Şimdi Ara

Direksiyondan başarılı olamıyan varmı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sanırımbütün sürücü kursları aynı muameleyi yapmıyor.

Çünkü benim sürücü kursundan aldığım dosyanın içinde Şoförler Odasından alınan başvuru formu var ve doldurulmuş.

Ama Emniyetin yanında ki kırtasiyede adamlar bu formu doldurmak için 5 YTL alıyorlar. Formun kendisi 2 YTL.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Hay ben bu emniyetin yapacağı işe.

Bugün evrakları vermek için gittim. Aynen şöyle yazıyordu:

"Sabah 8 de gelenlere 70 e kadar ehliyet numarası verilir"

Doğal olarak veremedik evrakları. Bari sonra ki gelişimde form hazır olsun diye Şoförler Odasına gittim. 2 YTL verip formu aldım ve adama sordum kapıda yazan yazıyı. Bana:

"O yazıyı boşver eğerr evraklarını vermek istiyorsan sabah 6 da emniyetin önünde bekle.Çünkü millet yığılıyor ve kendi aralarında sıra almak için liste yapıyorlar. Öbür türlü mümkünatı yok veremezsin evraklarını. Yılbaşından sonra haraçlara zam geleceği için daha fazla ödersin."

Eğer bu yığılma yılbaşı ise varsın zamlı ödeyeyim o çileyi çekecek değilim. Ama Emniyetin günde sadece 70 numara vermesi ister istemez bu memurlar bütün orada ne yapıyor sorusunu sordurtuyor.

Bursa'da olmaktan şanslıyım. Evraklarımı ve sertifikamı dün öğleden sonra sürücü kursumdan aldım bugün sabah saat 10 da trafik tescile verdim ve saat 16 da gel demelerine rağmen akşam üzeri saat 15.30 da gittim ve ehliyetimi bekletmeden verdiler.

• bisiklet kullanırken sağlanan denge ile motor kullanılırken sağlanan denge aynı mı

arasında ağırlık farkı olduğu için fark olacaktır

bende motor almayı düşünüyorum hiç kullanmadım ama bisikleti iyi kullanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ethan hunt

bisiklet kullanırken sağlanan denge ile motor kullanılırken sağlanan denge aynı mı

arasında ağırlık farkı olduğu için fark olacaktır

bende motor almayı düşünüyorum hiç kullanmadım ama bisikleti iyi kullanırım

Kendimi henüz usta kabul etmemekle beraber eğer bisiklete çok iyi biniyorsan motorda hiç zorlanmıyacaksın. Denge hususu tamamen aynı ama dönüşler çok farklı geldi bana ve alışasıya kadar epey zorlandım.
  • Doğru bisiklete binen motorda zorlanmaz. Dönüşler de farklı 20km'h hızın üstünde. Motor bisiklete göre çok ağır olduğu için biraz farklı bir teknik uygulayarak dönüyorsun, anlatayım:

Bisiklette ağırlığını sağa verirsen aniden sağa yatarsın çünkü sen bisikletten daha ağırsın ve ağırlık merkezini çok rahatça değiştirebilirsin, motorda ise bunu yapamazsın, yatırmak için yatmak istediğin tersine çevireceksin gidonu. Bisiklette bunu deneyebilirsiniz ve şu anda hayal de edebilirsiniz, dümdüz giderken birden gidonu sağa kırın ne olur? Sola doğru devrilirsiniz, daha doğrusu ayarında yaparsanız çok hızlı bir şekilde yatarsınız. Motor ağır olduğundan çok yavaş yatmasını istemiyorsanız bu teknik şart, yoksa ani dönüşler yapamazsınız. Düz giderken gidonu hafifçe bi tarafa kırarak diğer tarafa yatacaksınız, sonra gerektiği kadar yattığınızda artık dönüşe geçmek için gidonu toparlayacaksınız ve çıkışta da iyice dönüş yönüne kırarak ve hızlanarak motoru toparlayacaksınız. Bunu ilk önce bisiklette deneyip o hissi iyice almanızı şiddetle tavsiye ederim, motorda ben hala tam olarak alışamadım kontra tekniğine, alışmak için bol pratik gerek.

Bisiklette hiç vücudunuzla sağa sola yatmadan dik vaziyette gidiyorken birden gidonu sağa kırın nasıl sola yattığınızı göreceksiniz, tabi ki düşmeden gidonu sola doğru toparlayın yoksa çaat

• tek seferde geçtim ama ilk defa da zor olmuştu..
  • "Başını ne tarafa çevirirsen motor o yöne gider"

Bu kadar basit.
  • Tabi gazida telepati ile verip vitesleri telekineti ile degisistirirsen o kadar basit olur;
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

"Başını ne tarafa çevirirsen motor o yöne gider"

Bu kadar basit.

• bizim burda vitesli motorla sınav yapıyolar yaaa scooter versinler hocaya bile ders veririm
  • Ehliyet kursunun sertifikasını aldıktan sonra ehliyet çıkarmak için başvuru süresi var mı?
    Yoksa aradan aylar yıllar geçse bile gidip o sertifika ile ehliyet alınabiliyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.