Merhaba, Network konusunda bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Evde bir Raspberry Pi kurdum. Torrent için Deluge, media server olarak Plex kurdum. Local network'te bunlara erişebiliyorum, problem yok. Dışarıdan erişebilmek için ücretsiz bir dinamik dns servisine (https://freedns.afraid.org/) kaydoldum, RPi üzerinde ip güncellemesi yapacak komutu cron'a bağladım. Bu da çalışıyor, çünkü güncel ip adresimi her zaman dns servisinde görebiliyorum. Router (TP-Link TD-W9970) üzerinde de port yönlendirmelerini yaptım.
Yakın zamana kadar bu kurulum üzerinden Deluge, Plex'e erişebiliyor ve remote desktop yapabiliyordum ancak bir süredir yanıt vermiyor (ERR_CONNECTION_TIMED_OUT). Sorun dinamik dns servisinde değil çünkü direk ip adresim ile erişmeye çalışınca da aynı şekilde yanıt vermiyor. Local network'te çalışmasında hala bir problem yok. Ben bu sorunun nerede olduğunu nasıl analiz edebilirim?
Aklıma şöyle bir şey geliyor, ipv4 adresleri yetersiz olduğundan servis sağlayıcılar müşterilere ip'leri ortak kullandırmaya başlamış. Acaba önceden ben ip'mi tek kullanıyordum da artık başkalarıyla paylaşmaya başlamış olabilir miyim? Türk Telekom'u arasam bunun için statik ip almanız lazım falan deyip bana bilgi vermeyeceklerdir kesin.
Modemin aldığı IP ile public IP aynı değilse CGNat'tasın demektir.Uzaktan erişim, port yönlendirme işkence oluyor bu durumda.
Charmlander
kullanıcısına yanıt
CGNat dediğin bu IP paylaştırma işi oluyor herhalde. What is my ip gibi siteler sanırım public IP veriyor. Modemin aldığını nasıl bulurum?
Charmlander
kullanıcısına yanıt
Siz söyleyince konuyu biraz daha araştırdım, dediğiniz gibi modem 100'lü bir IP almış, bu da TT CGNat havuzuna ait bir IP adresiymiş. Statik IP almak dışında çare yok deniyor. Doğru mudur?
kkayacanK
kullanıcısına yanıt
Aslında VPN TUNNELING denilen bir yöntem var.Ben bir ara kullanmıştım ancak performans olarak pek memnun kalamadım açıkcası ve gereksiz yere pingler yükseliyordu.Zaten sistem sağ kulağını sol elinle tutmak tarzı birşey.
Bunu kurup uğraşmak istemem dersen NGROK denilen ve VPN Tunneling'le aynı mantıkta çalışan online bir servis var.Ben kullanmadım ancak kullanıcı yorumları ihtiyaçlarını giderdiği konusunda hemfikir.Beleş üyeliği var ancak aynı anda 4 tünelleme ve 40 bağlantı/dk sınırı var.Bir dene istersen, ben şu an CGNat'ta olmadığım için deneyemedim.
Charmlander
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim. İnceleyeceğim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme