Şimdi Ara

DİŞ OKURKEN İÇİNDE TIP İÇİN BİR UKTE KALMASI(YARDIM LÜTFEN) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
5.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Marmara disi biraktim tipa gectim posman degilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fasulyee kullanıcısına yanıt
    Sebeplerini, kaçınca sınıfta olduğunuzu, merkezi yatay geçişle mi geçtiniz ve hangi tıpa geçtiniz açıklayabilir misiniz?
  • Hocam aynı şeyleri düşünüyorum siralamam 16k ydi Marmara diş yazdım ama şimdi seneye bir daha hazirlanmayi olursa iç Anadolu da bir yeri olmazsa da Van tıp a yatay geçiş yapmayı düşünüyorum . Siz kesin bir karar verdiniz mi acaba ? Bugün hastaneye gittiğimde rapor için o ortamda olmak istediğimi hissettim. Hakkımızda hayırlısı düşüncelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Edit: hocam sizi yeni gördüm sizinde düşüncelerinizi bekliyorum. @fasulyee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yetkiliağabey -- 17 Ağustos 2017; 19:9:9 >
  • yetkiliağabey Y kullanıcısına yanıt
    Hocam çorumu düşünün yatay geçiş için eğer kararınız kesinleşirse.
  • G6 Diaz G kullanıcısına yanıt
    seninde dostum. ins. verdigimiz kararlardan memnun ve mutlu oluruz. ecmain

• Ben de çapa dişi bıraktım ve tıpa geçtim. Sınav senemde tıp değil diş istiyordum ancak okurken bana göre bir bölüm olmadığını anladım ve sınava tekrar hazırlandım (merkezi puanla geçme olayı yoktu benim senemde) öncelikle bir ön yargın olmasın dişi sevmeye çalış, ilk sene çapada rahattır da. Baktın olmuyor, zorlama tıpa geç.
  • arkadasim tıp istiyordu 2016da. ama 30k gelince mimarlığa gitti. bi sene okuduktan sonra sevmediğini farketmiş, simdi bıraktı ve 2018de tekrar girecek. kimsenin lafına bakma, ukte acayip iğrenç bi şey. tıp okuyanlara karşı kompleks duymaya başlayabilirsin farketmeden. bilemiyorum biraz kişilikle alakalı, kaldı ki diş hekimliği de hekimlik... çok uç değil tıpla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi in Juli -- 17 Ağustos 2017; 21:53:15 >
  • Dr. Surgery kullanıcısına yanıt
    Sebeplerini açıklayabilir misiniz bir de hangi tıptasınız şuan. Ayrıca bırakıp tekrar hazırlanınca nasıl hissediyorsunuz?
  • in Juli kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. İlk sene deneyeceğim inşallah. Sevmeye çalışacağım.
  • hep merak ederdim bir insan neden diş hekimi olmak ister diye.cevremde diş hekimliği isteyenlere tıp tutsa da oraya mı giderdin diye sorduğumda hayır tabiki tıpa giderdim gibi saçma cevaplar alırdım.siz de aynı bu insanlar gibi sırf makam mevkiye parasal duruma ve mesleğin itibarına takılıp kalmışsınız.umarim ileride "gerçek kendinizi" bulabilirsiniz.

• majorarmyoneuw M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. İnşallah bulabilirim.
  • Hocam allah aşkına başkasının saygısına göre meslek mi seçilir?

Ee 1 yıl saygı gösterdiler 2 yıl gösterdiler sonunda kanıksıyacaklar zaten doğuda zorunlu hizmette kimse arayıp sormayacak seni.

En iyi tercihi yapmışsın hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: G6 Diaz

Sebeplerini açıklayabilir misiniz bir de hangi tıptasınız şuan. Ayrıca bırakıp tekrar hazırlanınca nasıl hissediyorsunuz?

pm attım
  • Sırf milletin lafina göre bölüm seçen birisin. Yok meram tıpa gitmiş millet saygı gosteriyomus. Ulan sırf benden çok çalıştın diye neden sana saygı gostereyim? Ya da tıp okuyan insanlara saygı falan duymak sart mı? Herkes kendine okuyo bunu bi algılayın. Elalem doktora saygı gösteriyomuş falan hikaye. İşinde iyi olan insana saygi gösterilir belli mesleklere degil. Masami en iyi şekilde yapan marangoza da saygı gösteririm güler yüzlü cay bahcesi sahibine de.

Siz yazmadan söyleyeyim içimde ne tıpa ne de dış hekimliğine en ufak ilgi yok. Hastalık adı duyunca bile kendimde hisseden biriyim benden uzak Allaha yakın.

Sert mi cikistim biraz bilmiyorum ama napiyosan işinde en iyisi olmaya çalış. Milletin dediklerini takma. Keşke bunları 2 ay önce yazsaydin da insanların gerçekten faydası dokunsaydi.

• Însanlarin dertlerini sikintilarini dinleyerek cozum uretmek sana mutluluk veriyorsa dis tip farketmez. Bir karar vermissin kararini iyi dusun sonra tip okudugunda artilari eksileri not alarak yaz..cozumu kendin bulmalisin baskalarina bakma.

• Hocam tıp kazanamayıp diş seçseydiniz ukte kalmış derdim belki ama siz sanki ikisini de türkiye koşullarında saygı gördüğü için seçiyor gibisiniz. Ilk olarak diş hekimliği tıptan daha düşük değildir. 2k olup dise giden adamları 15k ile tıpa gidenden düşük saymak sağlıklı bir beynin işi değil. Ha genel olarak taban puanda aralarında genelde 2-3 bin vs fark oluyor ancak bu fark 1-2 soruya bedel. Kendim tıp istiyorum. Disin avantajı özel sektöre kolay girip çok zengin olabilirsiniz, doğu görevi şart değil, nöbet yok, elinizde hasta ölme ihtimali düşük, saygın, 5 yıl okuyacaksınız ve dusta kazanmasanız da büyük bir sorun değil gene hastaya tel takabilir veya dolgu yapabilirsiniz vs., kendinize ayiracaginiz vakit daha çok olacaktır. Size şunu da söyleyeyim dis eğer tipin bir bölümü olsaydı tusta en yüksek puanlarla alırdı. Ha dediğim gibi ben tip istiyorum çünkü belirli bir idealim var. Ama her şekilde saygı duyulacaksiniz. Disi tıptan düşük görenler ya hayatında tip kazanmaktan başka yetisi olmayanlar ya da ikisini de kazanamamış insanlar. Belki 10 yıl sonra tıp kazanan arkadaşlarınız sizi görüp keşke biz de dis yazsaydık diyecek ki bunu diyen çok da tıp doktoru gördüm. Ha 1 yıl boyunca sevmezseniz hiç uğraşmayın merkezi yatay yapın br yere gidin tıpa. Iç anadolu onyarginiz vs. olmasın o memleketten çok okuduğunuz ünidekilerle iletişimde olacaksınız. Yoksa sevmeye sevmeye dis okuyup gelecekte hem kendinize hem de hastaya yararsız bir doktor olmayın hocam

• TheReedS kullanıcısına yanıt
    Yoo ne alaka avukatlık bile saygınlık olarak tıpı tokatlar. Bak savcı falan demiyorum ha daha. Sen hiç bir avukata dayılanabilir misin? Ama görüyoruz her gün bir doktor dayak yiyor. Bayağı da saygın .

• Hocam tıpın saygınlığını sadece 1-2 ay akrabaların tıp kazanmış demesi üstelik tıp saygınlık için falan okunmaz gerçekten istiyorsanız okunur

• Herr Professor kullanıcısına yanıt
    İnşallah öyle yapmışımdır hocam. Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.