Şimdi Ara

Diş hekimliği seçmeyi düşünenlere yardım edebilirm (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
23
Favori
205.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mono87

evet ortodontiye seçilmek çok zor diyorlar biliyorum. Özel üniversitelerde de ortodonti uzmanlığı yapılabilir mi , biliyo musun?? ortodontistler devlette ve özelde , yada kendi muaynanelerini açınca ortalma ne kadar alıyorlar herkes vayy ortodontist olursan parayı kırarsın onlar şöle böyle diyo da kimsenin net bir rakam bildiği yoksenin bilgin var herhalde cevplarsan sevinirim .

baskent universitesinde var ortodonti bolumu, orda okuyan biri benim arkadasin arkadasi.Diger ozellerde de olmasi lazim.Kocaeli universitesi de ogrenci almaya basladi sanirim dis hekimligine oraya da basvur cok guzel hastanesi var kampus icinde.Ortodontistlerin ne kazandigini tam olarak bilmiyorum, dedigim gibi bu is cevre ve isini iyi yapma meselesi.Bizim orda 1 tane super kazanan adam var, onun yaninda birkac tane acildi onun kadar tutunamadilar ama onlar da gene iyi kazaniyor.Sen ortodondi uzmani olursun, bakarsin uzmanligini yapmamis adam senden fazla kazanir.Uzman olacagim diye girme, bak tip fakulteleri ilk 7 binden ogrenci aliyor, dusun anca yarisi uzman olacak bunlarin, olanlarin da cogu biyokimya gibi akademik alanlar, bu uzmanligini kazananlarin iyi para yaptiklari bolumler uzmanlarin sadece yuzde 35 i.Onlarin da bir kismi devlette calisacak aylik 4-7 arasi alacak cogu.Yani boyle cok iyi para kazananlar da o uzmanlarin benim tahminim yarisi olacak.O kisileri de o zeka ve calismayla dunyanin neresine koyarsan koy iyi kazanirlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 20 Kasım 2010; 8:52:09 >

• sağol bilgiler için
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: Mono87

evet ortodontiye seçilmek çok zor diyorlar biliyorum. Özel üniversitelerde de ortodonti uzmanlığı yapılabilir mi , biliyo musun?? ortodontistler devlette ve özelde , yada kendi muaynanelerini açınca ortalma ne kadar alıyorlar herkes vayy ortodontist olursan parayı kırarsın onlar şöle böyle diyo da kimsenin net bir rakam bildiği yoksenin bilgin var herhalde cevplarsan sevinirim .

baskent universitesinde var ortodonti bolumu, orda okuyan biri benim arkadasin arkadasi.Diger ozellerde de olmasi lazim.Kocaeli universitesi de ogrenci almaya basladi sanirim dis hekimligine oraya da basvur cok guzel hastanesi var kampus icinde.Ortodontistlerin ne kazandigini tam olarak bilmiyorum, dedigim gibi bu is cevre ve isini iyi yapma meselesi.Bizim orda 1 tane super kazanan adam var, onun yaninda birkac tane acildi onun kadar tutunamadilar ama onlar da gene iyi kazaniyor.Sen ortodondi uzmani olursun, bakarsin uzmanligini yapmamis adam senden fazla kazanir.Uzman olacagim diye girme, bak tip fakulteleri ilk 7 binden ogrenci aliyor, dusun anca yarisi uzman olacak bunlarin, olanlarin da cogu biyokimya gibi akademik alanlar, bu uzmanligini kazananlarin iyi para yaptiklari bolumler uzmanlarin sadece yuzde 35 i.Onlarin da bir kismi devlette calisacak aylik 4-7 arasi alacak cogu.Yani boyle cok iyi para kazananlar da o uzmanlarin benim tahminim yarisi olacak.O kisileri de o zeka ve calismayla dunyanin neresine koyarsan koy iyi kazanirlar.

peki arkadaşım sana son bir sorum olacak izninle , sence diş hekimliği mi tıp mı daha iyi ? çalışma imkanları ve eğitim süreci açısından?

