Şimdi Ara

20lik dişin yan çıkması ve devlet hastanesinde diş çekimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
8.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üst yirmilik dişlerimden biri yanağıma doğru çıkıyor ve yanağımı çok acıtıyor, delmiş orayı. Birkaç gündür çok sıkıntı olmaya başladı. Haftaya sınavlarım var sonraki hafta memlekete döneceğim. Bu süreçte ağrıyı azaltmak için ne yapabilirim (sürekli ağrı kesici almak dışında) ve diş çekimi için devlet hastanesine gitsem kaç gün sonra çekerler veya hemen çekerler mi? Diş gömülü falan değil, dışarı çıkmış durumda.

• Yapay Zekanın Yanıtı

20'lik Dişin Yan Çıkması ve Devlet Hastanesinde Çekimi

20'lik dişler, ağzın arka tarafında bulunan son dört azı dişidir. Genellikle 17-25 yaşları arasında çıkarlar ve yan çıkmaları ağrı, şişlik ve rahatsızlığa neden olabilir.

Devlet Hastanesinde 20'lik Diş Çekimi

20'lik dişlerin çekimi gerekli olduğunda, devlet hastaneleri uygun fiyatlı bir seçenek sunar. Devlet hastanelerindeki diş çekimi ücretleri, özel kliniklere göre daha düşüktür.

Devlet hastanelerinde 20'lik diş çekimi, genellikle aşağıdaki adımları içerir:

• Muayene ve röntgen
    • Lokal anestezi uygulanması
    • Dişin çıkarılması
    • Yara bölgesinin temizlenmesi ve pansuman yapılması

20'lik Diş Çekimi Yapan Devlet Hastaneleri

Türkiye'de 20'lik diş çekimi yapan birçok devlet hastanesi bulunmaktadır. Bulunduğun şehirdeki devlet hastanelerini arayarak bilgi alabilir ve randevu alabilirsin.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Devlet hastanelerinde diş çekimi bekleme süresi uzun olabilir. Bu nedenle, önceden randevu alman önemlidir.
    • Devlet hastanelerinde diş çekimi ücreti, dişin durumuna ve çekim yöntemine göre değişiklik gösterebilir.
    • 20'lik diş çekimi sonrası ağrı ve şişlik yaşanması normaldir. Doktorun önerdiği ağrı kesicileri kullanmalı ve bölgeyi temiz tutmalısın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam eğer üstteyse çekiyorlar fakat alttaysa çene cerrahına randevu alman lazım fakat ben aylardır alamadım randevu
  • Diş çıkmışsa şanslısın hemen randevu al git 20 dk lık bir işlem yapılır hiçbirşey hissetmeden çekilir ağzına pamuk tıkılır çiğnemen istenir. Tuzlu gargara ile ağzını temiz tutar ve 4 gün içerisinde hayatına normal şekilde devam edersin acısız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede çok aciyordu diş yanlamasına biraz çıktı rahatladı bu dişin yerine oturma ihtimali hiç yok mu? İlla çektirmek mi zorundayız ?

• 24 yaşındayım bende nedense böyle şeyler olmadı hiç. ya da çıktı da ben mi acı çekmedim anlamadım. kimse bende olmadı falan desem şaşırıyor
  • Randevu al gittiğinde şikayetini söyle çekerler zaten.Sonraya falan atmazlar.Uzun bi işlem değil uyuştururlar bölgeyi 5 dk falan bekletikten sonra çekerler hemen.Tabi iltihap falan yoksa.Bir keresinde çektirmiştim ben uyuşturdukları halde biraz acımıştı.Büyük azı dişiydi soldaki.O yüzden baya bi köklenmişti dişe.Seninki o kadar uğraştırmaz 👍.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 15 Mart 2018; 7:6:44 >
  • Devlet hastanesine gittim, 1 sene sonraya randevu verdiler...
  • faruu kullanıcısına yanıt
    Ben 16 ay önce randevu aldım. Yaklaşık 1 yıl kaldı sıranın gelmesine. Şuan 2017 basında kayıt edenleri çağırmaya başlamışlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cuma günü 20 lik dişimi çektirdim iki gün kanla boğuştum bir saat çekim sürdü resmen anamı ağlattılar şuan saat 06:00 gece gözüme uyku girmedi kulak ağrısı diş yerinin ağrısı çekilen yere baktım dikiş atılmış yanak etine damak arasına atkı atmış resmen yanağı damağa düğümlemiş şok oldum ilk işim sabah hastaneye gitmek olacak üniversite hastanesinde öğrencilerin kobayı olduk resmen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.