Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİ İLE İLGİLİ SORULARINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
31.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu forumda diş hekimliği ile ilgili sacma sapan gerçek dışı şeyler yazılıyor. ben egede diş hekimi ögrenciyim. diş hekimliğiyle ilgili aklınıza takılan sormak istediklerinizi buraya yazabilirsiniz.

• Beyler ben diş hekimliği 1. sınıfı bırakmış biri olarak sektördeki her şeyi biliyorum ve bu arkadaş gibi
    hiçbir şeyi şişirmeden anlatacağım.

Diş hekimliği son yıllarda en zor yıllarını yaşıyor desek yanlış olmaz. Bir kere direk atanma olayı tamamen yalan 80-90 kişilik bir fakülteden maksimum 5 kişi atanır. Devlete atanan bu şahıslar ortalama 5 ila 7 bin tl
    arası bir maaş alır. Özelde başlayan birisi ise ortalama 3.5-5 arası bir maaş alır. Klinik açma mevzusuna girersek eğer onda bir maaş skalası söylemek yanlıştır çünkü o artık ticarete girer sizin kişilik özelliklerinizden tut el becerinize kadar türlü türlü şeye dayanır. Ama dolar ve euronun şuanki kurundan dolayı
    klinik açmak çok masraflıdır ve açması cidden zordur. Sadece açmakla bitmiyor diş malzemeleri hepsi dolar ve
    euro kuru üzerinden işlediği için fiyatları çok pahalı olur ve halk bu yüzden zaten her yerde mantar gibi çoğalmış olan ADSM'lere gider. En kötüsü de hep bir tıp doktoru olamamanın ezikliğini yıllarca taşımaktır.
    Bunu hocalar da dahi rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.
  • gelecek kaygınız varmı
  • .koter. kullanıcısına yanıt
    gelecek ile ilgili hiçbir kaygım yok okuyan arkadaşlarımın da yok. diş hekimliği düşünenlerinde olmasın.
  • zencikutupayisi kullanıcısına yanıt
    dişten multimilyoner olma olasılıgı var mı ?
  • Kazanırken çalışma düzeniniz nasıldı ve hangi kitapları kullandınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multimilyoner degil de, çocuklarının torununa kadar yetecek mal varlıgın olabilir. tabi kendini iyi geliştirirsen, uzmanlık yaparsan
  • ben dersi derste dinlerdim. konuyu anladıktan sonra o konuyla ilgili elimdeki kaynakların hepsinden soru çözerdim. bizim zamanımızda fem yayınları cok etkindi. fem final ugur karekök güvender palme hatırladıklarım bunlar. ama günde 10 saat falan çalışmıyordum. toplasan 5-6 saatti ama hergün çalışıyordum. diş hekimliğini kazanınca buradaki derslerin agırlıgından günde 10 saati geçtigi bile oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yurtdışına geçiş veya bitirince yurtdışında çalışmak icin Yeditepe Üniversitesi'nin bir artısı var mıdır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakülteye girişte sağlık raporu istendi mi?Sağlığında sorun çıkana şahit oldunuz mu?

Ege bütünleme yapıyor diye duydum doğru mudur?
  • eskirakı kullanıcısına yanıt
    saglık raporu her diş hekimliği fakültesinde isteniyor diye biliyorum. ama sorun yaşayanı görmedim bu zamana kadar. sadece egede degil her yerde bütünleme var. fakat her yerde dersi alttan alma yok diş hekimliğinde.
  • radagasty R kullanıcısına yanıt
    yeditepe bence Türkiyedeki en iyi diş hekimliği fakültesi. o konuya hakim degilim ama kendini geliştirmek açısından yeditepe sana cok büyük artılar katar. bu da yurtdısıyla ilgili bi avantaj olabilir
  • Diş hekimleri ne kadar kazanıyor hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: zencikutupayisi

saglık raporu her diş hekimliği fakültesinde isteniyor diye biliyorum. ama sorun yaşayanı görmedim bu zamana kadar. sadece egede degil her yerde bütünleme var. fakat her yerde dersi alttan alma yok diş hekimliğinde.

Sağol
  • maas durumlariyla ilgili bilgin varsa aydinlatir misin ?

calisma alanlari neler ?

hayal ettigin kadar iyi bir yer buldun mu universitede?

• bu biraz sana baglı. mezun olan arkadasım devlette çalışmak istedi konyaya atandı 6-7 bin ile başladı. özelde çalışmak istersen anlaşmana baglı olarak değişiyor örnegin 2,5 milyar + yüzde 10 gibi anlaşmalar yapıyorsun. benim tavsiyem uzmanlık yapılması. DUS a girip iyi bir bölümde uzmanlık yaparsan yüksek miktarlar kazanabilirsin ( örneğin istanbuldaki bir pedodontist haftada 3-4 gün çalışarak cok rahat 25 bin tl kazanabiliyor) bu senin yetenegine kendini geliştirmene de baglı. şuan TDB nin belirledigi fiyatlara göre 1 dolgu 100 tl.(maliyeti 5 tlyi geçmez) çene cerrahı olursan eger özel hastanelerle anlaşabiliyosun 30bini geçik rakamlar bile alabilirsin. dedigim gibi bu sana baglı
  • SCHİWERSKOPH kullanıcısına yanıt
    maaş durumunu bir önceki gönderimde belirttim. çalışma alanlarına gelince devlette özelde adsmlerde birde kendi muayenehaneni açabilirsin. diş hekimligi kendi içinde 6 bölüme ayrılıyor, perio orto protez pedo oral tedavi. kliniklere çıktıgında kendi ilgine göre bu 6 bölümden 1 inde uzmanlık yapabilirsin. ben çok memnunum iyiki diş hekimliği yazmısım. okuması zor sinir stres hergün ama gerçekten zevkli. zamanında tıp da tutuyordu yazmadım. hiç de pişman olmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zencikutupayisi

maaş durumunu bir önceki gönderimde belirttim. çalışma alanlarına gelince devlette özelde adsmlerde birde kendi muayenehaneni açabilirsin. diş hekimligi kendi içinde 6 bölüme ayrılıyor, perio orto protez pedo oral tedavi. kliniklere çıktıgında kendi ilgine göre bu 6 bölümden 1 inde uzmanlık yapabilirsin. ben çok memnunum iyiki diş hekimliği yazmısım. okuması zor sinir stres hergün ama gerçekten zevkli. zamanında tıp da tutuyordu yazmadım. hiç de pişman olmadım.

saolasin hocam

• El becerisi gerekli diyorlar ya doğru mu o iş?

• Mezuna kalmıstım dis hekimliği için talihsizlik yasadım lys ile çekemezsem tekrar mezuna kalmak yerine disi özelde yazıp ortalama ile özelden yataya geçmeye çalısıcam yüksek ortalama yapmak çok mu zor sence bosa mı hayal kuruyorum

• Hocam hiç doğuda tıp yazmayıp diş yazdığı için veya diş yazmayıp doğuda tıp yazdığı için pişman olan arkadaşlarınız var mı? Varsa neden pişmanlık duydukları hakkında bilgilendirebilir misin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.