Şimdi Ara

Diriliş mi Uyanış mı Kuruluş mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda bazı formlarda ekşi sözlükte ve özellike twitterda dikkatimi çeken bir şey oldu. Kuruluş izleyenler sürekli Uyanış dizisine laf atıyor yok işte izlemiyoruz izlememeyiz Kuruluş şöyle iyi böyle kaliteli falan filan ben bu duruma katılmıyorum. Bu diziler iki farklı görüşü iiçeren veya zır kutupları anlatan diziler olsa eyvallah ama Osmanlı ve Selçuklu dönemini anlatıyor bu diziler abi neyin kafasını yaşayıp kendi içinizde ayrışmaya çalışıyorsunuz?

Bana fan grupların bir şekilde örgütlenip bu şekilde bir algı yaratma çabalışıyor gibi geliyor ama gereksiz ve yersiz. Bu tarz diziler elbette görecedir kimisi izler kimisi izlemez kimisi beğenir kimisi beğenmez. Bu tarz dizilerden tarih öğrenilmez diyen kesim var birde kimse tarihini diziden öğrenmiyor kardeşlerim. Bu diziler tarihi olaylardan kişilerden esinlenilerek anlatılıyor ele alınıyor. Adamlar demiyorki biz %100 o dönemi anlatıyoruz. Noktası ve virgülü ile her şey o dönemde geçiyor da demiyor.

Neyse konu dağıl ben dirilişin tüm sezonlarını izledim dizi bence gayet güzel ve başarılıydı. Diziyi izlerken öyle paladır bıçaktı o tür şeylerde kullanmadım evimde de yok zaten tercihm değil. Ek olarak uyanışı da izliyorum Buğra Gürsoy'un neredeyse tüm rol aldığı dizi ve filmleri izlemişimdir ki oyuncu kadrosu oldukça sağlam bir dizi. ek olarak kuruluşuda izliyorum Burak Özçivit te aynı şekilde severek izlediğim oyunculuğunu beğendiğim bi aktör ama bak ben demiyorum işte kuruluşu izleyelim diğerlerini izlemeyelim diye...

Böyle dizi fanı olunmaz kardeşim günü ayrı kanalı ayrı ne diye uyanış izlemiyoruz kuruluş izliyoruz dersiniz ki hepsini ileyin işte :)

• Diriliş (ilk 2 sezon hariç) ve kuruluş tarih ile alakası olmayan muhteşem yüzyıl ayarında saçma sapan diziler. Uyanış ise onlara oranla daha oturaklı ama onunda tarih yönünde büyük sıkıntıları var bence. Seyir zevki bakımından 3 dizi de aynı, kalite bakımından uyanış dekor,kostüm ve savaş sahneleri diğer 2 diziden daha iyi.

• İyi günler.

İlk Önce Diriliş Ertuğrul dizisini mi izlemem gerekiyor? Konuları farklı mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.