Şimdi Ara

c:\windows\system32\drivers\etc\hosts

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • c:\windows\system32\drivers\etc\hosts bu dosyayı silsek olur mu ?

• Amaç?
  • gerçekten de amaç ne?
  • içini boşaltsanız da olur
  • Amaç pc nin hata vermesini sağlamak

Benden sana öneri C/windows u komple sil , uğraşma öyle dosyayla klasörle
  • Amaç diye soracağınıza ve dalga geçeceğinize durumu adam gibi anlatın adama. Birşey sormuş yaptığınız şeye bak. Yardımcı olmayacaksanız ne yazıyorsunuz buraya.

Arkadaşım hosts dosyası gerekli bir dosyadır. Silmemen gerekir. En azından ben öyle biliyorum.
  • hosts dosyası içerisinde bulunan dosyayı zaten direk açamassın notepad ile açarsın ve karşına iinternet bağlantını sağlayan bazu ip listesi çıkar...
    Eğer bunu silersen ki bunu silmek neden dir bilemem ama internetee bağlanmanda sorun yaratabilir belki hiç bağlanamassın belkide sadece bazı sitelere giremessin ....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzzz

Amaç diye soracağınıza ve dalga geçeceğinize durumu adam gibi anlatın adama. Birşey sormuş yaptığınız şeye bak. Yardımcı olmayacaksanız ne yazıyorsunuz buraya.

Arkadaşım hosts dosyası gerekli bir dosyadır. Silmemen gerekir. En azından ben öyle biliyorum.

Lafın bana da geldiğini düşünüyorum.

Öncelikle neden "Amaç?" yazdığımı belirteyim. Burası bir forum, tabi ki soru sorulacak.. bilgileri paylaşılacak. Buna bir itirazımız yok, olsa burada olmazdık. Bir konu açarsınız, derdinizi anlatırsınız, ben, o veya bir başkası; biliyorsa cevaplar, yardım etmiş olur.

Konuya bakıyorum, içerik sadece bu; " c:\windows\system32\drivers\etc\hosts bu dosyayı silsek olur mu ? "
    Ne yazmamı beklerdiniz?

"Olur." deyip geçsem dahada mantıklı olabilirdi ki ben yine olayı anlamak için "Amaç?" sorusunu sordum. Çünkü host dosyası silinerek hiçbir şey elde edilemez. Yanlış mıyım? Peki o halde neden "amaç" belirtmeden böyle saçma bir soru sorulabilir ki?

Eğer siz bu kadar nedensiz bir durumu bu kadar amaçsız bir şekilde sorarsanız alacağınız cevapların ciddiyeti bu tarzda olur. Kaldı ki ben yine söylüyorum, amaç yazmamdaki sebep, olayı kavrayıp kişiye doğrudan ve doğru bir şekilde yardım edebilmekti. O nedenle böyle haklıymış yada dalga geçilen bir ortamda kahraman gibi çıkış yapmanız gereksiz olmuş.

Velhasıl birazda konuya dönelim. Bendeki host dosyasında 2 satır var.. ve oldukça gereksiz karakterler ile dolu. Sildim, gayet güzel kullanılıyor işletim sistemi. Ama tekrar geri yükleyeceğim, çünkü o dosya oraya koyuluyorsa mutlaka bir işe yarıyordur. Değil mi? Öyleyse "silsek olur mu?" sorusunun ne kadar saçma olduğunu bir kere daha vurgulayayım...

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
    İyi forumlar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: omaykan

hosts dosyası içerisinde bulunan dosyayı zaten direk açamassın notepad ile açarsın ve karşına iinternet bağlantını sağlayan bazu ip listesi çıkar...
    Eğer bunu silersen ki bunu silmek neden dir bilemem ama internetee bağlanmanda sorun yaratabilir belki hiç bağlanamassın belkide sadece bazı sitelere giremessin ....

hosts dosyası normalde içi boş olarak gelir yani windows ilk kurulduğunda bu dosyanın içi boştur, sadece ip adresini nasıl yazacağınızın örneği vardır, bu dosyayı silince internete girebilirsiniz fakat bu dosya modifiye edilmiş ve bazı siteleri açar hale gelmişse, bu dosya silindikten sonra o siteler açılmaz, şimdilik söyleyebileceklerim bunlar...
  • O kadar şey yazmışım, asıl konuyu geçmişim. Şimdi bir gelir, "bilmiyorsun, niye gelip yazıyorsun" türevinde çıkış yapar.
    Kendim yazacaktım, hazır bir kaynak baktım Google'de ve güzel bir doküman buldum. Host;

Basitçe hosts dosyalarını bir tür adres defteri olarak görebilirsiniz. Web tarayıcınızlawww.google.com gibi herhangi bir web sitesine girmeye çalıştığınızda, tarayıcınız hosts dosyasında bu sitenin IP adresinin olup olmadığına bakar. Eğer varsa bu IP adresini kullanarak siteyi açar. Eğer yoksa internet servis sağlayıcınızdan bu web sitesinin ip adresini ister. Ancak çoğunlukla ip adresleri "adres defterine" eklemediğiniz için orada bulunmazlar ve tarayıcınız internet servis sağlayıcısından ister. Hosts dosyası "c:\windows\system32\drivers\etc\hosts" dizininde bulunur.
    izafet.Com - Hosts Dosyaları Ne İşe Yarar..Neler Yapılabilir ..
    Windows XP = C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
    Windows 2K = C:\WINNT\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
    Win 98\ME = C:\WINDOWS
    bu klasörler altında bulunur..

