Şimdi Ara

Direksiyon Sınavına Girecem. Çok stop ettiriyorum. Lütfen yardım. [ USTA ŞÖFÖRLER ? ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracın sesi değiştikten sonra gaz vererek aracı kaldır aracın varsa boş bir araziye hatta biraz eğimli bir yere gidip bayırda kaldırmayı deneyin bayırda kaldırdıktan sonra düz yol çocuk oyuncağı gibi gelir.Ayrıca böyle sıkıntılarınız varsa demek ki daha araç sürecek seviye de değilsiniz.Şahsınız için demiyorum da daha aracı kaldıramayan adam bir zahmet sınavı geçemesin.Biraz yatkınlığınız varsa kısa sürede öğrenirsiniz.Araç kaldırmaktan ziyade direksiyon hakimiyetiniz önemli önce onun gelişmesi lazım zamanla refleksleriniz de gelişir sıkıntı etmeyin.
  • Arkadaş niye bukadar zorlanıyorsunuz anlamıyorum, hayatımda sadece 3-4 kez 5 er dakikalık periyodlarla araç kullandım. Bugün ilk direksiyon dersim vardı. 1 kez bile stop etmedim ve 2 saatte bursanın yarısını gezdim diyebilirim.

Edit : Dik bir bayırda 3-4 kez dur kalk yaptım ondada hiç stop etmedi araç ve benzinliydi. Sorun sizdemi yoksa bendemi anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PATEVRA -- 8 Ocak 2014; 20:08:09 >
  • ayakkabı önemli. Altı kalın ayakkabılarla bende kavrama noktasını anlamıyorum.
    Zorlanıyorsan gerekirse terlik ile kullan.
    ayrıca kavrama noktasında en önemli şey gaz pedalı aşagıya dogru inerken , debriajda yukarı dogru çıkması lazım aynı anda yapmalisin.
    ayrıca panik yapma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PATEVRA

Arkadaş niye bukadar zorlanıyorsunuz anlamıyorum, hayatımda sadece 3-4 kez 5 er dakikalık periyodlarla araç kullandım. Bugün ilk direksiyon dersim vardı. 1 kez bile stop etmedim ve 2 saatte bursanın yarısını gezdim diyebilirim.

Edit : Dik bir bayırda 3-4 kez dur kalk yaptım ondada hiç stop etmedi araç ve benzinliydi. Sorun sizdemi yoksa bendemi anlamadım.

ailecek ayakta alkışlıyoruz
  • quote:

Arkadaş niye bukadar zorlanıyorsunuz anlamıyorum, hayatımda sadece 3-4 kez 5 er dakikalık periyodlarla araç kullandım. Bugün ilk direksiyon dersim vardı. 1 kez bile stop etmedim ve 2 saatte bursanın yarısını gezdim diyebilirim.

Bende ilk kullandığım arabayla okadar yol gittim ve stop yoktu. Hepte onu sürdüm. Ve o bayırda yaptığın işin adı yarım debriyaj oluyor onda bende stop ettirmiyorum.

Ama araba değişince afalladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bradley Cooper

araba çalışıyorken debriyaj a sonuna kadar bas. vitesi 1 e at. sonra ayağını yavaşça kaldırırken aynı oranda gaza bas. debriyaj ve gaz oranını arabanı kalkışına göre ayarla dostum. araba boğulmaya başlarsa gaza bas. araba atlarsa gaza fazla basma. ama buradan böyle okuyarak öğrenemezsin. arabanız varsa boş bir düz arsada pratik yapabilirsin.

Tabanı koca Cat botlarla sürmeye çalışıyorum bunun bir etkisi olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

ayakkabı önemli. Altı kalın ayakkabılarla bende kavrama noktasını anlamıyorum.
    Zorlanıyorsan gerekirse terlik ile kullan.
    ayrıca kavrama noktasında en önemli şey gaz pedalı aşagıya dogru inerken , debriajda yukarı dogru çıkması lazım aynı anda yapmalisin.
    ayrıca panik yapma.

