Şimdi Ara

Direksiyon Sınavı Komisyon Üyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
22.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: suwar

Park 4 hamle olunca diğer her şey tam bile olsa Sınavdan kalıyorsunuz. Doğru yanlış ayrı ama durum bu

Var mı yönetmetlikte "en fazla 3 hareket" diye bir madde?
  • Paralel parkin zatn sinavda olmasi basli basina bir sacmalik da neyse. Hadi onu gectik 3 hamle ne demekmis, paralel park kuralina uymadi deyince benim aklima geri giderken arkasina bakmadi ya da paralel parkan cikarken soluna bakmadi sinyal vermedi vs. vs. gelir kural dedigin budur. Hamle sayisi ile kural mi olurmus.

Yalniz sucun buyugu komisyondakilerde degil onlara bu direktifleri verenlerde/
  • 2 hamlede park edemiyorsan sorunu kendinde ara bence ha komisyonun yaptığı hoş bişey değil ama adamlar kuralı uyguluyor sonuçta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler ben geri geri gelirken dubayı tam göremiyorum yav arkadaki tek sorunum bu birde aynalardan yanaşıyorum sıkıntı yaparlarmı acaba?
  • Direksiyon sınavında gözlemciler çok önemli bende 2.girişimde ehliyetimi almıştım ilk girdiğimde inanılmaz heyecan vardı ışıklarda 8 tane direksiyon sınavı arabası durduk herkes acemi tabi yeşil yandı tam kalkarken önümdeki bir istop ettirdi bende o panikle debriyaja basmadan frene bastım tabi yanımdaki hoca fren debriyaj yapıp durdu ama bir anda bağırmaya başladı sen napıyorsun dikkat etsene arabaya bir şey olsa sorumluluğu bizde filan ben hiç birşey demedim.Aradan 5 dakika geçti sanayinin içinde durduk sol tarafta araba var ben ortadayım yol benim diye kontrollü bir şekilde çıktım hızım 8-10 km filandır bir anda dur diyorum niye durmuyosun dedi hocam valla öyle bir şey demediniz duysam dururdum diyorum adam nuh diyor peygamber demiyor en son arkadakilerle konuşuyor bırakalım mı diye arkadakiler yok hocam 1 şans daha verelim dedi park yerine geldik arabayı güzelce parkettim içimden dedimki azcık daha öne aliyimde ortaliyim dedim öndeki dubaya hafiften çarptım tabi bıraktılar hoca dedi arabayı güzelce park ettin niye öne alıyorsun bundan daha iyi mi park etceksin dedi. O kadar dil döktüm ama yemedi ondan sonra öğrendim ki o adam 10 kişiden sadece 2 kişiyi geçirmiş

2.sınavada yanlış dolmuşa bindiğim için 10 dakika geç kalmıştım hoca 1 dakika bile geç kalanları bırakıyoruz sen ne rahat adamsın 10 dakika nasıl geç kalıyorsun filan demişti durumumu anlattım iyi bakalım dedi başladık muhabbete nerelisin babam ne iş yapıyor kaç kardeşsin bir baktım sınav bitmiş önceki sınavda yaşadıklarımı anlattım adamlar bir anda türkiyedeki eğitim sistemini tartışmaya başladılar 2-3 defa sinyal unutmama rağmen park ederkende 2.deneyişte etmeme rağmen geçirmişlerdi.

Yine bir arkadaşımda sınavda hocam benim babam sakat kaldı ailenin tek erkek çocuğu benim lütfen hatalarımı mazur görün sırf babam araba kullanamadığı için ehliyet alıyorum eğer ehliyeti alamassam evde durumlar karışcak diye başlamış dil dökmeye adamlarda acımış vermişlerdi o arkadaşım daha farların nerden yandığını dahi bilmiyordu eğer çaresiz kalırsanız bunu kullanın derim

• Hatta ben ehliyet alırken sınava bi kız geldi 3 dosya yakmış cılız bişey . Arabaya bibindi arabayı 7 kere stop etti . Sonra ilerledi araba çekicinin üstünde ağır hasarlı döndü tıra arkadan girmiş. Ama sınavı geçti. Artık naptıda geçti bilmem. Görevlileride görsenizhepsi 150 şer kilo 3 adam 103 de ben araba yere yapışık. Adamın göbeğinden aynaya ulaşamayıp ona ayarlatmıştım adam torpidoyla bütündü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyeti almanın bu kadar zorlaştığını bilmiyordum. Ben alalı 10 yıl falan olmuştur herhalde. Bizim zamanımızda bu kadar katı değildi kesinlikle. Defalarca stop eden mi dersiniz emniyet kemerini takma boşver diyen denetmenleri mi, arabayı çarpmadıkça kimse kalmıyordu.
  • Kurallar oldukça katılaştı çokta güzel oldu.Çok önceden böyle olması gerekiyordu.Kuralları bilmeyen park etmeyi bilmeyen çok adam var.Bence sürücü kurslarına biraz daha fazla para verilip daha çok eğitim alınırsa sınav daha rahat geçilecektir diye düşünüyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

2 hamlede park edemiyorsan sorunu kendinde ara bence ha komisyonun yaptığı hoş bişey değil ama adamlar kuralı uyguluyor sonuçta

Kardeşim, cevapları okumamışsın. Normalde istisnasız 2 hamlede yapıyordum. Sınavda aynaya bakarken dikkatim dağıldı daldım bir anlığına. Ayrıca o kadar tecrübeli ise komisyon üyeleri, birinin normalde yapabilip yapamayacağını sürüşünden anlar. Ben o an'a kadar kusursuz kullandım. Rapordaki de son maddeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeZoPa -- 19 Kasım 2014; 17:31:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Kurallar oldukça katılaştı çokta güzel oldu.Çok önceden böyle olması gerekiyordu.Kuralları bilmeyen park etmeyi bilmeyen çok adam var.Bence sürücü kurslarına biraz daha fazla para verilip daha çok eğitim alınırsa sınav daha rahat geçilecektir diye düşünüyorum....

Ben de sınavın zorlaşmasının iyi olacağı kanaatindeyim. Ama i*nelik derecesinde değil ya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeZoPa -- 19 Kasım 2014; 17:35:48 >
  • Fazla uzatmadan söyleyeyim 4 hamle diye bir şey yok. Aracı geri aldın,düzelttin,iş bitmeli. Baktın olmadı çıktın bir daha girdin. Geçmiş olsun. Arkadaşlar kurallar açık ve net. Bakanlık temsilcilerinin uğradığı komisyonlar direk bırakır. Bakın genç bir sürücü sınava oldukça güçlü bir Subaru ile geldi. Hocam gördünüz ben çok iyi kullanırım dedi. Tamam ama sen kurallara uy dedik. Arkadaş bir kalktı 1-2-3-4-5 gidiyor. Genç yavaş sür diyorum hala basıyor. Durdurdum in dedim. Hocam ne oldu dedi. Burası şehir içi sen kaçla gidiyorsun dedim, 80. Kaldın. Bakın iş ciddi. Artık ehliyet işinin şakası yok. Komisyon üyesi olarak biz bölgemizde boşluk oluşturmuyoruz. Çünkü bir yakalarlarsa süresiz görev vermiyorlar. Hatrı sayılacak sayıda arkadaşta görevden oldu.
  • Abartmışlar o kadar olmamalı , ben de heyecandan 2 kez stop ettirmiştim fakat direksiyon hakimiyetim ve park etmem iyiydi bırakmadılar geçtim.Aslında buna standart getirilmeli kimisi iyi niyetli oluyor hata yapsanda geçiriyor kimisi çok katı en ufak hatada bırakıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.