Zeblaze Ares Bluetooth 5.1 akıllı saat
Merhaba
Çok isteyerek aldığım zeblaze ares hakkında forumda konusunu göremediğim için konusunu açarak , almak isteyenlere fikir oluşturmak istiyorum.
Aynı anda kospet rock da aldım. onun da karşılaştrımasını eklemek istiyorum.
****** resim ve güncellemeleri ekleyeceğim.******
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Genel özellikleri
Ana gövde boyutu: 41*46*11mm
Ağırlık: 33g
Kayış uzunluğu: 120mm (uzun), 75mm (kısa)
Kayış genişliği: 20mm
Ekran: 1.3 ''HD renkli dokunmatik ekran
Çözünürlük: 240x240 px
Sensörler: kalp atış hızı sensörü, yakınlık sensörü, ivmeölçer , tansiyon
Bluetooth sürümü: Bluetooth 5.1
Pil: 170 mAh
Şarj süresi: 1.5 saat
Pil ömrü: 15 gün (güç tasarrufu senaryo); 7 gün (tipik kullanım senaryo) (bu yalan :) )
Suya dayanıklı: 30 metre ( 30 metre deneme şansım olmayacak malesef)
App: GloryFit ( çinliler yazılım yapmasın )
Uyumluluk: Android 4.4 veya iOS 9.0 ve üstü ( Bt4.2 nin altı telefonalara almayın. Ben 5.1 ile denedim bağlantı kopmuyor...)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Resimler:
burayı eklyeceğim.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şarj konusunda denemeler :
İlk olarak Bt5 ve üzeri makineler eskilere göre daha hızlı şarj oluyor. içine koydukları sistem farklı herhalde. SAtıcı diyor ki 7 gün ama bence telefona bağlı 3-4 gün telefona bağlı olamdan 8-11 gün arası diyebilirim. Ben telefona bağlı değil de bütün gün kolumda bileklik gibi kullanıyorum 8 gün diyebilirim. Hatta 5. günde %50 de şu an. Ekran en yüksekte açık + devamlı her saniye nabız ölçüyor ( bunu ayarlayamamışlar. Normalde süre belirlemeleri gerekiyor ama yapamamış elin çinlisi.)
Yorumlarım :
Neden almalısınız?
Neden almamalısınız?
güncellemeler:
Kospet Rock Akıllı saat
Merhaba
Çok isteyerek aldığım kospet rock hakkında forumda konusunu göremediğim için konusunu açarak , almak isteyenlere fikir oluşturmak istiyorum.
Aynı anda zeblaze ares de aldım. onun da karşılaştrımasını eklemek istiyorum.
****** resim ve güncellemeleri ekleyeceğim.******
Genel özellikleri
➤ Bluetooth sürümü: Bluetooth 5.0
➤ Çip: nRF52840
➤ Bellek: RAM 64KB + ROM 128M
➤ Su geçirmez: 3ATM su geçirmez
➤ Ekran: 1.69 inç TFT ekran, çözünürlük 240*280
➤ Pil: 350mAh polimer pil ( bunu ben ekliyorum eski tiplere göre daha hızlı şarj oluyor.)
➤ Pil ömrü: günlük kullanım 14 gün, 50 gün bekleme ( Bunun yalan oldğunu hepimiz biliyoruz :) )
➤ Telefon APP adını bağlayın: Da Fit ( çinliler yazılım yapamıyor.)
➤ Destek uyumlu bağlantı cep telefonu sürümü: IOS 10.0 ve üstü, Android 5.1 ve üstü ( **** BT 4.2 nin altı bulaşmasın asla)
kayış boyutu : 20mm (yedek kayışı desteklemez) ( ince plastik ama güzel plastik.)
paket içeriği (kutuda) : Smartwatch x1, şarj kablosu x1, manuel x1, garanti kartı x1, koruyucu Film x1
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Resimler:
burayı eklyeceğim.
