Şimdi Ara

Direksiyon Yamukluğu Nasıl Giderilir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
63.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

hocam bir dahaki rot ayarınızda, direksiyonu sıfırlama aşamasını rica edip siz yapsanız, sonrasında sabitleyip gerekli ayarları yapsalar. ustalar sıcak bakmaz buna ama tek çözüm bence bu gibi. sanırım direksiyonun sıfır noktasını bulamıyorlar. araca alışık birisi 12den ayarlayabilir gibi sanki..

• werneke W kullanıcısına yanıt

Hocam benim aracınki de düzelmiyordu ne yapsam sola bakıyordu en son memlekette rot balansçı vardı bizim makineleri eski falan ama adam işi biliyordu dedim ona abi böyle böyle nasıl duruyor göster dedi sonra bağladı cihaza ayarı yaptı teste çıktı geldi oldu dedi aldım gerçekten dümdüz olmuş…Açı sensörü falan da sıfırlamadık dümdüz ayar yaptı…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toe in , Toe out ayarını adam gibi yapan bir rotçu görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 27 Ekim 2024; 17:18:33 >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

onu da yaptım , hatta ileri gittim bu dedim göz yanılması olabilir işi şansa bırakmayalım

Hizayı direksiyon kasasından alalım

Hakikaten de direksiyon kasasından hiza alınca , ekranın en sol ve sağ alt bölümünde yazan her şey eşit şekilde görünüyor

direksiyonun düzü bu dediğim de onlarca rot balanscı tamam deyip düzü yapamadı

şimdi burada bir enayilik var

ben diyorum ki bu adamların tamamı hatalı yapamaz

gözden kaçan bir nokta var ama bunu da ben bilemem ki

acaba diyorum araç 185 bin km oldu ( gerçi 10-15 bin km önce de yapılamıyordu )

ön düzen de bir parça da sorun var da bu arkadaşlar düz yaptık dese de , makinaları bunlara evet düz dese de sonradan kaçıyor mu ?

ama işte ben bunları hep anlatıyorum ama umuruna takan Türk bir usta elbette olmayacak

adam şunu demeli , kardeş bu kadar usta yanlış yapamaz başka bir hata var

mesela bir rotçu da şu dikkatimi çekti ;

makinadan araç modeli seçerken Insignia sw seçti , fakat araç sedan ( Lift back )

uyardığım da fark etmez dedi

Şimdi düşünüyorum bu iki araç yapı olarak birbirinden farklı

tekerleklerin açıları vs her şey aynı mı ? makinaların güncelleme durumları ne ?

vs vs

Bir sürü etken yokmu ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum

Sonuç olarak şuna karar verdim ;

arabanın çekmesi veya memnuniyetsizlik yok ise ve sadece direksiyon yamuk duruyorsa ,

abi direksiyon hafif sollu duruyor , rot balans istemiyorum , alttan hafif ters istikamet yap bırak

Düzünü bu şekilde kendim tarif ederek buldurdum

Ustalara iş anlatmak deveye hendek anlatmaktan zor

• toyota16 T kullanıcısına yanıt

Açı sensörü kalibrasyonu tek başına ne derece önemli bilmiyorum

Ama serviste olan bilgisayarda böyle bir işlem yapılabiliyor

direksiyon düzlüğü için önemli mi değil mi inanın ona bile emin olamıyorum artık

Konu gerçekten onlarca kez bulaşmama rağmen bana bile çok karışık gelmeye başladı :)

Makina güncelliği ve doğru kasa seçimi önemlidir. Yoksa niye ayrı bir seçenek olarak belirtilsin ki?

Bence araçlarımızda bir sorun yok hocam. Makinelerin kalibresizliği ve kötü işçilik ile karşı karşıyayız gibi.

Hocam, barış makine'nin sitesine girip bana yakın Hunter marka rot cihazı kullanan servislerin listesini çıkardım. Tek tek google maps fotoğrafından hangi hunter cihazını kullandıklarına bakıp, kameralı olan sistemi kullananları buldum. Lastiğe takılan aparat yuvarlak küçük bir şey oluyor, oradan anlayabilirsiniz. Sonrasında fiyat sordum ve fiyatı uygun/normal olan bir servise gittim. Cihazlarının aracımın kasa koduna sahip güncel yazılıma sahip olup olmadığını öğrendikten sonra ustadan rica ederek direksiyonun sıfır noktasını bana göre ayarlamasını istedim. Sonuç

itibariyle gayet düzgün ayar tuttu diyebilirim. Siz de bu şekilde yapabilirsiniz.

• facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler 👍

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.