Şimdi Ara

[Deleted]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Duvar Dinleme Yöntemleri

Giriş Gizli dinleme teknikleri arasında, duvar dinleme yöntemleri en sık kullanılanlardan biridir. Bu yöntemler, duvarlar veya diğer engeller boyunca sesleri iletmeyi içerir.

Duvar Dinleme Cihazları Duvar dinlemede kullanılan cihazlar şunları içerir:

• Stetoskoplar: Doktorların kullandığına benzer cihazlar, duvarlara tutturularak sesleri yükseltmek için kullanılır.
    • Lazer mikrofonlar: Lazer ışınlarını duvara yansıtarak duvarın diğer tarafındaki sesleri algılar.
    • Ses sensörleri: Duvarlara veya tavana yerleştirilen titreşimleri algılayan cihazlardır.

Duvar Dinleme Teknikleri Duvar dinlemek için uygulanan yaygın teknikler şunlardır:

• Doğrudan temas: Dinleyici, stetoskop veya benzeri bir cihazı doğrudan duvara temas ettirir.
    • Hava iletimi: Ses dalgaları, duvardaki küçük çatlaklar veya deliklerden geçerek iletilir.
    • Nesne iletimi: Bir nesne (örneğin bir çubuk veya tel) duvara yerleştirilir ve titreşimleri dinleyicinin bulunduğu yere iletir.

Karşı Önlemler Duvar dinlemeden korunmak için alınabilecek önlemler şunları içerir:

• Duvarların yalıtılması
    • Ses emici malzemelerin kullanılması
    • Gizlilik ekranlarının takılması
    • Güvenli iletişim kanallarının kullanılması

Yasal Hususlar Duvar dinlemek, çoğu ülkede yasa dışıdır ve ciddi hukuki sonuçlar doğurabilir. Gizli dinlemeyi düşünüyorsanız, yasalara danışmanız ve potansiyel riskleri anlamanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sesi en iyi katı maddeler iletir,kulağını daha rahat koymak içinde bardak koyarsın,hemde seside toplama görevi yapar.
  • bardak şeklinde daha geniş bişey daha iyi işini görür :) Borcam kap vs. tabanı dar üstü geniş
  • hayırdır? amacın ne?
  • bizim dandik binada bardak koymana gerek yok yukarıdaki hayvanın konuşmaları rahat duyuluyor
  • bardağın içine su koyman lazım, su ses dalgalarını toplar ve kulağına iletir. Buradaki asıl amaç bardak değildir sudur, suda sıvı madde olduğu için mecburen bardak kullanılarak işlem yapılmakta. yani ince bir bardak v.s. içine su doldur, suyun duvara temas etmesini sağla, suyun diğer ucununda kulağına temas temesini sağla. Tıpkı kulağımızın içinde bulunan ses dalgalarını toplayıp beyne ileten sıvı gibi.

İstersen sana ev telefonunun tuşlarına dokunmadan numara çevirmeyide öğretebilirim :) (eskiden kilitli ev telefonları vardı, büyüklerimiz telefonun tuş kısmını kileyip anahtarını yanlarına alırlardı biryeri arayamayalım diye, onuda o zamanlar keşfetmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntticaret

bardağın içine su koyman lazım, su ses dalgalarını toplar ve kulağına iletir. Buradaki asıl amaç bardak değildir sudur, suda sıvı madde olduğu için mecburen bardak kullanılarak işlem yapılmakta. yani ince bir bardak v.s. içine su doldur, suyun duvara temas etmesini sağla, suyun diğer ucununda kulağına temas temesini sağla. Tıpkı kulağımızın içinde bulunan ses dalgalarını toplayıp beyne ileten sıvı gibi.

İstersen sana ev telefonunun tuşlarına dokunmadan numara çevirmeyide öğretebilirim :) (eskiden kilitli ev telefonları vardı, büyüklerimiz telefonun tuş kısmını kileyip anahtarını yanlarına alırlardı biryeri arayamayalım diye, onuda o zamanlar keşfetmiştim

Hocam Gandalf bile en fazla sigara dumanıyla gemi yapabiliyor, sen aşmışsın valla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    deleted
    9 yıl önce açıldı
    [Deleted]
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bardağın içine su koyman lazım, su ses dalgalarını toplar ve kulağına iletir. Buradaki asıl amaç bardak değildir sudur, suda sıvı madde olduğu için mecburen bardak kullanılarak işlem yapılmakta. yani ince bir bardak v.s. içine su doldur, suyun duvara temas etmesini sağla, suyun diğer ucununda kulağına temas temesini sağla. Tıpkı kulağımızın içinde bulunan ses dalgalarını toplayıp beyne ileten sıvı gibi.

saçmalama kardeşim.Sıvı koyarsan.Sesi daha zor duyarsın.Katı madde sesi en iyi ve en hızlı iletir.

• Bizim yukarda ki hapşursa yarabbi şükür diyoruz.
  • quote:

nasıl yapıosn???

• Telefon olayını açıklarmısın?
  • telefonun ahizesini koyulan yerdeki düğme tuş görevi yapıyor diye biliyorum.. numarayı çevirirkende örneğin: ''345 .. ..'' gibi bir numara arıyacaksın.o tuşa hızlı bi şekilde üst üste 3 kere bas az bekledıkten 4 kere ust uste bas az bekle, 5 kere üst üste bas devamını getir... çok eskiden uygulardm =) şuan olurmu bilmem ama genelde yanlış yeri arardım dikkatli basmak gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuLL__MaNiAc

telefonun ahizesini koyulan yerdeki düğme tuş görevi yapıyor diye biliyorum.. numarayı çevirirkende örneğin: ''345 .. ..'' gibi bir numara arıyacaksın.o tuşa hızlı bi şekilde üst üste 3 kere bas az bekledıkten 4 kere ust uste bas az bekle, 5 kere üst üste bas devamını getir... çok eskiden uygulardm =) şuan olurmu bilmem ama genelde yanlış yeri arardım dikkatli basmak gerek..

o dediğin mors alfabesi değil mi
  • Ayrıca 0 varsa ne olacak ?
  • 0 sanıyorum 10 kere çünkü en sonuncu çevirmelilerde yada ben yanlıs hatırlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deli Psikolog

Ayrıca 0 varsa ne olacak ?

Hahaha bu iyiydi

Ayrıca dediğiniz olay sesin en iyi katı maddeler içerisinde iletilmesiyle alakalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Mirliva. -- 17 Mart 2010; 16:36:12 >
  • oğuzhanium haklı, aynen öyle... 1 e 1 5 e 5 kez tıklıyorsun ama ne çok hızlı ne çok yavaş yapacaksın ve her rakkam arasında belirli bir duraksaman lazım ki ne çevirdiğini telefon anlayabilsin. Yani biraz deneme yaparak alışılır.

Şu olayına gelince; eğer evinizde boy küvetiniz varsa içini su ile doldurun, kulaklarınızı parmaklarınızla tıkayın ve komple küvete gömülün. Evin içindeki en küçük konuşmayı bile duyacaksınız.
  • Arkadaş olayı aşmış
  • bi site vardı.
    telefonu açıp ahizesini pcnin hoparlörüne tutuyorsun.sonra numarayı yazıyorsun.sonuç telefon o numarayı arıyor.
    önemli olan tuşlara bastığında çıkan o ses.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stilll

bi site vardı.
    telefonu açıp ahizesini pcnin hoparlörüne tutuyorsun.sonra numarayı yazıyorsun.sonuç telefon o numarayı arıyor.
    önemli olan tuşlara bastığında çıkan o ses.

Siteyi bilen var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.