Şarj konusunda denemeler :
Genel olarak hiç kapatmadım. Durduğu yerde de kendi kendine şarjı gidiyor. Yaklaşık %7-9 arası günlük durduğu yerde gidiyor. Ama bluettoh kullanımında günlük %22 BT bağlantısı yiyor gibi. 14 gün çalışma süresi BT bağlantısı kullanmadan günlük 3-4 saat kullanım için diyebilirim. Bence tahmini 5-7 gün.
BT sürümü 5.0 ve yüksek olanlarda şarj süresi ciddi kısalmış. Eskiden 2 saat gibi şarj sürelerinde olmasına rağmen şimdi 1 saat ya da 45 dakika.
Yorumlarım :
Neden almalısınız?
Neden almamalısınız?
güncellemeler:
Merhaba
Forumda blokladığımız kişilerin açtığı konuları görmememiz gerektiğini düşünüyorum.
Bu çok mantıksız. Sonuçta forumda amacı belirsiz ve garip insanlar var. Biz de blokluyoruz. Ancak hala konuları boşa yer kaplıyor ve hatta rahatsız ediyor.
Merhaba
yaklaşık 10-11 yıllık superonline kullanıcısı olarak özellikle hukuk ile ilgilenenlere bir şey soracağım.
99.50 tl lik taahütüm var. Resmi sözleşmemde de 99.50 liralık olan bir ürünün fiyatını vergiye zam gelmesi nedeniyle kendi kendilerine artırıyorlar.
Bana "Her şey dahil " adı altında satılan bu ürün otomatik olarak zamlanıyor.
Bununla ilgili ben tüketici hakem heyetine başvurup ödediğim ve ödeyeceğim faturalardan iade almak istiyorum ama bunun yol yordamı nasıldır.
Sözleşmelerdeki vergi kullanıcıya aittir bölümünü istedim , sözleşmede o bölüm yok. Ayrıca müşteri temsilcisi her şey dahil 99.5 tl dedi. Bununla ilgili kullanıcıyı salak yerine koyan bir frmanın da paramı almasını istemiyorum.
Bilgili arkadaşlarımdan rica olarak mutlaka bir şey yazarlarsa sevinirim.
2.5 tl deyip geçmeyin.
Merhaba
Bugün itibari ile elime geçen DT93 model saatin incelemelerini buraya yazacağım. Düzgün bir indirim ile şık ve kullanılabilir bir saat olduğunu düşünüyorum ama henüz yoğun kullanıma sokmadım. Her satıcı kendi ismini veriyor ama model numarası budur.
Teslim tarihi : 12.12.2020
Gümrük fiyat : 18$ üzerinden hesaplanarak 44 TL
--------------------------------------ÜRÜN ÖZELLİKLERİ -----------------------------------------------------
Zaten her yerde özellikler var ama ben kendi gördüğüm özelikleri yazacağım.
1-) 1.78 inç curved ( curved kısmına ekran gelememiş çerçeve gelmiş :) ) Edit: 1.78 inç== uzunluğu imiş saatin. Ekran 38mm gibi.
ips diyor ama yani ya kalitesi kötü ya da ips değil.
2-) Ekran HD. Gerçekten kötü piksellenme yok.
3-) çerçeve metal. Elde ve kolda kaliteli hissi oluşturuyor. Ama ben zeblaze kullanıcısıydım ve saat çok hafif onlara göre 50gr.
4-) silikon değil de deri alın. Silikon kayışı çok kötü. Ama her yerde bulunan kayışlardan olabilir.
5-) Çerçevesi kalın ama apple watch - oppo watch kullanmadıysanız rahatsız etmez gibi.
6-) BT 5.0 Ya benim telefonum da 5.0 olduğu için sorun yaşamadım ya da gerçekten 5.0
7-)BT araması varmış . ( ben kuramadım yapamadım.) Gelen aramalrda sıkıntı yok ama daha arama yapamadım.
8-) 10 kişilik rehber mevcut. ( arama yapılabiliyor ise bu rehber ile hızlı arama)
9-) Tuşlayarak arama yapabiliyorsunuz.
10-) müzik kontrolü var. Hem saate müzik ekleyebilir hem de telefonu kontrol edebiliyormuşsunuz. ( ben saate daha yüklemedim.) *** şu şarkının ismini yazmayı öğrenemedi Çinliler****.
11-) Adım sayar şimdilik doğru. Ama önemli olan araç ve koşu gibi sporlarda. ( zeblazelerde belirli bir hızda mesafe kat edince saymıyordu araç otobüs gibi )
12-) google fit ile uyumlu android ile uyumlu ancak galiba iphonelarla sıkıntıları var. Devamlı güncelleme raporları var iphone için.
13-) Kalp atış sensörü oldukça iyi çalışıyor. GErçek değerlere yakın.
14-) Tansiyon ölçümü var değerlere Yakın diyeceğim. maksimum 1 puan oynar.
15-) Oksijen ölçümü ( bunu deneyecek bir kaynağım yok o nedenle genelde %95-98 arası değişiyor bizimkilerde.
16-) ECG var. Yorum bile yapmayacağım çünkü doğruluğunu ölçemiyorum. ( satıcı tıbbi veri olarak sayılamaz yazmış kendi de inanmıyor :))
17-)Uyku takibi var ama denemedm + bu saatle kolunuzda uyuymazsınız.
18-) Alarm mevcut. titreşimi Yeterli ama eski tip nokia titreşimi var içerisinde.
19-) kronograf mevcut.
20-)mesaj bildirimleri geliyor . Türkçe karakter mevcut. Emoji yok .)
21-) Ekran parlaklığı ayarlama ve titreşim yoğunluğu mevcut.
22-) Tuşlar kalitesiz.
23-) Yazmayı unutmuşum uyardılar ; Saat dili olarak Türkçe mevcut değil. Ama bu saat karmaşık bir saat olmadığı için kullanımda sorun kesinlikle yaşamazsınız.Çok temel ingilizce kullanılmış. Ayrıca
24-) Uygulama telefon diline otomatik çevriliyor. O da translate ile çevrildiği için çoğu şey yanlış çevrilmiş. Bana verseler 10 dakikamı almaz.
25-) Üst kısımda silikon kötü dedim ama kalite olarak silikonu iyiymiş. Böyle pudralı bir silikon gibi ama toz yok , çok mat siyah.
26-)
aklıma geldikçe eklerim.
Birebir oppo watchtan esinlenmişler:). Ama öyle böyle değil.
Henüz elime ulaştığı için şimdilik ilk kutu açılırken ve 1-2 saatlik görüşlerimi yazacağım.
------------------------------- BATARYA -----------------------------------------
daha ilk şarjını yeni yatım. 90-110 dk arası bir sürede tam şarj oldu. Kullandıkça güncelleyeceğim.
Güncelleme ben tam 1 hafta kapatmaksınız doya doya kullandım. Batarya ömrü benim görüşüm tam olarak 120 saattir.
Şunu demeden geçmeyeceğim : Hayatımda 20 liralık bileklik bile gördüm bu kadar kalitesi şarj sistemi görmedim. Şarj sisteminin geldiği yer bombeli ve şarj ucu düz. Tam oturmuyor. Gerçekten bunu yapan kişi kör olmu.
-----------------------------------------------------------------------------------
Çok yeni bir model olduğu için satış miktarı çok düşük. Ben de oppo watch için alsam mı almasam mı diye beklerken bu saati görünce ne kaybederim ki dedim ve aldım.
Sorularınız , şunu dene bunu dene derseniz mutlaka haber edin. Belki çok iyi bir saat çıakcak ya da çok kötü bir saat çıkacak bilemiyoruz. En azından Herkesin aklında bir fikir oluşur.
15.12.2020 Tarihli kullanım raporum : ( batarya %24 hiç kapanmadı saat )
Onun dışında kolumu istemeden oynattığımda da ekran açılabiliyor. Bazen indirdiğimde ekran otomatik kapanıyor. Çözemedim hala. Bazen hareket ile 1 sn geç açılıyor. Tuş ile anında açılıyor. Batarya performansı bir çin saatine göre düşük devamlı bağlı bir saate göre şu an için daha az düşük diyebilirim. Kesinlikle iyi diyemem . Ortalama demek daha iyi olur. ( parlaklık full + gece 8 saat harici telefona bağlı gezdim.
Arama gelen aramalarda sıkıntı yok ama ben hala arama yapamıyorum. Satıcı salağa yattı hala çözüm göndermedi. En kötü ihtimal video çekip paramın bir kısmını ( karar veremedim bu saat için % de kaç önemli) geri alacağım.
Kalp atış sensörü süre olarak ayarlanmaması kötü ancak doğruluğu iyi gibi. Spor yaparken denedim her sporda farklı ve yerinde ölçümler yaptı ama kural 13 hala geçerli.
Çerçeve giderek gözüme batmaya başladı. Hala gözüm opponun saatinde çünkü dürüst olmam gerekirse akıllı saat alacaksanız gerçekten "Akıllı saat" alın derim bu ve bir çok saat aslında akıllı bileklik. Saat dediğin uygulama yüklenebilecek ya da mesaj yazılabilecek bence.
Son olarak da ben saat ile uyumaya çalıştım. Ya ben hayatımda hiç bileğimde herhangi bir şeyle uyumadığım için sevemedim ya da bilekte bi sıkıntı oluşturuyor.
480MB hafızaya sahip şimdi müzik attım içine. Hoparlör baya baya iyi. Net ve yüksek sesli. Hatta az biraz bass efekti bile alıyorsunuz saatten. Video biraz kötü olmuş olabilir ama ciddi yüksek sesi var. Mi 8 telefonum var en yüksek ses seviyesiniden 1 belki 2 birim kısık. İçine resim attım ama resim hiç bir işe yaramadı.
Video için şunu söyleyeyim 4K 60 fps çektim ama ses kalitesi normale göre düşmüş. Hatta çok anlamıyorum ama görüntü kalitesi de ciddi düşmüş gibi.
...
----------------------------------------
15.12.2020 saat 14.56 editidir :
Arkadaşlar arama yapmayı çözdüm. Ben baya salak çıktım. ayar çubuğu var yukarıdan aşağıya çekilen orada 2. BT bağlantısı var. Bu bağlantıyı açıp telefona BT ile bağlamam gerekiyormuş. Satıcı 1 gram yardım etmedi kendim buldum. Hoparlör çok yüksek mikrofonu denemedim.
Hem bu ayarı gösteren hem de aramanın nasıl yapılacağını gösteren video ekleyeceğim mutlaka.
Bu editim için son garip bir durum da gece yazdığım %24 batarya düzeyi uyuyup uyandıktan sonra baktığımda %56 ya çıktı. Ben çözemedim.
-------------------------------------------
Telefona bağlama Yöntemi :
Üst taraftan çektiğinizde gelen menüde kualklık işareti var. Orayı aktif hale getirmeniz gerekiyor ( 2. BT bağlantısı açılıyor saatin. ) Ardından telefonunuzdan bt ayarlarından saate bağlanmanız gerekiyor. Bağlanacağınız isim saatte yazmaktadır. Bu bağlantıya tüm izinleri verdiğinizde telefon bağlantıyı telefon olarak görüyor.
Not: Bu bağlantı açık olduğu sürece ana konuşma merkezi saat oluyor. Aramalar direkt ilk saat ile başlıyor. Ses gür mikrofon orta kalite diyebilirim.
Burası mavi olduğunda saate bağlı oluyor demektir.
Not: saat ile bağlantınız kesilip geri bağlandığında burası otomatik aktif oluyor. Bu nedenle kapatsanız bile konuşma saate geliyor. Benim acayip sinirimi bozdu.
ufak edit : Ya ben 4k çekiyorum kaliteye bak.+ video yan dönmüş + resim kalitesi en yüksek ama kaliteye bak...
-----------------------------------------------------------------------------------------
Edit 19.12.2020
Bu gün itibari ile şarjı bitti. uyuduğum saatler hariç telefon genelde bağlı ve saat son parlaklık olarak kullandım.
