Şimdi Ara

DİŞ YAZACAKLAR TOPLANIN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17.5 k ege diş gelir mi geçen sene 16 yla kapatmış

• 26.2k Erzurum falan gelir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • perSNN kullanıcısına yanıt
    Hacettepe diş geçen sene 13k ile kapatmıştı diye hatırlıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: AntiBalistik

Hacettepe diş geçen sene 13k ile kapatmıştı diye hatırlıyorum
    O zaman vah kı ne vah
    Neden hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Tyt ayt 2

Neden hocam
    Ülkenin en iyi okullarından bahsediyoruz,sayısalı komple full çekmeyenin girememesi bile lazım. Benim girdiğim sene matematiği full yapmıştım yine de Hacettepe dişe puanım yetmemişti, üniversite sınavında bile başarısı düşük olan öğrenci bu okullarda ya başarısız olur, ya da Hacettepe dışı düşük puanlı fakültelerde okul öğrencinin seviyesine iner ve bu sayede kaliteli doktor bulması zorlaşır. Düşünsene Hacettepe diş 13bin alıyor, ben 5bindeyken kazanamamıştım burayı ama başka bir diş hekimliği fakültesinde iyi bir eğitim aldım, zor geldi, okuldan ayrıldım 3. sınıfta. Bana bile zor geliyor ve ben ayrılıyorsam düşük puanlı bir fakülteye 40bininci sıradaki adam nasıl mezun olsun bu okullardan?

Alttaki videonun konuyla hiçbir ilgisi yok ama koymak istedim.

Hocam sizin girdiğiniz seneye göre rekabet daha fazla artık herkes daha bilinçli bana göre sınavın zorluğu 2015 ayarındaydı sıralamalar 2012 gibi geldi bu bile herkesin bilinçlendiğini gösterir

• 1.5 saattir liste hazırlamaya çalışıyorum ya iyi ünileri atlıyorum ya da boşta kalma ihtimalim oluyor biri el atsın tercih listesi yapalım

Hocam 2014 te girdiğinizi varsaysam o zaman 1milyon kişi vardı şimdi 2milyon .Daha öncesinden bahsediyorsanız fark 2 katı geçer

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam sizin girdiğiniz seneye göre rekabet daha fazla artık herkes daha bilinçli bana göre sınavın zorluğu 2015 ayarındaydı sıralamalar 2012 gibi geldi bu bile herkesin bilinçlendiğini gösterir
    Rekabet daha fazlaysa 2bine falan yükselmesi gerekir. Ha sınava giren öğrenci sayısı diyorsanız o zaman da 2milyonkişi sınava giiyordu, @makarnasa ülkenin nufusu 2 katına çıkmadı, 1999'da bile sınava 1.5milyon kişi girmiş(inanmayan için link;http://www.osym.gov.tr/TR,2734/11-temmuz-1999-tarihli-oss-basin-duyurusu.html ), ne 2 katından bahsediyorsunuz,sınava 1980'lerden önce girdim demedim ki ben 2 katı fark olsun? Hiç güleceğim yoktu. Bu arada klavuzlara bakarsanız Hacettepe dşin o yıllarda Hacettepe Tıp ile ANkara Tıp dışındaki tüm tıpfakültelerinden puanının daha yüksek olduğunu görürsünüz, şimdi ise tam tersi, öğrenci kalitesi artan üniversite kontanjanları ile düşüyor işte, Hacettepe mezunları yine başarılı olur da diğerleri artık bilemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 2 Ağustos 2018; 2:8:24 >

Peki hocam sizin girdiğiniz dönemdeki öğrenci profili ile şimdiki öğrenci profili bir mi öğrenci sayısıyla alakası yok nüfusun ihtiyacını karşılamada sıkıntı var şuan doktor eksiği var mesela kontenjanların artmasını buna bağlayabiliriz

• quote:

Peki hocam sizin girdiğiniz dönemdeki öğrenci profili ile şimdiki öğrenci profili bir mi öğrenci sayısıyla alakası yok nüfusun ihtiyacını karşılamada sıkıntı var şuan doktor eksiği var mesela kontenjanların artmasını buna bağlayabiliriz
    Aksine doktor fazlası var. Nüfus dediğim gibi 2 katına çıkmadı. Belki gelen 2 milyon Suriyeli ile beraber 78milyondan 82 milyona çıktı. Şuan gidin herhangi bi Avrupa ülkesine doktor başına düşen nüfus bizdekinden çok daha fazla. Üstelik Danimarka falan doktor kalitesi düşmesin diye fakülteleri kapatıyor. Oysa dünyanın en başarılı doktorları eskiden ülkemizde yetişiyordu, Hacettepeye girememiş biri olarak hep kıskandım Hacettepelileri ve 3. sınıfta bu yüzden okulu bıraktım. Onlar kadar iyi olamayacaksam başka bir üniversiten de mezun olmanın anlamı yoktu sonuçta.

Hekimlik usta çırak ilişkisidir ve ustanın yüzlerce çırağı olmaz, olursa mezunların hiçbirisi çırakliktan bir adım ileriye gidemez, hatta çırak bile olamaz.

Kontenjanlar arttı. Çünkü yabancı sermaye böyle istiyor. Eskiden yabancı sermayenin ülkemizde hastaneleri yoktu, çünkü doktor olamayana miras bile kalamıyordu özel sağlık kuruluşu. Ama artık yabancı sermaye sağlıgımiza ortak oldu ve de kafası çalışan kesim tek hekimli muayenehane ya da birkaç hekimli ÖZEL polikliniklere gidip gerçekten kaliteli tedavi olurken, azıcık elinde parası olan bilinçsiz kesim yabancı sermayenin zincir hastanelerini bi halt sanıp gidiyor, kamu hastanelerinde ise muhtemel dış kaynaklı birilerinin isteğiyle eğitimli her kesimde olduğu gibi doktorlara da şiddet vs. uygulanarak her şekilde küçük düşürülmeye çalışılıyor. Yabancılar için sorun yok, onlar zaten ülkelerinde tedavi oluyor. Ama ülkemizde ki yabancı sermaye hastanelerinin daha çok zengin olmak için ucuza çalışacak ve hatta "bu ay su ameliyattan en az bu kadar yap" diyebileceği normal doğum varken sezeryan doğuma yönlendirip yabancı sermaye para kazanırken halk sağlığını düşünen doktora ise "sen bana para kazandirmazsan asgari ücretle bana para kazandıracak daha çok doktor var" diyebileceği kadar çok doktora ihtiyaç olduğu için bu kontenjanlar bu kadar arttırılıyor.

Öğrenci profiline gelince o dönem daha zeki ve daha çalışkandı öğrenci profili. Ama şimdi hocasıyla dalga geçen taklidini yapan hatta ailesiyle bir hocasına ve hatta doktoruna şiddet uygulayabilen bir öğrenci profili var artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 2 Ağustos 2018; 11:14:14 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.