Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİ düşünenler okumadan geçmeyin!!!(Bol SS eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
41
Favori
132.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: huzurluksuz

quote:

Orijinalden alıntı: hellboy062

İstanbul faktörü çok önemli bence Çapa ve Marmarayı da eklemelisin bence tercihlerine. Bu iki üniversitenin kalitesi tartışılmaz kesinlikle. Ayrıca fazladan 1 Dil bilmenin bile yetersiz olduğu günümüzde ingilizce eğitim almak meslektaşlarından 1 adım önde olmanı sağlayacaktır. Muayenehane açmak artık eskisi kadar cazip değil büyük şehirlerde adım başı özel muayenehane olduğunu biliyoruz bunlar çoktan çevrelerini yaptılar ve işi tekellerine aldılar.Devlet'e ise hiç girmiyorum günde 70 hasta bakarak mesleğinin zevkine varmadan sadece işkence çekmiş olursun. İleride büyük özel polikliniklerin ve hastanelerin kadrosuna girebilmek için de yabancı dil oldukça önemli olacaktır bu yüzden ben marmarayı seçtim. 1 yıl fazladan hazırlık okuduk fakat bu yıl sınavdan sonra dinlenebileceğim ve istanbulun tadını çıkarabileceğim bir sene oldu. Herkez marmaranın teorik kasışından şikayetçidir ama şu konuyu göz ardı etmemek gerekir Diş hekimliğinde aile hekimliği kavramı getirildi e-dishekimi.com' dan bakarsanız (üyelik gerekiyor) göreceksiniz ki ileride uzmanlık yapmayan diş hekimleri pratisyen hekim olarak görülecek ve hastaneler ve adsm'lerde sadece uzman diş hekimleri çalışacak. Pratisyen diş hekimleri ise Şu anki pratisyen doktorlar gibi görev yapacak. E uzmanlık için DUS engelini aşmak lazım bu da ancak teorik bilginin güçlülüğüyle olur. Bu nedenle Üniversitenin Teorik eğitimini de dikkate alman gerekir. Çapa pratik Marmara da Teorik bilgide daha öndedir. Ayrıca şunu eklemek istiyorum DUS'un ÜDS sonucu ile girilebiliyor olması yabancı dilin önemini bir kez daha kanıtlıyor. Tercih döneminde kafanı karıştırmak istemem fakat söylediklerimi de bi düşünmen gerek ve tercih listeni bu doğrultuda hazırlaman gerek bence.

hocam öncelikle görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.bu ingilizce konusu uzun bir süredir zaten kafamda var.ama ben lisede hazırlık okuduğum ve öss'yi de 2.yılımda kazandığım için(kendimi artık herhangi bir üniversiteye yerleşmiş sayıyorum) yıl kaybım fazla oldu.şimdi üniversitede bir sene daha hazırlık okumak beni hem meslekten hem de hayattan soğutacakmış gibi geliyor.o yüzden hazırlığı olan üniversitelerden köşe bucak kaçıyorum.dediklerinizde aslında çok haklısınız çünkü DUS'tan önce ingilizce yeterlilik sınavını da vermem gerekiyor bu yüzden ingilizce eğitim veren bir diş hekimliği aslında çok mantıklı ama belirttiğim nedenlerden dolayı da korkuyorum açıkçası.çok sıkıntılı bir konu bu benim için

İngilizce bilgine güveniyorsan eğer kayıttan 1 hafta sonra yapılacak sınava girip hazırlıktan muaf olabilirsin. Hiç bu riske girmeye değmez diyorsan da tercih senin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: huzurluksuz

quote:

İstanbul faktörü çok önemli bence Çapa ve Marmarayı da eklemelisin bence tercihlerine. Bu iki üniversitenin kalitesi tartışılmaz kesinlikle. Ayrıca fazladan 1 Dil bilmenin bile yetersiz olduğu günümüzde ingilizce eğitim almak meslektaşlarından 1 adım önde olmanı sağlayacaktır. Muayenehane açmak artık eskisi kadar cazip değil büyük şehirlerde adım başı özel muayenehane olduğunu biliyoruz bunlar çoktan çevrelerini yaptılar ve işi tekellerine aldılar.Devlet'e ise hiç girmiyorum günde 70 hasta bakarak mesleğinin zevkine varmadan sadece işkence çekmiş olursun. İleride büyük özel polikliniklerin ve hastanelerin kadrosuna girebilmek için de yabancı dil oldukça önemli olacaktır bu yüzden ben marmarayı seçtim. 1 yıl fazladan hazırlık okuduk fakat bu yıl sınavdan sonra dinlenebileceğim ve istanbulun tadını çıkarabileceğim bir sene oldu. Herkez marmaranın teorik kasışından şikayetçidir ama şu konuyu göz ardı etmemek gerekir Diş hekimliğinde aile hekimliği kavramı getirildi e-dishekimi.com' dan bakarsanız (üyelik gerekiyor) göreceksiniz ki ileride uzmanlık yapmayan diş hekimleri pratisyen hekim olarak görülecek ve hastaneler ve adsm'lerde sadece uzman diş hekimleri çalışacak. Pratisyen diş hekimleri ise Şu anki pratisyen doktorlar gibi görev yapacak. E uzmanlık için DUS engelini aşmak lazım bu da ancak teorik bilginin güçlülüğüyle olur. Bu nedenle Üniversitenin Teorik eğitimini de dikkate alman gerekir. Çapa pratik Marmara da Teorik bilgide daha öndedir. Ayrıca şunu eklemek istiyorum DUS'un ÜDS sonucu ile girilebiliyor olması yabancı dilin önemini bir kez daha kanıtlıyor. Tercih döneminde kafanı karıştırmak istemem fakat söylediklerimi de bi düşünmen gerek ve tercih listeni bu doğrultuda hazırlaman gerek bence.

