Şimdi Ara

diş hekimligi , hukuk , bilgisayar mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben bu sene 28 k dayım ea da ise 7 k dayım sizce hangisini seçmem daha mantıklı ve gelecege yönelik daha iyi yasamamı saglar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• ben 2019'da yerleşirken sayısal sıralamam 16k, ea sıralamam 2.9k idi.

çapa diş'e yerleştim 4. sınıfım.

bugün geriye döndüğümd iyi ki diyorum. hukuk'u o gün de yazmadım bugün olsa yine yazmazdım. sadece boun iktisat yazmistim o da gelmedi haliyle  

• İçinizden gelen sesi dinleyin hocam bence sayısalda 28k ea da 7k dan çok daha büyük bir başarı ama önemli olan sizin isteğiniz burada sizi yanlış yonlendirip vebalinize girmek istemem. Bu arada konuyla alakası yok ama Edebiyat Sosyal 1 kısmında kaç soru çözdünüz acaba eğer cozduyseniz tabi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de 21k sıralama ile diş hekimliği yazmıştım ve bu sene 5. Sınıfa geçiyorum. Diş hekimliği gerçekten okuması çok zor, stresli ve baskı dolu bir bölüm. Mezun olunca bu çileye değdiği söylense de okumak insanın tüm enerjini sömürüyor. Eğer yazmayı düşünüyorsanız şimdiden sabır diliyorum

Bahsettiğiniz üç meslek de birbirinden çok farklı dallar. Sıralamanızdan bağımsız olarak hangisini istediğinizi düşünüp ona göre karar vermelisiniz. Maalesef ülkemizde geleceğimizle ilgili karar verirken siralamamizi değerlendirerek karar veriyoruz, isteklerimizi ön planda tutamiyoruz. Geleceği daha iyi diye diş hekimliği seçerseniz emin olun geçiş yapmak için senenin bitmesini iple çekersiniz. Ama severek yapacaksanız bilgisayar mühendisliğinde kendinizi bir şekilde geliştirip iş imkanı elde edebilirsiniz. Tabii tam tersi de geçerli olabileceği için kendinizi dinlemelisiniz.

Eğer yurtdışı odaklı düşünüyorsanız mühendislik seçmenizde fayda var çünkü diş hekimliginin hiçbir ülkede denkliği bulunmuyor. Her ülke için farklı prosedürleri olan zorlu sınavlara çalışmak gerekiyor. Ayrıca mühendislik de eğer kendinizi geliştirirseniz ilk birkaç yılı atlattıktan sonra yükselebileceğiniz bir alan diye düşünüyorum. En yakın arkadaşlarım mühendis olduğu için onların da eğitim ve iş bulma süreçlerine az çok hakimim.

Hukuk konusunda maalesef şahsi düşüncem pek olumlu değil çünkü şu an çok sayıda özel üniversite var ve çok fazla avukat mevcut. Eğer ailenizden kalan bir hukuk büronuz yoksa çok da avantajlı olmayacaktır diye düşünüyorum.

Bunlar benim şahsi düşüncelerim. Şu anki aklım olsa diş hekimliği yazmazdım çünkü eğitimi çok zor, genel olarak meslek hayatında da hasta sorumluluğu fazla, gelirler eskisi kadar yüksek değil, klinik acma imkanı gün geçtikçe artan dolar yüzünden azalıyor, yurtdışına gitmek son derece zor, devlete atanma oranı düşük, malpraktis davaları cimere şikayetler gün geçtikçe artıyor. Gerçekten çok seviyorsaniz ancak o zaman mutlu olursunuz.

Eğer diş hekimliği ile merak ettiğiniz bir konu olursa yazabilirsiniz. İyi günler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.