Şimdi Ara

Üroloji testis ultrason sonucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 18 yaşındayım testis ağrısı yüzünden ultrason çekilmiştim ve sonuçları yazıyor anlayan yardımcı olabilecek var mı şuanda çok ağrıyor Üroloji testis ultrason sonucu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Wışşş

• Burda kimsenin bileceğini sanmıyorum zira bir doktor hocamız varsa aramızda belki bir şeyler diyebilir, keşke sonucu aldığınız doktora bir danışsaydınız, geçmiş olsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba şehir dışına gittim acile gittik ve dedi biz anlamayız testis dönmüşte olabilir dedi veya iltihaplanmış ilaç ağrı kesici yazdı tabi ama fayda edecek bişey değil

• mertr546 M kullanıcısına yanıt
    Bulunduğunuz yerde ki hastane de üroloji den iyi bir doktor dan randevu alın derim, gerekirse çevre illere gidin ama gerçekten iyi bir doktor bulmaya çalışın ve gittiğinize değsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Bazı hastalarda zamanla testisin toplardamarında kapak yetmezliği gelişir ve tıpkı bacaklarında varis olan hastalarda olduğu gibi, kan geriye, ters yönde akmaya başlar (reflü). Bu kan, testis çevresindeki toplardamarlarda birikerek, zaman içinde bu ince toplardamar ağının genişlemesine yol açar."

Eğer yaşınız genç ise ve ileride çocuk sahibi olmak istiyorsanız, varikosel ameliyatı olmanız gerekebilir. Kısırlığa sebep olabiliyor çünkü. Geçmiş olsun.

• Google a yazdım kirli kanı taşıyan damarın genişlediği hakkında yazılar var pleksis panpiniformis yazınca çıkıyor....
    Reflü felan yazıyor

İşin ucunda kısırlık felan varmış Allah korusun
    İyi bir doktora görünsen iyi olur, İnşallah cerrahi müdehaleye gerek kalmadan rahstça tedavi olursun Şifalar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimgerekmez -- 20 Ocak 2024; 23:31:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Varikosel agrisi bitki tedavisi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • isimgerekmez kullanıcısına yanıt
    Sağ testiste hiçbişey yok ama sol çok kötü ağrıyor ve yanıyor günlerdir sonuçtada sol testisle ilgili açıklama yazıyor büyük ihtimalde öyle

• Kadın 1 yıl geçmesine rağmen gebe kalmayınca Kadın Doğum Hastanesinde test yaptık.
    Ürolog Doktur “Sende grade 2 varikosel var, şu durumda çocuk yapma şansın yüzde 40 ama varikosel ameliyatı olursan bu oran yüzde 75’ lere çıkar, ben bu ameliyatı özel kliniğimde 2.000₺’ ye yapıyorum ama sen Emekli Sandığı sigortalısın sana 1.500₺’ ye olur, 2 saat sonra taburcu olup evine gidersin” deyip kartvizitini elime tutuşturdu.

Tahlil sonuçlarını internetten bulduğum başka bir kadın doğum uzmanı ile paylaştım, bana “Sende sorun yok, yinede kadın gebe kalmazsa ben sana bitkisel ilaçlar verebilirim” dedi.

Ana baba baskısına rağmen ameliyat olmadım. Kadın bir ay sonra gebe kaldı…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fıstıklı olsun

• Çok çabaladık ama 1 yıl geçmesine rağmen gebe kalmadı.

Nihayetinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Devlet Hastanesine tahlile gittik. Ultrasondan sonra sperm tahliline gittim.

Sperm testi için numune vermek kadar iğrenci yoktu; Elime plastik bardağı verip karşıdaki odaya girmemi söylediler. Boş bir odada bir koltuk vardı ve koltuğun karşısında kasetli video oynatıcıyı 37 ekran tüplü tv ye bağlamışlardı. Film çoktan başlamıştı. Baktım oturup izlemekle olmuyor ayağa kalktım. Ne sabun nede jel olmadan tükürük zorula yaklaşık 10 dakika cebelleşinde finali güç bela görebildim. Bir o kocaman şeyi o bardağa sığdırmaya çalışmak yorucuydu.

Tahlil sonuçlarına bakan üolog "Sende grade 2 varikosel var, şu an çocuk yapma şansın yüzde 40 ama basit bir varikosel ameliyatı olursan bu oran yüzde 75-80' lere çıkar" demişti.

Ameliyat olmadım ama sorun kalmadı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam büllükleriniz simetrik ve eşit boyda

• Başbilen kullanıcısına yanıt
    Reflü izlenmiştir yazıyor o ne demek?

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Aga neler yaşamışsın şu kısacık ömrüne neler sığdırmışsın böyle

Ne çıktı dostum son durum ne nasıl çözdün merak ettim?

• Kassady kullanıcısına yanıt
    Sol testiste Varikosel yani damar genişlemesi sperm testi istendi normal çıktı ama ağrı oluyor dar giyince falan bunun tedavisi de ameliyatmıs

Olmayi dusunuyor musun ? Agri cok siddetli mi yoksa ufak sizlama seklnde mi ? Spor sonrasi bu ara bende de hafif sizlama oluyo ama testis mi yoksa daha altinda mi emin olamiyorum varla yok arasi cok rahatsiz etmiyor bide hep olmuyor. Ama bol da giysem oluyor ki genelde bol giyinirim

• Kassady kullanıcısına yanıt
    İlk başta çok şiddetliydi ama şimdi ara sıra spordan yaptığını düşünmüyorum bende geçen sene falan spor yapıyordum varikosel de olabilirsiniz

Ameliyat olmayi dusunmuyor musun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.