Şimdi Ara

DİŞ HEKİMİYİM SORULARI ALAYIM (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
8
Favori
8.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam alt - orta dişimin eti aşagıya kadar indi. Biraz daha inse diş gidecek. Gidip dişleri temizlettirdim. Doktor o dişi dolgu ile yandakilere tutturucam duşmesin deyince, biraz mantıksız geldi bana ve yaptırmadım.
  • Dişlerimde tel vardı doktorda birşeyden emin olmak için ısır dedi sonra aaaahhhh diye bi ses geldi baktım kadının parmağını ısırmışım Çok mahcup oldum.Acaba sizinde başınıza böyle birşey geldi mi ????

Ayrıca ben 6 ay önce yaklaşık 7 tane dişime dolgu yaptırdım.Bu dolgular acaba ne kadar beni götürür ???
  • en sevmediğin

1- hasta profili?

2- ağız profili?

3- diş tipi.

4- hollywood yıldızlarının dişlerini nasıl kim yapıyor? onlar bir gülüyorlar çok estetik dişleri var.

5- ağız kokusu en çok nerden kaynaklanır?

6- amalgam kadar sağlam beyaz dolgu var mı?

7- dişi oyarken çıkan o kokuya nasıl dayanıyorsun?

8- ha birde siz diş hekimleri neden insanlara sıkça diş ipi tavsiye etmiyorsunuz. çünkü yakın dişler hep aralardan çürümeye başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 28 Şubat 2014; 0:12:42 >
  • 1- 1.5 sene once dolgu olmustum.igne yapmasina rağmen cok acimisti inanilmaz.sonrada agri yapmaya basladi yuksekligini falan tam yapamamis kamil baska dr düzeltti. Simdide ayni diş ağrıyor yeni gecti 3 4 gündür. Sencr ne gerekli dişe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T 800 -- 28 Şubat 2014; 0:25:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam daha bugün kardeşimi götürdüm devlet hastanesine , çocuğun kalıcı dişi çok az çürük fakat hafif şişti doktor antibiyotik verdi (croxilex) , şiş indikten sonra tekrar gittik, şişip inen diş apse yaptığı için kanal tedavisi ile kurutamayız , çekecez dedi, bende daha çocuk 13 yaşında belki başka bi doktor başka bi çözüm üretir diye çektirmedim, birde bulunduğum yerdeki devlet hastanesindeki doktor ihale yapılmadığı için malzemem yok yapamam, kanal dolgu patı getirirsen yaparım dediği için bende o kanal dolgu patını bulamadığımdan 35 km ötedeki hastaneye git gel yapıyoruz. Kısacası bu diş kurtarılamaz mı doktor bey?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galle -- 28 Şubat 2014; 0:48:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • OcerSox kullanıcısına yanıt
    hocam bir kere diş beyazlatma yaptırdım esnan adlı diş merkezinde , baya beyazladı yani bembeyaz oldu , sonra sensodyne ile günde 2 kere fırçalamaya devam ettim ama tekrar sararmaya başladı sigaradan sararıyor ,

merak ettiğim soru

diş beyazlatma işleminden sonra diş renk değiştirme konusunda daha mı dayanıksız oluyor ?

ikinci soru

sensodyne beyazlatıcı diş macunu gibi diş macunları çok etkili bir şekilde beyazlatıyor lakin bunu yaparken dişe zarar veriyor mu ?

