Yeni aldığım klima soğutmuyor-ısıtmıyor
Dolce vita 18000btu klima satın aldım. Baymak ürünün ithalatçısı. Montajını yapıp 3 lü prize 5 dk çalıştırıp gittiler. 16 da çalışmaya başladığında pek bir serinlik gelmedi. Söyleyince invertar olduğundan soğumasının zaman alacağı söylendi. Elektirik işine karışmıyoruz dediler kablolar herşey hazır olduğu halde. Tamam dedim.
Bugün elektirikçiye bağlantıları yaptırdım çalıştırdım klima soğutmuyor. İnverter'dan falan mı acaba dedim 18 de 1 saat çalıştırdım normal fan gibi üflüyor. Oda 29.5 dereceden hiç değişmedi. Mod olarak cool seçili. Dış ünite çalışıyor fanları dönüyor ancak soğutmuyor-ısıtmıyor. Vakum da yaptılar sözde. Sıcak denedim oda aynı fark yok. Yarın tekrar servis çağıracağım. Sorunun ne olduğu konusunda fikri olan var mıdır?
Şuan da nasıl hareket etmemi önerirsiniz? Ben sıfır aldığım ürüne gaz basma tekrar vakum vb şeyler yaptırmak istemiyorum. Servise rapor tutturup iade edebilir miyim acaba? Klimalarda iade prosedürü nasıl işliyor bilen var mı? Baymak ilgileniyor. Kargo tarafıma geçen cumartesi ulaştı. Kurulum ise pazartesi yapıldı.
2022 LG TV Problem Çözümü Konusunda Yardım
Merhaba. Geçen hafta perşembe gecesi mediamarkttan piyasaya göre uygun sayılabilecek LG 75NANO766 TV satın aldım. Pazartesi günü kurulumu yapıldı.
Tv de bir sorun yaşıyorum. Donanımsal mı yazılımsal mı anlayamadım sizlere danışmak istedim.
İlk kurulduğu gün tv de bir sorun farketmedim. Samsung Sound Barımı, Playstation'u ve Teledünya kutusunu tv'ye bağladım.
Ertesi gün disney uygulamasında bir ağırlık hissettim. Sonrasında gain, turkcell tv kurunca onlarda bu ağırlık iyice arttı ve kasmaya dönüştü. Uygulamaların menülerinde gezinirken takılma ve 4-5 sn tepki vermeme sorunu yaşıyorum. Bu sorunu yaşarken ses açıp kısmaya basıyorum, tv y kapatıyorum tepki yok. Bir 5sn sonra yaptığım sırayla uygulanıyor. Önce ses açılıyor sonra kapanıyor ve tv kapanıyor. Bu olay sürekli olmuyor ancak 4-5 dk da bir yaşanıyor genelde.
-Çözüme ilişkin olarak tv yi fabrika ayarlarına döndürdüm. İlk denememde diğer eski şeylerin hepsini yaptım. (Soundbar bağlama, teledünya vs) Yine sorun yaşadım.
-Dün gece tekrar sıfırladım cihazı. Bu kez farklı olarak soundbarı bağlamadım. (aynı kumandaya tanımlıyorum belki kumandayı bozuyordur ve tepki vermesini geciktiriyordur diye). Baştan 1 saat kadar devamlı kurcaladım sorun yaşamadım. Sonra cihazın içinde gelen ve kullanmayacağım gereksiz uygulamaları (apple tv, rakuten, vsvs ) sildikten sonra yine sorun ortaya çıktı. O zaman tespiti yaptım. Demek ki bu uygulamaları kaldırınca bir soruna yol açıyor. Tekrar sıfırladım. Bu kez uygulamaları ellemedim ancak soundbarı yine kumandaya bağladım. Gece yattım sabah kalktım. 1 saat kadar kurcaladım sorun yaşamadım. Sonrasında yine oldu.
-Şimdi LG 'nin sitesinde dün yayınlanan bir update gördüm onu indirdim. Eve geçince onu deneyeceğim. Sizce sorun nedir? Yazılımsal mı donanımsal mıdır? Göreceli uygun bir fiyata aldığım için iade etmek istemiyorum. Yerine yenisini koymam mümkün değil.
