Şimdi Ara

diş teli-düzeni ile illgili kişisel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu başlık adı altında bir sürü konu açıldığı ve soracaklarım daha çok kişisel olduğu için konunun kapatılması gerekirse özür diliyorum şimdiden.
    problemim dişteli nedir fiyatları nelerdir süreç nasıl geçer sorularından değil; daha çok kafa karışıklığım yüzünden kaynaklanıyor.
    21 yaşındayım ve hala öğrenci olduğum için sosyal güvencem babadan bağ-kur. hem sürekli şehir değiştirmem hem bilincine varamamam yüzünden bu yaşa kadar bu dişler ile yaşadım. konuşmaya engel veya dilimi yaralama, çenemi önde gösterme gibi hiçbir şey yok. belki öndeki tek diş yüzünden dudaklarım kapalı olunca hafif yan görünüyor olabilir ama beni diş teline itecek ne ebevynler ne de bir sıkıntı olmadığı için bu kadar geç kalmış durumdayım. yakında eskişehir'e yerleşeceğim üniversite değiştirdim de o yüzden. ilk soracağım şey üniversite veya devlet hastanelerinde bu işi daha ucuza halledebilir miyim? veya empati kurup "ben olsaydım böyle yapardım" gibi düşünceleriniz var mı? belki insanlar hoşgörüdendir ama herkes sürekli kötü durmadığını utanmamam gerektiğini söyledi, birlikte olduğum ve şuanki kız arkadaşım bile ciddi olmadığını söyleyip duruyor. belki ben abartıyorum ama bilirsiniz, psikolojik anlamda çok farklı etkileri oluyor. sosyal olamıyorsun ve hiçbir zaman özgüvenin olmuyor kendine. sizce ne yapmalıyım? resimleri görmek istemeyenler için link halinde attım dişlerimin durumunu. kendi evimde olmadığım için de resimleri kalitesiz çektim paintle ayarladım filan. sizce bu dişler ne derece bozuk ne kadar sürer tedavisi ne kadar tutar. artık böyle yaşamaya devam etmek istemiyorum çünkü. parmağımla her gece iter hale geldim ön dişimi. okuyacak kadar değerli bulduğunuz için teşekkürler ve yardımlarınız için de şimdiden sağolun. insanlar hoşgörü gereği gerçekleri söylemiyor. o yüzden diş durumuma objektif bir yorum ve kararsızlığımda yardım alabilmek için açtım konuyu. teşekkürler tekrardan

resim:http://s16.postimg.org/jer9fvwcl/default.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gradynelson -- 21 Nisan 2014; 2:23:49 >

• soru güncel++++++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gradynelson -- 22 Nisan 2014; 15:12:03 >
  • düşüncesi olan kimse ??
  • Devlet 18 e kadar karşılıyor , bu saatten sonra özelde yaptırmalısın , dişlerinde sorun var gibi duruyor , yaş ilerledikçe pişman olmaman için taktırmalısın bence , maximum 1 sene durur , şuan bendede var 2 ay oldu , en ufak bi sorun yaşamadım sosyal çevre bakımından

Edit : Minimum 2.5 , 3bini gözden çıkarmalısın malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miranda Kerr -- 24 Nisan 2014; 0:59:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dafuq

Devlet 18 e kadar karşılıyor , bu saatten sonra özelde yaptırmalısın , dişlerinde sorun var gibi duruyor , yaş ilerledikçe pişman olmaman için taktırmalısın bence , maximum 1 sene durur , şuan bendede var 2 ay oldu , en ufak bi sorun yaşamadım sosyal çevre bakımından

çok teşekkürler. haklısın bir an önce yaptırmam gerekiyor. bu şekilde kalacak olursam sosyal çevre bakımıdan sorunu yaşamış olurum asıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: karus112

quote:

Orijinalden alıntı: dafuq

Devlet 18 e kadar karşılıyor , bu saatten sonra özelde yaptırmalısın , dişlerinde sorun var gibi duruyor , yaş ilerledikçe pişman olmaman için taktırmalısın bence , maximum 1 sene durur , şuan bendede var 2 ay oldu , en ufak bi sorun yaşamadım sosyal çevre bakımından

çok teşekkürler. haklısın bir an önce yaptırmam gerekiyor. bu şekilde kalacak olursam sosyal çevre bakımıdan sorunu yaşamış olurum asıl

Aynen öyle , kafanın bi yerinde hep durur , içini kemirir , yaptırıp kurtulmak en iyisi
  • Degerli dostum oncelikle gecmis olsun.Biz millet olarak maalesef dis tedavilerini hep en sona daha dogrusu baska cikis yolu kalmayana kadar hep en sona birakiriz.Ve bunun icinirki birincisi gec kalindikca tedavi zorlasir,ikincisi dayanilmaz agrilar cekeriz.

Mesela en belirgin ornek ben kendimi vereyim.Azi dislerden biri yillarca aci icinde curuk kaldi gitmedim doktora.En son dayanamadim ve gittim.Dr bu seferde disin artik tamamen bittigini soyleyerek cekti.Bu seferde ortada kocaman bosluk rahat yemek yemiyorum.1 ya kopru icin 2 saglam disde oyulacak.2-Pahali bir islem ama implant yapilacak.En son implanta karar verdim ve 3 gun once yaptirdim.Kusura bakma belki ne alaka diyeceksin ama bunlar sana veya baskasina ornek olsun diye yaziyorum.

Gelelim tel yani ortodonti mevzusuna.Ben 32 yasindayim.Benimde sadece on dislerden biri yamuktu.Yapim yapmim derken karar verdim ve yaptirdim.Anca bu yasta karar verebildim dusun.:)Bende senin gibi dusundum acaba cevre ne der,agzimda nasil durur falan diye.Ama sonucta saglik bu kardesim kim ne derse dersin.Bir omur boyle olacagina bir sene telle gezerim dedim.Sonra yaptirdiktan sonra endiselerimin yersiz oldugunu anladim.Artik insanlar bilincli bu yasima ragmen millet beni dogal karsiladi.:)

Yani acikcasi cekinecek birsey yok.Sonucta senin sagligin sozkonusu.Goruntu yonunden diyorsan seffaf dis teli de var.dikkatli bakmayinca anlasilmiyor.Ama tedavi sureci uzuyor onla ince oldugu icin.Ben normali secmistim 10 ay surdu.:)

Senin disler tahminimce 1-1,5 yil surer.Tabi buna hekimler karar verecek.Ayda bir gidiyorsun yeni tel takiyorlar,duruma gore bazen 2 ayda oluyor.

Universite veya dev.hast. yaptirabilirsin.Fiyatta ozelde 4-5 bin arasi degisiyor.Daha uygun yapanlarda olur,arastirman gerek.Bu arada yaptirdigin kisinin ortodonti uzmani olmasina dikkat et.

Benim aklima gelenler bunlar.Sormak istedigin baska bir sey varsa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.Gecmis olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: msgunes

Degerli dostum oncelikle gecmis olsun.Biz millet olarak maalesef dis tedavilerini hep en sona daha dogrusu baska cikis yolu kalmayana kadar hep en sona birakiriz.Ve bunun icinirki birincisi gec kalindikca tedavi zorlasir,ikincisi dayanilmaz agrilar cekeriz.

Mesela en belirgin ornek ben kendimi vereyim.Azi dislerden biri yillarca aci icinde curuk kaldi gitmedim doktora.En son dayanamadim ve gittim.Dr bu seferde disin artik tamamen bittigini soyleyerek cekti.Bu seferde ortada kocaman bosluk rahat yemek yemiyorum.1 ya kopru icin 2 saglam disde oyulacak.2-Pahali bir islem ama implant yapilacak.En son implanta karar verdim ve 3 gun once yaptirdim.Kusura bakma belki ne alaka diyeceksin ama bunlar sana veya baskasina ornek olsun diye yaziyorum.

Gelelim tel yani ortodonti mevzusuna.Ben 32 yasindayim.Benimde sadece on dislerden biri yamuktu.Yapim yapmim derken karar verdim ve yaptirdim.Anca bu yasta karar verebildim dusun.:)Bende senin gibi dusundum acaba cevre ne der,agzimda nasil durur falan diye.Ama sonucta saglik bu kardesim kim ne derse dersin.Bir omur boyle olacagina bir sene telle gezerim dedim.Sonra yaptirdiktan sonra endiselerimin yersiz oldugunu anladim.Artik insanlar bilincli bu yasima ragmen millet beni dogal karsiladi.:)

Yani acikcasi cekinecek birsey yok.Sonucta senin sagligin sozkonusu.Goruntu yonunden diyorsan seffaf dis teli de var.dikkatli bakmayinca anlasilmiyor.Ama tedavi sureci uzuyor onla ince oldugu icin.Ben normali secmistim 10 ay surdu.:)

Senin disler tahminimce 1-1,5 yil surer.Tabi buna hekimler karar verecek.Ayda bir gidiyorsun yeni tel takiyorlar,duruma gore bazen 2 ayda oluyor.

Universite veya dev.hast. yaptirabilirsin.Fiyatta ozelde 4-5 bin arasi degisiyor.Daha uygun yapanlarda olur,arastirman gerek.Bu arada yaptirdigin kisinin ortodonti uzmani olmasina dikkat et.

Benim aklima gelenler bunlar.Sormak istedigin baska bir sey varsa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.Gecmis olsun.

çok çok teşekkürler. iyi ki açmışım konuyu. benzer durumu yaşamış ve dikkat gösterecek birileri olabileceğini tahmin etmemiştim. haklısınız çok yardımcı oldunuz. hayır başka bir sorum yok elbette gayet ayrıntılı konuşmuşsunuz. çok yardımlarınız dokundu diş teli görüntüsü duruşu konusunda gerçekten sıkıntı yaşamam. sadece artık normal insanlar gibi onlar da kahkaha attığında kafamda hesap yapmamak veya kendimi tutup bastırmamak ben de rahatlıkla gülümseyebilmek istiyorum. psikolojik baskısı çok farklı. bakmayın birkaç dişin yamuk oluşuna. etkisi bambaşka. tekrardan çok teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.