Arkadaşlar başlıkda belirttiğim klasör açılmıyor neden acaba.Erişilemez dio yardımcı olursanız sewinirm şimdiden saolun
O klasör windowsun kullandığı çok ciddi önemi olan bi klasör.Yönetici hesabın bile olsa o dosyaya erişemezsin.
quote:
Orjinalden alıntı: volf
O klasör windowsun kullandığı çok ciddi önemi olan bi klasör.Yönetici hesabın bile olsa o dosyaya erişemezsin.
Bu Kural Sadece Yerel Disk C İçin Sanırım( Windowsun Kurulu Olduğu Yer)
Diğer Yerel Disk'lerde Açılabiliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Peçito
quote:
Bu Kural Sadece Yerel Disk C İçin Sanırım( Windowsun Kurulu Olduğu Yer)
Diğer Yerel Disk'lerde Açılabiliyor.
Bak bunu bilmiyodum
Giriş izni alman gerekiyor. Klasör seçeneklerinde basit dosya paylaşım (sanırım buydu) seçeneğini kaldır. Böylelikle klasör özelliklerine Güvenlik sekmesi gelecek. sonra kullanıcı adına tam kontrol vereceksin. hepsi bu.
oraya sadece system izni wardır. izin verip girsen bile bişey bulamazsın
quote:
System Volume Information klasörü gerek C diskinde gerekse D diskinde bulunabilir.Bu klasörün varoluş sebebi Windows Xp işletimsistemin problem çıktığı takdirde, windowsu kurtarmaktır. Bu klasöre erişim yasaktır. Fakat tabiki senin bilgisyarındaki herşeye senin erişim iznin var. Bu klasöre erişim yapmak için; Denetim Masası => Klasör Seçenekleri => Görünüm => Gizli dosya ve klasörleri göster (İşaretle) Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen) (Check Box'ı temizle) Başlat => Çalıştır => cmd (Enter) cacls "C:\System Volume Information" /e /g Oturum açma adı:F (Enter)
cacls komutu dosyaların erişim izinleri listeler ve değiştirir işlemek istediğin klaösrün tam yolunu belitirsin /e komutu Klasörü değiştirmek yerine düzenlemeni sağlar /g komutu hemen sağ tarafında belirtiğin için şu komutlara göre erişim hakkı sağlar /r oku, /w yaz, /c değiştir, /f tam erişim
bu komutu yazarak, C:\System Volume Information klasörüne senin oturum açma adın ile tam erişim sağlamış olursun.
Bu klasörü silmek, eğer mevcut bir windows xp cdniz varsa ve windows içerisindeki bilgilerinizin kaybolması sizin için önemli değilse, hiç bir zararı yoktur. Tamamen kişisel görüşüm ise; bu klasörün yararı yerine zararı olmasıdır.Çünkü pc nize virüs girdiğinde, windows kurtarma klasörü olarak bu klasçrü kullandığı için, bu virüsü bu klasöre de kaydedecektir. Bu klasöre varsayılan windows ayarlarına göre, erişim izniniz olmadığı için, virüs programlarınız dahil, hiç bir şekilde erişemezsiniz ve virüs burada kalır.Normal olarak pc nizde virüs hala var olur. Eğer bir keylogger yediyseniz ve bankacılık işlemleriniz gibi son derece gizli bilgilerinizi pc nizden yönetiyorsanız, maalesef bu bilgiler System Volume Information klasöründe kayıtlı olan keylogger tarafından hacker arkadaşımıza yollanacaktır (benim başıma geldi oradan biliyorum :( ) umarım yardımcı olabilmişimdir. tşkler
arkadaşlar dediğiniz her şeyi yaptım ama olmadı.Şunu bir de resimli anlatsanız...Benim bunu denememin amacı system volume information da virüs olup olmadığıdır.sanırım erişim olmadan ,orada virüs programları virüs bulamıyor.
walla ben pardusu açıp her ikisinide siliyorum windows yeniden olusturuyorvirüsler genelde oraya gizlerler kendilerini bende böyle kurtuluyorum :D
quote:
Orjinalden alıntı: uzman1994
arkadaşlar dediğiniz her şeyi yaptım ama olmadı.Şunu bir de resimli anlatsanız...Benim bunu denememin amacı system volume information da virüs olup olmadığıdır.sanırım erişim olmadan ,orada virüs programları virüs bulamıyor.
teşekkürler sorunu çözdüm.Ama bi soru soracağım.O dosyaları silsem birşey olur mu?Veya sistem geri yüklemeyi kapatsam birşey olur mu? benim virüs d:/system volume dosyasındaydı.ama 4-5 kere tam tarama yaptım kaspersky ınternet securıty 7.0 ile hiç bulmadı.
Evet durduk yere bu dosyayı niye açıyım diyorsanız Bazı virüsler kendilerini burda saklar ve virüs programları bu dosyayı erişim olmadığı için taramaz
Bu dosyayı görmek için ;
Denetim Masası => Klasör Seçenekleri => Görünüm => Gizli dosya ve klasörleri göster (İşaretle) Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen) (İşareti kaldır)
bu adımları uygulayın
Şimdi bu klasörü C:\System Volume Information ve varsa D:\System Volume Information olarak bulursunuz
Şimdi Klasörü açmaya çalıştığınızda Erişim Engellendi diye bir uyarı alırsınız