Tam 1 hafta 7 gün , 7x24 == 168 saat pil ömrü elde ettim.
Saati hem sporda hem normal gündelik hem de telefon gibi kullandım. VE bence 1 haftada inciğini cinciğini öğrendiğimi düşünüyorum.
Ama yorumlarımı belirli durumlara göre ayıracağım. Böylece hem alacak kişinin kafasında her şey oturmuş olur. Hem de saatin nasıl bir kulvarda olduğunu anlamakta kolaylık yaşar.
1-) Samsung - apple - oppo watch kulvarı :
Bu saat kesinlikle ama kesinlikle bu kulvarlara yaklaşamıyor bile. Aradaki fark , kalite ve kullanım açısından uçurumlar var.
2-) xiaominin üst düzey saatleri ( gts , gtr , xiaomi watch )
Bu saat bu ürünlerle aynı özellikte ancak malzeme kalitesi kolda duruş hissi daha düşük. Eğer bütçeniz var ise bu saatler daha iyi olabilir ama bütçeniz sıkıntılı ise bu saat daha mantıklı.
3-) Diğer çin saatleri ve orta segment saatler :
Bir çok çin saatindne kat ve kat üstün br saat. Özellikleri bunlara göre yüksek ve malzeme kalitesi ekran kalitesi çin saatlerinin %95 ini katlar. Bu saatlerden daha üst saatler anca androidli ve amoled ekranlı çin saatleri diyebilirim. Uyduruk ya da ne idüğü belirsiz saat yerine bu idüğü biraz daha belirli olan saat almak daha mantıklı olacaktır.
4-) Bence tam olarak eşdeğeri olan saat :
Çok düşündüm acaba hangi saat ile karşılaştırmalıyım diye özellikle gts olsa mı dedim ama ekran dışında ciddi fark olmadığı için ben bu saati gtsten daha iyi buluyorum. Çünkü neredeyse 3 katı fiyatı var gts in ( 200 tl benim saat , 600 tl gts )
Bence bu saatin tam olarak eşdeğeri Huawei watch fit!
Gittim yan yana tuttum inceledim. Özellik bakımından ikisinin de önde olduğu konular var. Ama fiyatı ele almazsak eşdeğer saat diyebilirim. Malzeme kalitesi benzer ( watch fitin malzemesi o kadar da iyi değilmiş malesef ) Yazılım ve ekran fit daha iyi ama fiyat ve batarya konusunda bu saat. Ekran büykülükleri neredeyse aynı ( kasa değil ekran ) fitte müzik ismi yazıyorlar ( şükür bir çinli yapmış artık ). Arama özelliği yok fitte ama böyle mükemmel bir deneyim sunuyor mu dt93 te ? 8/10 diyebilirim.
Bana demeyin saatin amacı arama yapmak , değil arama yapmak özellik olarak iyi ama saatin ana özelliiği gibi düşünmeyin bence. Özellikle ankarada o trafikte sesin duyulması zor aynı şekilde mikrofonun da zor + başka birinin olduğu yerde saat ile konuşursanız rahatsız eder insanları.
Yani demem o ki eğer paranız varsa garantili watch fit almak daha mantıklı. Yok param yok derseniz bunu almak daha mantıklı.
Genel kullanım deneyimlerim ( 1 haftalık ):
Kolda yok gibi özellikle kalın mont ve giysi ile acaba kolumdan çıktı mı diye bakıp durdum.
Çerçeve benim moralimi bozmaya başladı. Biraz kalın gibi.
Ekran HD ama yakından bakınca pikseller çok göze batıyor.
Allah rızası için saat ara yüzü eklesinler. 10 tane var 6 sı aynısnın farklı rengi. Bir de her şeyi gösteren arayüz koymamışlar. Ya kaloriyi gizliyor ya bataryayı ya da adımı.
Kolda kaliteli hissi oluşturuyor dedim ya , ya ben alıştım ya da canım fena oppo watch istiyor , o his yok oldu.
