Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİ düşünenler okumadan geçmeyin!!!(Bol SS eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
41
Favori
132.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, öncelikle bu konuyu bugün edindiğim bilgiler dahilinde forumdaki arkadaşlara yardımcı olmak için açtım.diş hekimliği hakkında Katip Çelebi Üniversitesinden oldukça yetkili birinden edindiğim bilgileri ve o bilgilerle kendi kafamda yaptığım çıkarımları sizinle paylaşacağım.sorduğum soruları ve aldığım cevapları soru-cevap şeklinde sizlere aktaracağım.umarım diş hekimliği düşünenlere bir yararım dokunur

SORU-1:Şu an için okunabilecek en iyi diş hekimliği fakültesi hangisidir?

CEVAP:Devlette en iyinin kesinlikle Hacettepe olduğunu ve eğer paralı okunabilecekse de en geniş imkanların Yeditepe'de olduğunu söyledi

SORU-2:Ben Ankara ve Gazi diş arasında kaldım ve hangisini üste yazacağıma karar veremedim.sizce ne yapmalıyım?

CEVAP:Öncelikle Ankara ile Gazi'yi kıyaslarsan ben sana kesinlikle Ankara yazmanı öneririm dedi.Ayrıca Gazi yazana kadar tercihlerimde kesinlikle Ege'ye yer vermem gerektiğini söyledi(bütün konuşmamız boyunca beni Gazi yazmaktan ufak ufak uzaklaştırmaya çalıştı)

SORU-3:İngilizce diş hekimliği okumak ne kadar zordur?

CEVAP:Bunun kişiye göre değişeceğini söyledi.ingilizce okumak kişide sıkıntı yaratmayacaksa bu şekilde okumanın avantaj olacağını ama ağır olan diş hekimliği eğitiminin daha da ağır hale geleceğini sözlerine ekledi

SORU-4:Diş hekimliğini kontenjanı az üniversitelerde(mesela Başkent) okumak bir artı yaratır mı veya köklü fakültelerdeki öğrenci sayısı fazlalığı eğitimi etkileyecek şekilde dezavantaj yaratıyor mu?

CEVAP:Düşük kontenjanda okumanın tabii ki avantaj yaratacağını ve hoca öğrenci ilişkilerinin çok daha olumlu etkileneceğini söyledi.şu anda birçok üniversitenin zaten kapasitesinin üstünde öğrenci aldığını ve öğrencileri gruplara ayırarak eğitim verilmeye çalışıldığını söyledi.(bu galiba tüm köklü devlet üniversitelerinde böyle yani yapacak birşey yok)

SORU-5:Diş hekimliğini aile yanında okumak söylenildiği kadar önemli midir?

CEVAP:Kendisi İzmir'li olup Ege'yi tutturmasına rağmen Ankara diş'e gitmiş zamanında ve bu kararından dolayı çok pişman olduğunu söylüyor.Eğer çok farklı bir sebebin yoksa boşuna Ankara'da macera arama dedi bana (izmir'de ikamet ediyorum bu arada)

SORU-6:Yeni açılan diş hekimlikliği fakülteleri arasından hangilerini tercihlerime yazmalıyım?

CEVAP:Yeni açılan fakülteler arasında şu an en yetersiz durumda olanın Eskişehir Osmangazi olduğunu söyledi bana(bu biraz moralimi bozdu açıkçası) adam akıllı hiç öğretim görevlisi yokmuş ve fiziki açıdan da yetersizmiş şuan.ama yaklaşık 10 yıl sonra çok çok iyi duruma geleceğini söyledi.Yeni açılanlar arasında en iyi olanın Katip Çelebi ve Akdeniz diş olduğunu ve Katip Çelebinin bir adım önde olduğunu söyledi(okulu gezdim gerçekten fiziksel donanımı çok iyi durumda ancak üniversitenin konumu rezalet ama 2017'ye kadar Bayraklı'ya yeni kampüslerine taşınacaklarmış)

SORU-7:Başkent diş'in DUS başarısı niye bu kadar yüksek? (yakın zamanda yapılan bir DUS'ta yerleştirmede birinci olmuşlardı)

CEVAP:Başkent'e giden çoğu öğrencinin zaten varlıklı olduğunu ve son iki sene DUS dershanesine gitme olanaklarının olduğunu söyledi.Bunun ve kontenjanının az olmasının DUS başarısında önemli bir etken olduğunu belirtti

SORU-8:El becerim iyi düzeyde değilse çok zorlanır mıyım?

CEVAP:Mutlaka el becerisinin önemli olduğunu ama okulda okurken edinilemeyecek bir şey olmadığını söyledi.ayrıca yetenek bu kadar ön planda olsaydı zaten fakülteler özel yetenek sınavıyla öğrenci alırdı dedi(bu son söylediği şey beni baya rahatlattı)

SORU-9:Bugün tercih yapacak olsanız yine diş hekimliği seçermiydiniz?

CEVAP:Evet kesinlikle seçerdim ama bu sefer Ege'yi yazardım dedi

SORU-10:Sizce yeni açılan üniversitelerden birini mi Ege ve Ankaranın altına yazayım yoksa Isparta'yı mı yazayım?

CEVAP:Kesinlikle Isparta yazmamı önerdi.Kadrosunun çok daha iyi olduğunu ve geleneği olan bir üniversite olduğunu söyledi.Ayrıca Isparta'nın da gayet yaşanabilir güzel küçük bir kent olduğunu söyledi

Ayrıca beni Katip Çelebi'de yüksek lisans yapan bir çok diş hekimiyle konuşturdu ve hepsine sırasıyla tıp mı diş hekimliği mi diye sordu.bir tanesi dışında yaklaşık 6-7 kişi tabii ki diş hekimliği diye cevap verdi.Gazi mezunu iki diş hekimi de beni Gazi yazmamam konusunda uyardı(niye bu kadar kötüledikleri hakkında fikrim yok ama galiba ben altlara yazacağım)

Arkadaşlar yukarıda yazdıklarım edindiğim bilgilerle bana ait yorumların karışımıdır.kimsenin okulunu karalamak ya da rakip elemek gibi bir niyetim yok.beni zaten bu forumda sene başından beri tanıyan tanımıştır heralde.yazdığım şeyler hakkında yorum yapacakların iyi niyetimden emin olmalarını isterim.umarım diş hekimliği düşünenlerin bir nebze işine yarar.hepinize iyi tercihler

NOT: Konuştuğum kişinin ismini ve görevini burada yazmak istemedim.sonuçta internet ortamı ne olur ne olmaz dedim kusuruma bakmayın

Tüm bu edindiğim bilgilerden sonra kafamdaki tercih listem şöyle

1-)Hacettepe Diş
    2-)Ege Diş
    3-)Ankara Diş
    4-)Başkent tam burslu Diş
    5-)Gazi Diş
    6-)Katip Çelebi Diş
    7-)Isparta Diş
    8-)Akdeniz Diş
    9-)Eskişehir Osmangazi Diş
    10-)Eczacılıklar(Hacettepe,Ankara,Ege,Gazi,Anadolu)
    11-)Dokuz Eylül Ftr

y-mf3:14.467

&&&---------------------------------&&&

23.06.2014

Evet arkadaşlar geçen sene yapmış olduğum araştırmalardan bu sene diş hekimliği düşünenler de yararlansın diye konuyu hortlatıyorum.Ben geçen sene yukarıdaki tercihleri yapıp Ege Diş Hekimliğini kazandım ve şuan 1. sınıfı bitirdim.Sorusu olan arkadaşların sorularını elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.Ama daha çok Ege Diş düşünenler soru sorarsa vereceğim cevaplar daha sağlıklı olur.Şimdiden herkese hayırlı ve güzel bir tercih dönemi dilerim.

Aşağıda bu sene yapmış olduğumuz bazı uygulamaların SS'lerini de kafanızda yapacağınız işe dair bir fikir oluşturabilmek için paylaşıyorum.

Bu seneki eserlerim

1-)Sene başında elimiz alışsın diye yaptırılan sabundan ev çalışması

2-)Mumdan diş çalışmaları(sarı olan alçıdan modelini çıkardığımız diş kalıbı.çalışmalarımızı bu mıdele bakarak yapıyoruz)

3-)Bu senenin son çalışması olan alçıdan kalıp olarak çıkardığımız yapay çenelerde mumlama ile diş yapma çalışması(artikülatör çalışması)

&&&------------------------------&&&

02.07.2016

Arkadaşlar tekrardan merhaba,gece otururken zamanında açmış olduğum bu konu tekrar aklıma geldi ve tercih döneminde bilgi edinmek isteyen arkadaşların yararlanması amacıyla konuyu tekrar hortlatayım dedim.ben bundan yaklaşık 3 sene önce bu forumdan çok faydalanmıştım şimdi tekrar borcumu ödeme zamanı :) Belki beni merak eden vardır.Ben 3.sınıfı yenice bitirdim ve 4'e geçtim.Çok bir şey kalmadı yani mezuniyete ama asıl iş şimdi başlıyor aslında.Çünkü klinikler 4 ve 5. sınıfta.3.sınıf gerçekten çok zordu ve biz de çok zorlandık.okulun son 65 gününde yaklaşık 30 tane sınava girdik ve sadece bu sene 16 dersimiz vardı.bu derslerin bir kısmından pratik sınavlara da girdik ama çok şükür bir şekilde atlattım ve yaz okuluna kalmadan geçmeyi başardım.hala tatilde olduğuma inanamıyorum bazen ve ders çalışmam gerekiyormuş gibi hissediyorum kendimi :) amacım hem bu seneyi anlatmak hem de elimden geldiğince ve kendi meslek bilgi dağarcığımla sizlere yardımcı olabilmek,inşallah herkes istediği ve sevdiği mesleğe ulaşabilir,herkese iyi bir tercih dönemi diliyorum :)

Bu seneki protez dersimizde yaptığımız çeşitli ödevlerin görsellerini paylaşmak istiyorum

1-)Bu aşağıda görmüş olduklarınız köprü modelajı.o hep duyduğunuz meşhur köprülerin modelaj aşaması.normalde meslek hayatında bu modelaj işini teknisyenler yapıyor ama okulda öğrenmek amacıyla bize yaptırılıyor ve bundan da önemli notlar alıyorsunuz.Bu mum modelajlar daha sonra metal döküme giriyor(evet onu da teknisyen yapıyor ama okulda tabii ki biz yapıyoruz) ve ana hatlarıyla köprü oluşuyor

2-)Aşağıda gördükleriniz köprünün mum modelajının metal dökümünün yapılmış ve üzerinde düzeltmelerin tamamının yapılmış hali.yani son hali.yaklaşık 3-4 aylık müthiş bir emeğin ürünleri :)

3-)Protez dersi dışında Restoratif diş tedavisi yani dolgu yapmayı öğrendiğimiz ders ve Endodonti yani kanal tedavisi yapmayı öğrendiğimiz dersin de pratik eğitimleri var.Bu derslerde çekilmiş diş toplayıp onlara kanal tedavisi ve dolgu yapıyorsunuz ilk dönem.2.dönemde ise kliniğe geçiyoruz yani öğrendiğiniz her şey gerçeğe dönüşüyor.Ben 2. dönem ilk hastalarımı aldım ve 2 hastaya dolgu 1 hastaya da kanal tedavisi yaptım,mesleğe de ilk adımımı atmış oldum.Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar,ha unutmadan bir de sınavlardan bahsedeyim.Sınavlar çok fazla ve çok acımasız arkadaşlar,gerçekten bunu yaptığım işi yüceltmek için söylemiyorum ama bu böyle.Bu sene girdiğim sınavın haddi hesabı yok ve bu sınavlar hem teorik hem de pratik şekilde oluyor.Vize dönemleri yine daha insancıl geçebiliyor ama pratik ödevlerin teslimiyle çakıştığında dayanılmaz bir hale geliyor.finaller ise tam ölüm.biz 2 haftada yaklaşık 15 tane dersin finaline girdik ve bu derslerin hepsi senelik dersler.yani bütün sene öğrendiğin dersi çalışman için tek günün oluyor ama bir şekilde üstesinden geliniyor.

Okul zor evet ama bir şeyler ortaya çıkarmanın verdiği haz bambaşka.Ben bu mesleği düşünenlere tavsiye ederim ama kafanızda soru işareti olmadan gelmelisiniz yoksa her zorlukta acaba başka okula mı gitseydim diye düşünüp meslekten çok çabuk soğursunuz.Okuması son derece zor bir meslek bunu çok iyi bilmelisiniz.Ama ilerde getirisi de ona göre fazla oluyor bundan da emin olun.Sadece tıp olmuyor diye diş yazmayın.o en büyük hata olur.çünkü gerçekten alakalı meslekler değiller.ve son sözlerim.ben okurken çok yakındım,yeter artık dedim,bitsin dedim,lanet ettim ama sıkıntılar geçince de iyi ki okuyorum dedim.Bunda da bu okulu tercih ederken kafamda başka meslek olmaması en önemli etkendi.Diş hekimliği istedim diş hekimliği kazandım ve severek okuyorum.Adı için sakın ama sakın diş yazmayın sonra üzülen yine siz olursunuz.

Bilgi almak için lütfen PM atmayın arkadaşlar.Konu üzerinden varsa sorularınızı bana veya konuda diş hekimliği okuyan arkadaşlara sorun lütfen,ki aynı soruları ayrı ayrı cevaplandırmak zorunda kalmadan herkes bilgi sahibi olsun.Herkese iyi bir tercih dönemi dilerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dt_huzurluksuz -- 2 Temmuz 2016; 2:52:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

DİŞ HEKİMLİĞİ Düşünenler Okumadan Geçmeyin!

Diş hekimliğini bir meslek olarak düşünüyorsanız, bu kapsamlı rehber tam size göre. İşte, diş hekimliği yolculuğuna başlamanıza yardımcı olacak değerli bilgiler:

Diş Hekimliği Okumak Mantıklı mı?

Diş hekimliği, yüksek kazanç potansiyeli ve iş güvencesi sunan talep gören bir meslektir. Ancak, karar vermeden önce aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmalısınız:

• Zorlu Akademik Yolculuk: Diş hekimliği fakülteleri, yoğun akademik programlara sahiptir ve yüksek not ortalaması ve güçlü bir bilimsel temel gerektirir.
    • Yüksek Eğitim Maliyetleri: Diş hekimliği eğitimi pahalı olabilir ve önemli bir borç yükü oluşmasına neden olabilir.
    • Uzun çalışma Saatleri: Diş hekimleri, düzenli çalışma saatlerinin dışında da çalışmak zorunda kalabilirler, özellikle acil durumlar veya özel randevular söz konusu olduğunda.

Diş Hekimliği Mezunlarının Yorumları

Diş hekimliği mezunlarının yorumları, mesleğin olumlu ve olumsuz yönlerini ortaya koyabilir. Bazı mezunlar, ödüllendirici bir kariyer ve yüksek kazançlardan bahsederken, diğerleri uzun çalışma saatlerinden ve akademik zorluklardan şikayet edebilirler.

Diş Hekimliği Okumak Zor mu?

Evet, diş hekimliği okumak akademik olarak zorlu bir süreçtir. Biyoloji, kimya ve fizik gibi temel bilimlerde güçlü bir temel gerektirir. Ayrıca, klinik beceriler geliştirmek için önemli miktarda pratik çalışma yapmak zorundasınız.

Diş Hekimliği Pişmanlıktır?

Diş hekimliğinin sizin için pişmanlık verici bir seçim olup olmadığı, bireysel beklentilerinize ve hedeflerinize bağlıdır. Zorlu akademik yolculuk ve maliyetler göz önüne alındığında, bu kararı dikkatlice vermelisiniz.

Sonuç

Diş hekimliği, ödüllendirici ama zorlu bir meslektir. Bu rehberdeki bilgiler, bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır. Karar vermeden önce, kendi değerlerinizi, ilgi alanlarınızı ve finansal durumunuzu dikkatlice değerlendirmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ege gelir bence sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlk.

ege gelir bence sana

hocam Ankara'yı üste de yazabilirim aslında.hala kararsızım.sen ne yazacaksın netleşti mi? gazi diyordun?
  • Ege gelir mi bize ya ben 13 binde tıp yazan duymadım ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tombraider35

Ege gelir mi bize ya ben 13 binde tıp yazan duymadım ya

bence gelir hocam.zaten geçen sene 1000 kişi atmış Ege.bu sene en az 1000 atsa yine girdik zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: huzurluksuz

quote:

Orijinalden alıntı: mlk.

ege gelir bence sana

hocam Ankara'yı üste de yazabilirim aslında.hala kararsızım.sen ne yazacaksın netleşti mi? gazi diyordun?

üste hangisini yazarsan garanti gelir ankara yazarsan ankara ege yazarsan ege.o yüzden iyi düşün. ben ankaradan tamamiyle vazgeçtim orada diş okuyan biriyle görüştüm ve gerçekten çook çok zor dedi.hani bu yıl çalıştığımızın kat kat fazlasını gerektiriyormuş.ben kaldıramam o kadarını :D o yüzden ankarayı eledim gazi-ege arasında kaldım ama gazi yazıcam heralde.hala büyük bir ikilemdeyim :)
  • İnşallah ege gelir ya :( olmadı akdeniz artık. Diş ortamı nasıldı çalışma ortamı falan :) hastane gzl miydi:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İnşallah ege gelir ya :( olmadı akdeniz artık. Diş ortamı nasıldı çalışma ortamı falan :) hastane gzl miydi:)

hocam baya küçük ya katip çelebi'nin hastanesi.yani apartman üniversite denebilir aslında.ama şu an donanım bakımından yeditepe'den sonra en iyi okulmuş ki hakikaten de öyleydi.preklinik sınıflarını ve fantom lab'larını gezdim gerçekten güzeldi.ben,ingilizce okumak hiç istemememe rağmen yine de tercihlerime yazacağım yani katip çelebiyi.sen de düşün bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Dt_huzurluksuz

quote:

İnşallah ege gelir ya :( olmadı akdeniz artık. Diş ortamı nasıldı çalışma ortamı falan :) hastane gzl miydi:)

hocam baya küçük ya katip çelebi'nin hastanesi.yani apartman üniversite denebilir aslında.ama şu an donanım bakımından yeditepe'den sonra en iyi okulmuş ki hakikaten de öyleydi.preklinik sınıflarını ve fantom lab'larını gezdim gerçekten güzeldi.ben,ingilizce okumak hiç istemememe rağmen yine de tercihlerime yazacağım yani katip çelebiyi.sen de düşün bence

Alıntıları Göster
    çok faydalı konu olmuş.. abim ve dayımda diş hekimi. yazdıkarının çoğunu onlardan da duydum. :) Bu arada ege gelecek gibi :)

bende birkaç ekleme yapayım...

Diş hekimliğinde son yıllarda eklenen DUS ile birlikte heryıl 300(yanlış hatırlamıyorsam) uzman diş hekimi alınıyor.
    Diş hekimliğinde el becerim yok önyargısıyla gitmeyin. zamanla gelişiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Propranolol

çok faydalı konu olmuş.. abim ve dayımda diş hekimi. yazdıkarının çoğunu onlardan da duydum. :) Bu arada ege gelecek gibi :)

Diş hekimliğinde son yıllarda eklenen DUS ile birlikte heryıl 300(yanlış hatırlamıyorsam) uzman diş hekimi alınıyor.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

14 840 e ege gelir mi?:)

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    İstanbul faktörü çok önemli bence Çapa ve Marmarayı da eklemelisin bence tercihlerine. Bu iki üniversitenin kalitesi tartışılmaz kesinlikle. Ayrıca fazladan 1 Dil bilmenin bile yetersiz olduğu günümüzde ingilizce eğitim almak meslektaşlarından 1 adım önde olmanı sağlayacaktır. Muayenehane açmak artık eskisi kadar cazip değil büyük şehirlerde adım başı özel muayenehane olduğunu biliyoruz bunlar çoktan çevrelerini yaptılar ve işi tekellerine aldılar.Devlet'e ise hiç girmiyorum günde 70 hasta bakarak mesleğinin zevkine varmadan sadece işkence çekmiş olursun. İleride büyük özel polikliniklerin ve hastanelerin kadrosuna girebilmek için de yabancı dil oldukça önemli olacaktır bu yüzden ben marmarayı seçtim. 1 yıl fazladan hazırlık okuduk fakat bu yıl sınavdan sonra dinlenebileceğim ve istanbulun tadını çıkarabileceğim bir sene oldu. Herkes marmaranın teorik kasışından şikayetçidir ama şu konuyu göz ardı etmemek gerekir Diş hekimliğinde aile hekimliği kavramı getirildi e-dishekimi.com' dan bakarsanız (üyelik gerekiyor) göreceksiniz ki ileride uzmanlık yapmayan diş hekimleri pratisyen hekim olarak görülecek ve hastaneler ve adsm'lerde sadece uzman diş hekimleri çalışacak. Pratisyen diş hekimleri ise Şu anki pratisyen doktorlar gibi görev yapacak. E uzmanlık için DUS engelini aşmak lazım bu da ancak teorik bilginin güçlülüğüyle olur. Bu nedenle Üniversitenin Teorik eğitimini de dikkate alman gerekir. Çapa pratik Marmara da Teorik bilgide daha öndedir. Ayrıca şunu eklemek istiyorum DUS'un ÜDS sonucu ile girilebiliyor olması yabancı dilin önemini bir kez daha kanıtlıyor. Tercih döneminde kafanı karıştırmak istemem fakat söylediklerimi de bi düşünmen gerek ve tercih listeni bu doğrultuda hazırlaman gerek bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellboy062 -- 5 Temmuz 2013; 20:49:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hellboy062

İstanbul faktörü çok önemli bence Çapa ve Marmarayı da eklemelisin bence tercihlerine. Bu iki üniversitenin kalitesi tartışılmaz kesinlikle. Ayrıca fazladan 1 Dil bilmenin bile yetersiz olduğu günümüzde ingilizce eğitim almak meslektaşlarından 1 adım önde olmanı sağlayacaktır. Muayenehane açmak artık eskisi kadar cazip değil büyük şehirlerde adım başı özel muayenehane olduğunu biliyoruz bunlar çoktan çevrelerini yaptılar ve işi tekellerine aldılar.Devlet'e ise hiç girmiyorum günde 70 hasta bakarak mesleğinin zevkine varmadan sadece işkence çekmiş olursun. İleride büyük özel polikliniklerin ve hastanelerin kadrosuna girebilmek için de yabancı dil oldukça önemli olacaktır bu yüzden ben marmarayı seçtim. 1 yıl fazladan hazırlık okuduk fakat bu yıl sınavdan sonra dinlenebileceğim ve istanbulun tadını çıkarabileceğim bir sene oldu. Herkez marmaranın teorik kasışından şikayetçidir ama şu konuyu göz ardı etmemek gerekir Diş hekimliğinde aile hekimliği kavramı getirildi e-dishekimi.com' dan bakarsanız (üyelik gerekiyor) göreceksiniz ki ileride uzmanlık yapmayan diş hekimleri pratisyen hekim olarak görülecek ve hastaneler ve adsm'lerde sadece uzman diş hekimleri çalışacak. Pratisyen diş hekimleri ise Şu anki pratisyen doktorlar gibi görev yapacak. E uzmanlık için DUS engelini aşmak lazım bu da ancak teorik bilginin güçlülüğüyle olur. Bu nedenle Üniversitenin Teorik eğitimini de dikkate alman gerekir. Çapa pratik Marmara da Teorik bilgide daha öndedir. Ayrıca şunu eklemek istiyorum DUS'un ÜDS sonucu ile girilebiliyor olması yabancı dilin önemini bir kez daha kanıtlıyor. Tercih döneminde kafanı karıştırmak istemem fakat söylediklerimi de bi düşünmen gerek ve tercih listeni bu doğrultuda hazırlaman gerek bence.

Dus için İngilizce zorunluluğumu var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: redand

quote:

İstanbul faktörü çok önemli bence Çapa ve Marmarayı da eklemelisin bence tercihlerine. Bu iki üniversitenin kalitesi tartışılmaz kesinlikle. Ayrıca fazladan 1 Dil bilmenin bile yetersiz olduğu günümüzde ingilizce eğitim almak meslektaşlarından 1 adım önde olmanı sağlayacaktır. Muayenehane açmak artık eskisi kadar cazip değil büyük şehirlerde adım başı özel muayenehane olduğunu biliyoruz bunlar çoktan çevrelerini yaptılar ve işi tekellerine aldılar.Devlet'e ise hiç girmiyorum günde 70 hasta bakarak mesleğinin zevkine varmadan sadece işkence çekmiş olursun. İleride büyük özel polikliniklerin ve hastanelerin kadrosuna girebilmek için de yabancı dil oldukça önemli olacaktır bu yüzden ben marmarayı seçtim. 1 yıl fazladan hazırlık okuduk fakat bu yıl sınavdan sonra dinlenebileceğim ve istanbulun tadını çıkarabileceğim bir sene oldu. Herkez marmaranın teorik kasışından şikayetçidir ama şu konuyu göz ardı etmemek gerekir Diş hekimliğinde aile hekimliği kavramı getirildi e-dishekimi.com' dan bakarsanız (üyelik gerekiyor) göreceksiniz ki ileride uzmanlık yapmayan diş hekimleri pratisyen hekim olarak görülecek ve hastaneler ve adsm'lerde sadece uzman diş hekimleri çalışacak. Pratisyen diş hekimleri ise Şu anki pratisyen doktorlar gibi görev yapacak. E uzmanlık için DUS engelini aşmak lazım bu da ancak teorik bilginin güçlülüğüyle olur. Bu nedenle Üniversitenin Teorik eğitimini de dikkate alman gerekir. Çapa pratik Marmara da Teorik bilgide daha öndedir. Ayrıca şunu eklemek istiyorum DUS'un ÜDS sonucu ile girilebiliyor olması yabancı dilin önemini bir kez daha kanıtlıyor. Tercih döneminde kafanı karıştırmak istemem fakat söylediklerimi de bi düşünmen gerek ve tercih listeni bu doğrultuda hazırlaman gerek bence.

Dus için İngilizce zorunluluğumu var

evet

http://www.dusportal.com/dus-genel/dus-mevzuatlar/dus-sinavinda-yabanci-dil.html

• Ege Diş gelecek gibi.Guzel konu emegine sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: huzurluksuz

arkadaşlar merhaba, öncelikle bu konuyu bugün edindiğim bilgiler dahilinde forumdaki arkadaşlara yardımcı olmak için açtım.diş hekimliği hakkında Katip Çelebi Üniversitesinden oldukça yetkili birinden edindiğim bilgileri ve o bilgilerle kendi kafamda yaptığım çıkarımları sizinle paylaşacağım.sorduğum soruları ve aldığım cevapları soru-cevap şeklinde sizlere aktaracağım.umarım diş hekimliği düşünenlere bir yararım dokunur

SORU-1:Şu an için okunabilecek en iyi diş hekimliği fakültesi hangisidir?

CEVAP:Devlette en iyinin kesinlikle Hacettepe olduğunu ve eğer paralı okunabilecekse de en geniş imkanların Yeditepe'de olduğunu söyledi

SORU-2:Ben Ankara ve Gazi diş arasında kaldım ve hangisini üste yazacağıma karar veremedim.sizce ne yapmalıyım?

CEVAP:Öncelikle Ankara ile Gazi'yi kıyaslarsan ben sana kesinlikle Ankara yazmanı öneririm dedi.Ayrıca Gazi yazana kadar tercihlerimde kesinlikle Ege'ye yer vermem gerektiğini söyledi(bütün konuşmamız boyunca beni Gazi yazmaktan ufak ufak uzaklaştırmaya çalıştı)

SORU-3:İngilizce diş hekimliği okumak ne kadar zordur?

CEVAP:Bunun kişiye göre değişeceğini söyledi.ingilizce okumak kişide sıkıntı yaratmayacaksa bu şekilde okumanın avantaj olacağını ama ağır olan diş hekimliği eğitiminin daha da ağır hale geleceğini sözlerine ekledi

SORU-4:Diş hekimliğini kontenjanı az üniversitelerde(mesela Başkent) okumak bir artı yaratır mı veya köklü fakültelerdeki öğrenci sayısı fazlalığı eğitimi etkileyecek şekilde dezavantaj yaratıyor mu?

CEVAP:Düşük kontenjanda okumanın tabii ki avantaj yaratacağını ve hoca öğrenci ilişkilerinin çok daha olumlu etkileneceğini söyledi.şu anda birçok üniversitenin zaten kapasitesinin üstünde öğrenci aldığını ve öğrencileri gruplara ayırarak eğitim verilmeye çalışıldığını söyledi.(bu galiba tüm köklü devlet üniversitelerinde böyle yani yapacak birşey yok)

SORU-5:Diş hekimliğini aile yanında okumak söylenildiği kadar önemli midir?

CEVAP:Kendisi İzmir'li olup Ege'yi tutturmasına rağmen Ankara diş'e gitmiş zamanında ve bu kararından dolayı çok pişman olduğunu söylüyor.Eğer çok farklı bir sebebin yoksa boşuna Ankara'da macera arama dedi bana (izmir'de ikamet ediyorum bu arada)

SORU-6:Yeni açılan diş hekimlikliği fakülteleri arasından hangilerini tercihlerime yazmalıyım?

CEVAP:Yeni açılan fakülteler arasında şu an en yetersiz durumda olanın Eskişehir Osmangazi olduğunu söyledi bana(bu biraz moralimi bozdu açıkçası) adam akıllı hiç öğretim görevlisi yokmuş ve fiziki açıdan da yetersizmiş şuan.ama yaklaşık 10 yıl sonra çok çok iyi duruma geleceğini söyledi.Yeni açılanlar arasında en iyi olanın Katip Çelebi ve Akdeniz diş olduğunu ve Katip Çelebinin bir adım önde olduğunu söyledi(okulu gezdim gerçekten fiziksel donanımı çok iyi durumda ancak üniversitenin konumu rezalet ama 2017'ye kadar Bayraklı'ya yeni kampüslerine taşınacaklarmış)

SORU-7:Başkent diş'in DUS başarısı niye bu kadar yüksek? (yakın zamanda yapılan bir DUS'ta yerleştirmede birinci olmuşlardı)

CEVAP:Başkent'e giden çoğu öğrencinin zaten varlıklı olduğunu ve son iki sene DUS dershanesine gitme olanaklarının olduğunu söyledi.Bunun ve kontenjanının az olmasının DUS başarısında önemli bir etken olduğunu belirtti

SORU-8:El becerim iyi düzeyde değilse çok zorlanır mıyım?

CEVAP:Mutlaka el becerisinin önemli olduğunu ama okulda okurken edinilemeyecek bir şey olmadığını söyledi.ayrıca yetenek bu kadar ön planda olsaydı zaten fakülteler özel yetenek sınavıyla öğrenci alırdı dedi(bu son söylediği şey beni baya rahatlattı)

SORU-9:Bugün tercih yapacak olsanız yine diş hekimliği seçermiydiniz?

CEVAP:Evet kesinlikle seçerdim ama bu sefer Ege'yi yazardım dedi

SORU-10:Sizce yeni açılan üniversitelerden birini mi Ege ve Ankaranın altına yazayım yoksa Isparta'yı mı yazayım?

