Şimdi Ara

Dışardaki arabamı izlemek için outdoor kamera tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar oturduğum binanın açık otoparkındaki arabamı 6. Katta ki balkonuma kuracağım bir kamera ile devamlı izlemek istiyorum. Balkon açık(cam balkonsuz) internet üzerinden izlenebilen wifili hafıza kartlı güneşe, yağmur kara dayanıklı gece görüşü iyi bir kamera tavsiyesi istiyorum. Bakkonda Kameranın bulunacağı konumu fotoğraf olarak ekliyorum.
    Dışardaki arabamı izlemek için outdoor kamera tavsiyesi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• herkeste hemen bir reklamını yapma peşinde arkadaş ya. dostum evinde internet vardır nasıl olsa. bir tane dvr cihazı al 4 kanallı içine küçük bir harddisk. eğer resimde attığın gibi kuş bakışı izlemek istiyorsan. varifokal lensli 2 megapiksel ahd bir kamera al. çak zoom u arabanın olduğu bölgeye. en azından aracı izlersin. iyi mi hoşmu bakarsın dvrı da internete bağlarsın. cebinden de izlersin. attığın resimdeki görüntüden daha fazla zoomlu bi şekilde izlersin arabanı ama bu mesafeden yüz tanıma plaka okuma fln pek mümkün değil. aracının ne durumda olduğunu görürsün birtek. eğer bahçeye kamera koyma şansın varsa. o şekilde yapmanı tavsiye ederim. dvrı da apartmanın sığınak için tasarlanmış olan bir yeri varsa oraya koyarsın. hatta bahçeye 4 kameralı güzel bir set kurmak en fazla bin bin500 lira. eminim diğer apartman sakinlerinin de hoşuna gidecektir. özellikle otoparkı aktif kullanan 4 arkadaş 250 şer lira vererek on numara sistem yaparsınız. kameralar bahçede olur ve araçlara eğik bir aç ile bakarsa, plaka okuma yüz görme gibi işlemleride yerine getirir. ama gece görüşünde büyük ihtimal plakaları okuyamazsınız. ama olabilecek en masrafsız ve en iyi hali 2. anlattığım yol ile olur. yok ben arabamı göreyim kuş bakışı izlesemde olur demen için balkonuna kamera koyacaksın. kuş bakışı izlediğini varsayalım adamın biri arabana çarptı yada zarar verdi nereden bileceksin adamın yüzünü veya plakasını bu mesafeden algılama şansın yok. anca komşu cocugu vs vs tanıdık insanları ayırt edersin.

• Çok teşekkür ederim hocam. Emek verip yazdığın için. Ama ben kiracıyım o kadar masraflı bişe düşünüyorum. Son sözlerinizde dediğiniz gibi uzaktan görüp komşu çocukları vs izlesem yeter. Yabancı girmiyor otoparka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

Çok teşekkür ederim hocam. Emek verip yazdığın için. Ama ben kiracıyım o kadar masraflı bişe düşünüyorum. Son sözlerinizde dediğiniz gibi uzaktan görüp komşu çocukları vs izlesem yeter. Yabancı girmiyor otoparka

dostum o zaman 4 kanallı bir dvr alırsın. 1 adete kamera alırsın 2 megapiksel outdoor. dome fln bullaşma. alacağın kamerada dikkat etmen gereken varifokal lens olacak. bunlar genellikle 2.8 mm veya 12 mm lensli olur. manuel olarak bir tornavita ile zoom ve fokus ayarı yaparsın. istediğin zaman söker gidersin. balkondada verdinmi zoom u tamamdır. ama 6 ato ledli fln olursa kamera gece anca aydınlatır orayı. 2 aray ledi fln olmaz 4 kurtarır ama 6 array led. gece görüntüyü net verir. yarın öbür gün kendi evine taşınırsan, kameralarını cogaltır kullanrısın veya dükkan acarsın oraya götürürsün fln filan. şimdi yapman gerekeni ve fiyatlarıyla birlikte birazdan tek tek sıralayacağım.

araba yeni galiba hayırlı olsun. gecen sene sıfır aldığım arabamı sarhoş bi manyak kafası güzelken 2 aynasını dipten kırdı. 5 bin hasar verdi kameramız yoktu. allahtan görgü tanıkları bulduk. kamera candır :) birazdan göndereceğim detayları. kendin cok rahat kurarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

Çok teşekkür ederim hocam. Emek verip yazdığın için. Ama ben kiracıyım o kadar masraflı bişe düşünüyorum. Son sözlerinizde dediğiniz gibi uzaktan görüp komşu çocukları vs izlesem yeter. Yabancı girmiyor otoparka

yaz kızım 40 torba çimento :)

şaka şaka :D:D:D

monitor fln yazmıyorum icabında kucuk bi tv takarsın. zaten internete bağlayacağın için cepten izleme şansın olacak ama cepten ileri geri sar vsvs kafa karıştırıyo. anlık canlı izlemekte birebir. elinde eski 17'' bir pc monıtoru varsa kullanabilirsin.

1- monıtor ikinci el veya elde ne varsa 2. el fiyatı 100-150 tl

2- ihtiyacac kadar cat kablo internet cekmek için metre x 1.5 tl

3- elde yoksa hdmi kablo veya vga kablo max 20 tl

4- ihtiyac kadar cctv kamera kablosu metre x 1.5 tl (pahalı pahalı yazıyorum herhangi bir yrden alırsın bu fiyatlar olur)

5- 4-5 adet bnc jack ve power jack max 20 tl

6- 1 tb 7200 rpm 3.5'' hdd max 250 tl (elde varsa 500-250 gb fln her türlü olur saat te 1 gb alan kaplar görüntü 1 gün için 20-25 gb koy boyle düşününce 1 tb gereksiz 1 kanal için ama 500 gb alacağına 1 tb al ileride lazım olur)

7- kameraya güç vermek için 1 adet 12 v 2-5 amper arası adaptor max 30 tl ( balkonda prize takabileceğin bir sistem varsa direk birizdende adaptorle alabilirsin. elindeki herhangi bir aletin 2 amperlik 12 v adaptoru bu iş için sana yeterli olur. yok elektriğide dvr ın ordan gondercem dersen metal sac kaplı adaptorlerden alcan) - son derece basitleştirip anlatıyorum.

8- DVR cihazı neutron TRA-SVR-4K104-4A 600 tl

9- kamera neutron TRA-7211 HD 2 mp varifokal lens 6 array led 475 tl

10- bnc jack takmak için küçük tornovida pense flacata elektrik bantı vs 10-15 tl

bütün hepsi bu akdar dostum. herhangi bir bilgisayarcı 2 katı fiyata yapacaktır. ve muhtemelen bu ürünlerin 3 te 1 i kalitesinde olacaktır. sen bu paraya alabileceğin en kaliteli ürünleri alıyorsun ve kafan rahat oluyor. dilersen çin cihazları var acayip ucuz kameralar 200 lira dvr lar max 250 lira fln ama onlar hakkında bilgi sahibi değilim. bu topladığım sistem problemsiz. yazdığım fiyatlar ise piyasa satış fiyatları daha ucuzada alabilirsin.

nerden baksan 1.5 lira cıkıyor :D biraz kaliteyi düşürmek lazım ama bence 600-700 lira az harcayacam diye kısa süreli bir ürün almaya gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazlık için kamera tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.