Şimdi Ara

Direct 9x ve 10x farkı nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    CS oynayanlara cahil mi diyorsun yoksa benmi yanlış anladım?
    Vista'nı performansının XP'den düşük olduğunu herkes biliyor bunu bir siz kabul etmiyorsunuz.
    XP için DX10 çıksaydı o zaman görürdüm ben Vista kullanları.
    Benim hard diskimin bir bölümünde XP 32bit diğer bölümünde Vista Ultimate 32bit kurulu.
    İnanırmısın Vista'yı yaklaşık 2 aydır açmıyorum.
    Bana kaç tane "bu bilgisayarı aldığımızda vistaydı, XP ye çevirirmisin" diyen olduğunu bilirim.
    Onun için Vista'yı bu kadar övmenin bir manası yok...
  • Vista yerine oturana kadar XP kuLLanıcağım ben daha sonra vista.Çok kastın kendini nerdeyse yakaLayıp bizi dövcen.
  • dx 9 la 10 un farkı olmasaydı dx 9 da sm4.0 olurdu sm4.0 detayındaki oyunlar dx 9 la oynayamıyınca örneğin kar detayları falan dx 10 da mütiş olcak aynı olayı dx 9 la yapanlar anlıycaklardır farkı
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Kubilay

@ozzzy222
    CS oynayanlara cahil mi diyorsun yoksa benmi yanlış anladım?
    Vista'nı performansının XP'den düşük olduğunu herkes biliyor bunu bir siz kabul etmiyorsunuz.
    XP için DX10 çıksaydı o zaman görürdüm ben Vista kullanları.
    Benim hard diskimin bir bölümünde XP 32bit diğer bölümünde Vista Ultimate 32bit kurulu.
    İnanırmısın Vista'yı yaklaşık 2 aydır açmıyorum.
    Bana kaç tane "bu bilgisayarı aldığımızda vistaydı, XP ye çevirirmisin" diyen olduğunu bilirim.
    Onun için Vista'yı bu kadar övmenin bir manası yok...

müdür bir üst msjınca onca şey yazdık sen hala üstüne basa basa laf sokuyorsun 2 gün önce bi laptop geldi vp olacak dedi yaptık ama xp yi bile düzgün çalıştıramayan ncq dan faydalanmak warken gidip xp yükleten zihniyetin sistemi dandiktir vistanın + ları görüntü temalar masa üstündeki başarım süper + format atınca direk internete girebiliyor driver sız ekrandaki takılmalar olmaz driversızkende kullanıcı kolaylığı tanınmaz bir ürün takılınca anında bulur ve yükler hızlıdır akılcıdır çözümleri kesinleştirir xp gibi 1 saat kitlenmez net sayfası hata verince alayını değilde hata vereni kapatır ramler 3 gb tan fazla görür dx10 grafik destekler , çağın işletim sistemi denilebilecek nitelikteyken win 7 çıktı siz daha xp diyorsanız pes işte bu duruma geri kafalılık denir SİSTEMİM İYİ DEĞİL XP İLE SÜPER ÇALIŞIYORA bişey diyemem ama VİSTA KÖTÜDÜR diyenlere yazdığım kelime cahilliktir deyincede kızıyorsunuz

• quote:

Orjinalden alıntı: Id3n1zI

Vista yerine oturana kadar XP kuLLanıcağım ben daha sonra vista.Çok kastın kendini nerdeyse yakaLayıp bizi dövcen.

yaw vista bitti sen oturana kadar diyorsun kızmam ben :D kaba bi kelime yazdım ama kibarıda yokki kullanmadan yorum yapmıyorsunuzdur umarım konu açın xp mi vistamı sebepleri diye

• ozzy sataşmak gibi gib gayretim yok.Sadece yazdığın lafın nereye gideceğini tahmin etmen gerekir.Vistaya kötü vs gibi bir yazım yok.Sadece diyorum ki zevkler ve renkler tartışılmaz.İsteyen istediğinle oyun oynar.Aklınca dalga geçiyorsun ama yakışmıyor bence.

Saygılar.
  • Microsoft 'un sitesinde araştırırsan sana detaylı gösterir Dx9 la Dx10 ve baya büyük fark var. Bazıları hala inatla tamamen olmasada fazla fark yok diyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Abuz

ozzy sataşmak gibi gib gayretim yok.Sadece yazdığın lafın nereye gideceğini tahmin etmen gerekir.Vistaya kötü vs gibi bir yazım yok.Sadece diyorum ki zevkler ve renkler tartışılmaz.İsteyen istediğinle oyun oynar.Aklınca dalga geçiyorsun ama yakışmıyor bence.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 27 Ocak 2009; 14:35:38 >
  • XP kullananlar ve onu savunanlar geri kafalı değildir. Savunanlara geri kafalı diye hitap edenlere ise birşey diyemem.
    Biri şahin biri mercedes denmiş...
    Ben sonuca bakarım. Yarım saatlik yolum var. Mercedes ile en fazla 40 km/s yapabiliyorum, şahinle 60 km/s. Bana ne konforundan, isminden? Yarım saat sonraki işime bakarım ben, araca değil.
    Anlayacağınız bu bir tercih meselesidir. Mercedes ile 80 km/s yapabilenlere ise bir şey diyemem tabiki de, haklılar çünkü...
  • Ya arkadaşlar niye tartışıyorsunuz. Microsoft bile Vista'nın iyi olmadığını söylerken(yakında Windows 7'yi duyurması da bu yüzden değil mi?) siz hala Vista için çok iyi diyorsunuz. Microsoft'tan maaş mı alıyorsunuz anlamadım ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fallout

XP kullananlar ve onu savunanlar geri kafalı değildir. Savunanlara geri kafalı diye hitap edenlere ise birşey diyemem.
    Ben sonuca bakarım. Yarım saatlik yolum var. Mercedes ile en fazla 40 km/s yapabiliyorum, şahinle 60 km/s. Bana ne konforundan, isminden? Yarım saat sonraki işime bakarım ben, araca değil.
    Anlayacağınız bu bir tercih meselesidir. Mercedes ile 80 km/s yapabilenlere ise bir şey diyemem tabiki de, haklılar çünkü...

kendin söylüyorsun işte şahini tercih eden tasarruflu arkadaş mercedesi kötülüyorsa geri kafalıdır ok konu atılmışşş öyyle luzumsuz tatışıyoruz
    @buraoca2 microsoft xpyi ortadan kaldırmaya çalışıyor satamadığından yanlış haberler yazmayın kötülemez microsoft ürününü

• quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy222

quote:

XP kullananlar ve onu savunanlar geri kafalı değildir. Savunanlara geri kafalı diye hitap edenlere ise birşey diyemem.

kendin söylüyorsun işte şahini tercih eden tasarruflu arkadaş mercedesi kötülüyorsa geri kafalıdır ok konu atılmışşş öyyle luzumsuz tatışıyoruz
    @buraoca2 microsoft xpyi ortadan kaldırmaya çalışıyor satamadığından yanlış haberler yazmayın kötülemez microsoft ürününü

Kimseye geri kafalı demiyorum arkadaşım, tercih meselesidir diyorum.
    Ayrıca sürücü vb. sorunlar yüzünden Vista'dan vazgeçip daha fazla performans ve verim aldığı XP'yi tercih etmesi geri kafalılık değil; tercih meselesinden de ziyade işini, ne istediğini bilmektir.

• quote:

Kimseye geri kafalı demiyorum arkadaşım, tercih meselesidir diyorum.
    Ayrıca sürücü vb. sorunlar yüzünden Vista'dan vazgeçip daha fazla performans ve verim aldığı XP'yi tercih etmesi geri kafalılık değil; tercih meselesinden de ziyade işini, ne istediğini bilmektir.

bari sen etme kurbanın olam konu dx9 dx10 farkı kanı acaip çok fark war warsa yoksa dx 10 ve sen hala xp diyorsan ben gerikafalıyım az maaş alıp mercedese bindiğimden dolayı neyse mercedesi salla konuya dönelim dx10 dx9 farkı dx10 süper bir görüntü olduğundan dx9 u ezer çalışması için vista gerek doğal olarak vista xpyi ezip geçtiği bu noktada arkadaşa ideal olan vista ultimate 32 biti öneriyoruz kardiş sen dx10 a bi geç seninde düşüncelerini alalım soonra yazarsın buraya iyi kötü