hocam öncelikle görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.bu ingilizce konusu uzun bir süredir zaten kafamda var.ama ben lisede hazırlık okuduğum ve öss'yi de 2.yılımda kazandığım için(kendimi artık herhangi bir üniversiteye yerleşmiş sayıyorum) yıl kaybım fazla oldu.şimdi üniversitede bir sene daha hazırlık okumak beni hem meslekten hem de hayattan soğutacakmış gibi geliyor.o yüzden hazırlığı olan üniversitelerden köşe bucak kaçıyorum.dediklerinizde aslında çok haklısınız çünkü DUS'tan önce ingilizce yeterlilik sınavını da vermem gerekiyor bu yüzden ingilizce eğitim veren bir diş hekimliği aslında çok mantıklı ama belirttiğim nedenlerden dolayı da korkuyorum açıkçası.çok sıkıntılı bir konu bu benim için

İngilizce bilgine güveniyorsan eğer kayıttan 1 hafta sonra yapılacak sınava girip hazırlıktan muaf olabilirsin. Hiç bu riske girmeye değmez diyorsan da tercih senin

değmeyecekmişi gibi geliyor hocam

• yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İstanbul faktörü çok önemli bence Çapa ve Marmarayı da eklemelisin bence tercihlerine. Bu iki üniversitenin kalitesi tartışılmaz kesinlikle. Ayrıca fazladan 1 Dil bilmenin bile yetersiz olduğu günümüzde ingilizce eğitim almak meslektaşlarından 1 adım önde olmanı sağlayacaktır. Muayenehane açmak artık eskisi kadar cazip değil büyük şehirlerde adım başı özel muayenehane olduğunu biliyoruz bunlar çoktan çevrelerini yaptılar ve işi tekellerine aldılar.Devlet'e ise hiç girmiyorum günde 70 hasta bakarak mesleğinin zevkine varmadan sadece işkence çekmiş olursun. İleride büyük özel polikliniklerin ve hastanelerin kadrosuna girebilmek için de yabancı dil oldukça önemli olacaktır bu yüzden ben marmarayı seçtim. 1 yıl fazladan hazırlık okuduk fakat bu yıl sınavdan sonra dinlenebileceğim ve istanbulun tadını çıkarabileceğim bir sene oldu. Herkes marmaranın teorik kasışından şikayetçidir ama şu konuyu göz ardı etmemek gerekir Diş hekimliğinde aile hekimliği kavramı getirildi e-dishekimi.com' dan bakarsanız (üyelik gerekiyor) göreceksiniz ki ileride uzmanlık yapmayan diş hekimleri pratisyen hekim olarak görülecek ve hastaneler ve adsm'lerde sadece uzman diş hekimleri çalışacak. Pratisyen diş hekimleri ise Şu anki pratisyen doktorlar gibi görev yapacak. E uzmanlık için DUS engelini aşmak lazım bu da ancak teorik bilginin güçlülüğüyle olur. Bu nedenle Üniversitenin Teorik eğitimini de dikkate alman gerekir. Çapa pratik Marmara da Teorik bilgide daha öndedir. Ayrıca şunu eklemek istiyorum DUS'un ÜDS sonucu ile girilebiliyor olması yabancı dilin önemini bir kez daha kanıtlıyor. Tercih döneminde kafanı karıştırmak istemem fakat söylediklerimi de bi düşünmen gerek ve tercih listeni bu doğrultuda hazırlaman gerek bence.

