dusla uğraşmayıp mezun olduktan sonra direk normal dişçiliğe girişsek aylık gelirimiz tahmini ne kadar olur?
Forumda dus okumazsanız bütün gün çalışır anca 5-6 bin lira alırsınız diyorlar, gerçekten böyle mi?
Çünkü basit bir hesap yapınca dolgu bile 100 tl, günde 10 kişiye dolgu yapsan sadece 5 saatte 1000 tl geliyor giderleri falan atsan 500 tl kalır diye düşünüyorum günde 20 gün çalışsan ayda 10 bin tl?
Bu konuda görüşünüz nedir? Forumda geçen gün dus kazanamayazsan bi b*k kazanamassın adam gibiye getirdiler de lafı
bir de klinik açmak çok mu masraflı açarsak tutunmak çok mu zor çünkü klinik açmak çok mantıklı gözüküyor bir yerde çalışmaktansa
dostum ilk önce dus'u araştırmanı tavsiye ederim.Tus'da her yıl 1000 kişi alım oluyorsa,dus'da o sayı en fazla 200 belki 100 bile olabilir.Diş doktorlarının uzman olup fazla kazanması devletin işine gelmiyor,o yazdığın 6-7 bin tl gibi rakamlara sabahtan akşama kadar ayakta çalışıyorsun.
bir ülkede böyle rezillikler olması gerçekten çok saçma,ulan bari diş doktorlarının,doktorların önünü kapamayın uzmanlık okusunlar.Durum bu yani...
kadroları ve giren sayısını gördükten sonra uzmanlık fikrini kafamdan çıkardım zaten uğraşmak da istemiyorum uzmanlıkla falan
merak ettiğim nokta düz diş hekimi olarak eşek gibi çalışıp alacağımız maaş 6-7k civarı bir şey mi? Bütün gün eşek gibi çalışıp 6k alacaksam, mühendis olmak daha mantıklı gözüküyor çünkü
10k üstüne çıkma şansı yok mu, uzman olmadan sadece klinik açarak mı 10k üstü kazanbiliriz
hocam her ay gidiyorum. Gözlemlerim -bir kere en başta diş hekimi mesleği gereği ki yazmışsın tüm gün ayakta(sadece öğle yemeği arasında oturabiliyor) -bu yazdıklarıma inanmassan git mesela istanbuldaysan çapa diş. hek fakültesinin ortodonti kısmına bak -doktorla diş hekimi arasında bu her gün ayakta karınca gibi çalışmaktan fiziksel olarak da aşırı fark var.Diş doktorlarının %80'i zayıf ki bu iyi bir şey.Sürekli ayakta spor yapıyorlar. -yani en son dediğim gibi en iyisi bir devlet hastanesine gidip bakman yeterli olacaktır.İstanbulda mısın ?
bursadayım hocam burada diş hekimliği fakültesi falan yok maalesef 4. büyük şehrin diş hekimliği yok ağlasam mı gülsem mi
çok kararsızım dişe öyle özel bir aşkım sevgim yok parası dışında ilgimi çeken bir yanı yok , aslında hiç bir mesleğe ilgim yok ancak o kadar 5 + 1 sene (dişçilik için mezuna kaldım bu sene, bu seneyi de sayıyorum) kafamı s*kip bütün gün ayakta durup alacağım para 5-6k olacaksa
mühlik okumak daha mantıklı duruyor, bakalım dişin şu fiyat / performans ne kadar iyi yazın bir öğrenebilirsem süper olacak
yani devlet hastanesi de mi yok diş üzerine ? hasta bakılan
hasta bakılan derken,hani tel takılan dolgu yapılan dişe özel devlet
Sinav okul vs alakasiz sorum var.
disleri temizlemek icin karbonat kullanmak zararli midir? Kendi yomtemlerimizle nasil temizleyebilirix beyazlatmak icin?
Hocam bende bu sene hazirlik okudum ara sira acilan bu tarz konulari cok seviyorum benim bolum yuzde yuz ingilizce sence bunun + si - si nedir sana gore birde yeni mezun olduktan sonra Dus kazanmak zor diye okudum dusu kazandiktan okurken dusuk maas aliniyor diyolar bu ne derecede dogru tesekkurler
quote:
Orijinalden alıntı: ezios
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Decline Dumbell Press
quote:
quote:
quote:
quote:
dusla uğraşmayıp mezun olduktan sonra direk normal dişçiliğe girişsek aylık gelirimiz tahmini ne kadar olur?
Forumda dus okumazsanız bütün gün çalışır anca 5-6 bin lira alırsınız diyorlar, gerçekten böyle mi?
Çünkü basit bir hesap yapınca dolgu bile 100 tl, günde 10 kişiye dolgu yapsan sadece 5 saatte 1000 tl geliyor giderleri falan atsan 500 tl kalır diye düşünüyorum günde 20 gün çalışsan ayda 10 bin tl?
Bu konuda görüşünüz nedir? Forumda geçen gün dus kazanamayazsan bi b*k kazanamassın adam gibiye getirdiler de lafı
bir de klinik açmak çok mu masraflı açarsak tutunmak çok mu zor çünkü klinik açmak çok mantıklı gözüküyor bir yerde çalışmaktansa
dostum ilk önce dus'u araştırmanı tavsiye ederim.Tus'da her yıl 1000 kişi alım oluyorsa,dus'da o sayı en fazla 200 belki 100 bile olabilir.Diş doktorlarının uzman olup fazla kazanması devletin işine gelmiyor,o yazdığın 6-7 bin tl gibi rakamlara sabahtan akşama kadar ayakta çalışıyorsun.
bir ülkede böyle rezillikler olması gerçekten çok saçma,ulan bari diş doktorlarının,doktorların önünü kapamayın uzmanlık okusunlar.Durum bu yani...
kadroları ve giren sayısını gördükten sonra uzmanlık fikrini kafamdan çıkardım zaten uğraşmak da istemiyorum uzmanlıkla falan
merak ettiğim nokta düz diş hekimi olarak eşek gibi çalışıp alacağımız maaş 6-7k civarı bir şey mi? Bütün gün eşek gibi çalışıp 6k alacaksam, mühendis olmak daha mantıklı gözüküyor çünkü
10k üstüne çıkma şansı yok mu, uzman olmadan sadece klinik açarak mı 10k üstü kazanbiliriz
hocam her ay gidiyorum. Gözlemlerim -bir kere en başta diş hekimi mesleği gereği ki yazmışsın tüm gün ayakta(sadece öğle yemeği arasında oturabiliyor) -bu yazdıklarıma inanmassan git mesela istanbuldaysan çapa diş. hek fakültesinin ortodonti kısmına bak -doktorla diş hekimi arasında bu her gün ayakta karınca gibi çalışmaktan fiziksel olarak da aşırı fark var.Diş doktorlarının %80'i zayıf ki bu iyi bir şey.Sürekli ayakta spor yapıyorlar. -yani en son dediğim gibi en iyisi bir devlet hastanesine gidip bakman yeterli olacaktır.İstanbulda mısın ?
bursadayım hocam burada diş hekimliği fakültesi falan yok maalesef 4. büyük şehrin diş hekimliği yok ağlasam mı gülsem mi
çok kararsızım dişe öyle özel bir aşkım sevgim yok parası dışında ilgimi çeken bir yanı yok , aslında hiç bir mesleğe ilgim yok ancak o kadar 5 + 1 sene (dişçilik için mezuna kaldım bu sene, bu seneyi de sayıyorum) kafamı s*kip bütün gün ayakta durup alacağım para 5-6k olacaksa
mühlik okumak daha mantıklı duruyor, bakalım dişin şu fiyat / performans ne kadar iyi yazın bir öğrenebilirsem süper olacak
yani devlet hastanesi de mi yok diş üzerine ? hasta bakılan
hasta bakılan derken,hani tel takılan dolgu yapılan dişe özel devlet
onlardan vardır, diş hekimliği fakültesi yok demek istedim yazın işin aslı astarını araştıracağım şu lys bir bitsin
quote:
quote:
quote:
Evet hocam tam olarak üstüne bastınız.Tabiri caizse eşşek gibi çalışacaksın aylık eline 7-8 k civarı para geçecek.Babam 87 mezunu diş hekimi.30 sene bak dile kolay.Sabahtan akşama kadar ayakta,eşşek gibi çalışıyor.Mayıs ayında eline geçen para 8-8.5 bin tl.Bu parayı yeni atanan diş hekimi alamaz.Herkes derecesine göre maaş alır.Yeni atanan taş çatlasın 5-6 k görür.53 yaşında bir insana devletin layık gördüğü maaş bu.Acı ama gerçek.
quote:
Orijinalden alıntı: Hep LYS Kasan Adam
Hocam bir çok yere baktım fakat bir türlü kesin kanıya varamadım.Yardımcı olursanız sevinirim. Mesela Van dişten yeni mezun oldum ve devlette çalışmak istiyorum.Atamalar nasıl oluyor?Ege dişten mezun olanla hiç mi farkı olmuyor bu adamın devlete atanırken?Birde devlete atanır mıyım hemen?Yani siz bana tıpta olduğu gibi dişi yazdığın takdirde devlete atanırsın garantisini verebiliyor musunuz?