-Cumartesi günü için servis yazdırdım. Gelip bir sorun göremezlerse 300tl servis ücreti alacaklarmış birde. Her an olmuyor ama ben detaylı olarak videolar çekip göstermeyi düşünüyorum. Eğer bir sorun var ise birebir değişim talep edeceğim ancak bilemiyorum değiştirirler mi uğraştırırlar mı. Yeni bir üründe bunları yaşamak sıkıcı oluyor. Umuyorum sorun bu update ile ortadan kalkar.
Sizlerden bu konudaki görüşlerinizi, tecrübelerinizi aktarmanızı rica ediyorum.
Fansız Bilgisayar Zamanla Sorun Yaşatır mı?
Merhabalar. İhtiyaçlarım doğrultusunda bir acer swift 1 satın aldım. Celeron N4500 işlemciye sahip ve fanı bulunmuyor. Windows updateler esnasında zaman zaman 70 derecelere ulaştığını gözlemledim. Bu bilgisayarın günde 10 saat kullanım senaryosunda ömrüyle ilgili olarak bir şüphe oluştu bende. Sizce böyle bir risk var mı? Bu işlemci günde 10 saat 60-70 derece arasında çalışsa da sizce senelerce sorunsuz devam eder mi?
Performans beklentim olmadığından güç seçeneklerinden işlemciyi %99 a çekince işlemci yüksek hızlara çıkmıyor. Bu durumda sıcaklık 55 i geçmiyor. Bu şekillde mi kullanmam daha sağlıklı olur sizce?
Arkadaşlar yiğenime bir bilgisayar toplayayım dedim. Henüz 1. sınıfa gidiyor. Eski bilgisayarımdan kalan parçalar ile yeni bazı parçalar alarak bir makine topladım.
İşlemci: Phenom ll x4 940 3.0
Anakart: Asrock n68c-gs fx
Ram: 2x2 gb 1066 ddr2 corsair
Disk:120 gb ssd
Power: 300w
Bu sistem ile windows 7 de sorun yaşanmazken windows 10 da problemler başlıyor. 7 kurmuştum ancak şimdi bazı şeyler çalışmayınca windows 10 a geçmek istedim ama problemlerle karşılaştım.
1- Ses alamıyorum. Anakartın windows 10 için çıkmış hiçbir driver ı yok. Bu nedenle harici bir ses kartı bulup taktım bunu çözdüm.
2- Esas problemim ise onboard driver'ı. Bu da olmadığı için maalesef düzgün görüntü alamıyorum. 1920x1080 zaten yok farklı uzun seçenekler var + youtube videoları kasıyor vs. Çözüm olarak görüntü bağdaştırıcıdan donanım kimliği üzerinden bazı driverlara ulaşmaya çalıştım ama sistem tamamen çöktü ne açılıyor ne birşey format atmak durumunda kaldım.
Şimdi önümde iki yol var ve bu konuda desteğinizi rica ediyorum.
İlk aklıma gelen anakartı değiştirmek oldu. Şuanda ikinci ol olarak uygun fiyatlı bulabildiğim Asus mn268-am se2 var. Sorum şu eğer bu anakartı alırsam bu anakart ile acaba driverları tanıyıp 1920x1080 de sorunsuz bir kullanım sağlayabilir miyim?
İkinci yol ise ucuz yollu bir anakart+işlemci ikilisi almak ikinci el. Bu noktada da en uygun alternatif ikisi toplam 300 tl gibi bir öneriniz olur mu? Sadece paint vs ve youtube dan video izleme amaçlı kullanacak yiğenim bilgisayardan şuan bir beklentim yok.
Herkese teşekkür ederim.
Biostar AMD Radeon RX 6600 XT- 9.009,35
Youtube videolarında kasma
Merhaba,
Yiğenim için uygun bütçe ile bir masaüstü topluyorum. Bunun için elimde mevcut olarak phenom 2 x4 940 3.0 işlemci, 4gb ddr2 ram ve asrock n68c-gs fx anakartı kullandım. 120 gb ssd var. Herhangi bir ekran kartı yok sistemde. Onboard chipset NVIDIA® GeForce 7025 / nForce 630a. Youtube videolarında hafif kasma hissediyorum. Sanki fps düşük gibi. Güncel sürücü yükledim ancak değişmedi. Bu konuda yapabileceğim birşey var mıdır? acaba?
