Şimdi Ara

Direksiyon Sınavına Girecem. Çok stop ettiriyorum. Lütfen yardım. [ USTA ŞÖFÖRLER ? ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sınava hangi marka arabayla gireceksin ??? Onu söylersen belki bir yardımımız dokunur.

Birde ben 7 yıl önce almıştım ehliyeti , kızın biri 3 kere stop ettirmesine rağmen geçmişti sınavı şimdi bir kere stop ettiren kalıyor mu ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: EtliPilavımBenim

quote:

Orijinalden alıntı: antalya7

geçersin ya yaşın genç.

1 stopta indiriyorlar direkt

Yalan benimle beraber kac bayan girdi onlar gectiyse yanlis anlasilmasin bütün bayanlar kötü değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: runx89

Sınava hangi marka arabayla gireceksin ??? Onu söylersen belki bir yardımımız dokunur.

Birde ben 7 yıl önce almıştım ehliyeti , kızın biri 3 kere stop ettirmesine rağmen geçmişti sınavı şimdi bir kere stop ettiren kalıyor mu ??

sınava Fiat-albea'a ile girecem. stop ettiren,sinyal unutan,kırmızı ışıkta geçen,park edemeyen kalıyor
  • bol bol deneme yap oturur muhtemelen , heycanını da yenmiş olursun.park ederken yarım debriyaj kullan.

• EtliPilavımBenim E kullanıcısına yanıt
    Fiat albea hiç kullanmadım ama pedalları ve direksiyonu yumuşak diye biliyorum, yumuşak olmaları senin için bir avantaj kavramayı kolay kolay kaçırmazsın, soğukkanlı olursan sıkıntı çıkmaz
  • Burda herkes F1 de doğru yerdesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: isyanimvar

Burda herkes F1 de doğru yerdesin

aynen
  • Ulan hay şansımıza.

• Debriyaja sonuna kadar bas at vitesi 1 e. Debriyajdan yavasca cekmeye basla. Kavrama noktasina geldigi zaman anlamaman imkansiz. Aracin motorunda hafif devir dusuklugu olur. Sesi degisir. O sirada hafifte gaz verdin mi cillop gibi kalkar araba.

• Birader siz araba kımıldadığı gibi ayağınızı debriyajdan çekmeye çalışıyorsunuz aniden, bırakın araba yürüsün biraz devirlensin öyle kaldırın ayağınızı.
    Araba yüzde doksan dizeldir zaten, gaza basmadan kaldırırım ben o arabayı, çok ufak hatalar yapıyorsunuz.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 9 Ocak 2014; 0:19:57 >
  • Kimse ciddi ve çok açıklayıcı bir cevap vermemiş, biraz anlatayım hocam. İlk direksiyon sınavımda heyecandan 2 kez stop edip birde hocalarla tartışınca 40 la kalmıştım.

Üstünden 1 yılı biraz geçti, 9 aydır arabam var ve youtube dan off nasıl yapıyorlar diye izlediğiniz şeylerin çoğunu özen göstermeden bile yapabiliyorum. Yanlış anlaşılmasın, artislik olsun diye söylemedim farklı bir yere vurgu yapacağım, bir yerden sonra öyle bir hal alıyor ki, çoğu zaman arabadan indiğimde yolda neler oldu hatırlamıyorum bile, vitesi şeridi falan bırak yolu bile hatırlamadığım çok oluyor, demem o ki bir süre sonra araba kullandığının farkına varmadığın anlar bile olacak, o yüzden ben yeteneksiz miyim sorusu varsa kafanda önce onu bi çıkar aklından, 70+ IQ herkes usta şöför gibi kullanır şu arabaları.

Sorunun cevabına gelirsek, benzinli arabayı kaldırmak birazcık daha zordur dizele göre, bu zorluk olaylarıda sadece ilk 2 hafta, sonra direksiyon tutmak kadar basit bi iş olur. Nasıl alışırım, nasıl kurtarırım paçayı dersen, en güzel taktiği ben vereyim sana, önce arabayı kaldırmadan önce bi tanı, oturduğunda vites boştayken bi gaza bas, pedalın nasıl tepki verdiğini gör. Sonra vitesi 1 e al, gaza yarım bas, bırak araba bağırsın birazcık, acemisin sen usta şöförmüş gibi kullanmaya çalışma bağıran araba görünce kimse ayıplamaz, kimse gülmez, ayağın debriyaja tam basılı ve vites 1 deyken gaza bastığını düşün ( 2500-3000 arası tutmaya çalış [ devir göstergesinde 2 yle 3 arası ] )
    Sonra yavaş yavaş ayajını debriyajdan çekmeye başla ama bu yavaşlık baya yavaş, yani bildiğin yavaş yavaş, araba hareket etmeye başlayana kadar yavaş yavaş kaldır, araba hareket etmeye başlayınca ayağını sabit tut, debriyaj tam o anda nerdeyse orda kalsın yani, fazla basmışsan araba hızlı atar kendini öne, çok basmışsan patinaj bile çeker hatta, olsun sen bunlara aldırma araba en azından bi 10-15 metre ilerleyene kadar ayağın sabit kalsın, baktın araba artık gidiyor, öyle kaldır. ayakların alışmaya başladıkça gaza basma-debriyajı kavramaya getirme süren gitgide kısalacak, sende farkedeceksin, gaza basışında değişecek tam gerektiği kadar gaz vermeye başlayacaksın bi yerden sonra. korkacak bişey yok yani, takıldığın yer olursa yine yazabilirsin.

• Erkek adam stop eder mi hiç hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: live need love

quote:

Orijinalden alıntı: antalya7

geçersin ya yaşın genç.

bir insanın yaşı nasıl genç olur ,ben insan genç olur diye bilyordum.

• arkadaşım anlatıyor ehliyeti alırken 2 kez sinyal vermeyi unutmuş bir kez kırmızıda geçmiş almış ama bizde şimdi sert durup arabayı sert kaldırırsan bile bırakma ihtimalleri varmış
  • yokuşta kalkışı öğrenmişsindir araba titremeye başladığında ayağını frenden çek gaza bas bunu normal zamanda da uygulayabilirsin ama biraz daha az gaz vermelisin.
  • Okumadim özet gecersen yardimci olurdum

• Ben ilk öğrendiğimde gaza yüklenip arabayı bi güzel bağırttırıyordum ama kalkıyordu sonuç olarak sonradan düzene girdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: wegothepower

C ye bas gaz ver hafif c den elini kaldir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.