Şimdi Ara

Direksiyon kutusu problemim çözüldü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
25.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Direksiyonu sola ve sağa çevirdiğimde gıcırdamalar oluyordu. Bunun için aracı Opel yetkili servisine götürmüştüm. Servis direksiyon tamir kiti ile problemin çözülebileceğini, bunun içinde öncesinde direksiyon kutusunu söküp direksiyon kutusuna bakmaları gerektiğini ifade ettiler. Lakin söktüler ve tamir kitinin kurtarmayacağını belirttiler. Çaresiz kutunun değiştirilmesi gerektiğini söylediler.

Parasız olmak bazen işe yarıyor. :D Bende çaresiz başka servislere yöneldim. Bir yandan da internette araştırmalar yaptım. Bu parçanın tamir edilebileceğini öğrendim.

Sonunda bulunduğum ilde bu işi çözerim diyen ve garanti veren özel bir opel servisi buldum.
    Servise gittim ve servis meşhuuur direksiyon tamir kitinden bahsetti. Bende bir kez daha meşhur kitin özelliklerini hayran hayran dinledim. Sonra daha önce arızayı gideremeyen yetkili servise giderek, GM markalı kiti satın aldım. Bu arada bilmeyenler için söyleyeyim. Direksiyon kutusu her iki tekere bağlanan rot kollarının tam ortasında bulunuyormuş. Yani direksiyon kutusu direksiyonun altında değilmiş. :) İşte bu rot kollarınında tam ortasında küçücük bilya seti var. Direksiyon sola sağa hareket ettirildiğinde bilya seti hareketi tekerlere iletiyor. Bilya seti nerdeyse fonksiyonun yitirdiğinden sürtünmeye bağlı ses yapmaya başlamış. Biraz daha gecikseymişim, direksiyon kontrolünü kaybedebileceğim bir ortamla karşılaşabilecekmişim. Yani Allah korumuş.

Yetkili serviste bilyanın tamir kitinin içinde çıkmadığından koskocaman direksiyon kutusunun değişmesini istemiş. İşte benim kızdığım şey bu. Niçin general motors sürekli arıza yapan Corsa C'lerin direksiyonun bilya setini üretmiyor. Yazık değil mi insanlara.

Sonuç olarak o bilya setinin aynısını tornacıda yaptırdılar. Satın aldığım direksiyon kitinin içindeki parçalarıda kullandılar. Herşey dahil 200 TL civarı masrafım oldu. Ama çok şükür kurtuldum. Herkese sevgiler..

• geçmiş olsun benim araç yeni bendede buna benzer problem var ama daha çok lastik şıkışması gibi ses çıkıyor..problemi genel konuya yazmıstım ama burayada yazayım.servise gitmem gerekecek sanırım..

quote:

Orijinalden alıntı: reko

arkadaşlar merhaba..bugün araçın direksiyondan bir ses geldiğini farkettim..sağa yada sola çevirince sanki lastik sıkışıyormuş gibi bir şey..ben önceleri durduğu yerde direksiyonu döndürüken lastiklerden geliyor zannediyordum ama değilmiş..direk direksiyon sisteminden geliyor kaputun altından bi yerden sanki direksiyon kutusundan ..tak tuk vs ses degil lastik sıkışması gibi bir ses..varmı boyle bir problemi olan..birde ben araçı gerçek otodan aldım servise gidicem illaki bu şirketin servisine mi gitmem gerek -pek ilgilenmiyolarda- başka önerebileceginiz garanti kapsamında bakıcak istanbul avrupa yakasında servis varmı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 15 Eylül 2010; 22:17:25 >

• Mrb,
    Rot ayarın bozulmuş olabilir. Genelde lastik sürtmesi sesi, rot ayarı bozulduğunda olur. Geçmiş olsun.
  • olabilir ama pek rotun bozulucagı bır durum olmadı..ilginc..yanlız lastiklerden gelmiyor ses içerden geliyor kutudan yada baska aksamdan..bu rot ise bilmiyorum..servise goturucem bakalım ne diyecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 15 Eylül 2010; 22:59:38 >
  • hocam size birşey olsaydı biz ne yapardık:) allah korumuş:D :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilal06 -- 10 Haziran 2011; 18:13:25 >
  • geçmiş olsun.artık yetkili servis değil yetkili servise de iyi ustayı bulmak marifet.
    az yaksın diye tercih ettiğimiz dizel araçlarımızın acısını servislerde çıkartıyorlar :(:(:(
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilal06 -- 10 Haziran 2011; 18:12:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim 2007 corsa d aracımdada dreksyon kutusu problemi var.adres verirseniz bende yaptırmak isterim.servise para verecek bütcem yok.çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: pars2

benim 2007 corsa d aracımdada dreksyon kutusu problemi var.adres verirseniz bende yaptırmak isterim.servise para verecek bütcem yok.çok sevinirim

www.hidrolikdireksiyon.com bu adresten hem bilgi hemde garantili özel servs desteği alabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.