|
Bildirim
|
daha ilk yıldan bırakarak diş hekimliği hakkında ne kadar cok bilgi sahibiymişsin (!)
|
Beyler ben diş hekimliği 1. sınıfı bırakmış biri olarak sektördeki her şeyi biliyorum ve bu arkadaş gibi
hiçbir şeyi şişirmeden anlatacağım. Diş hekimliği son yıllarda en zor yıllarını yaşıyor desek yanlış olmaz. Bir kere direk atanma olayı tamamen yalan 80-90 kişilik bir fakülteden maksimum 5 kişi atanır. Devlete atanan bu şahıslar ortalama 5 ila 7 bin tl arası bir maaş alır. Özelde başlayan birisi ise ortalama 3.5-5 arası bir maaş alır. Klinik açma mevzusuna girersek eğer onda bir maaş skalası söylemek yanlıştır çünkü o artık ticarete girer sizin kişilik özelliklerinizden tut el becerinize kadar türlü türlü şeye dayanır. Ama dolar ve euronun şuanki kurundan dolayı klinik açmak çok masraflıdır ve açması cidden zordur. Sadece açmakla bitmiyor diş malzemeleri hepsi dolar ve euro kuru üzerinden işlediği için fiyatları çok pahalı olur ve halk bu yüzden zaten her yerde mantar gibi çoğalmış olan ADSM'lere gider. En kötüsü de hep bir tıp doktoru olamamanın ezikliğini yıllarca taşımaktır. Bunu hocalar da dahi rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. |
Milletin çürük dişlerine, pis kokan ağzına nasıl bakabiliyorsunuz? Ben de bu mesleği yapmak isterim ama resmen milletin mokunu çekiyorsunuz yanlış mı?
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |