Şimdi Ara

Diş Röntgeni Radyasyon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tolder24

Maalesef çok fazla diş hekimi olmayıp ağız içinde çalışan var.onlar röntgen almadan kanal dolgu yapıyorlar.uğraşmak istemedikleri dişleri de güzelce çekiyorlar.Çekilmesi gereken dişlere kron köprü yapıyorlar.keşke hiçbiri çalışamasa

Dediğin gibi öyle ufak tefek şeyler için tomografi alınmaz.tomografi daha ciddi durumlarda alınır,çene kırığı vs.panaromik film yani bütün dişlerin filmde görüntülendiği hasta ilk geldiğinde çekilir genel olarak.doğru teşhis olmazsa doğru tedavi de ne kadar mümkün olur.

çekilmesi gereken dişlere kron köprü mü yapıyorlar?
  • omgomg kullanıcısına yanıt
    Sallanan,kökü açıkta dişleri kronluyorlar.bikaç sene idare edecek hastayı sonra çekilecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sallanan,kökü açıkta dişleri kronluyorlar.bikaç sene idare edecek hastayı sonra çekilecek

tolder24 dişler hakkında ne çok şey biliyormuşsun bu dişlere köprü yapmaları doğru değil diyorsun zararlı ? keşke yapmasalar mı?
    Dişlere köprü yapmak bi nebze zararlı tabi.köprü yapmak için dişin köprü ayağı dişler kesilip küçültülüyor.çekim endikasyonu olam dişlere köprü yapmak yanlış onu anlatmaya çalıştım.maddi imkan el veriyorsa köprü yerine implant yapılması şu anda en iyi tercih denebilir.ama herkesin implant yaptırması mümkün değil maalesef.

Okulunu okuduk bilelim biraz :)

• quote:

Dişlere köprü yapmak bi nebze zararlı tabi.köprü yapmak için dişin köprü ayağı dişler kesilip küçültülüyor.çekim endikasyonu olam dişlere köprü yapmak yanlış onu anlatmaya çalıştım.maddi imkan el veriyorsa köprü yerine implant yapılması şu anda en iyi tercih denebilir.ama herkesin implant yaptırması mümkün değil maalesef.

Okulunu okuduk bilelim biraz :)

ben diş hekimlerine eğer isteyerek zarar veren sabırsız nezaketsiz biri değilse çok saygı duyarım çok zahmetli bir meslek devlet hastanelerinde sabah 8den akşam 4e kadar ayakta dişlerle uğraşıyorlar haftanın beş günü nasıl dinleniyorlar hayret ediyorum bravo doğrusu
    Çok zor bi meslek,çok da riskli.ağız kokusu olan hastaları geçtim bulaşı hastalık kapma riski var.keşke eczacılık okusaymışım,ilacı verdin anlattın nasıl kullanması gerektiğini bitti.

• Hocam çürük derinliğini ve kökün etrafındaki dokuların durumunu görmek için gerekli. Normalde 6 ayda 1 çekiliyor. Farklı bir yere giderseniz yeniden çekerler ama.

Ayrıca diş hekimliğinde kullanılanlarda aldığınız radyasyon miktarı diğer grafilerden çok daha azdır. Ama tabi ki radyasyonun her dozu zararlı. Ancak daha iyi bir tedavi için gerekli

• Sen dış rontgenini düşünüyosun ben bt de çalışıyorum gelen vakalara aklın hayalin durur. Sonuç: sağlık ticarete dönüştü. Doktorlar palpasyon ne demek bilmiyor maalesef

• quote:

Çok zor bi meslek,çok da riskli.ağız kokusu olan hastaları geçtim bulaşı hastalık kapma riski var.keşke eczacılık okusaymışım,ilacı verdin anlattın nasıl kullanması gerektiğini bitti.

hatta googledan okumuştum 20lik çektiren ve ölen çok kişi varmış pek kimse önemsemiyor

Diş Röntgeni Radyasyon

ben bugüne kadar ani kararlarla seçtiğim ve tanıdıklarımın diş hekimi olan 6 diş hekimi gördüm bence dış görünüşleri hiç öyle olmasa da (fotoğrafını gören ne güleryüzlü pozitif bir insan der )karakterleri psikopat sadist agresif kaba ikiyüzlü sinsi cabuk sinirlenen o mesleği ona zorla seçtirmişiz de suç bizimmiş gibi bize kızan elleri kolları çok hareketli sabırsız tiplerdi
    bütün o hastalardan dolayı hıncını benden mi çıkarmak istiyor diye düşündüklerim oldu
    çift karakterli 5 dkda bile hem iyi hem kötü huylu iki yüzünü de açıkça gösteren dengesizce davranan kişiler denk gelmişti
    çok temiz yüzlü güleryüzlü birisi ya da türbanlı bile olsa çok masum suratlı donuk bakışlı da olsa dişçi koltuğunda hayal kırıklığına uğratabilirdi
    http://www.cnnturk.com/turkiye/kadin-dis-hekimine-yumruklu-saldiri
    şu linkteki diş hekimi mesela yüzüne bakan masum zararsız sanmış ama benim de aynı böyle türbanlı bir diş hekimi 20liğimi çekti hayatımın en büyük işkencesiydi
    elektrikli sandalyeyi icat eden kişi de bir diş hekimiymiş
    bir diş hekiminin psycho olup olmadığını nasıl anlarız ?

dolgu yaptırırken devlet hastanesini tercih etmek saçma değil mi?
    dolguyu özelde yaptırmak en mantıklısı?tanıdıkların tavsiyesini geçtim kendi sitesi de yoksa kaşına gözüne bakışına göre de seçemiyorum
    herkes gibi zamanı gelince çok orijinal kaliteli eserler veren hekimlere tedavi olmak isterim
    herhalde

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.