Peki neler yapılabilir bu hosts dosyası ile?
    Eğer bir reklam serverının adresini kendi ip adresiniz ile birlikte hosts dosyası içine koyarsanız bilgisayarınız bir daha bu reklam serverına bağlanamayacaktır. Bağlanmayı deneyecek ancak kendinize bağlanmaya çalıştığından "meşgul sinyalleri" alacaktır. Bir süre sonra bilgisayar pes edicek ve hiçbir reklam yüklenmemiş olacaktır.Örneğin buradan indirebilirsiniz.

Tek tek tüm reklam serverlarının ip adresini mi bulmak zorundayım?
    Kesinlikle değilsiniz. İnternette birçok güvenlik şirketinin hazırladığı ve güncellediği hosts dosyaları mevcut.
    Adresteki host.zip uzantılı dosyayı

c:\windows\system32\drivers\etc\hosts" içine extract etmeniz yeterli.

İyi yanları neler peki ?

1. Reklamları engellemek için ekstra bir yazılıma ihtiyaç duymazsınız. Sistem kaynaklarınızdan harcamamış olursunuz.
    2. Bazı reklam engelleme yazılımları sadece port 80'i kullanan reklamları engeller. Ancak hosts file her port'tan gelen reklamları engeller.
    3. Her zaman değiştirilebilir.
    4. Sörf hızınız artar.

KAYNAK

Şimdi yeterince açıklayıcı oldu.

• Bir tür çevirici işi yapar.

Örneğin host dosyasının en altına şunu işlerseniz.

www.google.comwww.hotmail.com

tarayıcınızawww.google.com yazdığınızda sizewww.hotmail.com u açacaktır.

Yada

ohaaaawww.donanimhaber.com

yukarıdaki şekilde yazdığınızda da tarayıcınıza ohaaaa yazdığınızda donanimhaber.com a açılacaktır. Genelde statik ip ye sahip ancak domain üzerinden yayın yapmayan kurumsal kullanıcılar kullanır.

www.kurumsalfirmamiz.com 88.121.32.2

şeklinde ekleme yaptığınızda kurumsalfirmamiz.com adresini girdiğinizde 88.121.32.2 adresine erişim sağlanacaktır.

Sevgiler.

• DNS ile ilgili bir konu bu. basit anlatımla:
    internet alan isimleri ip adreslerine çevrilmek zorundadır. çünkü ancak o şekilde dünya üzerinde o sayfanın bulunduğu bilgisayar bulunabilir. ve sayfa ekrana gelir
    alan isimlerini ip adresine çeviren sisteme dns denir.
    bilgisayarda adres satırına bir adres yazdığınızda bilgisayar belli bir sıraya göre adres çözümlemesi yapar yani ismi ip ye çevirir.
    bu sırada ilk önce hosts dosyasına bakılır. bulunamazsa,
    sistemde windows server 2008 gibi dns server görevi yapan bir server varsa buna sorar
    daha sonra modeme sorulur (yada ilk ağ geçidine)
    bulunmazsa modem bağlı olduğu ilk servera sorar örneğin ttnet dns serveri
    oda bulmazsa dünya üzerinde bulunan kök serverlara kadar adres sorulur.
    bu aşamalardan birinde soruya cevap alınırsa bilgisayar o ip adresi ile bağlantı kurarak istediği sayfa indirilir ve görüntülenir

bu işlemler saniyeler içinde olur.

eğer host dosyasına bir alan isminin karşılığı ip adresini yazarsanız bilgisayar o ip ile bağlantı kurmaya çalışır ve bir daha başka sorgulama yapmaz.
    çünkü ilk sırada hosts dosyası vardır.

örneğin iç ağda bir pc ye bağlanacaksınız ve pc nin adı nalan OLSUN.
    siz host dosyasına nalan in karşılığı 192.168.2.8 derseniz;
    bilgisayardan adres çubuğuna \\nalan yazdığınız anda 192.168.2.8 nolu ip ile bağlantı kurulmaya çalışılacaktır.
    konu dahada ayrıtılanabilir ama şimdilik bu kadarının yeterli olduğunu düşünüyorum

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 14 Kasım 2009; 0:04:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.