Şimdi Ara

Direct 9x ve 10x farkı nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: EcZaNeT

vista cidden performans düşürüyor hiç kimse inkar edemez ama güncel sistemlerde bu düşüş hissedilmiyecek kadar az. vista 64 bit sp1 kullanıyorum bence gayet performanslı.
    crysis ve crysis warheadda dx10 farkı belli oluyor bu arada 1680x1050 de

hocam elimde 64 bit vista var bir kere sirketteki bi pc ye kurdum yani normal günlük kullanım icin bazı programların bi kısmını calıstıramadım 3-5 ay once sizde nasıl durum acaba ? yani 32bit vista kullanıyorum hic bi sorunum yok 64 bit aslında kullandığım grafik tasarımı programı icin mükemmel fakat diğer durumlarda sıkıntı oluyor ve buda işime gelmiyor.

• Vistadaki en önemli faktör ram ve hdd'dir. En az 4gb ram ve en az 7200rpm'lik HDD'ler ile yapılmış bir raid0 karşılığında; XP'de alamayacağınız performansı alırsınız Vistada.

MS'nin Windows 7'yi çıkarma sebebi ise burdaki tipler gibi yargısız infaz yapanlara yönelik. Sırf isminden dolayı daha kullanmadan atıp tutan insanlar için Vista'yı birazcık değiştirerek 7'yi çıkarıyor. Yoksa Vista'nın herhangi bir kötülüğü yok... Hala 2 sene önceki saçmalıklardan bahsedip kendinizi eğlendiriyorsunuz sadece.
  • Hocam yeter artık şu vista kötü saçmalaması

Bende 2 gb ram p4 3.06 işlemci war ve hiç kasmadan açılıyo makine siz gidip 1 gbla vistayı açmaya kalkışırsanız tabikş kasar Vista için en az 1 ortalama için 1.5-2 gb ram kullanmak gerekir.İyi güzel xp diyosunuz ama xpdede güncelleştirmeleri yükledikten sonra makine resmen çöküyo.En azından vistada sp1 yükleyince gözle görünür bi hızlanma oluyo.Yeni makina toplayanlar zaten min. 1 gb ramle topluyolar makinalarını.1 tane daha 1 gb ram takmak bu kadar mı zor ben merak ediyorum Herkes vistaya kötü diyo ben betasınıda kullandım xp gibi bi kere mavi ekran hatası verdiğini görmedim.Hemde çok stabil çalışıyor vista.Win 7 beta yükledim hiç mi hiç sewmedim zaten vista kullanmayan win7 hayatta kullanamaz.Onun için xp sp3den direkt win7ye geçerim demeyin takılıp kalırsınız.Çünki win7de o kadar çok değişikler varki kaybolursunuz valla Ve win7 ne nod32le çalışıyo ne nortonla nede kaspersky 7.0-8.0 la bulursanız 9.0 yükliceksiniz ama onunda key sorunu var.Şuan için kullandığım en iyi işletim sistemi vista (95-98-me-2000-nt-xp kullandım) Hem dx10 desteklemesi bakımından hemde hız bakımından

• pek bir fark yok bence buradan incele istersen.

http://www.pcgameshardware.com/aid,660402/News/Crysis_Warhead_-_Comparative_screenshots_with_DX9_vs_DX10_and_all_quality_settings/?page=6

bu arada sistemi iyi olmayan vista kurmasın ben bi sorununu görmedim daha..
  • quote:

