evet aslında bizde kullanılan makineler pro, ve diş hekimliği için yapılmıs makineler, şuanda daha öğrenciyim, yani daha para kazanmıyorum o yüzden belli bir sınır koymak zorunda kaldım, yarın gidip sanyo e60 a bakayım diyorum, yorumlarınız için çok teşekkür ederim
zumlu makro çekim yaptıgında verimli sonucu alamazsın.boşuna deneme ayrıca yine en kaliteli makroyu 90 100mm'lik makro objektiflerle alırsın,ki dslr lazım onun için de
makro çekeceksiniz ama 0 cm makro çok gerçekçi olmaz diş için.. ixus serisi de dahil pekçok compact loş ve karanlık ışıkta işe yaramayacaktır. f31fd de dahil. büyük ihtimal flashlı çekimden başka yol yok gibi .linkteki gibi.. flashlı makro çekimde parlatmayan tek makine gördüm oda f30 ve f31fd
f50fd de de aynı performans varsa şu an temin edielbilen f50 yi öneririm bulrusan f31fd al derim.. makro olarak çektiğim pekçok kitap sayfası ve küçük resimlerde net ve uygun ışıkta çekti..
dis icin isik gerekiyor aklinizda bulunsun, genelde ring flash denilen cihazlarla(makro icin olan studyo degil) cekilir cunku biliyorsunuz agiz karanlik
Makine ne olcaksa flaş gölgesi düşürmemeli objektiften, şu sanyo'yu ben de öneriyorum bu konuda..
flash ta objektif gölgesi malesef düşüyor..
quote:
Orjinalden alıntı: radiko
O yüzden Sanyo dedikya
flash kapalı makro cekim yapılıyor diğer makinelerde de
sanyo bu iş için uygun ama flash gücünün ayarlanamıyor olmasınıda düşünmek gerek. gerçi bir peçete iş görürde...
Aslına bakarsanız makro çekimlerde bu tür flaşlar pek tercih edilmez fakat burda sanatsal bi çalışma olmicak sonuçta; yapılan tedavinin sonucu belgelencek. Flaş ayarlanamıyor olması arkadaşın dediği gibi hem ışığın yayılmasını\yumuşamasını sağlaması açısından hem de flaş şiddetini düşürmesi açısından bir peçete veya beyaz bir kağıt, kumaş parçasıyla çözülebilir.
Benim kız arkadaşım da diş hekimi; ona da bişeyler bakcam yakında kısmetse
çeşitli makinelerle denemiştim sırf denemiş olmak için . makro değilde zoom işe yarıyor , makineyi makro moduyla kullanırsanız dudaklara yaklaştırınca ortam karanlıklaşıyor , flaş da ya ağız dışında patlıyor yada aşırı aydınlatıyor. bu yüzden açık ağızı gün ışığı yada lamba aydınlatmasıyla , ışığı kesmeyecek bir açıdan zoomlamak lazım. buna göre 5 x optik zoomlu ve iso değeri 400 ve üzeri bir makine derim yada imkan varsa objektif etrafında halka şeklinde flaşı olan bir cihaz marka model öneremiyorum.
bu sanyo değilde yukardaki sanyo daha iyi ucu küt ağza da girer ama bu sefer geniş açı lazım olacak üstüne fish eye balık gözü takmak mı gerek... vallahi elalemin ağzına bir sürü ekipmanla gireceksiniz. pesss yani
quote:
Orjinalden alıntı: PlutosDaddy
quote:
Orjinalden alıntı: radiko
O yüzden Sanyo dedikya
arkadaşlar diş hekimi evinde yada karanlık yerde ağız içini çekmeyecek...dişçi ünitesinde çekecek ünitinde bildiğiniz gibi kullanılan yüksek ışık veren spotları vardır..flaşa gerek bile yok...0 cm macro da çekmeyecek en az 10 cm den çekecek çünkü alt ve üst çeneyi beraber alması lazım ve ağzı yeterince açmak için apereyleri vardır...dslr makina önermişsiniz bence macro özelliği başarılı olan herhangi bir makina bile arkadaşın işini görür...
ya bir de bu çok önerilen (makro için) dpreviewda milattan önce kalmış makinaları tanıtmışlar. dpreviewdan hiç beklemezdim bunu.ben sanyonun ne kadar iyi bir marka olduğunu çoktan beri bilirim.bunu gerçekten anlamak güç.tamam bu konuda yeterince iddialı değil ama böyle de yapmamalılar
SANYO CG6 BENCE TAM ARADIĞIN MODEL... ISO 1600 ( KARANLIKTA İYİ ÇEKİM YAPARSIN ) MAKRO 1 CM TİTREŞİM ÖNLEYİCİ VAR. TABANCA GİBİ OLDUĞUNDAN AĞIZ İÇİNE RAHAT SOKARSIN ( oBJEKTİF VE LENS NAMLUNUN UCUNDA ) BU ÖZELLLİKLERDE FİYAT HARİKA ( 349 YTL + 1 GB SD KART HEDİYE )
quote:
Orjinalden alıntı: Bayern.cousen
+1
quote:
Orjinalden alıntı: QamiQaze
sanyo e60 makro konusunda çok iyi bir makine
ayrıca sanyonun aşağıdaki modeli de makro çekimlerindeki başarısının yanında döner ekranının verdiği esneklikle dişlerin fotolarını çekerken işinizi oldukça kolaylaştırabilir
SANYO CG6 BENCE TAM ARADIĞIN MODEL... ISO 1600 ( KARANLIKTA İYİ ÇEKİM YAPARSIN ) MAKRO 1 CM TİTREŞİM ÖNLEYİCİ VAR. TABANCA GİBİ OLDUĞUNDAN AĞIZ İÇİNE RAHAT SOKARSIN ( oBJEKTİF VE LENS NAMLUNUN UCUNDA ) BU ÖZELLLİKLERDE FİYAT HARİKA ( 349 YTL + 1 GB SD KART HEDİYE )
quote:
Orjinalden alıntı: Bayern.cousen
+1
quote:
Orjinalden alıntı: QamiQaze
sanyo e60 makro konusunda çok iyi bir makine
ayrıca sanyonun aşağıdaki modeli de makro çekimlerindeki başarısının yanında döner ekranının verdiği esneklikle dişlerin fotolarını çekerken işinizi oldukça kolaylaştırabilir
Arkadaşım çok profesyonel birşey aramadığın belli o yüzden ben sana başka bir şey önereceğim. İlk öncelikle sen resimleri tek diş olarak mı çekeceksin yoksa ortodonti tedavilerinde olduğu gibi tüm ağız çekimi mi yapacaksın bilmiyorum ama ben kendim kullandığım bir yöntemi sana söyleyeyim. Ayna... Ağzı zaten Box ışığı ile çok rahat aydınlatıyorsunuz. Bir de ayna ile ağız içi görünytüsünü bir yere yansıtırsanız herhangi bir fot makinesi ile flash dahi kullanmadan net sonuçlar elde edebilirsiniz. Kaldı ki s630 ile tüm ağızımı flashlı net çekebildim parlama olmadı. Ama soft flash özelliği olan makineler tabi ki daha kullanışlı olacaktır. Her durumda kullanılabilir. Fakat siz zoom u kaliteli b,r makine ile flashlı çekimleri çok rahatlıkla gerçekleştirebileceğinizi düşünüyorum. Kolay geslin.
Konuyu geç farketmişim gene. Arkadaş diş fotosu çekecek, Şu anda öğrenci, Fotoları muhtemelen okulda, yani klinikte çekecek. Dişçiye gittiyseniz görmüşsünüzdür, o koltuğa oturduğunuzda tepenize bir sürü ışık tutarlar. Arkadaşın flaşlı çekime ihtiyacı yok. Zaten yeterince ışığı olacak. Beyaz dengesi iyi ayarlanabilen, tercihen 0 cm makrosu ve manuel ayarı olan bir makine ile tripoda ihtiyacı var. Canon S2 ve S3 uygun, 0 cm den çekmeyecek ama 0 cm makro demek daha uzaktan daha iyi makro demek.
hocam ben ılk msjımda canon s serısı dedım...cok tepki topladım.:)))
quote:
Orjinalden alıntı: suluuguru
Konuyu geç farketmişim gene. Arkadaş diş fotosu çekecek, Şu anda öğrenci, Fotoları muhtemelen okulda, yani klinikte çekecek. Dişçiye gittiyseniz görmüşsünüzdür, o koltuğa oturduğunuzda tepenize bir sürü ışık tutarlar. Arkadaşın flaşlı çekime ihtiyacı yok. Zaten yeterince ışığı olacak. Beyaz dengesi iyi ayarlanabilen, tercihen 0 cm makrosu ve manuel ayarı olan bir makine ile tripoda ihtiyacı var. Canon S2 ve S3 uygun, 0 cm den çekmeyecek ama 0 cm makro demek daha uzaktan daha iyi makro demek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme