Şimdi Ara

Yüzdeki tırnak yarası (taze taze)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
22.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Film izlerken kolumda bişey dolandı,huylandım.Refleks olarak da diğer elimi huylandığım bölgeye atarken yüzüme geldi,yardım yüzümü.Tırnaklar da uzamıştı filmden önce mi kessem sonra mı diye düşünüyodum.Baya kanadı,şu an durdu ama iz var.İnternette aradım,geçmiyo demişler genel olarak.Gece gece baya sövdüm.Var mı benzer bi durum yaşayan,kesin kalıcı mı bu iz.Çok kötü hissediyorum şu an

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yüzdeki Tırnak Yarası: Bilmeniz Gerekenler

Yüzdeki bir tırnak yarası, ciltte kanamalı veya kanamasız bir çizik veya kesik oluşturabilir. Bu yaralar, genellikle kavga veya kaza gibi travmatik olaylar sonucu oluşur.

Yüzdeki Tırnak Yarası Belirtileri

• Ciltte çizik veya kesik
    • Kanama
    • Ağrı
    • Şişlik
    • Morarma

Yüzdeki Tırnak Yarası Tedavisi

Yüzdeki tırnak yaralarının tedavisi, yaranın ciddiyetine bağlı olarak değişir.

Küçük, yüzeysel yaralar genellikle evde tedavi edilebilir:

• Yarayı ılık su ve sabunla temizleyin.
    • Kanama varsa, basınç uygulayın.
    • Yarayı antiseptik bir solüsyonla dezenfekte edin.
    • Yarayı kapatmak için pansuman yapın.
    • Ağrı veya şişlik varsa, ağrı kesici ilaçlar alabilirsiniz.

Daha derin veya geniş yaralar tıbbi müdahale gerektirebilir:

• Tıbbi dikişler
    • Cilt greftleri
    • Lazer tedavisi

Yüzdeki tırnak yaralarının tedavisi sırasında enfeksiyonu önlemek için yaranın temiz tutulması önemlidir. Yaranızda kızarıklık, şişme veya irin gibi enfeksiyon belirtileri fark ederseniz, hemen tıbbi yardım alın.

Yüzdeki Tırnak İzi İçin Krem

Yüzdeki tırnak izlerini azaltmak için çeşitli kremler mevcuttur. Bu kremler genellikle silikon veya diğer bileşenleri içerir ve yara izinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak, herhangi bir krem kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yüzdeki tırnak yaralarını önlemek için kavgalardan kaçınmak ve güvenli olmayan ortamlardan uzak durmak önemlidir. Ayrıca, tırnaklarınızı kısa ve temiz tutmak da yaralanma riskini azaltabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizim bi arkadaşta film izlerken kendi yüzünü tırmalamıştı.Şimdi bakırköyde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkArm -- 12 Haziran 2013; 0:45:42 >
  • **Fenafillah** kullanıcısına yanıt
    Yeni olduysa geçebilir. Çok etkili bi krem vardı iz geçiren, bi arkadaş kullandı baya faydalı olmuştu. Ama yarayla oynama sakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: melisaa123

Yeni olduysa geçebilir. Çok etkili bi krem vardı iz geçiren, bi arkadaş kullandı baya faydalı olmuştu. Ama yarayla oynama sakın

oynadım biraz da sonra üstüne buz koydum klasik,herşeye gidiyo diye şu an için yapcak başka bişi bulamadım.
  • Basketbol oynarken kolumu sağlam çizmişti elemanın teki tırnağıyla.4 sene geçti üstünden hala çok hafifte olsa kaldı izi.Çok uzun sürede geçiyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: **Fenafillah**

quote:

Orijinalden alıntı: melisaa123

oynadım biraz da sonra üstüne buz koydum klasik,herşeye gidiyo diye şu an için yapcak başka bişi bulamadım.

Eğer kabuk bağladıysa kabuk düşene kadar normal bi nemlendirici kullan. Sonra "contractubex" kullanırsın
  • gecmis olsun, umarim iz kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim vücudum merhem falan salgılıyor galiba. Buna benzer büyük yaraların geçmesi 4-5 gün sürüyor.
  • Buralarda bi laf vardır Co...
  • arkadaşım iz kabuk bağlayınca sakin dokunma herhangi bir eczaneden reçetesiz alabileceğin terramycin veya bepanten adlı kremlerden birini al sür hem iz hızlı iyileşir ve de iz kalmaz. Kabuklar kendi kendine dökülsun.

• Madécassol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Roshi

Buralarda bi laf vardır Co...

buyur Co
    Solda kalan ben yaklaşık 5 senelik,onluk bişey yok.Sağda kalan yeni oldu,kızarık hala ve cayır cayır yanıyo.Burda net gözükmüyo ama orası kan topladı işte
     Yüzdeki tırnak yarası (taze taze)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Fenafillah** -- 12 Haziran 2013; 1:05:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: staraptorx

arkadaşım iz kabuk bağlayınca sakin dokunma herhangi bir eczaneden reçetesiz alabileceğin terramycin veya bepanten adlı kremlerden birini al sür hem iz hızlı iyileşir ve de iz kalmaz. Kabuklar kendi kendine dökülsun.

Bepantheni kullanmıştım daha önce,soğukta dudağım çatlamıştı ve gerçekten işe yaradı.Ama işte bu farklı,tırnak yarası geçmiyo deniyo.Tırnaktaki keratin vücuttaki amino asitle tepkimeye mi giriyomuş ne oluyomuş çok odaklanmadım ama geçmesinin çok zor olucağını ve geçse de iz kalıcağını söyleyen cok.Bu da haliyle çok rahatsız edici bişey.Ama denicem tabi sana ve ilaç tavsiyesinde bulunan diğer arkadaşa teşekkür ederim çoklu alıntı yapmayı bilmiyorum

• Tirnak yarasi bu dil yarasindan beter

• Geçti mi

• Scarfeys diye nick degistir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanetr kullanıcısına yanıt
    Geçti geçti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.