Batarya beklediğimden uzun gidiyor ama satıcının söylediği uzunluk yok.
Tansiyon ölçümü çok iyi bence ama hala kalp atış sensörüne süre eklemek akıllarına gelmiyor. 2 kere yazdım.
Hava durumunda nereyi gösterdiğini bilmiyorum. Şikayet yazısı gönderdim hava durumu eklediler konumu çekiyormuş güya , hava durumu yine başka yeri gösteriyor.
Adım sayar otobüs , metro ve bir çok ulaşım aracında yolu saymıyor. Başarılı yapmışlar.
Batarya zayıfladıkça sanki hafif kasma oluyor ya da benim kuruntum bu.
Kasma olayını açıklamak isterim :
bir çok saate göre akıcı ama Türkiye'de satılan akıllı "saat" kavramına uyan bir çok saatten daha yavaş.
Hayatınızda üst düzey saat kullandıysanız bu saat size kötü gelecektir ( ben kullanmadım o nedenle rahatım.:)
Gören herkes beğeniyor.
Dokunmatiği fazla iyi * 3-4 kilometre yürümem gerekti. Saati de denerim deyip yürüdüm. kolum kapalı mont geliyor saatin üstüne , ya çok çok az bi nem oluştu ya da oluşmadı o an bakmak da aklıma gelmedi , bi baktım saat kendi kafasına göre geziyor menüde. Dokunmatiği montu algılamış.
Saat çok şık :) Buradan ilk apple sonra da oppo watch mühendislerine saygı ve hayranlığımı yolluyorum.
Aklıma geldikçe güncelleyeceğim ama bir sonraki güncellememi Hem yüksek çözünürlüklü fotoğraf hem de biraz daha kullanıp özellikle kalori ve adım sayar için % şeklinde bir oran vermek istiyorum.
Saatle ilgili almadan önce mutlaka aklınızdaki soruları bana yazın , öğrenin. Bu saat kesinlike 30 dolar verilmez arkadaşlar mutlaka kupon indirim artık Allah ne verdiyse öyle almanız lazım. Benim alma nedenim oppo watch sevdası idi. Hem de Beğenmezsem Türkiyede yok aldığım fiyata kesin satılır dememdi.
31.01.2021 Editi :
Merhaba tekrar
Bugüne kadar olan deneyimlerimi yazdım farklılıklar var onlardan bahsetmek istiyorum.
1-) Adım sayarın gerçekçiliğini biraz denemeye çalıştım. kısa ve uzun yürüyüşlerde sıkıntı yok ancak sanki çok uzun yürüyüşlerde bazen az sayıyor gibi geldi ama %95 oranında olduğunu düşünüyorum.
2-) Tansiyon konusunda gerçekten yetenekli bir makine olduğunu gözlemledik. Ama saati sıkmak gerekiyor. Kolunuzu da belirli bir yerde sabit tutumanız gerekiyor.
3-) kalp atışı doğruluk oranı yüksek. özellikle baya bir denedim.
4-) geçen hafta saate direkt güncelleme geldi. Ekranda çok hafif titreme olabiliyordu bu tamamen düzeltilmiş.
+ ekrandaki yazıların fontu düzeltilmiş. daha okunaklı olmuş.
5-) kullanımım süresince kullanmadığım zamanlarda batarya koruma moduna alıyorum. Bu sayede daha uzun gidiyor 12-13 gün süresi oluyor.
Xiaomi mi pro Hd 2 ( Yorumlarım -2 senelik kullanım)
Turkcell'den bir ürün alırken 2 den fazla kez düşünün
|
|
Hepsiburada THH kararını tanımıyor.
|
Asus n56vz (win10) mikrofonlu kulaklık sorunu
|
Meslek: bilgisayar mühendisi
İlgi Alanları: teknoloji
Teknoloji bir yaşam biçimidir. |
Teknoloji bir yaşam biçimidir. |
Son Giriş: 15 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.661
İkinci El Bölümü Mesajları: 149
Konularının görüntülenme sayısı: 45.658 (Bu ay: 931)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.378 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic