Şimdi Ara

Dışkı rengi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler dışkı rengi herkesde değişken mi oluyor?Yani benim kimi zaman daha açık,kimi zaman koyu kahverengi oluyor.Bazen daha kalın,sert bazen daha yumuşak,ince oluyor.Yani sürekli değişiyor.Birde yediklerim rengini etkiliyor.Mesela yaprak sarması yiyorum,ıspanak yiyiyorum koyu yeşil gibi oluyor.2 gün önce 3-4 öğün ıspanak yedim yine koyu yeşil gibi bir renk var.Antibiotikte kullanıyorum bu aralar belkide ondandır.Bu durum sizdede böyle mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dışkı Renginin Anlamı

Dışkı rengi, sağlığının ve beslenmenin bir göstergesi olabilir. Dışkının normal rengi kahverengidir, ancak yediğin yiyecekler ve diğer faktörler rengini değiştirebilir.

Pancar Yedikten Sonra Dışkı Rengi

Kırmızı pancar yedikten sonra dışkının rengi kırmızı veya pembe olabilir. Bu, pancarın içinde bulunan betanin adlı pigmentten kaynaklanır. Betanin sindirim sisteminden geçerken dışkıyı geçici olarak boyar.

Lahana Yedikten Sonra Dışkı Rengi

Mor lahana ve kara lahana gibi lahana türleri dışkının rengini geçici olarak değiştirebilir. Mor lahana, dışkıyı grimsi veya morumsu bir renge boyayabilirken, kara lahana dışkıyı koyu yeşil veya siyah bir renge boyayabilir. Bu renk değişiklikleri, lahana içinde bulunan antosiyaninler ve klorofil pigmentlerinden kaynaklanır.

Diğer Faktörler

Dışkı rengi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere diğer faktörlerden de etkilenebilir:

• İlaçlar
    • Safra kesesi sorunları
    • Kanama
    • İnflamatuar bağırsak hastalığı

Eğer dışkının rengi alışılmadık bir şekilde değişirse veya başka belirtilerle birlikte ortaya çıkarsa, bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne zaman pancar salatası yesem dışkım ve çişim kan kırmızı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ne zaman pancar salatası yesem dışkım ve çişim kan kırmızı oluyor.

geçen bir yerde kara lahana yedim bayağa bir köfte yanında 2 gün simsiyahtı dışkı.Ama idrar ilginçmiş.
  • Dışkı sürekli açık renk olursa sarılık geçiriyor olabilirsiniz, benim kızın sarı oldu bir dönem, şüphelenip doktora götürdük sarılık olmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.