CEVAP:Kesinlikle Isparta yazmamı önerdi.Kadrosunun çok daha iyi olduğunu ve geleneği olan bir üniversite olduğunu söyledi.Ayrıca Isparta'nın da gayet yaşanabilir güzel küçük bir kent olduğunu söyledi

Ayrıca beni Katip Çelebi'de yüksek lisans yapan bir çok diş hekimiyle konuşturdu ve hepsine sırasıyla tıp mı diş hekimliği mi diye sordu.bir tanesi dışında yaklaşık 6-7 kişi tabii ki diş hekimliği diye cevap verdi.Gazi mezunu iki diş hekimi de beni Gazi yazmamam konusunda uyardı(niye bu kadar kötüledikleri hakkında fikrim yok ama galiba ben altlara yazacağım)

Arkadaşlar yukarıda yazdıklarım edindiğim bilgilerle bana ait yorumların karışımıdır.kimsenin okulunu karalamak ya da rakip elemek gibi bir niyetim yok.beni zaten bu forumda sene başından beri tanıyan tanımıştır heralde.yazdığım şeyler hakkında yorum yapacakların iyi niyetimden emin olmalarını isterim.umarım diş hekimliği düşünenlerin bir nebze işine yarar.hepinize iyi tercihler

NOT: Konuştuğum kişinin ismini ve görevini burada yazmak istemedim.sonuçta internet ortamı ne olur ne olmaz dedim kusuruma bakmayın

Tüm bu edindiğim bilgilerden sonra kafamdaki tercih listem şöyle(gerçi daha Ankara'ya gidip Başkent ve Ankara diş'i de gezeceğim ama olsun)

1-)Hacettepe Diş
    2-)Ege Diş
    3-)Ankara Diş
    4-)Başkent tam burslu Diş
    5-)Gazi Diş
    6-)Katip Çelebi Diş
    7-)Isparta Diş
    8-)Akdeniz Diş
    9-)Eskişehir Osmangazi Diş
    10-)Eczacılıklar(Hacettepe,Ankara,Ege,Gazi,Anadolu)
    11-)Dokuz Eylül Ftr

y-mf3:14.467

hangisinin geleceğine dair tahmin de yaparsanız sevinirim

İstanbul Üni yide soraydın beni mutlu ederdin ama iyi bilgiler tşk

• quote:

hocam öncelikle görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.bu ingilizce konusu uzun bir süredir zaten kafamda var.ama ben lisede hazırlık okuduğum ve öss'yi de 2.yılımda kazandığım için(kendimi artık herhangi bir üniversiteye yerleşmiş sayıyorum) yıl kaybım fazla oldu.şimdi üniversitede bir sene daha hazırlık okumak beni hem meslekten hem de hayattan soğutacakmış gibi geliyor.o yüzden hazırlığı olan üniversitelerden köşe bucak kaçıyorum.dediklerinizde aslında çok haklısınız çünkü DUS'tan önce ingilizce yeterlilik sınavını da vermem gerekiyor bu yüzden ingilizce eğitim veren bir diş hekimliği aslında çok mantıklı ama belirttiğim nedenlerden dolayı da korkuyorum açıkçası.çok sıkıntılı bir konu bu benim için

• quote:

quote:

hocam öncelikle görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.bu ingilizce konusu uzun bir süredir zaten kafamda var.ama ben lisede hazırlık okuduğum ve öss'yi de 2.yılımda kazandığım için(kendimi artık herhangi bir üniversiteye yerleşmiş sayıyorum) yıl kaybım fazla oldu.şimdi üniversitede bir sene daha hazırlık okumak beni hem meslekten hem de hayattan soğutacakmış gibi geliyor.o yüzden hazırlığı olan üniversitelerden köşe bucak kaçıyorum.dediklerinizde aslında çok haklısınız çünkü DUS'tan önce ingilizce yeterlilik sınavını da vermem gerekiyor bu yüzden ingilizce eğitim veren bir diş hekimliği aslında çok mantıklı ama belirttiğim nedenlerden dolayı da korkuyorum açıkçası.çok sıkıntılı bir konu bu benim için

Alıntıları Göster
    faydalı olduysam ne mutlu bana

hocam istanbul düşünmediğim için çapa'yı hiç dahil etmedim muhabbetin içine

• Sıralama aynı benimde hacettepe gelir mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: -TOSUN-

Sıralama aynı benimde hacettepe gelir mi acaba

çok zor be hocam.ben de çok isterim gelsin ama hiç sanmıyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.