• Valla senin kararin, tanidigim bir goz doktoru var, 40 yasinda hastane acti babadan da 5 kurus gelmedi, cunku babasini da taniyorum isci emeklisi biri.Yani simdi gir kariyer sitelerine, goz doktoru, kadin dogum, bu alanlarin is imkanini arastir, ben baktim, en dusuk 20 milyarlardan bahsediyor ozel hastaneler.Diyorsan ki ben iyi bir uzman olacagim o zaman tip sec derim.Ama ben ugrasamam dersen dis yaz derim, onda bile en dusuk 4-5 alirsin.Ama ozel yer acarsan iyi kazanma sansin olur.Su turkiyede fabrika sahibi gibi kazanan birileri varsa onlarin hepsi saglik alanindandir.Iyi yerde eczane acarsan omur boyu yattigin yerden para gelir, iki kelime yabanci dil ogrenmezsin, aslinda bu saglikcilarin hic birinin dil bilmesine gerek yoktur.Simdi sana tavsiyem, nerde oturuyorsan oranin tip fakultesi hastanesine gitmen, profesorlerin arabalarini koyduklari yere bak, hemen anlarsin nasil kazanclari oldugunu.Ozellikle cerrahpasa ve hacettepe hastaneleri, cerrahpasada 350 milyona muayene eden docentler var.Hesap et artik gunde 10 kisiden.Ama bunlar gercekten iyi olanlar komusunun da oglu vardi tip okudu sonra halk sagligi uzerine uzmanlik aldi, simdi normal bir hayat yasiyor, oyle cok kazandigi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 22 Kasım 2010; 9:20:26 >

• Arkadaşlar bu işin içinde yaşayan biri olarak;(ankara'da özel bir sağlık kuruluşunda diş hekimiyim.)
    Sıfırdan başlayarak sizlere buradan bu konudaki bilgilerimi aktarayım;

Diş hekimliği eğitimi teorik ve pratik olarak birlikte yürütülür,ilk 2.5 sene çeşitli materyaller ile el maniplasyonu geliştirilir,son 2.5 senesinde direk hasta üzerinde işlem yapmaya başlarsınız.
    Çok zor ve yorucu bir eğitimden geçersiniz,tek dersten sınıfta kalır sene tekrarı yaparsınız.Alttan ders alma kavramı yoktur,her 5kişiden 1'i sene tekrarlıdır.Bırakırlar affetmezler adamı.
    Pratik eğitimi çok ağır özellikle sabır ister,yeri gelir insanüstü güç göstermeniz istenir sizden.Pratik eğitim o kadar yoğun ve yorucu bir düzeye gelirki artık teorik derslere çalışamayacak duruma gelirsiniz.Haliyle çakarsınız.
    İnanın hastalarla,asistanlarla,hocalarla uğraşmak yerine binlerce sayfa not okumayı tercih edersiniz.

Pratik sınav için çağırdığınız hasta gelmez,sene tekrarı yaparsınız.
    Protez dediğimiz damak yapacak yaşlı hasta bulamazsınız sene tekrarı yaparsınız.
    Asistanla,hocayla tartışırsınız sene tekrarı yaparsınız.
    Ayağı kırarsınız yetiştirmen gereken hastalara bakamazsın sene tekrarı yaparsınız.Elinde bir ay iş göremez raporu olmasına rağmen.

Arkadaşlarınız bursu ile,kredisi ile jean,tshirt,telefon,psp alırken;
    Diş hekimliği öğrencisi;alçı,el aletleri,model alır.

Diş hekimliği eğitimi pahalıdır,özellikle son 2 sene sırf kullanacağınız malzemelere yaklaşık 5 milyar para harcarsınız.

Mezuniyet sonrası uzmanlık eğitiminde tamamen torpil gereklidir hele ki bahsettiğiniz ortodonti bölümüne girmeniz için 1.derece akrabanız o fakültede hoca olmalıdır.Büyükşehir üniversiteleri tamamen torpil ile doktora öğrencisi alır,küçükşehirlerde şansınız daha yüksetir %5 gibi.En az 5 sene süren Doktora eğitiminde ilk 2.5 sene ücretsiz çalıştırırlar sizi.sonraki 2.5 sene aylık 2.000 tl alırsınız.7-8-9 senedir doktora yapanlar,bırakıp gidenler vardır.

Kazanç konusu tamamen kişinin kendisine kalmıştır.
    Yeni mezun diş hekimi;
    Ankara'da 1500 tl'den
    İstanbul'da 2500tl'den
    Taşra'da 3000tl'den
    Devlette 4.500 tl'den başlar kendini geliştirirse üst sınır yoktur.

Ankara'da çok sayıda diş hekimliği fakültesi ve ağız diş sağlığı merkezi olduğu için ücretler düşük.Ayrıca Ankara artık dolmuş bir şehir.

Örneğin ben 2010 mezunuyum 22 yaşındayım;okuldaki son senemi tıp merkezlerinde akşam-gece nöbetleri tutarak geçirdim.
    Ankara'da 3000 tl ile 4000tl arasında çalışıyorum.(performansıma bağlı)Yerimi öğrenci iken sağlama aldım gibi birşey oldu.
    Yeni mezun arkadaşlarım maximum 2000 tl alıyorlar büyükşehirlerde.