,

teşekkürler
  • Bu Listerine'nin ağız çalkalama suları hakkında ne düşünüyorsunuz? Diş fırçaladıktan sonra kullanılmalı mı?
  • hocam dişlerim durumu berbat önler sorunlu arkalarda gidik zirkonyum yaptırmak istiyorum.Ne kadar tutar sizce?
    Edit:15 yaşında dolgu yaptırmıştım.İyi yapamadı heralde sinirleri almadan yaptı.Geçen gittiğimde diş ağrısı nedeniyle üst diş etimin orda diş kisti filan var dedi böyle beze şeklinde ara sıra çıkıyor.Napabilirim ameliyatı çok ürkütücü geldi de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VORVZAKONE -- 28 Şubat 2014; 1:53:32 >
  • Bu sigara çay kahveden oluşan siyah lekeler sanırım dış taşı oluyor.Onları devlette temizliyolar mi ? Birde disleri inceltiyor dis etlerini çekiyor deniyor doğru mu ? Temizletmeye gitmezsek herhangi bir şekilde lekeleri yok edemez miyiz ? Teşekkürler

• doktorsan yandın çok soru sorarlar burada utandım soramadım ben
  • Dişimde tartar yada şu sarı lekelerden var. bunu temizletmek istiyorum.
    ortalama fiyat nekadardır sizce ?

ayrıca bu tartarı önlemek için ne yapmak gerekiyor ?
    Oral-B Triumph D5000
    sensodyne Pronamel
    Listerine

kullanıyorum ancak bu tartarın gitmesine çözüm olmuyor. önerebileceginiz başka neler vardir ?
  • Zirkon kaplama hakkında bilgi ve metal kaplamadan farkı lutfen?

• günde 2-3 fırçalama diyorsunuz ben bir gün fırçalayıp bir gün fırçalamıyorum yada 2 gün fırçalamadığımda oluyor
  • dislerim soguk-sicak konusunda cok hassas. dolaptan yeni cikmis tursuyu bile yiyemiyorum. sizce dis macunlari hassasligi gidermede ne kadar etkili?

• Günde 3 defa uzun uzun fırçalamama rağmen dişlerim hala çürüyor, bu çürümeyi nasıl durdurabilirim?
  • Kanal tedavisi çok zor mu acı oluyor mu?Ne kadar sürüyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: halemo_96

dislerim soguk-sicak konusunda cok hassas. dolaptan yeni cikmis tursuyu bile yiyemiyorum. sizce dis macunlari hassasligi gidermede ne kadar etkili?

Aynı sorun bende de var. Takip

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OcerSox

Arkadaşlar Hacettepe Üniversitesinde diş hekimiyim sorular???

(isim sormayın vermiycem)

Edit: Arkadaşlar elimden geldiğince sorulara cevap veriyorum ama lütfen kendi tedavileriniz hakkında spesifik sorular sormayın zira bunları cevaplamam için sizi yakından görmem, muayene etmem gerekir.

hocam yaş 30 hala 20lik diş çıkmadı. çıksın kurtulayım şu meretten. bu bir sorun yaratır mı?

dişlerimi hergün sabah akşam fırçalıyorum. sigara kullanmıyorum. dişler nedense hala sarımtrak ve ön 2 diş birleşimlerinde sarı çizgiler var. neden kurtulamıyrum ne yapmam gerekli? bir hekimliğe gidip temizleme yapsam kurtulurmuyum?

ön yan 2 dişimin dibinde zedelenme var. çukurluk oluşmuş durumda. umarım anlatabildim. buralara doldurma yapılabilirmi?

• Hocam benim iki azı dişi de uzun.Vampir dişi gibi çıkmış.Nasıl düzeltilir.Gerçekten gülmek bile istemiyorum bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroXIII -- 2 Mart 2014; 23:04:10 >
  • Kanal tedavisi olmuş biri olarak cevap vereyim ben.

Öncelikle özelde yaptırmanı tavsiye ediyorum.

Acıyor mu konusuna gelince doktor dudakla damak arasındaki et kısmına bir iğne yapıyor çenenin yarısı uyuşuyor nerdeyse. Bu iğne o kadar etkili ki bana iğne yapıldı ve doktor beni odaya çağırana kadar farketmeden çenemi tırnaklayıp kanatmışım doktordan öğrendim. Yani sadece ilk iğneyi yaparken biri çimdiklemiş kadar acıyor gerisinde uyuşturduğu kısmı ortadan ikiye bölseler hissetmezsin.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.