• heyecan yapma paniğe kapılma hata yapınca. Simülasyon oyunları var onlara bak istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: EtliPilavımBenim

quote:

Bende ilk kullandığım arabayla okadar yol gittim ve stop yoktu. Hepte onu sürdüm. Ve o bayırda yaptığın işin adı yarım debriyaj oluyor onda bende stop ettirmiyorum.

Ama araba değişince afalladım

Heyecanlı birimisin ? Zira heyecan var ise hata yapma payın x2 hatta x3 oluyor. Araca ilk bindiğimde sol ayağım resmen zangır zangır titriyordu 5 dakika sonra geçti. Araç beni değil ben bu aracı yönlendiriyorum ve ne yaparsam ona uymak zorunda diye düşün rahatla. Kafanda acaba hata yaparmıyım şüphesi olmasın. Yıllardır araç kullanıyormuş ve yapman gerekeni yapıyormuş gibi davran. Nasıl ki klavye ve mouse yaptığın hareketlere göre tepki veriyor aracında bir farkı yok. Önemli olan ona nazik davranmak ve kontrolün sende olduğunu bilmek. Biraz felsefik oldu sanırım ama sorununu daha detaylı açıklarsan bende yardımcı olmaya çalışayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardaq

quote:

HELAL BE HELAL!!!!1!
  • Ben ehliyet aldım hala stop ettiriyorum .Çok zorlanıyorsan aracın devir saatine bakarsın 1500-2000 arasına kadar gaza basarsın oralarda sabit tutarsın sonra yavaşça debriyajdan ayağını çekersin .Veya yokuşlarda yaptığın gibi yap kalkarken nesi uzun sürüyor anlamıyorum.Ben sınavda hep yarım debriyajla kaldırdım arabayı buradaki lambalarda saniyeliydi 3-5saniye kala yavaş yavaş çekiyodum debriyajtan tam sarı yanınca falan kalkıyordum
  • DEBRİYAJI HEMEN BIRAKMA, BİRAZ GİT SONRA BIRAK !!!
  • Ehliyet sinavlarinda görev alacagim. Yeni sistem geldigi icin önemli hatalarda birakmamiz gerekiyor adaylari. Sen kemerini falan takmayi unutmada halledersin gerisini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodi--

quote:

quote:

HELAL BE HELAL!!!!1!

nutkum tutuldu

• Bende gircem sinava, dikkat etmen gereken tek şey kavrama noktası onun üstünde yoğunlaş sinava kadar.başarılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okitov

quote:

Orijinalden alıntı: dodi--

quote:

quote:

HELAL BE HELAL!!!!1!

nutkum tutuldu

ASLANIM YÜRÜ BE

• araba titremeye başlayınca kaloriferi aç üşütmesin çok yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: EtliPilavımBenim

quote:

Orijinalden alıntı: Bradley Cooper

araba çalışıyorken debriyaj a sonuna kadar bas. vitesi 1 e at. sonra ayağını yavaşça kaldırırken aynı oranda gaza bas. debriyaj ve gaz oranını arabanı kalkışına göre ayarla dostum. araba boğulmaya başlarsa gaza bas. araba atlarsa gaza fazla basma. ama buradan böyle okuyarak öğrenemezsin. arabanız varsa boş bir düz arsada pratik yapabilirsin.

o da bir etken tabi. spor ayakkabı giyinmeni tavsiye ederim. debgriyaj gaz oranını daha iyi anlarsın
  • Ayakların kendiliğinden alışacak,sen çalışmaya devam et.
  • Yarım Debriyaj
    1e tak gaza yarısına kadar bas ardından debriyajı yarıya kadar kaldır seri ol kalktıktan sonra tamamen çek ayağını el frenini indirmeyi unutma
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.