Böyle bir konu açarak oyun oynamak isteyen ancak bütçesi yeterli olmadığını düşünen arkadaşlara yol göstermek istedim.
Konsollarla yaklaşık 1.5 yıl önce tanıştım. İlk olarak xbox one s, sonrasında xbox one x sonrasında xbox series s sonrasında ise playstation 5 ile yoluma devam ediyorum. Bu süreçte de bir çok oyun oynarken neredeyse hiç para ödemedim diyebilirim.
Aşağıda yazacaklarım tamamen ülke şartlarıyla alakalıdır. Alım gücü düşüklüğümüz ve enflasyonu bir miktar da olsa lehimize kullanmak..
Öncelikle cihaz ile başlayalım. Yegane bütçe ayırmanız gereken nokta burası aslında. Ama bu paranın boşa gittiğini asla düşünmeyin. Çünkü siz aldığınız cihazı kullandıktan 2,3 veya 5 sene sonra aldığınızdan daha yüksek bir fiyata satacaksınız.
Şöyle bir bakarsak ps4 ü zamanında 0 olarak 3-4 yıl önce 900tl ye alan arkadaşlar 1600tl ye satmakta. 1200tl ye alınan slim modeller 2000tl ye satılmakta.
Keza xbox lar içinde bu denli olmasa da yükseliş var. 900tl ye alınanlar 1300tl gibi.
Bu açıdan Türkiye'de çok daha hızlı piyasası olan playstation tercih etmek daha mantıklı olacaktır.
Yani elinizdeki parayı siz birikim hesabında tutsanız bu denli nemalanma yaşayamazsınız. Aslında konsol alarak hem oyun oynama keyfine ulaşırken bir yandan da sanki paranız bankadaymışçasına artmaya devam ediyor. Bugün alınan playstation 5 ler 2-3 sene sonra eminim ki satmayı istediğinizde bankada paranın durmasından size daha fazla getiri sağlayacaktır.
Burada tek risk kalemi cihazın garanti bittikten sonra bozulması durumu. Bunun yaşanma ihtimali de oldukça düşük çünkü konsollar uzun süre çalışma hedefiyle üretilmekte. Yine de arızasına göre çözümler de mevcut oluyor tabi çöpe atma gibi bir durum yok.
Bu şekilde zamanında mantıklı bir tercih yaparak cihazımızı alabiliriz. Şuan bütçesi olan için xbox series s ve playstation ps 5 digital edition en tercih edilebilir ürünler.
İkinci el ürünler açısından da playstation 4 slim, playstation 4 pro ve xbox one x hala tercih edilebilir ürünler arasında.
Cihazımızı aldık şimdi oyunları nasıl uygun fiyata oynayacağız? Xbox tarafında gamepass sistemi mevcut. Basit bir anlatımla netflix sistemi tarzında bir çok oyunun size ücretsiz sunulduğu bir üyelik sistemi. Her ay yeni oyunlar eklenmekte ve microsoft aldığı birçok stüdyo ile çıkartacağı oyunları ilk günden gamepass e getiriyor. Bu üyeliği iki kişi alıp bölüşebiliyor. Ortalama maliyet kişi başı 10tl civarı.
Gamepass de birçok oyun mevcut olmakla birlikte tabiki birçok oyun da gamepass de mevcut değil. Bu noktada bu oyunları dijital olarak kendi hesabınıza satın almayı tercih edebilirsiniz ancak tabiki bu ciddi bir bütçe gerektirir. Konumuz uygun fiyatlı oyun oynamak olduğu için bu ihtimali geçiyoruz. Burada yapmamız gereken forumun xbox kardeşlik konusunu aktif takip etmek ve aradığınız oyunları hesap olarak satın almak. Bu linkten kardeşlik konusuna erişebilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/xbox-dijital-ortaklik-oyun-ve-hesap-satis-takas-grubu--98908379
Oyunu oynadıktan sonra tekrar aldığını fiyatlara yakın bir fiyata satabilirsiniz.(Her oyunu oynayanın aldığından bir miktar daha uyguna satması ideal olandır.)
