Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİ düşünenler okumadan geçmeyin!!!(Bol SS eklendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
41
Favori
132.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: huzurluksuz

quote:

Orijinalden alıntı: mrvttr_fb

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

konuştuğum kişi öğretim görevlisi olduğundan net bir biçimde hiç bir okulu kötülemedi.ama gazi mi ankara mı diye sorduğumda tereddütsüz ankara dedi.gerçi ben de ankara yazmaktan baya çekiniyorum ama yine de ege'nin altına yazacağım galiba.sen düşünmüyor musun ege?

Yok pek düsünmüyorum Ege Ankarada okumak istiyorum. Ankara ünide de gecme notu 70. O zaman dua edelim da Hacettepe gelsin

hocam hacettepe'nin tutma olasılığı çok düşük bence.sonraki tercihimizi iyi yapmak zorundayız.başkent diş'i düşünmüyor musunuz mesela ben onu da yazacağım

Evet hacettepe gelmesi zor. Baskenti de özel oldugi icin düsünmüyorum burs kesilirse falan diye

o büyük sıkıntı evet.ben başkent'e gidip konuşacağım burs ne olursa tamamen kesiliyor diye.isterseniz bilgilendirebilirim sizi de konuştuktan sonra

Başkentte zorunlu hazırlık varmış ancak sene sonunda yapılan sınavı verebilenler 1. sınıfa geçebiliyomuş

evet hocam ben biliyorsundur diye düşünmüştüm ama başkent'in hazırlığını atlamanın zor olmadığını düşünüyorum

Bilmiyodum. Ama sene sonunda yapılan sınav toefl falansa yandık

yok hocam toefl kadar ağır sınav yapacak üniversite sayısı 3-5'i geçmez.zaten başkent ingilizce eğitim vermediğinden hazırlıkta da çok fazla zorlamazlar

Haklisiniz hocam o zaman siz şu burs kesilmesini falan öğrenirseniz bana haber verin size zahmet

tabi hocam merak etmeyin

Teşekkür ederimmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ffbbsayy

quote:

quote:

quote:

quote:

Mf3 18337 Isparta diş gelir mi?Gelmezse hangi dişler gelir?Tercih sıramı başarı sırasına göre mi yapayım yoksa bildiğin iyi üniversiteler var mı?Mesela Erzurumdan daha yüksek yerler var dişte ama Atatürk Üniversitesinin kampüsü çok iyi falan diye duydum forumdan.Yardımcı olursan sevinirim.Bu arada konu çok faydalı.Sekizinci soruda şüphelerim vardı cevap güzel olmuş

hocam ihtimal yüksek bence ısparta için.ayrıca erzurum diş'i dün konuştuğum kişi de övdü baya.doğu'da okunabilecek en iyi yerlerden biri olduğunu söyledi.bir de konya selçuk da iyiymiş galiba

Hocam zaten Konyadayım da orası gelmez 14k ile kapatmış.Isparta inş. dediğiniz gibi gelir ama gelmezse altına Karadenizdeki dişleri mi yoksa direk Erzurum gibi böyle iyi bildiğiniz bir yer varsa onu mu yazayım gelmesi garanti olan?

Egitimi hakkinda pek fikrim yok ama ordu diş denize nazir

Teşekkürler hocam bu tarz bilgiler arıyorum

Rica ederim

• quote:

arkadaşlar merhaba, öncelikle bu konuyu bugün edindiğim bilgiler dahilinde forumdaki arkadaşlara yardımcı olmak için açtım.diş hekimliği hakkında Katip Çelebi Üniversitesinden oldukça yetkili birinden edindiğim bilgileri ve o bilgilerle kendi kafamda yaptığım çıkarımları sizinle paylaşacağım.sorduğum soruları ve aldığım cevapları soru-cevap şeklinde sizlere aktaracağım.umarım diş hekimliği düşünenlere bir yararım dokunur

SORU-1:Şu an için okunabilecek en iyi diş hekimliği fakültesi hangisidir?

CEVAP:Devlette en iyinin kesinlikle Hacettepe olduğunu ve eğer paralı okunabilecekse de en geniş imkanların Yeditepe'de olduğunu söyledi

SORU-2:Ben Ankara ve Gazi diş arasında kaldım ve hangisini üste yazacağıma karar veremedim.sizce ne yapmalıyım?

