Şimdi Ara

Diş Hekimliği 4.sınıf öğrencisiyim, okulu bırakmak istiyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
6.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ubi Panis ibi Patria

:) tıp mı okuyorsun? okuyorsan kaçıncı sınıfsın?

3.sınıfım, hastanede klinik rotasyonlarımız oluyor şimdiden.

bir kardiyolog aşağıladı, sesimi çıkaramadım. kimi kime şikayet edeceksin?

okulunu boş yere uzatmanın lüzumu yok, hele ki senin deyiminle karşı çıkarsan okuldan atılırsın.

akılcı olmakta lüzum var, köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin, başka çare yok.

işler belli bir hiyeraşi ile yürüyor, mobbingin nirvanası var maalesef. hele tıpta, askeriyeden beter...asistanlık döneminde falan... intihar edenler bile var.

Alıntıları Göster
    6. Sınıfım daha neyi bekleyeyim :)

Kendinizi ezdirmeniz sizin kendi sorununuz. Hani hocan gelir bir şeyler öğretme amacıyla bir laf eder bundan gocunmam. Ama gelip bana bir asistan laf edecek ha:) imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-865FDA821 -- 18 Ocak 2020; 22:5:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-865FDA821

6. Sınıfım daha neyi bekleyeyim :)

Kendinizi ezdirmeniz sizin kendi sorununuz. Hani hocan gelir bir şeyler öğretme amacıyla bir laf eder bundan gocunmam. Ama gelip bana bir asistan laf edecek ha:) imkansız.

Alıntıları Göster
    hocam yorumunuz pek gerçekçi gelmedi. illaki hocalardan zılgıtı yediğiniz olmuştur.

nasıl karşı çıkacaksın?

ha pratisyensen ve asistandan azar yiyorsan elbet sesini çıkar fakat maalesef belli bir hiyeraşi oluyor asistanlık döneminde falan. baskının allahını yapıyorlar...tabi siz daha iyi bilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubi Panis ibi Patria -- 18 Ocak 2020; 21:2:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ubi Panis ibi Patria

hocam yorumunuz pek gerçekçi gelmedi. illaki hocalardan zılgıtı yediğiniz olmuştur.

nasıl karşı çıkacaksın?

ha pratisyensen ve asistandan azar yiyorsan elbet sesini çıkar fakat maalesef belli bir hiyeraşi oluyor asistanlık döneminde falan. baskının allahını yapıyorlar...tabi siz daha iyi bilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Şuana kadar hiçbir hocamdan zılgıt yemedim ama eğer gelip bir şeyler öğretiyorsa ve karşılığında bana bağırıyorsa istediği kadar bağırabilir.
    Bahsettiğim kişiler hocalar ziyade asistanlar ve uzmanlar. Gözünüzde büyütmeyin şunları senle ben gibi öğrenciler işte. Bazıları gözünde çok büyütüyor şunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-865FDA821 -- 18 Ocak 2020; 22:9:28 >

• Yaşadığım basit bir şeyi anlatayım.Klinik stajındayım hasta koltukta acemiliğin getirdiği eksilerle işimiz normalden biraz uzun sürdü hasta mızmızlandı zar zor bitirdim işini.Sorumlu asistana göstereceğim işi.Ama gel gör ki herife önceki gün sen diye hitap ettim diye ağzıma sıçtı sana bakmayacam diyor.Kaldır hastanı ama onay vermeyecem hocana gösterirsin diyor.Sorumlu hoca zaten bir var bir yok ortalıkta.Hasta hadi daha neyi bekliyoruz diye söylenmeye devam ediyor ordan hocayı beklesen adam kalkıp gidecek.Asistan oradan azarlıyor yer yarılıp içine girmeyi bekliyom orada.Neyse daha kötülerini yaşayınca sonradan normal geldi bu durum.
  • 1 sene daha sabret ve okulu bitir . Sonra istediğini yap
  • hiç garanti meslek değil. diş hekimliğinde şu an kazanan doktorlar 15-20 yıl öncenin mezunları. şu an diş fakültesi mezunu gırla. elini sallasan yüzlerce. işsizlik bu sektörde de had safada. paran varsa muayenehane açarsın o da hem şansına hemde becerine kalmış yürürsen gidersin yoksa düşersin
  • Bırakırsan iyi fok yersin
  • bitirdinmi okulu son durum nedir
  • Hocam bıraktınız mi acaba? 4. Sınıfım ve diş hekimliğini bırakmak istiyorum. Aynı şekilde aileme söyleyemediğim için devam ediyorum. Hastalarla birebir iletişimde her şey çok güzel gidiyor, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ama durdugumuz yerde bile azar işitebiliyoruz. Konunun altında "kimse sevdiği mesleği yapmıyor zaten" yazanlar bu durumu tam anlayamıyor sanırım, yaşamak lazım ve umarım kimse yaşamaz. Mobing eğitimin parçası haline gelmiş. Kimse sesini çıkarmıyor. Kız erkek demeden hepimiz eve yurda geçip ağlıyoruz. Asistana soru soruyoruz her şeyi soracak mısın diyor evet çünkü senin burda bulunma amacın beni eğitmek diyemiyoruz. Bir gün azar yemeden geçince eve mutlu dönüyoruz acaba ne oldu da sorun yaşamadık diye. Zaten pandemiden dolayı hiç pratik eğitim almadan klinik yükünün altına atıldık. Bu dünya hassas kalpliler için cehennemdir derler ya aynısı diş hekimliği için de geçerli. Kendimde cesaret bulursam bu bölümü bırakmayı düşünüyorum ama bu konuma gelebilmek için de sadece ders çalıştığımız için başka bir hobi veya yetenek edinme şansımız olmadı pek. Ne yapacağım bilmiyorum...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.