Devlete atama isteyip,daha sonra atandığım yerde hasta potansiyelimi oluşturup muayenehane yada klinik açmayı düşünüyorum.Atama istememdeki sebeb,atandığım küçük şehirde isim yapıp klinik açmak.Büyükşehirler dolmuş durumda çünkü.

Diş hekimleri çok genç yaşta mezun olurlar ve hayata atılırlar bence en büyük avantajı bu.Çalıştığım yerdeki diğer doktorları da biliyorum;

Dahiliyeci (50 yaşında) :8000 tl
    Çocukcu (34 yaşında): 6000tl
    Kadın doğumcu (44 yaşında) :6000tl
    Pratisyen doktor ve mesul müdürümüz(44 yaşında): 4000 tl
    Diş hekimi (22 yaşında) : 3000-4000 tl

Tıp eğitimde;
    mezuniyet sonrası eğitim daha kolaydır,tus'a girersin atanırsın,torpilin yoksa da atanırsın yeterki çalış.Maaşını da alırsın 1.375 tl ile 3000Tl arası.Sonrasında iyi de para kazanırsın diş hekimi gibi isim yapmana gerek de yoktur ama yaş olur 35.

Diş hekimliği yazın ama Gazi yazmayın,psikolojiniz bozulur

• @Foramencanalis

"Yeni mezun diş hekimi; Devlette 4.500 tl'den başlar kendini geliştirirse üst sınır yoktur." demişsin ama devlette diş hekimlerinin kazanacağı maksimum miktarlardan biridir 4500 lira. Senin bu cümlerni okuyan biri "demek ki devlette 4500 ile başlıyorlar ve sonrasında 10000-20000 bile olabilir" şeklinde düşünebilir. Bu kesinlikle yanlış. Diş hekimleri devlette ne kadar puan yaparlarsa yapsınlar döner sermaye ile birlikte 4500-5000'i geçemezler.

Diş hekimliği eğitimi tıpa göre 1 sene daha az ama eğer uzmanlaşmazsanız ananız ağlar resmen. Başlarda katlanırsınız ama erken mezun olduğunuzu düşününce daha yaş 35-40'a gelmeden meslekten bıkabilirsiniz. Öylesine zor ve uğraştırıcı bir meslek. Yani uzmanlaşmadan diş hekimliği yapmak gerçekten herkese göre değil. Uzmanlaşmak zor bir süreç olabilir veya torpil gerekebilir ama mutlaka uzmanlaşmak lazım. Ortodontidekiler öyle rahatlar ki anlatamam. Özellikle küçük şehirlerde hiç ortodonti uzmanı olmadığı için oralarda işyeri açabilen birkaç senede ömür boyu kazanamayacağı parayı kazanıyor. Uzmanlaşmak bence şart yani. Uzmanlık eğitimi ile beraber neredeyse tıp kadar okumuş oluyorsunuz ama değer. Ayrıca klişeleşmiş bir söz vardır ya hani tıp okuyanlar ömrünün yarısı okuyarak geçiriyor derler bu pek de doğru değil. Tıp eğitimi zor ama uzmanlık eğitimi tıp eğitimine göre çok daha kolay. O yüzden sadece 6 sene zorlanıyorsunuz ve ardından çok da takılacak olay değil. Aynı şey diş hekimliği için de geçerli. Ayrıca diş hekimliği 1 sene daha az sürmesine rağmen zorluk olarak ve yıpratıcılık olarak tıptan fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ok1907

@Foramencanalis

"Yeni mezun diş hekimi; Devlette 4.500 tl'den başlar kendini geliştirirse üst sınır yoktur." demişsin ama devlette diş hekimlerinin kazanacağı maksimum miktarlardan biridir 4500 lira. Senin bu cümlerni okuyan biri "demek ki devlette 4500 ile başlıyorlar ve sonrasında 10000-20000 bile olabilir" şeklinde düşünebilir. Bu kesinlikle yanlış. Diş hekimleri devlette ne kadar puan yaparlarsa yapsınlar döner sermaye ile birlikte 4500-5000'i geçemezler.

