda birine bişey yaparsan aynısı ötekine de olur. Örneğin çöp kutusu. Bir çöp kutusu modelledin ve çok büyük bir harita yaptın. Birini bir ucuna birini bir ucuna koydun. Eğer bunlar tek bir kaynağa bağlıysa birinin rengini, boyutunu vs değiştirdiğinde diğeri de aynı anda değişir. Oyunda bir yapay zeka olduğunu varsaysak, bir çöp kutusunda ötekine gitmesi müthiş fazla zaman alabilir. Ama sen anında değiştirdin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.