Gamepass+ bu yöntem ile çok uyguna xbox tarafında kaliteli onlarca oyuna erişebilirsiniz.
Gelelim playstation tarafına;
Daha önce playstation kullanmamış iseniz ve ilk kez playstation 5 alırsanız harika bir kütüphane sizleri bekliyor. Playstation 4 neslinde çıkmış birçok özel playstation oyunu ve diğer firmaların toplamda yaklaşık 20 çok iyi oyunu size ücretsiz sunuluyor.(Plus aboneliği almanız durumunda)
Playstation 4 almanız durumunda da bir playstation 5 sahibi tanıdığınız ya da internet üzerinden cüzi miktar ücretlerle bu oyunları playstation 4’e de tanımlamanız mümkün. Sony bir ara buna bir engel koymuştu ancak sonradan kaldırdı ve şuan bu şekilde oynanabiliyor.
Bunun dışında playstation plus üyeliği maliyetine gelelim. İndirimlerde 180tl/12 ay, indirim dışı ise 240tl/12 ay şeklinde. Playstation tarafında plus üyeliği 3 kişiye bölünebiliyor. Bu durumda maliyet iyice düşmekte. Forumdan güvenilir kişilerle bu şekilde ortaklıklar kurmanız mümkün.
Playstation plus her ay 3 adet ücretsiz oyun vermekte. Hatta eski bir hesap bulup ortak olmanız durumunda(ben bu şekilde yaptım) hesabımda şuan plus üyeliğinin verdiği geriye dönük 100 den fazla oyun var.
Bunlar dışında oynamak istediğiniz oyunlarda yine kardeşlik sistemini kullanabilirsiniz. Bu tarafta ps4 neslinde çıkmış oyunlar üç kişi tarafından paylaşılabiliyor. Bu da daha uygun maliyet demek. Ayrıca playstation kullanıcısı Türkiye’de xbox a nazaran fazla olduğu için oyun alım-satım ı xbox tarafına göre çok daha hızlı gerçekleşmekte. Yine bu yöntemle de çok uygun fiyatlara yeni çıkmış oyunları oynayabilirsiniz. (Örn: Resident evil village sec hakkı 75 tl ye satılmakta, Ghost of tshusima sec hakkı 70tl ye, the last of us 2 sec hakkı 50tl ye satılmakta vs.) Alıp oynayıp tekrar sattığınızda yeni çıkan oyunları çok uygun fiyata oynamış oluyorsunuz.
Kardeşlik konusuna buradan ulaşabilirsiniz.
Bir oyun sever olarak Türkiye’deki durumu göz önünde bulundurarak bütçenizi sarsmadan da son çıkan oyunları dahi keyifle oynayabileceğinizi hatırlatmak istedim. Herkese iyi oyunlar...
İzmirde kırılan telefon camını değiştirme
Arkadaşlar honor 10 lite marka telefonun camı kırıldı. Dokunmatiğinde hiçbir sorun yok. İnternetten bulabildiğim yerlere telefon açtım ancak hepsi de sadece cam değiştirilemiyor komple lcd panel değişiyor diyor. Bu hem ücret bakımından istemediğim birşey hem de orjinal lcd yerine ne olduğu belirsiz çin malı ürün takacaklar gibime geliyor.
Bu konuda daha önce tecrübesi olan var mı? İzmirde bu konuda güvenilir bir yer bilen varsa çok memnun olurum..
Yeni nesilde series s aldım. En sevdiğim oyunlardan biri cod mw 2019. Series s de one s de olduğu gibi 768p veya 900p de 30 fps alacak isek oyunu oynamanın bir anlamı kalmıyor maalesef. Zira one x i satarak geçiyorum series s e.
Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Bir update ile en azından 1080p 60 fps yakalanabilir mi? Yoksa cold war çıkacağı için kimse artık cod mw le series s için uğraşmaz mı?
Son Giriş: 9 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.442
İkinci El Bölümü Mesajları: 168
Konularının görüntülenme sayısı: 250.209 (Bu ay: 3.661)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 691 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic