Şimdi Ara

Dış hekimliği sizce nasıl bir meslek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
3.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene kazandım hocam siz neredesiniz?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huseyin4004 H kullanıcısına yanıt
    Okumuyom

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    Doktordan daha az saygınlık olacağını düşünmüyorum tabii hayat kurtaran doktorlar hariç. Zaten gelen hastanın çoğu doktor hanım doktor bey diyor. Hocam diyor

• idealim yok para kazanmak istiyorum bölümü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • birinin size saygıyla bakmasını istiyorsanız bu mesleğinizle değil davranışlarınız,düşüncelerinizle olacak iştir. Sadece ilk izlenimde ön plana çıkarır ancak sonrasında doktor olmuş ama baak işte de dedirttirebilirsiniz kendinize. Gayet doktor sayılıyorlar,uzmanlık almasan da tr şartlarında iyi para denilecek miktarlarlara çalışabiliyorsunuz,üç boyutlu ve estetik düşünebilme kabiliyeti fazlasıyla istiyor. Ciddi derecede iğrenilmiyorsa ağızdan gayet yapılabilir bence zevkli bir meslek.Bu sene kazandım
  • up
  • Dis hekimliginin sayginligi ne yazik ki daha az halk gozunde bu bit gercek ancak sundan emini discilerin %20 si doktorlari katlar %20 si doktordan daha fazla alir %40 i doktorla ayni maasi alir % 20 si ise daha az alir cevremdekilere gore not dr maasini uzm olarak alip 9 lira aldim 11 e kadar yolu var ve soyledigim dr lik devlet disciler icinse ozelde calisanlar icin ancak devlette disciler pretisyen dr kadar aliyor donersermayeli yaklasik 6 7 k

Ozeldeki dr ise 15 20 basliyor genelde 40 aliyor gencler tanidigim ms hastasi norologa gidiyordu konusma gecmis 35 40 aliyorum demis

Prestiji yazdim halk gozunde dr daha prestijli. Ben de tip tercihinde bulundum firinci ve ogretmenlerim simdiden dr. Bey yada hocam demeye basladi egosu fazla
    Ayrica sunu soyleyeyim ortodontistim benden 4 k aldi. 1200 hastasi vardi katlama derken bundan bahsettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyologbey23 -- 1 Eylül 2017; 3:13:44 >
  • Saygınlık karın doyurmaz, sahi biri ne işe yaradığını söyleyebilir mi?

Uzmanlığı yapınca Harika meslek 😊

• foramenpanizza kullanıcısına yanıt
    Haklisini hocam

• Diş hekimleri doktor değildir, hekimdir. Doktorluk ve hekimlik farklı kavramlardır, TIP fakültesinden mezun olanlara Dr. unvanı verilir diş hekimliğinden mezunlara Dt. unvanı verilir. Yani diş hekimlerinin doktorum demesi biraz kendini kandırmaya giriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prince Hydron

Diş hekimleri doktor değildir, hekimdir. Doktorluk ve hekimlik farklı kavramlardır, TIP fakültesinden mezun olanlara Dr. unvanı verilir diş hekimliğinden mezunlara Dt. unvanı verilir. Yani diş hekimlerinin doktorum demesi biraz kendini kandırmaya giriyor.

Doktor ünvanı doktorasını tamamlayanlara verilen bir ünvan. Genelde yanlış kullanılıyor. Tıp fakültesini bitiren birinin aldığı ünvan pratisyen hekim/tıp hekimi dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gin and tonic -- 1 Eylül 2017; 18:18:41 >
    En çok intihar eden meslek aynı araştırmaya göre doktorluk 6. sırada da eczacılık var ne yapalım sağlık alanı seçmeyelim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gin and tonic

quote:

Orijinalden alıntı: Prince Hydron

Diş hekimleri doktor değildir, hekimdir. Doktorluk ve hekimlik farklı kavramlardır, TIP fakültesinden mezun olanlara Dr. unvanı verilir diş hekimliğinden mezunlara Dt. unvanı verilir. Yani diş hekimlerinin doktorum demesi biraz kendini kandırmaya giriyor.

Doktor ünvanı doktorasını tamamlayanlara verilen bir ünvan. Genelde yanlış kullanılıyor. Tıp fakültesini bitiren birinin aldığı ünvan pratisyen hekim/tıp hekimi dir.

Yanlışın var Tıp fakültesi bitirenler yüksek lisans yapmış gibi doktor unvanına sahip olurlar.

Edit:

Türkiye'de tıp doktoru unvanı
    Türkiye'de tıp doktoru unvanı, altı yıllık tıp fakültesi eğitiminin preklinik ve klinik dönemlerini bitirerek başarıyla mezun olanlara verilmektedir.[1] Tıp doktoru unvanı bir yüksek lisans derecesidir. Türkiye'de verilen tıp doktoru unvanının bir benzeri Fransız tıp eğitimi sisteminde bulunmaktadır. Aynı şekilde Fransa'da da altı yıllık eğitim sonunda "docteur en médecine" unvanı verilmektedir.

Kaynak: Vikipedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veins -- 1 Eylül 2017; 19:34:33 >

• Ne basit dertleriniz var arkadaş. Çıktıktan sonra sana doktor deseler ne olur demeseler ne olur? Doktor olsan ne olur olmasan ne olur? Çok güzel bir mesleğin yok mu? Var. Geçim derdin var mı? İnşallah olmaz. Severek mi yaparsın işini? Öyledir herhalde. E daha ne istiyorsunuz ki?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezunlarageldik kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bir gerçek.Mesleklerin bir sıkıntısı olduğunu gösteriyor.Seçme mi dedim sana neden yanlış anladın.Hatta puanım yetse ben de seçerim.Sadece bilgi veriyorum.

Ortalığı kızıştırmak gibi bir niyetim yok seni her şeyi gözü kapalı kötüleyen insanların umutlarını çalma çabalarına giren biri sandım benim hatam sory

• Mezunlarageldik kullanıcısına yanıt
    Yok yok estağfurullah hocam.O tipler var forumda bolca :D Kedi uzanamadığı eti mundar edermiş

• Gece nöbeti yok aile yaşantısı var ve doktordan daha fazla kazananları var

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.