Şimdi Ara

Direksiyon sınavından 2. kez kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
5.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun hocam. Umarım hataları tespit edip zamanında giderebilirsiniz.

Ben ilk seferimde aldım ama nasıl aldım bilmiyorum. Zaten hiç düz vites kullanmamışım sadece direksiyon derslerinde kullandım. Direksiyon derslerinin yarısına da gitmedim. Direksiyon sınavında da sağ ayağım debriyajda ama nasıl titriyor zaten 50'nin üstüne çıkamadım heyecandan
  • 2 yılı geçti benimde ehliyeti alalı, bende ilkte kalmıştım. Olay heyecanda bitiyor. Sakin olursan geçiyorsun.

İlk sınavımda daha parkura başlamadan kalmıştım, düşün. Kaputun altındakileri anlattım, bagajı açıp gösterdim reflektörü falan. Onları bile anlatırken cümle kuramıyorum heyecandan. Kalkış sinyalini vermeden, arkamı kontrol etmeden yola atlamıştım, haliyle çek sağa deyip bıraktılar.

Ama ikinci sınavımda gram heyecan yapmadım çok rahattım, hiçbir sorun yaşamadan geçtim. Muhabbet ede ede gittik hatta müfettişlerle.

Paralel parkta kalıyorsan püf noktası şu. Arka tamponu dubaya yanaştır eşit mesafede olsun. Direksiyonu tam sol kırarak sağındaki aynadan diğer dubayı görene kadar gel. Sonra durup direksiyonu toparlayarak biraz daha gel. Sonra tam sağ kırarak gir içeri. Direkt olarak oturuyor çizgilere bu şekilde.

Rampada da yarım debriyaj yapacaksın, ayağını frenden kaldırmadan debriyajı hafifçe kaldır. Araba kavramaya geldiği için gitmek ister zaten, freni bıraktığında (eğer ki dizelse) gaz bile vermeden yürümeye başlar, stopta ettirmezsin. Sınavın diğer yerleri kek zaten.

• Neden nickin zencipapyrus değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cobbler

Geçmiş olsun hocam. Umarım hataları tespit edip zamanında giderebilirsiniz.

Ben ilk seferimde aldım ama nasıl aldım bilmiyorum. Zaten hiç düz vites kullanmamışım sadece direksiyon derslerinde kullandım. Direksiyon derslerinin yarısına da gitmedim. Direksiyon sınavında da sağ ayağım debriyajda ama nasıl titriyor zaten 50'nin üstüne çıkamadım heyecandan
    Sağ ayağın nasıl debriyajda oluyor hocam

• Neyden kalmıştınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ilk kez mi kullaniyorsun?

Manuel mi otomatik mi?

Ben de bu yaz almayi dusunuyorum, ilk kez direksiyon basina oturacagim. Bu yuzden tabii ki de otomatik alacagim.

Sizce gecer miyim?
  • Sağ ayakla debriyaja basan adam geçmiş hocam nasıl becerdinniz

Umarım ben de geçerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Ilk kez mi kullaniyorsun?

Manuel mi otomatik mi?

Ben de bu yaz almayi dusunuyorum, ilk kez direksiyon basina oturacagim. Bu yuzden tabii ki de otomatik alacagim.

Sizce gecer miyim?
    İlk kez kullanıyorum ve manuel ehliyetiydi.

Otomatik pek tavsiye etmem, çünkü zaten asıl zor olan kısım parklar... Dersleri tam olarak alırsan, ki her ders 2 saattir eğer hocan erken bitirmek isterse kesinlikle devamını iste çünkü zaten vermek zorundalar, manuel de alabilirsin. Birde tabii sınavda heyecan yapmaman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenciPriapus -- 11 Ocak 2020; 17:5:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZenciPriapus

İlk kez kullanıyorum ve manuel ehliyetiydi.

Otomatik pek tavsiye etmem, çünkü zaten asıl zor olan kısım parklar... Dersleri tam olarak alırsan, ki her ders 2 saattir eğer hocan erken bitirmek isterse kesinlikle devamını iste çünkü zaten vermek zorundalar, manuel de alabilirsin. Birde tabii sınavda heyecan yapmaman gerekiyor.

Alıntıları Göster
    otomatik niye tavsiye etmiyorsun? 10 yil sonra manuel vitesli arabalar tekerlekli tabut halini alacak.

dunya otonom arabalari konusurken, istanbul trafiginde manuel vites romantizmi yapmak ahmakliktir

• quote:

Orijinalden alıntı: BurguMakarna

Neyden kalmıştınız?
    İlkinde yokuşta kalkış yaparken sola sinyal vermediğim için başarıyla kaldırmama rağmen kaldım. Bu sınavda ise her zaman yapabildiğim yokuş kalkışı yapamadığımdan dolayı kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenciPriapus -- 11 Ocak 2020; 17:14:51 >
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Geçersin, bende ehliyet kursuna gittiğimde sıfırdım. Otomatik ehliyeti alma, normal al. Düz manuel ehliyette, hem manuel hem otomatik kullanabiliyorsun. Ancak otomatik vites ehliyeti alırsan manuel araç kullanamıyorsun.

Araba kullanmayı manuel viteste öğrenirsin zaten, benim şu an kendi aracım otomatik vites yemin ediyorum çarpışan arabadan bir farkı yok. 14 yaşındaki liseli kardeşim bile kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

otomatik niye tavsiye etmiyorsun? 10 yil sonra manuel vitesli arabalar tekerlekli tabut halini alacak.

dunya otonom arabalari konusurken, istanbul trafiginde manuel vites romantizmi yapmak ahmakliktir

Alıntıları Göster
    Hocam manuel önerme nedenim klasik aslında, ikisi de aynı para ve bir gün işine yarayabilir. Türkiye için konuşursak değil 10 sene, 20-30 seneye kadar hala manuel arabalar varlığını sürdürecektir bence, keza şu an trafikteki arabaların %60 gibi bir kısmı manuel, ayrıca hala manuel araçlar üretilmeye devam ediyor.

Ayriyetten ikisinin sınavları arasında gerçekten bir fark yok, zaten manuel sınavda senden en fazla 3. vitese takmanı istiyorlar, halledilmesi gereken kısım park ve ikisinde de aynı...

• quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

Geçersin, bende ehliyet kursuna gittiğimde sıfırdım. Otomatik ehliyeti alma, normal al. Düz manuel ehliyette, hem manuel hem otomatik kullanabiliyorsun. Ancak otomatik vites ehliyeti alırsan manuel araç kullanamıyorsun.

Araba kullanmayı manuel viteste öğrenirsin zaten, benim şu an kendi aracım otomatik vites yemin ediyorum çarpışan arabadan bir farkı yok. 14 yaşındaki liseli kardeşim bile kullanıyor.
    manuel ogrenip kendimi strese sokmanin ne anlami var? manuel arac kalmayacak 10 sene sonra.

millet otonom konusuyor, manuel romantizmi yapmanin alemi yok. istanbul trafiginde tam amelelelik
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Öncelikle manuelden nefret ederim, yukarıda da dedim kendi aracımda otomatik. Manuel ciddi anlamda ameleliktir ama böyle bir düşünce tarzı saçma geliyor bana da.

Otomatik şanzıman teknolojisi 50 yıldan eski bir teknoloji zaten yeni çıkan bir şey değil. Eğer yıkıcı bir teknoloji olsa, manuel şanzıman teknolojisinin silinip gitmesi gerekirdi. Sanırım ekşi'de okumuştum, BMW ceosunun açıklamasıydı; "Manuel vites üretiyoruz, çünkü talep var." diye. Hemen yarın manuel vites üretimi durmayacak sonuçta.

Otonom araç diyorsun, Hybrid, elektrikli vs. araçlar diye millet deliriyor, ama hala daha ortada bir ciddi bir pazar payı yok. Üretimi var ama kullanan sayısı şu an için nedir? 100 küsür yıllık içten yanmalı motor teknolojisiyle araba yapılıyor hala. Ben de teknolojinin yenilenmesinden yanayım ama öyle 10 senede olacak işler değil bunlar, hele ki Türkiye'de. Bazı şeylerin değişmesi epey zaman alır.

Sözün özü manuel vites ülke şartlarında hala daha epey kullanılacaktır. Araç sahibi değilsin sanırım, müsait olduğunda bir sahibinden.com'a gir durumun ne kadar rezalet olduğunu gör. Adam konserve kutusundan hallice 25 yaşındaki Şahine 20 bin lira istiyor ve satıyor.

• ZenciPriapus Z kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, umarım dosyanızı yakmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurguMakarna

Geçmiş olsun, umarım dosyanızı yakmazsınız.
    Teşekkürler.

• Heyecan meselesi biraz, direksiyon dersleri esnasında arabaya alışmama durumu olduğu için oluyor bence bu. O arabayı sürmek insana hala heyecan yaratıyorsa o zaman sınavdan büyük ihtimalle kalıyorsun.sınav güzergahım oldukça sıkıcı geliyordu, sınav günü de sanki arkadaşlarımla minik bir gezinti yapacakmışız gibi düşünmüştüm ben. Gözetmenlerim çok sertti konuşmak istememişlerdi başta açıkcası canım sıkılmıştı ama geçmiştim. Sınava başlarken onu yapabilecek miyim bunu yapabilecek miyim diye düşünme sanki birilerini alıp gezdirip getirecekmişsin gibi düşün. Sınav esnasında benim üzerime kıran olmuştu, böyle şeyler olursa da takma unutma zaten trafik böyle bir şey, beklenmedik olaylar olması gerekli. Gerilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum, sanırım tekrsr sınav alınca bir daha ders veriyorlar, o dersler esnasında yapabilecekmiyim diye sürme gezmeye çıkmış gibi takıl

• benim arkadaş bugün 3. kez girdi kazandı.

ben 2008 de aldım. arabayı stop ettirdim en başta. aynalar gökyüzüne bakıyordu ayarlamayı unuttum. 140 km hıza çıkıp arkadan birine çarpıyordum son anda durabildik. arabada kadın hoca çığlık attı. ona rağmen 95 ile geçmiştim.

arkadaş 1 kere stop ettirdi kaldı. 2. kere park etti ama kaldırıma biraz uzak etmiş yine kaldı bugün 3. kez girip geçti işte. zorlaştırmışlar. iyi olmuş zorlaştırdıkları. onune gelen ehliyet alıyordu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.