Diş hekimliği eğitimi tıpa göre 1 sene daha az ama eğer uzmanlaşmazsanız ananız ağlar resmen. Başlarda katlanırsınız ama erken mezun olduğunuzu düşününce daha yaş 35-40'a gelmeden meslekten bıkabilirsiniz. Öylesine zor ve uğraştırıcı bir meslek. Yani uzmanlaşmadan diş hekimliği yapmak gerçekten herkese göre değil. Uzmanlaşmak zor bir süreç olabilir veya torpil gerekebilir ama mutlaka uzmanlaşmak lazım. Ortodontidekiler öyle rahatlar ki anlatamam. Özellikle küçük şehirlerde hiç ortodonti uzmanı olmadığı için oralarda işyeri açabilen birkaç senede ömür boyu kazanamayacağı parayı kazanıyor. Uzmanlaşmak bence şart yani. Uzmanlık eğitimi ile beraber neredeyse tıp kadar okumuş oluyorsunuz ama değer. Ayrıca klişeleşmiş bir söz vardır ya hani tıp okuyanlar ömrünün yarısı okuyarak geçiriyor derler bu pek de doğru değil. Tıp eğitimi zor ama uzmanlık eğitimi tıp eğitimine göre çok daha kolay. O yüzden sadece 6 sene zorlanıyorsunuz ve ardından çok da takılacak olay değil. Aynı şey diş hekimliği için de geçerli. Ayrıca diş hekimliği 1 sene daha az sürmesine rağmen zorluk olarak ve yıpratıcılık olarak tıptan fazla.

sizi yakalamışken sorayım bu konuda bilgilisiniz anlaşılan üstteki mesajları okuduysanız dikkatinizi çekmiştir, diş hekimleri devlette 4500-5000 liraya geçmzeler demiş ve uzmanlığın önemli olduğunu hatta çok yüksek miktarlar kazanabildiklerini söylemişsiniz . herkes böyle diyor hemen hemen ama benim merak ettiğim ortodontistler devlette , özel bir poliklinikte yada kendi yerini açarak ortalama rakam olarak ne kadar alabilir cevaplayabilirseniz sevinirim.

NOT: bazı yerlerde uzman diş hekimi devlette pratisyen diş hekimiyle aynı maaşı alır yazıyordu kafam karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mono87 -- 24 Kasım 2010; 18:25:39 >

• Ortodontide bir sınır yok. Dediğim gibi küçük şehirlerde potansiyel çok fazla. Zaten ne kadar revaçta ve pahalı olduğunu herkes biliyor. Ülkemizde fiyatlar iyi sayılır yine de. Yurtdışında tel taktırmak resmen bir prestij meselesi. Orada daha çok kazanıyorlar yani.

Maaş olarak ise diş hekimleri pratisyenlerle neredeyse aynı alıyor denebilir. Tabi çalıştığını yere göre daha az veya fazla olabiliyor ama yakın birbirine. Yani diş hekimliğinde maaş olarak hakettiğiniz parayı alamıyorsunuz. Dönersermaye olmasa diş hekimleri açlık sınırında olurdu herhalde. Ortalama 1400-1500 civarı maaşları var çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mainstorm
    Yukarıda da belirtmiştim sorularımı ancak yanıt alamadım. Siz yanıtlayabilirseniz sevinirim.

-Çene cerrahisi ve implant uzmanlığının uzmanlık eğitimi kaç senedir ?
    Bununla ilgili ayrıca kulağıma bir yerlerden "uzmanlık yaptığın sürece para kazanamıyorsun" tarzında bir şeyler geldi.
    Bir yandan devlette çalışılıp, diğer yandan yükseklisans (yani uzmanlık) eğitimi alınabiliyor mu ?

-Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin İngilizce olması ne gibi avantajlar sağlar ?
    Bir kaç sözlükten okuduğum kadarıyla herkes yaka silkiyor. "O puanı aldıysan bas git Çapa'da oku!" diyenler var. Haklılar mı ?

Teşekkürler

Benim o kadar bilgim yok. Çok yakın akrabalarımdan 3 tanesi diş hekimi ama hangi uzmanlık kaç yıl istiyor veya hangi fakülte daha iyi gibi sorulara yanıt veremem çünkü benimkiler Gazi mezunu. Yani meslek hakkında ve eğitimi hakkında bilgim var ama uzmanlık gibi ileri konularda çok şey bilmiyorum. Bir ara sorarım akrabalarıma.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mainstorm
    Yukarıda da belirtmiştim sorularımı ancak yanıt alamadım. Siz yanıtlayabilirseniz sevinirim.

-Çene cerrahisi ve implant uzmanlığının uzmanlık eğitimi kaç senedir ?
    Bununla ilgili ayrıca kulağıma bir yerlerden "uzmanlık yaptığın sürece para kazanamıyorsun" tarzında bir şeyler geldi.
    Bir yandan devlette çalışılıp, diğer yandan yükseklisans (yani uzmanlık) eğitimi alınabiliyor mu ?

-Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin İngilizce olması ne gibi avantajlar sağlar ?
    Bir kaç sözlükten okuduğum kadarıyla herkes yaka silkiyor. "O puanı aldıysan bas git Çapa'da oku!" diyenler var. Haklılar mı ?

Teşekkürler

Benim o kadar bilgim yok. Çok yakın akrabalarımdan 3 tanesi diş hekimi ama hangi uzmanlık kaç yıl istiyor veya hangi fakülte daha iyi gibi sorulara yanıt veremem çünkü benimkiler Gazi mezunu. Yani meslek hakkında ve eğitimi hakkında bilgim var ama uzmanlık gibi ileri konularda çok şey bilmiyorum. Bir ara sorarım akrabalarıma.

_AWESOME_ fake üyelik açma lütfen

17) Forumlarda iki farklı takma ad ve/veya hesap sahibi olmanız yasaktır. Tek bir hesap ile girmeniz, dolaşmanız ve mesaj atmanıza izin verilmektedir. Bunun dışında birden fazla üyeliği bulunan kişilerin hesapları kapatılabilir.

http://forum.donanimhaber.com/registration.asp

• Sana mı kaldı benim fake hsabıma muhalefet olmak? Şu durumda benim hesaplarımı kapatmaya çalışma izlenimi veriyorsun. Demekki bir alıp veremediğin var benimle. Ayrıca aynı ip adresinden aynı anda 2 üyelik görülürse banlanırsın. Benim hesabım banlı olduğuna göre sorun yok. Kendi işinle uğraş güzelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ok1907 -- 24 Kasım 2010; 20:49:00 >
  • quote:

Sana mı kaldı benim fake hsabıma muhalefet olmak? Şu durumda benim hesaplarımı kapatmaya çalışma izlenimi veriyorsun. Demekki bir alıp veremediğin var benimle. Ayrıca aynı ip adresinden aynı anda 2 üyelik görülürse banlanırsın. Benim hesabım banlı olduğuna göre sorun yok. Kendi işinle uğraş güzelim

Böyle bir düşüncem olmamıştı, sadece senin iyiliğin için hocam yönetim bu konuda çok iyi çalışıyor 2006'dan beri kullandığım hesabımı kaybettiğim için seni uyarmak istemiştim diğer konularda yönetimin bazı açıkları olabilir ama fake konusunda malesef dediğim gibi sadece seni bilgilendirmek istemiştim, forumda sen saygı duyduğum kişiler arasındasın :AlacaKaranlık: ile.

İyi forumlar.

• Hayır senden 10 dakika önce nicki "r" harfiyle başlayan başka biri de yoluyla aynı uyarı yaptığı için o kişi ile bir alakan mı var acaba diye düşündüm kusura bakma. Ona cevap bile yazmadım ama sana patladım Niyetin iyimser ise sağol diyeyim. Sorry.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foramencanalis

Arkadaşlar bu işin içinde yaşayan biri olarak;(ankara'da özel bir sağlık kuruluşunda diş hekimiyim.)
    Sıfırdan başlayarak sizlere buradan bu konudaki bilgilerimi aktarayım;

Diş hekimliği eğitimi teorik ve pratik olarak birlikte yürütülür,ilk 2.5 sene çeşitli materyaller ile el maniplasyonu geliştirilir,son 2.5 senesinde direk hasta üzerinde işlem yapmaya başlarsınız.
    Çok zor ve yorucu bir eğitimden geçersiniz,tek dersten sınıfta kalır sene tekrarı yaparsınız.Alttan ders alma kavramı yoktur,her 5kişiden 1'i sene tekrarlıdır.Bırakırlar affetmezler adamı.
    Pratik eğitimi çok ağır özellikle sabır ister,yeri gelir insanüstü güç göstermeniz istenir sizden.Pratik eğitim o kadar yoğun ve yorucu bir düzeye gelirki artık teorik derslere çalışamayacak duruma gelirsiniz.Haliyle çakarsınız.
    İnanın hastalarla,asistanlarla,hocalarla uğraşmak yerine binlerce sayfa not okumayı tercih edersiniz.

Pratik sınav için çağırdığınız hasta gelmez,sene tekrarı yaparsınız.
    Protez dediğimiz damak yapacak yaşlı hasta bulamazsınız sene tekrarı yaparsınız.
    Asistanla,hocayla tartışırsınız sene tekrarı yaparsınız.
    Ayağı kırarsınız yetiştirmen gereken hastalara bakamazsın sene tekrarı yaparsınız.Elinde bir ay iş göremez raporu olmasına rağmen.

Arkadaşlarınız bursu ile,kredisi ile jean,tshirt,telefon,psp alırken;
    Diş hekimliği öğrencisi;alçı,el aletleri,model alır.

Diş hekimliği eğitimi pahalıdır,özellikle son 2 sene sırf kullanacağınız malzemelere yaklaşık 5 milyar para harcarsınız.

Mezuniyet sonrası uzmanlık eğitiminde tamamen torpil gereklidir hele ki bahsettiğiniz ortodonti bölümüne girmeniz için 1.derece akrabanız o fakültede hoca olmalıdır.Büyükşehir üniversiteleri tamamen torpil ile doktora öğrencisi alır,küçükşehirlerde şansınız daha yüksetir %5 gibi.En az 5 sene süren Doktora eğitiminde ilk 2.5 sene ücretsiz çalıştırırlar sizi.sonraki 2.5 sene aylık 2.000 tl alırsınız.7-8-9 senedir doktora yapanlar,bırakıp gidenler vardır.

Kazanç konusu tamamen kişinin kendisine kalmıştır.
    Yeni mezun diş hekimi;
    Ankara'da 1500 tl'den
    İstanbul'da 2500tl'den
    Taşra'da 3000tl'den
    Devlette 4.500 tl'den başlar kendini geliştirirse üst sınır yoktur.

Ankara'da çok sayıda diş hekimliği fakültesi ve ağız diş sağlığı merkezi olduğu için ücretler düşük.Ayrıca Ankara artık dolmuş bir şehir.

Örneğin ben 2010 mezunuyum 22 yaşındayım;okuldaki son senemi tıp merkezlerinde akşam-gece nöbetleri tutarak geçirdim.
    Ankara'da 3000 tl ile 4000tl arasında çalışıyorum.(performansıma bağlı)Yerimi öğrenci iken sağlama aldım gibi birşey oldu.
    Yeni mezun arkadaşlarım maximum 2000 tl alıyorlar büyükşehirlerde.

Devlete atama isteyip,daha sonra atandığım yerde hasta potansiyelimi oluşturup muayenehane yada klinik açmayı düşünüyorum.Atama istememdeki sebeb,atandığım küçük şehirde isim yapıp klinik açmak.Büyükşehirler dolmuş durumda çünkü.

Diş hekimleri çok genç yaşta mezun olurlar ve hayata atılırlar bence en büyük avantajı bu.Çalıştığım yerdeki diğer doktorları da biliyorum;

Dahiliyeci (50 yaşında) :8000 tl
    Çocukcu (34 yaşında): 6000tl
    Kadın doğumcu (44 yaşında) :6000tl
    Pratisyen doktor ve mesul müdürümüz(44 yaşında): 4000 tl
    Diş hekimi (22 yaşında) : 3000-4000 tl

Tıp eğitimde;
    mezuniyet sonrası eğitim daha kolaydır,tus'a girersin atanırsın,torpilin yoksa da atanırsın yeterki çalış.Maaşını da alırsın 1.375 tl ile 3000Tl arası.Sonrasında iyi de para kazanırsın diş hekimi gibi isim yapmana gerek de yoktur ama yaş olur 35.

Diş hekimliği yazın ama Gazi yazmayın,psikolojiniz bozulur

dis hekimligi hakkindaki gorusune katiliyorum ancak tasrada parayi vururum diye dusunmemek lazim, cunku tasradaki halk daha fakir oluyor ve genellikle devlet hastanelerine gidiyorlar.O kadar kolay degil yani.Kadin dogumcu icin saniirm bir sifir eksik koydun, kadin dogumcular doktorlar arasinda en yuksek kazanca sahiptirler, sen ozelde calisiyorsun sanirim, onlarin ekstra avantalari olur yani kadin dogumcu sadece 6 bine caliscagini sanmiyorum, ama senin adina sevindim genc yasta 3-4 arasi kazaniyormussun, ben 25 yasindayim yurtdisindayim ve issizim, habire de cepten yiyoruz.

• @ok1907 ;
    Devlette hiç bir tıp hekimi 20.000 tl'yi devletten alamaz,ama kendini geliştirirse üst sınırı yoktur(sadece mesleki olarak değil,biraz da ticari olarak),zaten sağlık sektöründe devlet isim yapmak için kullanılır.ortalama 4-8bin tl alırlar,sonrasını özelden alırlar.Bu dediklerimde Fakülte hastaneleri hariç.

@Mono87;
    ortodontistler fakültelerde kalabilirler,devlette çalışabilirler,özel'de çalışabilirler,ortodontist sıfatını aldıktan sonra en aşşağı 5000tl'den işe başlarsın.Özel muayenehane sana kalmış bir olay.Ama dediğim gibi ortodontist olmak için çok yüksek torpil lazım.

@mainstorm;
    Çene cerrahisi uzmanlığı en az 5 senedir,implantoloji de aynı şekilde en az 5 senedir.
    fakat implant uzmanlığı diye bir bölüm yoktur,günümüz şartlarında çoğu hekim implant kursları alarak çok başarılı implant operasyonu yapıyorlar.
    Çapa aşırı kolay bir fakültedir,diş hekimleri arasında eşşek bağlasan mezun olur diye tabir edilir.

@ata1606
    Bu işin içinde olan biriyim,kulaktan dolma bilgiler yok.Büyükşehirlerde durum bu.
    Senin mesleğini bilemiyorum ama sağlık sektöründe taşra her zaman daha fazla kazanç sağlar.
    Arz talep meselesi.

• quote:

@ok1907 ;
    Devlette hiç bir tıp hekimi 20.000 tl'yi devletten alamaz,ama kendini geliştirirse üst sınırı yoktur(sadece mesleki olarak değil,biraz da ticari olarak),zaten sağlık sektöründe devlet isim yapmak için kullanılır.ortalama 4-8bin tl alırlar,sonrasını özelden alırlar.Bu dediklerimde Fakülte hastaneleri hariç.

4-8 devletten aldiktan sonra ozelden nasil alacak, 4-8 aliyorsa doneri icindedir bu paranin, yani muayenehanesi yoktur, ve ozelde de calisamaz bu kisi.Ya devlette calisir ya ozelde yada acar muayenehanesinde durur.Devleti isim yapmak icin kullanirlar sonra ozel hastaneye gecis yapar dersen katilirim, ama sonrasini ozelden alirlar demissin, belki de ben yanlis anliyorum, ne demek istedigini biraz acarsan iyi olur.
  • quote:

quote:

@ok1907 ;

4-8 devletten aldiktan sonra ozelden nasil alacak, 4-8 aliyorsa doneri icindedir bu paranin, yani muayenehanesi yoktur, ve ozelde de calisamaz bu kisi.Ya devlette calisir ya ozelde yada acar muayenehanesinde durur.Devleti isim yapmak icin kullanirlar sonra ozel hastaneye gecis yapar dersen katilirim, ama sonrasini ozelden alirlar demissin, belki de ben yanlis anliyorum, ne demek istedigini biraz acarsan iyi olur.

Sadece tıbbi olarak değil ticari olarak da kendini geliştirmesi lazım,bunu burada değil de sağlık sektörünün içine girince anlarsınız.Madalyonun diğer yüzünü de görürseniz bu paraların kazanıldığını algılarsınız.

İsim,etiket yaptıktan sonra hastaya akşam 6'dan 9'a kadar şu adrese gel demen yeterli,Zaten belli bir süre sonra hastalar sizlere sorar '' hocam biz sizin özel muayenehanenize gelsek '' diye.Her ne kadar illegal bir durum olsa da.
    Yoksa sırtını sadece devlete dayarsan geçinemezsin.

En basit örneğini vereyim hem diş hekimliği alanında hem diğer tıp alanlarında;
    Üniversite hastanelerinde kolay kolay hiç bir hoca ameliyatlara girmez,baş asistanlarını,asistanlarını gönderir.Hoca ile konuşursan eğer özel bir hastanede bu ameliyatı belli bir ücretle yapacağını sana söyler.Zaten o özel hastanede bu ameliyatı bekleyen hocanın kendi hastalarıda vardır.
    Diyeceksin ki bu olay illegal değil mi,evet illegal bir yöntem ama bu düzen senelerdir böyle.Sana kadar da böyleydi senden sonra da böyle olacak.
    Yine yukarıda çokca bahsi geçen ücretler hakkında fikir açısından örnek vereyim;
    diş implantının bir tanesini fakültede yaptırırsan cebinden maximum 500tl çıkar,üniversite yada hastane de isim yapmış bir doktora özelde yaptırırsan 2000tl'yi gözden çıkarman lazım.

Anlayacağın sağlık sektöründe işler biraz karışık.Yoksa o kadar ev araba lüks hayat tarzı devletin verdiği 4-5 milyarla olmaz.

Hatta hocamız derdi ki;
    Herşeyi düzeninde kuralına kanuna uygun yaparsanız,eviniz olur yazlığınız olur arabanız olur ama Range Rover'ınız olmaz derdi.

Anlatabildiysem ne mutlu.

• quote:

quote:

quote:

@ok1907 ;

Sadece tıbbi olarak değil ticari olarak da kendini geliştirmesi lazım,bunu burada değil de sağlık sektörünün içine girince anlarsınız.Madalyonun diğer yüzünü de görürseniz bu paraların kazanıldığını algılarsınız.

İsim,etiket yaptıktan sonra hastaya akşam 6'dan 9'a kadar şu adrese gel demen yeterli,Zaten belli bir süre sonra hastalar sizlere sorar '' hocam biz sizin özel muayenehanenize gelsek '' diye.Her ne kadar illegal bir durum olsa da.
    Yoksa sırtını sadece devlete dayarsan geçinemezsin.

En basit örneğini vereyim hem diş hekimliği alanında hem diğer tıp alanlarında;
    Üniversite hastanelerinde kolay kolay hiç bir hoca ameliyatlara girmez,baş asistanlarını,asistanlarını gönderir.Hoca ile konuşursan eğer özel bir hastanede bu ameliyatı belli bir ücretle yapacağını sana söyler.Zaten o özel hastanede bu ameliyatı bekleyen hocanın kendi hastalarıda vardır.
    Diyeceksin ki bu olay illegal değil mi,evet illegal bir yöntem ama bu düzen senelerdir böyle.Sana kadar da böyleydi senden sonra da böyle olacak.
    Yine yukarıda çokca bahsi geçen ücretler hakkında fikir açısından örnek vereyim;
    diş implantının bir tanesini fakültede yaptırırsan cebinden maximum 500tl çıkar,üniversite yada hastane de isim yapmış bir doktora özelde yaptırırsan 2000tl'yi gözden çıkarman lazım.

Anlayacağın sağlık sektöründe işler biraz karışık.Yoksa o kadar ev araba lüks hayat tarzı devletin verdiği 4-5 milyarla olmaz.

Hatta hocamız derdi ki;
    Herşeyi düzeninde kuralına kanuna uygun yaparsanız,eviniz olur yazlığınız olur arabanız olur ama Range Rover'ınız olmaz derdi.

Anlatabildiysem ne mutlu.

eger fakultede profesorse zaten bu sekilde yapiyorlar, ben de profa gitmistim kendi muayenehanesinde sonra beni ozele gonderdi orda ameliyat etti 2,5 milyar para verdim, sonradan ogrendim ki adam aslinda muayenehaneye dahi girmemis orda calisan tecrubesiz bir bayan doktoru gondermis, annem bana bu sekilde soyledi, sonucta benim sorunum gecmedi, parayi da geri alamadik, adama sorduk olur mu oyle sey ben girdim ameliyathaneye dedi ama inanmiyorum onun ameliyat ettigine, neyse ancak devlette calisan bir doktorsa, bu doktorun ozel hastaneye hasta gondermesi icin cok cok iyi olmasi lazim belki 10 doktordan ancak biri bu sekildedir, yoksa parasi olan zaten fakulteye gider profesoru bulur.Kaldi ki bir cok profesor de tip fakultesinde artik ameliyat ediyor, annem ameliyat oldu 2 milyar fakulteye yatirdik, profesor geldi ameliyatini yapti, anneme de ozel oda verdiler 3 gun orda kaldi.

• @ata1606

bu işler böyle ilerliyor işte,T.C her ne kadar bunu engellemeye çalışsada sonuçta herkes bir yolunu buluyor.

Benim öğrenciliğimde akşamları çalıştığım yerde 3-5 sokak ötedeki başka bir poliklinikte
    ,aynı zamanda dekan'ımız ve diğer prof,doç hocalar hasta bakardı.Hastaları da bürokratlar,milletvekilleri idi.
    Adam resmiyette devlette çalışıyor.Az çok anlatabildim sanırım
  • evet turkiye doktorlari kadar ac gozlu baska millet var mi bilmiyorum, bicak parasi, gec gelip erken gitme, muayenecilik, doner sermaye, doktor sayisinin arttirilmasinin engellenmesi, yada eczacilarin yattigi yerden vergi rekortmeni olmasi, bunlari gorunce iyiki sagliktan bir meslek secmemisim yoksa serefimi koruyamaz onlar gibi olurdum diye dusunmeden edemiyorum.Tabi durustler basimizin ustunde her zaman.Zaten butun bunlar turkiyede bilimin neden gelisemediginin kaniti herkes yolunu bulmaya calisiyor, almanyada adam bilim aski ile profesorluge kadar yukseliyor bizdeki tip profesorleri ise para askina.Tip fakultelerine giderseniz gorursunuz, mercedesten gecilmiyor.Benim tahminim dunyada bu kadar parayi bir amerikada bir de turkiyede kazanabilecekleri doktorlarin.Beni ameilyat ettigini soyleyip ameliyathaneye dahi girmeden parami alan doktor da Prof. Dr. Bulent Mentes, 2.5 milyar parayi ayakta yapilabilecek bir tedavi icin aldi, ustelik hastanede kalmam icin serum verdiler, ustelik hastaligimda gecmedi, parami da geri alamadim, sekreteri de telefonda gecmedigini soyleyince doktorun tavsiyesine uymazsaniz gecmez dedi, halbuki ameliyattan 3 gun sonra aramistim, neyin tavsiyesi olacak, cok serefiz var bu dunyada

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.