Şimdi Ara

Dinlere inanmayıp yaratılışa inananlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tabletlerde yazan doğru ise o gün hiç gelmez gibi duruyor.

Bu adamlar bizi kendi halimize bırakmaz.

Kurandan bir ayet: insan başı boş bırakılacağını mı sanıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 9 Mayıs 2019; 21:13:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın düz olmadığı MÖ 500’lü yıllarda söylenirken sümerler MÖ 4000 yıllarında gezegenleri güneşin ısıttığını ve güneşin etrafında döndüğünü bilmesi çok ilginç doğrusu.

Ünlü matematikçi ve düşünür olan Pisagor, MÖ 500’lü yıllarda Dünyanın yuvarlak olduğunu bilmiş ve kurduğu ünlü Pisagor okulunda bunu öğrencilerine öğretmiştir.
  • sokaktaki kedi denizdeki balık neden varsa biz de o yüzden varız neden bir amaç olsun ki.
    İnsan türü egosu çok yüksek bir tür tüm kainatın kendi için olduğunu düşünecek kadar hemde tüm dinlerin temelinde gerek ilahi adalet-karma gerek cennet cehennem reenkarnasyon kavramlarının temelinde bu ego yatıyor
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Eğer yaratılış varsa bir amaç olması gerekir farkında olmasakta hala yaşadığımız için bu amaca hizmet ediyoruz diye düşünüyorum.
  • Seni yarattğına inandığın tanrına göre kendini ne kadar aciz hissediyorsan sendende bir o kadar aciz olan bir canlıya yada maddeye bak (bu cansız bir nesne de olabilir mesela basit bir taş) ve onun hakkında, tanrının senin hakkında düşündüğü gibi veya düşünebileceğini tahmin ettiğin gibi düşün bakayım sana ne kadar mantıklı geliyor bu olay.
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Benim için taş nekadar önemliyse tanrı için ben okadar önemliyim. Doğrumu anladım hocam demek istediğin bumu? öyleyse taşı ben yaratmadığım için uygun bir örnek değil gibi.
  • Communist kullanıcısına yanıt
    Peki taşı sen yaratabilseydin senin için ne kadar önemi olurdu, unutma bu arada tanrının diğer bütün gezegenleri, galaksileri vs. yarattığı gibi taşta senin yarattıklarının arasında küçücük basit bir örnek olacak.
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Dostum o konuda haklısın evrene bakarsak çok küçük kalıyoruz ama yinede bir önem var mesela bizim bir iğneyi imal etme sebebimiz var tanrının sebebi nedir merak ettiğim bu.
    Tanrının bir sebebi yok çünkü tanrı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asus gl702

Tanrının bir sebebi yok çünkü tanrı yok.
    Ben o konuda emin değilim dostum benim gibi varlığına ihtimal verenler yada inananlar(Deistler vb.) olduğu için görüşlerini sorayım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 10 Mayıs 2019; 14:32:6 >
  • 1 kişi de yazmamış biz gomünük diyoruz ama bu gomünük ne ? Konuyu okuyorum ama gomünük ne biri açıklasın uzaylı ırkı mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jervis

1 kişi de yazmamış biz gomünük diyoruz ama bu gomünük ne ? Konuyu okuyorum ama gomünük ne biri açıklasın uzaylı ırkı mı ?
    Komünist
    neden gerekir onu diyorum işte ,yani bunu düşünen sadece bizim tür mü çok merak ediyorum acaba sokak kedileri de reenkarnasyona falan inanıyor mu ilahi adalet gibi bir düşünceleri var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

neden gerekir onu diyorum işte ,yani bunu düşünen sadece bizim tür mü çok merak ediyorum acaba sokak kedileri de reenkarnasyona falan inanıyor mu ilahi adalet gibi bir düşünceleri var mı
    hayvanların o kadarına aklı yeteceğini sanmıyorum aynısı benimde aklıma gelmişti neden gerekir? çünkü hiçbir şey nedensiz yapılmıyor, hepsi ihtiyaç için olmasada eğlence için yapıyoruz bir sebep var sonuçta.
    Bazı hayvanlarda IQ 90lar civarında insanda ortalama 100 olduğuna göre bazı gerzeklerden zeki türler var

ihtiyaç olmasa da eğlence demişsin ya yaratıcı eğlenmek istedi belki nerden bileceksin (hepsi ihtiyaç için olmasa da kısmı zaten cevabı yanında getirmiş)
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Hocam bende onu merak ediyorum önemli bir görevdemiyiz yoksa eğlencesine oluşturulmuş bir evrendemiyiz belkide yeterince geliştiğimizde diğer tanrılarla savaşmak için bizi kullanacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Communist

Hocam bende onu merak ediyorum önemli bir görevdemiyiz yoksa eğlencesine oluşturulmuş bir evrendemiyiz belkide yeterince geliştiğimizde diğer tanrılarla savaşmak için bizi kullanacak
    her şeye gücü yeten bir yaratıcı neden seni kullansın ki ?
    Buna ilave olarak (konu dışı ama) meleklere neden ihtiyacı olsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

her şeye gücü yeten bir yaratıcı neden seni kullansın ki ?
    Buna ilave olarak (konu dışı ama) meleklere neden ihtiyacı olsun ?

Alıntıları Göster
    Aynı görüşteyim dostum kafamdaki tanrı modeli her şeye gücü yeten değil tek olmak zorunda değil.
  • Bizi izleyen karınca çiftliği sahibi bir çocuk gibi olabilir. Belki de bizi izlemiyordur.

Ama şöyle çok müthiş bir fikrim var. Bence yapay zeka elde etmek için aşırı gelişmiş topluluklar bizi simüle etti. Şuan simülasyondayız (zaten yüksek ihtimal öyleyiz). Beynimiz gelişiyor. Beynimiz belli bir gelişmişlik seviyesine gelince de istedikleri yapay zeka kodunu elde etmiş olacaklar ve bizi kapatacaklar.
  • Bir arkadaşım buna benzer düşünceye sahip. Tanrının bizden bilgi topladığını düşünüyor biz geliştikçe oda gelişiyormuş
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.