Bende huzursuzluk kardeşimin aksine sadece istanbul isteyen biriyim çapa ve marmara arasındaydım , sıralamam çapa için gecen seneye gore yetmıyor ama marmaraya yetıyor , bir artıs olacagını zannetmıyorum yanı marmara cepte gibi birşey.Biraz dolandım forumlarda sagolsunlar önce dişçilikten daha sonra marmaradan baya soguttular , senın bu guzel yazını okudum bıraz moral buldum , dediklerinin her kelimesinde haklısın , ingilizce çok büyük bir artı hangı meslek olursa olsun , hazırlık guzel bir dinlenme senesi olabilir bu da güzel , fakat ögretmen kadrosuyla asistanlarıyla ılgılı problemlı bır okul oldugunu duydum bu kısmı hakkındakı bılgılerınızıde paylasırsanız memnun olurum :)

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağol hocam yararlı olmuş gerçekten emeğine sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metanojen

sağol hocam yararlı olmuş gerçekten emeğine sağlık

ne demek hocam.gidip araştırma imkanı olanı da var olmayanı da.maksat herkes bilinçli tercih yapsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dt_huzurluksuz -- 5 Temmuz 2013; 23:54:55 >
  • marmara geçen yıl 13,100 ile kapamış. sizce 14,258 ile girebilir miyim?
  • Yakın doğu kıbrıs diş hakkında ne düşünüyor acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Yakın doğu kıbrıs diş hakkında ne düşünüyor acaba ?

+1. Sıralaman nedir ?

• quote:

kardesım hep karsına cıkıyorum ama bunu söylemek zorundayım abim orda okuyor 4. sınıfa geçecek inşallah. ama bütsüz bi senesi geçmedi . geçme notu 70. çok zoor bi okul gidenler pişman oluyor hep. misal bu sene bütsüz geçen 100 kişide 6-7 kişi... abim deli gibi calısmasına ragmen 4-5 bütü var...
  • İlk sorunun cevabından sonrasını okumadım
  • quote:

hocam sormadım.benim de bir bilgim yok ama kıbrıs'ta hayat çok pahalıymış diye duydum

• quote:

Orijinalden alıntı: emmesen

İlk sorunun cevabından sonrasını okumadım

hocam kusura bakma.ben bana söylenenleri yazdım.çapa'ya lafım yok

• quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

quote:

kardesım hep karsına cıkıyorum ama bunu söylemek zorundayım abim orda okuyor 4. sınıfa geçecek inşallah. ama bütsüz bi senesi geçmedi . geçme notu 70. çok zoor bi okul gidenler pişman oluyor hep. misal bu sene bütsüz geçen 100 kişide 6-7 kişi... abim deli gibi calısmasına ragmen 4-5 bütü var...

amaçları bırakıp öğrenciyi para kazanmak yani ?

Kafam çok karışık sizinle konuştuk mu daha önce onu bile hatırlamıyorm

• quote:

quote:

quote:

daha öncede böyle heves baltalamıştım evet bi nevi dediğin gibi okul çok zor olmasıyla birlikte geçme notu 70 ve sınavlar da çok zor. sınıfta kalan olmuyor kolay kolay 1 yada 2 kişi. ama yazın ders calısmakla gecıyor yaz sonu bütlere gidiyorsun. hiç hoş değil

• quote:

quote:

quote:

quote:

daha öncede böyle heves baltalamıştım evet bi nevi dediğin gibi okul çok zor olmasıyla birlikte geçme notu 70 ve sınavlar da çok zor. sınıfta kalan olmuyor kolay kolay 1 yada 2 kişi. ama yazın ders calısmakla gecıyor yaz sonu bütlere gidiyorsun. hiç hoş değil

açıkçası hergün soru sordukça daha çok kafam karışıyor.

Biri diyor pdr rahat onu düşün biri diyor hukukta para var biri diyor mimarlık masa başı iş ona git biri diyor diş hekimi ol doktor ol.

Diş hekimi olmak için burası uygun ama burasıda sıkıntı ise kötü. şimdi aileme desem zor diye tabiki zor olacak derler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Biri diyor pdr rahat onu düşün biri diyor hukukta para var biri diyor mimarlık masa başı iş ona git biri diyor diş hekimi ol doktor ol.

Diş hekimi olmak için burası uygun ama burasıda sıkıntı ise kötü. şimdi aileme desem zor diye tabiki zor olacak derler.

dostum zora katlanırım çalışırım diyorsan problem değil. yani sonuçta okunmayacak bi okul değil üstelik hazırlığı da yok direk 5 yıl.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

dostum zora katlanırım çalışırım diyorsan problem değil. yani sonuçta okunmayacak bi okul değil üstelik hazırlığı da yok direk 5 yıl.

Anlamıyorum TR'deki diş fakülteleri kolay mı ki yakın doğu zor ?

Bu arada diğer sorum hocalar nasılmış ? nereden geliyorlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anlamıyorum TR'deki diş fakülteleri kolay mı ki yakın doğu zor ?

Bu arada diğer sorum hocalar nasılmış ? nereden geliyorlar

yeditepenin geçme notu 50 var sen düşün

türkiyedekilerinkide zor ama yakındoğu daha bi zor. çünki hocaların %80ni ankara üniversitesinden geliyor. ankara üniverstesini de araştırırsan oldukça zor bi okul oldugunu goreceksin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.