Şimdi Ara

40 günde 9 Kilo verdim - Yöntem basit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
10.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tam 40 gün önce tam olarak 80.6 kg dım. Bugün itibarı ile 71 kg oldum. Yazdıklarım belki birilerinin işine yarayabilir diye konu açtım.

Umarım sağlık açısından yazacaklarımın kötü bir tarafı yoktur.

Öncelikle 2 tane önemli faktörü yenmelisiniz; yemek yeme zevki ve açlık. Bu ikisini iradeniz ile aşmalısınız. Ben kendi kendime canımın çok çektiği dondurma, çikolata, hamburger gördüğümde yada istediğinde diyorum ki "Yaw zamanında çok yedin birazda yemeyiver"

Tok kalarak kilo verilmediği inancındayım. Bir çok web sitesinde araştırdığıma göre en sağlıklı kilo verme aralığı haftada maxx 1 kg. benim hesap ile biraz daha fazla oldu ama olsun.

Kısaca uyguladığım yolu yazıyorum :

Sabah kahvaltısı : Nestle çikolatalı tam tahıllı mısır gevreği 1 porsion ( Yağsız Pınar yada Sütaş süt ile ) neden çikolatalı sorusunun cevabı ise hem lezzetli hemde gerçekten insan o az çikolataya hasret kalıyor :)

İş yerine gittiğimde şekersiz çay ve elimde sporcuların kullandığı 1 litrelik su şişesi boş kaldıkça su içiyorum. Arada abur cubur vs yok.

Çikolata, dondurma, un işi, tatlı, börek~çörek zaten olmayacak :(

Öğlen yemeğini için tabildot getiren adama extra az bir ödeme yaptım ve bana özel tüm hafta içinde ( 5 gün ) yetecek salata getiriyor. 1 orta boy tabağa salatayı doldurduktan sonra üzerine o gün gelen yemekten yarım tabak yiyorum. Çorba - makarna vs yemek yok.

Akşama doğru saat 15:00 - 16:00 arasını atlatmak çok zor. Açlıktan başınız bile dönüyor ama amacımız zaten mideyi ufaltmak. Mide ufalırsa zaten az bir yemekte doyuyorsunuz.

Akşam yemeği için 1 tabak yemek yiyorum.

Tabi ekmek, gevrek, vs. Yok :(

Yemekten sonra hergün mutlaka 1 saat ya koşu bandı ile hızlı tempo yürüyüş, yada bisiklet sürüşü 20 km olacak şekilde spor yapıyorum.

Hedefim 65 kg a kadar inmek. Kaldı son 6 kg. Boyum 1.68 olduğu için fazla kilo gerçekten insanı kötü gösteriyor.

Tatlı krizi için Coca cola Zero, şekersiz uludağ limonata, Çok nadir piko çikolata tek tesellim.

Umarım birilerini motive eder yazdıklarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

40 Günde 9 Kilo: Basit ve Etkili Bir Yöntem

40 günde 9 kilo vermenin mümkün olup olmadığı sıkça sorulan bir sorudur. Cevap evet, mümkün! Doğru yaklaşım ve özveri ile 40 günde önemli miktarda kilo verebilirsin.

40 Günde Kilo Verme Yolları

40 günde kilo vermeyi amaçlayan birçok farklı yöntem mevcuttur. Bu yöntemler arasında şunlar yer almaktadır:

• Intermittent fasting (aralıklı oruç): Belirli zaman aralıklarında yemek yemeyi ve oruç tutmayı içerir.
    • Düşük karbonhidratlı diyet: Karbonhidrat alımını önemli ölçüde azaltır.
    • Ketojenik diyet: Vücudu yağ yakmaya zorlamak için çok düşük karbonhidratlı ve yüksek yağlı bir diyet uygular.
    • DASH diyeti: Yüksek tansiyonu önlemek için geliştirilmiş, meyve, sebze ve tam tahıl bakımından zengin bir diyettir.

40 Günde Kilo Verme İpuçları

Hangi yöntemi seçersen seç, 40 günde kilo vermene yardımcı olacak bazı genel ipuçları şunlardır:

• Kalori açığı oluştur: Kilo vermek için yaktığından daha az kalori almalısın.
    • İşlenmiş gıdalardan kaçın: Bunlar genellikle kalori ve şeker bakımından yüksektir.
    • Bol su iç: Su iştahını azaltır ve metabolizmayı hızlandırır.
    • Düzenli egzersiz yap: Egzersiz kalori yakmana ve kas kütleni artırmana yardımcı olur.
    • Yeterli uyku al: Uyku eksikliği hormon dengesini bozabilir ve kilo alımına neden olabilir.

40 Günde Ne Kadar Kilo Verilir?

40 günde kaç kilo vereceğin, seçtiğin yönteme, metabolizmana ve özverine bağlıdır. Bazı kişiler 40 günde 10 kilo veya daha fazla verebilirken, diğerleri daha az verebilir. Bununla birlikte, 40 günde 9 kilo vermek mümkün ve gerçekçidir.

Önemli Notlar

Kilo vermek herkes için farklı bir yolculuktur. Sağlıklı ve etkili bir kilo verme planı bulmak için bir sağlık uzmanına danışman önemlidir. Ayrıca, hızlı kilo vermek sağlıksız olabilir ve kilo vermeyi sürdürmeyi zorlaştırabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • OlguErhan kullanıcısına yanıt
    saglikli bir beslenme sekliniz yok su yaptiginizla kilo verirsiniz ama nekadar saglikli oldugu tartisilir(tartisilmaz bile sagliksizlogin dibine vuruyorsunuz) kilo vermenin sirri ac kalmak degil saglikli beslenip spor yapmaktir bence hazir kilo vermeye niyetliyken daha duzgun bir yola basvurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dennis Jr

saglikli bir beslenme sekliniz yok su yaptiginizla kilo verirsiniz ama nekadar saglikli oldugu tartisilir(tartisilmaz bile sagliksizlogin dibine vuruyorsunuz) kilo vermenin sirri ac kalmak degil saglikli beslenip spor yapmaktir bence hazir kilo vermeye niyetliyken daha duzgun bir yola basvurun.

Teşekkürler aslında aç kalmak değilde az yiyorum. Midem büyüdüğü için normal gıda alsam dahi dolmayınca aç gibi hissediyor insan.

Zaten şu 6 kiloyuda vereyim iyice düzene girecek. Spor hep hayatımda zaten ortalama 20 gün önce yol bisikleti aldım 375 km yol yaptım, 20 bin kalori yakmışım.
     40 günde 9 Kilo verdim - Yöntem basit

www.sports-tracker.com
    Sports Tracker
    http://www.sports-tracker.com/view_profile/olguerhan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 26 Haziran 2015; 9:56:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

Arkadaşlar tam 40 gün önce tam olarak 80.6 kg dım. Bugün itibarı ile 71 kg oldum. Yazdıklarım belki birilerinin işine yarayabilir diye konu açtım.

Umarım sağlık açısından yazacaklarımın kötü bir tarafı yoktur.

Öncelikle 2 tane önemli faktörü yenmelisiniz; yemek yeme zevki ve açlık. Bu ikisini iradeniz ile aşmalısınız. Ben kendi kendime canımın çok çektiği dondurma, çikolata, hamburger gördüğümde yada istediğinde diyorum ki "Yaw zamanında çok yedin birazda yemeyiver"

Tok kalarak kilo verilmediği inancındayım. Bir çok web sitesinde araştırdığıma göre en sağlıklı kilo verme aralığı haftada maxx 1 kg. benim hesap ile biraz daha fazla oldu ama olsun.

Kısaca uyguladığım yolu yazıyorum :

Sabah kahvaltısı : Nestle çikolatalı tam tahıllı mısır gevreği 1 porsion ( Yağsız Pınar yada Sütaş süt ile ) neden çikolatalı sorusunun cevabı ise hem lezzetli hemde gerçekten insan o az çikolataya hasret kalıyor :)

İş yerine gittiğimde şekersiz çay ve elimde sporcuların kullandığı 1 litrelik su şişesi boş kaldıkça su içiyorum. Arada abur cubur vs yok.

Çikolata, dondurma, un işi, tatlı, börek~çörek zaten olmayacak :(

Öğlen yemeğini için tabildot getiren adama extra az bir ödeme yaptım ve bana özel tüm hafta içinde ( 5 gün ) yetecek salata getiriyor. 1 orta boy tabağa salatayı doldurduktan sonra üzerine o gün gelen yemekten yarım tabak yiyorum. Çorba - makarna vs yemek yok.

Akşama doğru saat 15:00 - 16:00 arasını atlatmak çok zor. Açlıktan başınız bile dönüyor ama amacımız zaten mideyi ufaltmak. Mide ufalırsa zaten az bir yemekte doyuyorsunuz.

Akşam yemeği için 1 tabak yemek yiyorum.

Tabi ekmek, gevrek, vs. Yok :(

Yemekten sonra hergün mutlaka 1 saat ya koşu bandı ile hızlı tempo yürüyüş, yada bisiklet sürüşü 20 km olacak şekilde spor yapıyorum.

Hedefim 65 kg a kadar inmek. Kaldı son 6 kg. Boyum 1.68 olduğu için fazla kilo gerçekten insanı kötü gösteriyor.

Tatlı krizi için Coca cola Zero, şekersiz uludağ limonata, Çok nadir piko çikolata tek tesellim.

Umarım birilerini motive eder yazdıklarım.

Çok çok zararlı bir diyet bu kimsenin uygulamasını önermem.Bir kere tahminimce 2k kalori bile alamıyorsun bu diyetle.Yeterli karbonhidrat alamadığın için vücudun bitkin düşer ve kas erimesine neden olur bu diyet.
    Bu arada mide büyüklüğünün kiloyla bir alakası yok yani aynı boyda iki insandan şişman olanın midesi daha büyük olmuyor.Aç kalmakla da mide küçülmez.Yapacağın şey bol sebze yiyip yeterli karbonhidratı almak.Zaten hayvansal gıdaları azaltınca vücut ister istemez kilo verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 26 Haziran 2015; 14:58:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ciclista kullanıcısına yanıt
    Uyarılar için teşekkürler bu hafta sonu deniz mahsulü yemeklere biraz ağırlık verip dengeyi kurmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

Uyarılar için teşekkürler bu hafta sonu deniz mahsulü yemeklere biraz ağırlık verip dengeyi kurmayı düşünüyorum

Yağı azaltıp karbonhidratı artırabilirsin böylelikle yorgunluk olmaz.Bir de nasıl hissettiğin de biraz önemli herkese herşey aynı etkiyi vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 26 Haziran 2015; 18:01:04 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.