Şimdi Ara

Diş Röntgeni Radyasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diş dolgusu yapılacağı zaman diş hekimleri hemen röntgen istiyor eskiden röntgen olmadan dolgu yapılmıyor muydu? hastaları bir inceleyelim diyerek radyasyona maruz bırakıyorlar radyasyonun kanser yapıyor beyin hücrelerinin ölümüne de sebep olduğu hakkında bilgi bulamadım tiroid kanseri vesaire deniyor ama tehlikesi hafife alınıyor bence ayrıca radyasyonun etraftaki herkese zararı olduğu söylenmiş peki röntgen çeken kişiler kanserden mi ölüyor ?rradyasyona maruz kalanlar nasıl kurtulacak

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa.berk

Şöyle bi sunum var hocam buyurun bir göz atın isterseniz.
    https://kanser.org/saglik/upload/17.kanser_Kongresi/Radyasyonun_Kanserojen_Etkisi%23Deniz_Yalman.pdf

teşekkürler yaş ilerledikçe risk azalıyormuş
  • 5. Sınıfa doğru bacağım kırılmıştı. Radyasyon içiyordum bildiğiniz

2 3 günde bir röntgen. 3 4 hafta da kaldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forum1th

5. Sınıfa doğru bacağım kırılmıştı. Radyasyon içiyordum bildiğiniz

hiç etkileri olmadı mı baş ağrısı,mide bulantısı,yorgunluk ya da ishal ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omgomg

quote:

Arkadaşım pimpirikli misin?

Zaten günde o çektirdiğin röntgenden daha fazla radyasyon alıyorsun. İnsanlar radyasyon yayıyor, muz radyasyon yayıyor, florasan, güneş, bilgisayar, telefon.

Ama seviyeleri çok çok düşük, röntgenin de öyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Eti Çekilmesi Ameliyatı
    3 yıl önce açıldı
    Üroloji testis ultrason sonucu
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 500 tane Akciğer Röntgeni ile 1 tane Tomografiden aynı radyasyonu alıyorsun. Yani öyle tek tük çekilen röntgenden aldığın radyasyon öyle çok da kayda değer birşey değil.
  • quote:

quote:

Zaten yata yata yoruluyordum. Hiç kalkamıyordum. İshal vs olmadı. Diğerleri de olmadı.

• hiç sormadan direk röntgen çekiyorlar insana bir sorar en son ne zaman çektirdin diye bi hastanede çektiriyosun sonra başka hastaneye gidiyorsun yine çektirmeni istiyorlar bir sistemleri yok mu sistemden görseler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa.berk

Şöyle bi sunum var hocam buyurun bir göz atın isterseniz.
    https://kanser.org/saglik/upload/17.kanser_Kongresi/Radyasyonun_Kanserojen_Etkisi%23Deniz_Yalman.pdf

tomografiyi de çok veriyorlarmış ben dra gidip boynum tutuldu desem tomografiye gönderirdi büyük ihtimalle sanki bundan extra para kaznıyor gibi

şu ölümsüzlük mantarı iyi geliyormuş sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: melancholy861

hiç sormadan direk röntgen çekiyorlar insana bir sorar en son ne zaman çektirdin diye bi hastanede çektiriyosun sonra başka hastaneye gidiyorsun yine çektirmeni istiyorlar bir sistemleri yok mu sistemden görseler

millet tutturmuş gerçek diş çok önemlidir hiçbiri onun yerini tutmaz diye habire röntgene gönderiyorlar eskiden röntgen yoktu dişler nasıl yapılıyordu hayret bir olay bunlar kaç sene okumuş uzman oldukları halde neymiş zararsızmış bir diş için değer mi yanlış yönlendirmeleri çok lüzumsuz
  • quote:

quote:

hiç sormadan direk röntgen çekiyorlar insana bir sorar en son ne zaman çektirdin diye bi hastanede çektiriyosun sonra başka hastaneye gidiyorsun yine çektirmeni istiyorlar bir sistemleri yok mu sistemden görseler

millet tutturmuş gerçek diş çok önemlidir hiçbiri onun yerini tutmaz diye habire röntgene gönderiyorlar eskiden röntgen yoktu dişler nasıl yapılıyordu hayret bir olay bunlar kaç sene okumuş uzman oldukları halde neymiş zararsızmış bir diş için değer mi yanlış yönlendirmeleri çok lüzumsuz

doğrudur gerçek dişin yerini hiç bir şey tutmaz

• quote:

quote:

quote:

doğrudur gerçek dişin yerini hiç bir şey tutmaz

işin ucunda radyasyon olunca ben o dişten vazgeçerdim
    röntgen var evet ama bunun da cılkını çıkarmalarını doğru bulmuyorum

• omgomg kullanıcısına yanıt
    Film çekmeden Dolgu olarak başladı diyelim,çürüğün derinliğini pulpaya-sinirlere ulaşıp ulaşmadığını ya da kökün ucunda lezyon mu var kist mi var bunları senin yüzüne bakarak mı anlayacak?tedavide ilk öncelik dişi kurtarabilmektir,kurtaramıyorsan yarar zarar ilişkisinde diş çekilebilir.hasta ısrarla dişimi çekin tedavi istemiyorum derse hekimin yapacağı fazla bişe de yoktur.nolacak bi dişten olayım yeterki radyasyon almayayım diyorsun.O diş çekildiğinden sonra anlarsın onun kıymetini.yerini doldurmak için vereceğin implantta 1,5-2 bin lira masraf veya köprü

• quote:

Orijinalden alıntı: tolder24

Film çekmeden Dolgu olarak başladı diyelim,çürüğün derinliğini pulpaya-sinirlere ulaşıp ulaşmadığını ya da kökün ucunda lezyon mu var kist mi var bunları senin yüzüne bakarak mı anlayacak?tedavide ilk öncelik dişi kurtarabilmektir,kurtaramıyorsan yarar zarar ilişkisinde diş çekilebilir.hasta ısrarla dişimi çekin tedavi istemiyorum derse hekimin yapacağı fazla bişe de yoktur.nolacak bi dişten olayım yeterki radyasyon almayayım diyorsun.O diş çekildiğinden sonra anlarsın onun kıymetini.yerini doldurmak için vereceğin implantta 1,5-2 bin lira masraf veya köprü

röntgensiz dolgu kabul etmez mi?röntgen olmadan dolgu yapamazlar mı ? eskiden dolgular nasıl yapılıyordu ? kökün ucunda apse iltihap olsa o diş çok ağrır bu hekimler dişte ufak lekeler de olsa röntgen istiyordu sadece diş doktorları değil ki kafasına esen çevremden duyduğum kadarıyla abuk subuk sahte doktor mudur belli olmayan tipler saçmasapan sebeplerden tomografi istiyormuş hatta benim başıma geldi bir tarafımda kesik oldu adam fırsattan istifade ben ne yaptığımı bilmezken röntgen istemişti üstüne izin versem daha ne kadar bozacaklardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omgomg -- 11 Mayıs 2017; 22:8:26 >

Röntgen çekilmeden yapılan yerler de var tabi ki ara sokaklarda falan ara bul yaptır

• quote:

Orijinalden alıntı: tolder24

Röntgen çekilmeden yapılan yerler de var tabi ki ara sokaklarda falan ara bul yaptır

hmm bugün googledan bakıyordum türkiyede 3bin kadar filan sahte diş hekimi olduğu açıklanmış mezunlar diplomalarını kiralıyor yerlerine teknisyenler bakıyormuş günümüzde kaç sahte dr var kimbilir
    Maalesef çok fazla diş hekimi olmayıp ağız içinde çalışan var.onlar röntgen almadan kanal dolgu yapıyorlar.uğraşmak istemedikleri dişleri de güzelce çekiyorlar.Çekilmesi gereken dişlere kron köprü yapıyorlar.keşke hiçbiri çalışamasa

Dediğin gibi öyle ufak tefek şeyler için tomografi alınmaz.tomografi daha ciddi durumlarda alınır,çene kırığı vs.panaromik film yani bütün dişlerin filmde görüntülendiği hasta ilk geldiğinde çekilir genel olarak.doğru teşhis olmazsa doğru tedavi de ne kadar mümkün olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolder24 -- 11 Mayıs 2017; 22:16:5 >
  • http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-can/bunca-masrafa-ne-gerek-var-19411.html

2017 yılında beş bin sahte diş hekimi olduğu söyleniyor neyse sahte diş hekimi değil de

kaç sahte doktor var hangileri bilemiyoruz ama gerçek mezunlar bile çok zarar verdikleri için fake mi değil mi fark etmedi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.