Şimdi Ara

diploma parası verdiniz mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bizden 50 lira istiyorlar o kurtulmak için can attığım lanet okula o parayı hiç vermek istemiyorum
  • ben 50 lira verdim aldım ama gidip alıcam bu parayı nedir ya soygun gibi 50 liraa arkadaşlarım 10 lira vermiş hep farklı okullarda bu işin yasal bi yolu var mı ?
  • Bizde 20 lira vermiştik 2010 tarihinde. Birkaç sınıfın tahtası beyaz tahta olmuş. Projeksiyon cihazı filan almışlar. Bunlardan biz yararlanamadık daha çok alınsın diğer öğrenciler faydalansın diye vermiştik.
  • Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wesley Sniper -- 5 Şubat 2021; 18:43:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahsen 5 kurus vermedim ama kuzenimin okulunda adam 50 lira veren 100 lira veren var dedi bizde 20 liraya indirdik anca öyle alabildik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 lira 60 kuruş dediler,verdim

Şaka gibi 60 kuruş nedir arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugrAhn

ben 50 lira verdim aldım ama gidip alıcam bu parayı nedir ya soygun gibi 50 liraa arkadaşlarım 10 lira vermiş hep farklı okullarda bu işin yasal bi yolu var mı ?

Yok artık, sanki sahte diploma satıyorlar

Git geri al dalga mı geçiyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Homo juridicus

5,60 bakanlığım emri. Üzerini, üstünüzde 4 sene emeği olan bir kuruma yardım olarak gönlünüzden tamamlayabilirsiniz.
    Diplomamı okul kapandıktan 1-2 hafta sonra aldım para istemediler isteselerde vemezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -burak -- 11 Ağustos 2012; 18:05:33 >
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz837

quote:

Orijinalden alıntı: -apu-

bu bağış parası yasal bir şey mi vermesek bi sorun çıkar mı

Yasal değil eğer bağışı vermediğin için diplomayı vermezler ise şikayet etme hakkın var.

492 sayılı Harçlar Kanununun 5281sayılı Kanun ile değiştirilen mükerrer 138’inci maddesinde belirtildiği üzere her yıl, o yıla ait resmi harçlar maliye bakanlığınca belirtilip tebliğ edilir. 31 Aralık 2011 Tarihinde Resmi Gazete'den yayımlanan 28159 tebliğ ile 2012 yılı için "Lise veya bu dereceye muadil okullarda bu derecedeki sanat ve meslek okul ve enstitülerinden mezun olacaklara verilecek diplomalar" için verilecek harçlar 5 lira 60 kuruş olarak hesaplanmıştır. Kısacası 5 lira 60 kuruş verip diplomanızı alabilirsiniz, bu parayı almayan okullar bunu cebinden ödüyor demektir. Sizden 5 lira 60 kuruştan daha yüksek bir meblağ isteyip de diplomanızı teslim etmezlerse şikayet hakkınız saklıdır. Fakat 5 lira 60 kuruşu vermediğiniz takdirde okulun diplomayı vermeme hakkı da vardır. Hemen hemen hiçbir devlet dairesinde ilgili harcı ödemeden belge alamazsınız. İnsanları eksik bilgilerle yanıltmayınız.

Umarım herkesin kafasındaki soru işaretleri dağılmıştır. Kısacası 5,60 vermek zorundasınız, vermezseniz diplomayı vermeme hakları var. Fakat 5,61 isteyip de vermediğinizde diplomayı vermezlerse şikayette bulunabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Homo juridicus -- 12 Ağustos 2012; 3:40:06 >

• up

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.