CEVAP:Öncelikle Ankara ile Gazi'yi kıyaslarsan ben sana kesinlikle Ankara yazmanı öneririm dedi.Ayrıca Gazi yazana kadar tercihlerimde kesinlikle Ege'ye yer vermem gerektiğini söyledi(bütün konuşmamız boyunca beni Gazi yazmaktan ufak ufak uzaklaştırmaya çalıştı)

SORU-3:İngilizce diş hekimliği okumak ne kadar zordur?

CEVAP:Bunun kişiye göre değişeceğini söyledi.ingilizce okumak kişide sıkıntı yaratmayacaksa bu şekilde okumanın avantaj olacağını ama ağır olan diş hekimliği eğitiminin daha da ağır hale geleceğini sözlerine ekledi

SORU-4:Diş hekimliğini kontenjanı az üniversitelerde(mesela Başkent) okumak bir artı yaratır mı veya köklü fakültelerdeki öğrenci sayısı fazlalığı eğitimi etkileyecek şekilde dezavantaj yaratıyor mu?

CEVAP:Düşük kontenjanda okumanın tabii ki avantaj yaratacağını ve hoca öğrenci ilişkilerinin çok daha olumlu etkileneceğini söyledi.şu anda birçok üniversitenin zaten kapasitesinin üstünde öğrenci aldığını ve öğrencileri gruplara ayırarak eğitim verilmeye çalışıldığını söyledi.(bu galiba tüm köklü devlet üniversitelerinde böyle yani yapacak birşey yok)

SORU-5:Diş hekimliğini aile yanında okumak söylenildiği kadar önemli midir?

CEVAP:Kendisi İzmir'li olup Ege'yi tutturmasına rağmen Ankara diş'e gitmiş zamanında ve bu kararından dolayı çok pişman olduğunu söylüyor.Eğer çok farklı bir sebebin yoksa boşuna Ankara'da macera arama dedi bana (izmir'de ikamet ediyorum bu arada)

SORU-6:Yeni açılan diş hekimlikliği fakülteleri arasından hangilerini tercihlerime yazmalıyım?

CEVAP:Yeni açılan fakülteler arasında şu an en yetersiz durumda olanın Eskişehir Osmangazi olduğunu söyledi bana(bu biraz moralimi bozdu açıkçası) adam akıllı hiç öğretim görevlisi yokmuş ve fiziki açıdan da yetersizmiş şuan.ama yaklaşık 10 yıl sonra çok çok iyi duruma geleceğini söyledi.Yeni açılanlar arasında en iyi olanın Katip Çelebi ve Akdeniz diş olduğunu ve Katip Çelebinin bir adım önde olduğunu söyledi(okulu gezdim gerçekten fiziksel donanımı çok iyi durumda ancak üniversitenin konumu rezalet ama 2017'ye kadar Bayraklı'ya yeni kampüslerine taşınacaklarmış)

SORU-7:Başkent diş'in DUS başarısı niye bu kadar yüksek? (yakın zamanda yapılan bir DUS'ta yerleştirmede birinci olmuşlardı)

CEVAP:Başkent'e giden çoğu öğrencinin zaten varlıklı olduğunu ve son iki sene DUS dershanesine gitme olanaklarının olduğunu söyledi.Bunun ve kontenjanının az olmasının DUS başarısında önemli bir etken olduğunu belirtti

SORU-8:El becerim iyi düzeyde değilse çok zorlanır mıyım?

CEVAP:Mutlaka el becerisinin önemli olduğunu ama okulda okurken edinilemeyecek bir şey olmadığını söyledi.ayrıca yetenek bu kadar ön planda olsaydı zaten fakülteler özel yetenek sınavıyla öğrenci alırdı dedi(bu son söylediği şey beni baya rahatlattı)

SORU-9:Bugün tercih yapacak olsanız yine diş hekimliği seçermiydiniz?

CEVAP:Evet kesinlikle seçerdim ama bu sefer Ege'yi yazardım dedi

SORU-10:Sizce yeni açılan üniversitelerden birini mi Ege ve Ankaranın altına yazayım yoksa Isparta'yı mı yazayım?

CEVAP:Kesinlikle Isparta yazmamı önerdi.Kadrosunun çok daha iyi olduğunu ve geleneği olan bir üniversite olduğunu söyledi.Ayrıca Isparta'nın da gayet yaşanabilir güzel küçük bir kent olduğunu söyledi

Ayrıca beni Katip Çelebi'de yüksek lisans yapan bir çok diş hekimiyle konuşturdu ve hepsine sırasıyla tıp mı diş hekimliği mi diye sordu.bir tanesi dışında yaklaşık 6-7 kişi tabii ki diş hekimliği diye cevap verdi.Gazi mezunu iki diş hekimi de beni Gazi yazmamam konusunda uyardı(niye bu kadar kötüledikleri hakkında fikrim yok ama galiba ben altlara yazacağım)

Arkadaşlar yukarıda yazdıklarım edindiğim bilgilerle bana ait yorumların karışımıdır.kimsenin okulunu karalamak ya da rakip elemek gibi bir niyetim yok.beni zaten bu forumda sene başından beri tanıyan tanımıştır heralde.yazdığım şeyler hakkında yorum yapacakların iyi niyetimden emin olmalarını isterim.umarım diş hekimliği düşünenlerin bir nebze işine yarar.hepinize iyi tercihler

NOT: Konuştuğum kişinin ismini ve görevini burada yazmak istemedim.sonuçta internet ortamı ne olur ne olmaz dedim kusuruma bakmayın

Tüm bu edindiğim bilgilerden sonra kafamdaki tercih listem şöyle(gerçi daha Ankara'ya gidip Başkent ve Ankara diş'i de gezeceğim ama olsun)

1-)Hacettepe Diş
    2-)Ege Diş
    3-)Ankara Diş
    4-)Başkent tam burslu Diş
    5-)Gazi Diş
    6-)Katip Çelebi Diş
    7-)Isparta Diş
    8-)Akdeniz Diş
    9-)Eskişehir Osmangazi Diş
    10-)Eczacılıklar(Hacettepe,Ankara,Ege,Gazi,Anadolu)
    11-)Dokuz Eylül Ftr

y-mf3:14.467

hangisinin geleceğine dair tahmin de yaparsanız sevinirim

Başkent yakın zamanda yapılan bir dusta birinci olmadı. Yapılan tüm dus sınavlarında birinci oldu bu 1.
    İkincisi başkentin diş ve tıp bölümlerinde öğrenciler memur öğretmen çocukları öyle zengin tayfadan değil çoğu. Yemekhane var ordan yiyorlar mesela yemeği genelde.
    Şu sırf başkent diye diğer özel okullar gibi zannediyor millet. Başkentte özellikle dişte arabası olan sayısı son dönemde 2 kişi, alt dönemde 5 kişi ilk 3 sınıfı bilmiyorum. içlerindeki arabalarda corsa falan eski tipler genelde.
    Başkent 4. ve 5. sınıfta implant yaptıran ve implant kursunu ücretsiz veren tek fakülte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtsaykopat -- 6 Temmuz 2013; 17:21:24 >

• hocam başkent'te mi okuyorsunuz? eğer öyleyse sizi bana allah gönderdi

• quote:

hocam başkent'te mi okuyorsunuz? eğer öyleyse sizi bana allah gönderdi

http://forum.donanimhaber.com/m_77466397/f_//tm.htm#77466397

Başkent diş ana konu. Tüm soruları elimden geldiği kadar yanıtlarım.
  • çapa düsünenler bana sorularini iletebilir.

• merhaba.ben bu sne diş hekimliği 2. sınıfa geçtim.abant izzet baysal. üni.şimdi bu mesleği seçecek olanlar için deneyim sahibi biri olarak şunları söyleyebilirim:KESİNLİKLE KARAKTERİNE UYGUN BİR YAPIDA MESLEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSAN, SEÇ!aksi takdirde çok acı çekersin!(bkz:freuttuğba)nitekim mantıklı bi insan ucundAN BUCAĞINDAN HEKİMLİK KELİMESİ geçiyor diye bu mesleği seçmemeli!çnkü tıp doktorluğuyla alakası bile yok! nitekim bu bölüm de sadece diş le muhatap oluyorsunuz ve ilaç vermekle çözülmeyecek problemlerle muhatap olduğunuz için devamlı elinizle çalışıyoprsunuz! yetmiyormuşsunuz gibi ağız gibi insan vücudunun en küçük organından üstelik içinden de küçücük dişlerle muhatap oluyorsunuz! üstelik bu dişler vücudun en sert organı! bu şu demek gerekirse bir saat ustası gibi oy yont dişi düzelt,yani dişçilik işçilik derler bu laf gerçekten cuk oturuyor bu mesleğe...işin özü çok düşünün ben SONRADAN ÇOK PİŞMAN OLDUM ÇÜNKÜ BEN İNCE İŞ İNSANI DEĞİLMİŞİM..YEMEK YAPMAYI BİLE SEVMEZDİM BEN MESELA...BU ŞU DEMEK demekki küçük bir bölgede titizlik gerektiren işleri yapıp yapamayacağınız çok iyi düşünün.. yoksa benim gibi bırakmak için ailenizi ikna etmek için tüm yaz uğraşmak durumunda kalırsınız @huzurluksuz @huzurluksuz

• quote:

Orijinalden alıntı: freutuğbaa

merhaba.ben bu sne diş hekimliği 2. sınıfa geçtim.abant izzet baysal. üni.şimdi bu mesleği seçecek olanlar için deneyim sahibi biri olarak şunları söyleyebilirim:KESİNLİKLE KARAKTERİNE UYGUN BİR YAPIDA MESLEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSAN, SEÇ!aksi takdirde çok acı çekersin!(bkz:freuttuğba)nitekim mantıklı bi insan ucundAN BUCAĞINDAN HEKİMLİK KELİMESİ geçiyor diye bu mesleği seçmemeli!çnkü tıp doktorluğuyla alakası bile yok! nitekim bu bölüm de sadece diş le muhatap oluyorsunuz ve ilaç vermekle çözülmeyecek problemlerle muhatap olduğunuz için devamlı elinizle çalışıyoprsunuz! yetmiyormuşsunuz gibi ağız gibi insan vücudunun en küçük organından üstelik içinden de küçücük dişlerle muhatap oluyorsunuz! üstelik bu dişler vücudun en sert organı! bu şu demek gerekirse bir saat ustası gibi oy yont dişi düzelt,yani dişçilik işçilik derler bu laf gerçekten cuk oturuyor bu mesleğe...işin özü çok düşünün ben SONRADAN ÇOK PİŞMAN OLDUM ÇÜNKÜ BEN İNCE İŞ İNSANI DEĞİLMİŞİM..YEMEK YAPMAYI BİLE SEVMEZDİM BEN MESELA...BU ŞU DEMEK demekki küçük bir bölgede titizlik gerektiren işleri yapıp yapamayacağınız çok iyi düşünün.. yoksa benim gibi bırakmak için ailenizi ikna etmek için tüm yaz uğraşmak durumunda kalırsınız @huzurluksuz @huzurluksuz

yok ben gerçekten istiyorum diş hekimliğini.yani tıp tutmuyor diye diş hekimliği seçiyor değilim.hatta ailem paralı tıp yazmam için imkan da verdi ama ben istemedim

• Arkadaşlar benim sıralama 17k.Sizce ısparta-çukurova-gaziantep-erciyes-ondokuz mayıstan diş hekimliği gelir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skopje27

Arkadaşlar benim sıralama 17k.Sizce ısparta-çukurova-gaziantep-erciyes-ondokuz mayıstan diş hekimliği gelir mi?

ısparta gelir

• 2 sene önce ege diş hekimliğine gitmiştim ortodontik tedavi için.Gittiğimde ilk randevumda hocalarla birlikte orada okuyan öğrencilerde vardı onlarda hocalarının yanlarında duruyorlar hatta hocadan önce onlar bakıyordu.Kaçıncı sınıf olduklarını sormuştum 4. sınıfız demişlerdi.Ayrıca benim ağzıma baktıktan sonra hocaları onlara soru sormuştu falan buda böyle bir anımdır :D Yani ortam hosuma gitmişti. Hatırladığım kadarıyla 2. ya da 3. katta bir amfi vardı kapının önünden geçerken içeriye bakmıştım ve içeride öğrenciler vardı ve baya kalabılıktı.Bilgisi olan varsa orası amfimi,ders mi yapıyorlar orda beni aydınlatırlarsa sevinirim.Çünkü çok değişik gelmişti hastanenin bir katında amfinin bulunması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skopje27

Arkadaşlar benim sıralama 17k.Sizce ısparta-çukurova-gaziantep-erciyes-ondokuz mayıstan diş hekimliği gelir mi?

14 binlikler bile gelebilir ciddiyim ama en kotu 15binliklere girersin kesin

• Paylaşım çok yararlı yazanın eline sağlık. Benim de sıralamam 12200, diş istiyorum ama hangi üniversiteyi üstte yazıcam bilmiyorum..Vakıf istemiyorum, devlette de öncelik istanbulda olduğum için çapa ve marmarada ama en iyisi Hacettepe diye ben de daha önceden duyduğum için Hacettepeyi üste yazmayı düşünüyorum.Çok kararsızım, hangisini yazmalıyım veya yazmamalıyım, bilmediğim bi yere gideceğim için çok zorlanır mıyım?
  • merhabalar.öncelikle bilgiler harika.yazan herkese çok teşekkur ederim.
    yardımcı olursanız çok sevinecegim.mf 3 sıralamam 19012. diş hekimliği gelir mi. gelirse sizce neresi gelir.
    dogu gelirse zorlanır mıyım ve muayehane açamazsam özelde çalısmak için dogu mezunu olmam sorun yaratır mı?
    şimdiden tesekkurler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: diişşş00001

merhabalar.öncelikle bilgiler harika.yazan herkese çok teşekkur ederim.
    yardımcı olursanız çok sevinecegim.mf 3 sıralamam 19012. diş hekimliği gelir mi. gelirse sizce neresi gelir.
    dogu gelirse zorlanır mıyım ve muayehane açamazsam özelde çalısmak için dogu mezunu olmam sorun yaratır mı?

Dis gelir fakat sizin nereden mezun oldugunuz fazla onemli degildir fakat egitimden yana problem olabilir hacettepe disi bitirip dusa kazanamayan olacagi gibi vani bitirip dusu kazanan olabilir tabi istisnadir boyle seyler

• quote:

Orijinalden alıntı: diişşş00001

merhabalar.öncelikle bilgiler harika.yazan herkese çok teşekkur ederim.

19 bine diş hekimliğini tutturursun hocam.ama dediğin şeyler senin okulda kendini ne kadar geliştirdiğine de bağlı.kendini geliştirmen de iyi bir akademik kadro varlığında senin el becerine bağlı.ben bu yüzden erzurum dişi öneririm sana.doğudaki en iyi diş hekimliğinin erzurum olduğunu söylüyor herkes.zaten çok eski bir fakülte belli bir geleneği var

• merhaba arkadaşlar çok güzel yorumlar yapıyorsunuz hepiniz. Bende bir şey soracağım size ben 16800.yüm sizce hangi diş hekimliğine girebilirm
  • arkadaşlar benim sıralamam 18.335 sizce abant izzet baysal diş gelir mi 15.400 le kapatmış bir de bülent ecevit diş var o gelir mi sizce sağolun şimdiden o da 16.700 le kapatmış kontenjan artışına güveniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmara41

arkadaşlar benim sıralamam 18.335 sizce abant izzet baysal diş gelir mi 15.400 le kapatmış bir de bülent ecevit diş var o gelir mi sizce sağolun şimdiden o da 16.700 le kapatmış kontenjan artışına güveniyorum

bolu gelmeyebilir ama zonguldak garanti gelir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marmara41

arkadaşlar benim sıralamam 18.335 sizce abant izzet baysal diş gelir mi 15.400 le kapatmış bir de bülent ecevit diş var o gelir mi sizce sağolun şimdiden o da 16.700 le kapatmış kontenjan artışına güveniyorum

bolu gelmeyebilir ama zonguldak garanti gelir

çok teşekkür ederim ben de pek inanmıyorum bolu ya ama dershanedeki hoca garanti tutar inanılmaz kontenjan artışı var falan dedi inandırdı beni

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.