Şimdi Ara

Diş dolgum ile alakalı önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam herkese iyi pazarlar. Geçen p.tesi günü sağ alt arka dişime dolgu yaptırdım. İlk 2 gün uyuşukluğuyla alakalı sanırım bi problem yoktu ama 3.günden sonra sıcak değil SOĞUK hassasiyeti başladı. Üstüne çok sert birşey basınca ağrıyor. Hafif birşeyler yiyebiliyorum sorun olmuyor ama çok sert gıdalar ile üstüne bastırınca ağrıyor sonra geçiyor. Soğuk su vb. gıdalarda ağrıyor. Sizce ne yapmam gerekir ? Googleden araştırınca 2-3 hafta soğuk hassasiyeti olur bekleyin diyor kafam çok karışık, başına böyle birşey gelen varmı yardımcı olursanız çok sevineceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgencer -- 3 Ocak 2021; 14:2:55 >

• Hocam sizdede mi soğuk hassasiyeti oldu ? Olduysa ne kadar sürede geçti hatırlıyormusunuz ?

• ilk basta oluyor sonra geçiyor

• LoonyTynes kullanıcısına yanıt

Ne kadar sürede geçiyor hocam yaklaşık ? Benim 6 gün oldu devam ediyor

• rgencer R kullanıcısına yanıt

geçer herhalde benımkı kanallı olduıgu ıcın 1 haftada geçti herhalde sıkınıt varsa kanal yapsın

• Kanal değil işte sadece dolgu oldu benim diş. Kanal olduğu zaman %90 geçiyor sinirler öldüğü için birşey hissetmiyorsun

• varmı fikri olan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl bir dişe dolgu yapıldı bilmeden internet üzerinden yardımcı olmak zor. Ama bana böyle hasta gelse ve dolgusu iyi yapılmışsa, filminde de sorun yoksa dentin hassasiyeti diyip gönderirdim.
    Yani kısacası normalde 1 ay ağrı olması normaldir fakat sizin ağzınızı ve filminizi görmeden bir şey demek zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada anlattıklarınız akut apikal periododontitisi de gösteriyor. Dolgunuzda yükseklik hissediyorsanız doktora görünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: yharf

Nasıl bir dişe dolgu yapıldı bilmeden internet üzerinden yardımcı olmak zor. Ama bana böyle hasta gelse ve dolgusu iyi yapılmışsa, filminde de sorun yoksa dentin hassasiyeti diyip gönderirdim.
    Yani kısacası normalde 1 ay ağrı olması normaldir fakat sizin ağzınızı ve filminizi görmeden bir şey demek zor.

Hocam ilk olarak cevap verdiğiniz için size minnettarım. Dolgum sağ alt arka dişte, dolgu yapılmadan önce dişte bi ağrı soğuk hassasiyeti hiçbirşey yoktu. Dediğiniz gibi yükseklik yok, durduk yere bir ağrı da yapmıyor sadece soğuk hassasiyeti var ve çok aşırı sert gıdalar yiyince (üstüne bastırınca) biraz ağrıyor. Biraz beklemelimiyim sizce bugün 1 hafta oldu daha

• Yükseklik olmadığına eminseniz ve sizi çok rahatsız etmiyorsa bekleyin. Ağız hijyenine dikkat edin en önemlisi bu. Tahminimce çürüğünüz derindi ve kuafaj yapıldı. Zamanla azalarak geçer. Tabi ki bu sizin söylediklerinizden çıkardığım varsayımlar. En doğrusu intraoral ve radyolojik muayene sonucu belirlenir.
  • yharf Y kullanıcısına yanıt

Hocam 1 sene once devlet hastanesinde kanal tedavisi yaptirmistim,bu bi sene icinde dis tekrar curudu ve bende gecen hafta ozele gittim, doktor bana tekrar dolgu yapicaz zaten acilmis dolgun ama ileriki zamanda tekrar kanal tedavisi yapilmasi lazim dedi,gecen haftadan beri agri yapiyor daha dogrusu agrida bi degisiklik yok dolgu yenilenmeden onceki agri devam ediyor suan ,bide doktor disin ust tarafindaki curugu dolguyla temizledi ama ic tarafta dipte olan curuk halen var ne yapmaliyim?

• Hecawin H kullanıcısına yanıt

size şuanda geçici dolgu mu yapıldı? Tam olarak anlayamadım olayı. Dişinizin üzerine bastırınca ağrı oluyor mu

• Herhangi bir ilaç verildi mi gittiğinizde verildiyse ismini yazar mısınız

• rgencer R kullanıcısına yanıt

çürük olan dişinizi çiğnerken kullanmadığınız için ağrı yapmıyordu. Şuanda dolgu yapılınca onu da kullanmaya başladınız fakat çürüğünüz derin olduğu için dişin içindeki sinire yakın bir yere dolgu yapıldı. Dolayısıyla çiğnerken dolgu sinire yakın yere baskı yapıyor bu yüzden ağrıtıyor. Zamanla bu geçecektir. Tabi bu şartlar dolgunun düzgün ve dişte herhangi bir problem olmadığı şartlarda geçerlidir...

tavsiyem rahatsız edecek, durduk yere, geceleri uyurken bir ağrı olmadığı sürece beklemeniz. Bu problemler olursa mutlaka tekrardan gidin

• quote:

Orijinalden alıntı: yharf

çürük olan dişinizi çiğnerken kullanmadığınız için ağrı yapmıyordu. Şuanda dolgu yapılınca onu da kullanmaya başladınız fakat çürüğünüz derin olduğu için dişin içindeki sinire yakın bir yere dolgu yapıldı. Dolayısıyla çiğnerken dolgu sinire yakın yere baskı yapıyor bu yüzden ağrıtıyor. Zamanla bu geçecektir. Tabi bu şartlar dolgunun düzgün ve dişte herhangi bir problem olmadığı şartlarda geçerlidir...

tavsiyem rahatsız edecek, durduk yere, geceleri uyurken bir ağrı olmadığı sürece beklemeniz. Bu problemler olursa mutlaka tekrardan gidin

Çok teşekkür ederim hocam allah razı olsun sizden. Dediğiniz gibi durduk yere bi ağrı başlarsa hemen doktora gideceğim.

• Gecici degil hocam onceden yaptirdigim kanal tedavisinin ustundeki dolguyu alip yeni normal dolgu yapti,dolguyu yeniledi yani.Yemek yerken falan agri yok ama dipte gorunen curugu elimle itince agriyo bide gun icinde ara ara cok siddetli olmayan agri giriyor.

• Hecawin H kullanıcısına yanıt

görünen çürük diş etinin tarafta ve aşağı doğru bastırınca mı ağrı oluyor?

ilaç verildiyse ismini yazar mısınız?

Anlattıklarınıza göre kronik bir problem var bu durumda da kanalın yenilenmesi gerekiyor...

mümkünse fakültedeki endodonti hocalarına yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Doç. Veya profesörlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yharf -- 4 Ocak 2021; 23:12:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.