Orjinalden alıntı: N-0NE

Hocam yeter artık şu vista kötü saçmalaması

Bende 2 gb ram p4 3.06 işlemci war ve hiç kasmadan açılıyo makine siz gidip 1 gbla vistayı açmaya kalkışırsanız tabikş kasar Vista için en az 1 ortalama için 1.5-2 gb ram kullanmak gerekir.İyi güzel xp diyosunuz ama xpdede güncelleştirmeleri yükledikten sonra makine resmen çöküyo.En azından vistada sp1 yükleyince gözle görünür bi hızlanma oluyo.Yeni makina toplayanlar zaten min. 1 gb ramle topluyolar makinalarını.1 tane daha 1 gb ram takmak bu kadar mı zor ben merak ediyorum Herkes vistaya kötü diyo ben betasınıda kullandım xp gibi bi kere mavi ekran hatası verdiğini görmedim.Hemde çok stabil çalışıyor vista.Win 7 beta yükledim hiç mi hiç sewmedim zaten vista kullanmayan win7 hayatta kullanamaz.Onun için xp sp3den direkt win7ye geçerim demeyin takılıp kalırsınız.Çünki win7de o kadar çok değişikler varki kaybolursunuz valla Ve win7 ne nod32le çalışıyo ne nortonla nede kaspersky 7.0-8.0 la bulursanız 9.0 yükliceksiniz ama onunda key sorunu var.Şuan için kullandığım en iyi işletim sistemi vista (95-98-me-2000-nt-xp kullandım) Hem dx10 desteklemesi bakımından hemde hız bakımından

herkes en az 2g lazım diyor ama bende vista 1gb ram ile süper çalışıyor. call of duty 4 bile oynuyorum hatta.

• 1gb ram ile süper falan çalışmıyor, o kadar da sıkmayalım isterseniz... 4gb taktığınızda farkı anlarsınız, sadece 1 kullanarak yorum yapılamaz. 2 bile yetersiz çoğu durumda.
  • ben kendi adıma konuştum. bende gayet sağlıklı çalışıyor. hiç bir şey için beklemiyorum sistemi kullanırken.
  • Kendi adına konuşamazsın işte, sen daha yüksek bir miktar denemediğin için o farkı bilmiyorsun... Bunda senin yada benim adıma olayı yok yani, Vistada 1gb ram yetersiz bu bilinen bir gerçek. 4sn'de açılan şey sana hızlı gelebilir ama bu 4gb ile 1sn'yeye düşecektir. Etrafımda 10larca 1gb'tan tut 6gb'a kadar ram'i olan vista kurulu bilgisayar var, ordan biliyorum. Bizzat kullanıp konuşuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 29 Ocak 2009; 13:38:55 >
  • Hocam şurası gerçek ki çizim yapmıyacaksanız 4 gb üstü ram gereksiz.Oyun için 2 gb yetiyorda artıyorda.Ben vista ultimate sp1 kullanmama rağmen ram kullanımı %65 üzerine çıkmadı.Eğer illa para benim sanane takarım diyosanız keyfiniz bilir.Sonunda burda herkes yaşadıklarını ve tercih ettiklerini söylüyor.İşin aslına gelirsekde 1 gb ramlede çokda düzgün oyun oynanmıyor.Virüs programınızı kapatırsanız msconfigle svchost işlemlerini iptal ederseniz oynarsınız çünki bende aynılarını yapıp 1 gb ramle crysis'e girdim ve çok fazlada kasmadı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

Kendi adına konuşamazsın işte, sen daha yüksek bir miktar denemediğin için o farkı bilmiyorsun... Bunda senin yada benim adıma olayı yok yani, Vistada 1gb ram yetersiz bu bilinen bir gerçek. 4sn'de açılan şey sana hızlı gelebilir ama bu 4gb ile 1sn'yeye düşecektir. Etrafımda 10larca 1gb'tan tut 6gb'a kadar ram'i olan vista kurulu bilgisayar var, ordan biliyorum. Bizzat kullanıp konuşuyorum...

işte en sevdiğim insan modeli. anlaşılan bilgisayarlarla içli dışlı olan, büyük ihtimalle bilişim sektöründe, kendinin dünyanın en iyi bilişimcisi sanan bir arakdaş.

1gb ram ile vista süper çalışıyor bende. ötesi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkill -- 29 Ocak 2009; 14:49:58 >
  • Hocam şuan ewde 2 gb ram elimdeki laptopda çift çekirdek 3 gb ram ama benim ewdeki makina daha performanslı.1 gb ile söylediğim gibi msconfigden svchostları iptal edip öyle oynarsın fazlada kasmaz burda kimsenin yalan söylemediğine inanıyorum ve 1 gb ram için birbirinizi kırmayın diyorum...
  • peki
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.