• Vistanın deneme sürüşlerinin yapıldığı sıralar Microsoft'a mail atıp key istemiştim. Onlarda gerekli yönlendirmeleri yapıp beta2 versiyonunu (yanlış hatırlamıyorsam) kurmuştum PC ye. O sıralar Audigy 2 ZS ses kartına sürücü desteği veremediği için direk kaldırmıştım zaten Vista'yı...
    Sonraları ise 5-6 defa daha kurdum bu sistemi. İlk kurduklarımda ses kartı ile ilgili problemler yaşamaya devam ediyordum. Son denemelerimde ise ses kartını değiştirdiğim için problem oluşturmadı ve dx10 performansını test edebildim. Ama o zaman da hd3850 olduğu için pek bir verim alamadım dx10'dan ve TV kartı ile ilgili sürücü problemi devam ediyordu vistanın.
    Şimdi ise TV kartını ve ekran kartını değiştirmeme rağmen Vista kurmak aklımın ucundan bile geçmiyor. Yani anlayacağınız dx10 lu oyunları oynama tutkusu bende yok, çok müthiş bir yenilik olsaydı zaten herkes kullanırdı d10'u.
    Fakat bu aralar bir daha deneyeceğim Vista'yı. Konu hala aktifse gözlemlerimi aktarırım...

• şu anda 2 vga war q9550 yi yeni sattım idareten e2200 aldım 4870 ekran kartım war 4850 de war anakart olsa bi cross yapıcamda bence vistada sorun yaşadğınız için iğreniyorsunuz açıkçası haklısınız bendede sb 7.1 war driverı sıkıntı çıkardı ama buldum onun dışında dx10 crysise sonra cmr dirt + undercover + farcry 2 + cod 5 bnlar dx 10 suz oynanmaz :D şeker gibi oluyor görüntü arkadaşlar bir ad 4850 orta derece bi cpu ile zaten dx10 u unutun :D en az 4870 +gtx 260 ve üst serileri olacak en az 22'' monitör olacak işlemci ve ramlerde sıkı olacak dx10 u 1920*1080 benim sistemde görmenizi isterdim kala kalırsınız

• Peki sen bu oyunLarı Vistada oynamak için XP de oynayacğından ne kadar fazLa para veriyorsun.Ben para yumartLamıyorum.Zaten Ram im de 3gb dan fazLa değiL dx10 La oyun oynamak istemiyorum(Maliyet/performans diyebiLiriz.)işLemcim çift çekirdek değiL, benim XP kuLLanmam gerikafaLılık değiL, asıL vista kuLLanmam fırLamaLık oLur.Yani Vista sadece benim için performans kaybı ve masraf.Ben miLLete vista kuLLanma demiyorum ki.
  • sen niye alındınki sabahtan beri kime yazıyorum ben siz konuya dahil oluyorssunuz alla alla @ barcan yukarıda bi oku istersen yazdı kaçtı
  • ya anlayamadığım konu vista 2gb 800mhz ramle aza kanaat mi çalışır? böyle dandik laptoplar bile vista ile çıkıyor artık. tabi satış politikasıdır ona birşey diyeyem ama iyi bir sistem ikisinde de performans gösterir gibime geliyor. illaki 1066 ve üstü ramlere ihtiyaç mı duyulacak yani?
  • DirectX 11 i bekleyin arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: wurtz

ya anlayamadığım konu vista 2gb 800mhz ramle aza kanaat mi çalışır? böyle dandik laptoplar bile vista ile çıkıyor artık. tabi satış politikasıdır ona birşey diyeyem ama iyi bir sistem ikisinde de performans gösterir gibime geliyor. illaki 1066 ve üstü ramlere ihtiyaç mı duyulacak yani?

vistayı 2 gb ram rahat çalıştırır ama oyunlara gelince bir çok oyun 3gb civarı ram istiyor :D kullanıyor cd çekerken zorlanırsın temalar ağır hazırda bekliyen programlar otomatik olanları kullanmadıklarını birr çok kişi bilmediğinden kapatamıyor vistada bilgisayarı kasıyor ama siz vistayı kasabilirsiniz :D kullanmadığınız özellikleri kapayın temayıda klasik yapın yada xp tarzı bişey kenar çubuğunu kapayın vista kalitesini xp gibi kullanın aynı hiç bişey değişmez

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.