Hiç kimse sana devlet garantisi veremez.Diş hekimleri ihtiyaca göre kura ile atanır.Ne tıp doktorları gibi direkt atamanız var ne de KPSS gibi çalışmak zorunda olduğun bir sınav var.87 mezunu babam 94 yılında atandı.
quote:
Orijinalden alıntı: vikingr
bizim ailede bir şehir efsanesi dönüyor diş okuduktan sonra dus u kazanamazsan atanamazsın tıpkı kpss kazanamazsan işsiz kalmak gibi. böyle birşey var mı
Türkiyedeki diş hekimlerinin belki % 10 u uzmanlık yapmıştır.Uzmanlık yapıp yapmamayla atanmanın uzaktan yakından bir alakası yok.Bu arada devlette uzmanlık yapan biriyle uzmanlık yapmamış birinin maaş farkı sadece 100 tl.
20 lik dis cektirdim ama uyusturucu ignenin acisi dayanilmaz. Diger 20 lik disimi de cektirecegim.
Doktorun Igne vurmadan once uyusturucu sprey yapmasi icin illa ozele mi gitmem gerek.
bizimkoyunmetalcisiB
kullanıcısına yanıt
El becerisi kesinlikle gerekiyor, ama pratik yapa yapa bunu kazanabilirsin. Eli yatkın olanlar daha iyi calışmalar çıkarıyor ortaya bu da bir gerçek :)
yüksek ortalama yapıp devlete geçen birçok arkadaşım var, çok çalışman gerek zaten geçenler genelde ilk sene geçiyor dersler daha hafif. ve geçerken suna dikkat et geçecegin üniversiteyle dersler uyumlu olsun yoksa 1 yılın daha boşa gidebilir
sakultasaian
kullanıcısına yanıt
doguya tıp için gidenler ille de tıp diyip istedikleri için gidiyorlar. her iki taraftan da pişmanlık duymadım açıkcası
Hep LYS Kasan Adam
kullanıcısına yanıt
açıkcası atama yaparken üniversitenin bi farkı olmuyor. üniversitenin farkı sana kattıkları bakımından ortaya çıkıyor. özel sektörde diplomaya bakabilirler mesela. ben sana garanti veririm şöyle veririm. türkiyede diş hekimi açığı var kontenjanlar sürekli artıyor arkadaşlarımdan atanamayan olmadı geçen yılın mezunlarından. seneden seneye değişir mi orasını bilemeyiz tabi
eekrclE
kullanıcısına yanıt
bende solagım :) ilk başlarda bir sıkıntı çekmiyorsun preklinikte falan. ama fantom çenede ve klinikte birazcık sıkıntı yaşıyorsun. hallolmayacak birşey degil bunu dert etmene gerek yok bence :)
vikingr
kullanıcısına yanıt
yok tabiki öyle birşey her türlü atanıyorsun. ama uzmanlık yaparsan kazandıgın ücret ciddi oranda artabiliyor. ( yapacagın uzmanlıga göre tabi) diş hekimliginde işsiz kalmak gibi birşey yok :)
aile dostumuz diş hekimi. kendi klinigi var o da uzmanlık yapmadı. 150bin nufuslu bir ilçede yaşıyorlar. orada tutuldugu için aylık 10binden fazla kazanıyor. bu sana baglı biraz, en kötü 5-6 alırsın. devlete atandıgında 6-7yle başlıyosun. bu arada o yaptıgın dolgu hesabı kadar kolay degil herşey inşallah kazanıp kendinden de görürsün :) klinik açmak 150 milyardan 1 trilyona kadar gider senin tercigine kalmıs. ilk başlarda zorlanırsın ama çevre yapa yapa kolaylıkla çıkarırsın verdigin parayı. birazcık sermaye lazım yani. dus a gelince. düz diş hekimi olmaktansa aralarında bi farkın olsun. 2000-3000diş hekimi giriyor dusa 250-300 ü kazanıyor. cok calısman lazım. kazananlar 1 yıl kendini mezuna bırakıp günde 10-12 saat çalısarak kazanıyor.kolay degil.
Özelde burssuz okumaya değer mi
Hep LYS Kasan Adam
kullanıcısına yanıt
normal 5 yıllık okulu bitirdi öyle atandı
daha ilk yıldan bırakarak diş hekimliği hakkında ne kadar cok bilgi sahibiymişsin (!)
ezios
kullanıcısına yanıt
tıp ile ortak anatomi fizyoloji histoloji mikrobiyoloji farma patoloji vb dersleri görüyorsun ortak olarak. lakin okuldan okula değişiyor bazı okullar baş boyun anatomisi dısında diger bölgeleri yüzeysel anlatıyor. bazıları önemsiyor. ama bi gerçek tıp ögrencisinin gördügü agırlıkta görmüyosun daha yüzseysel hali diyebiliriz. uzman olmak cok zor. 7-8 ay boyunca günde 10-12 saat calısarak kazanılıyor 2000-3000 kişiden 250-300 ü iyi bi yere gider
ilk başlarda igreniyorsun ama sonradan alışıyorsun. ve keşke her hastanın sadece agzı kokup çürüklü dişleri olsa :) ne vakalar var ne,,