Şimdi Ara

Discipline/Holy Priest PvE Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrium -- 5 Ekim 2011; 18:45:29 >

• Bence mastery kasmak gereksiz. 3 ay mastery kasarak denediğim charı shadow için haste ve critli çevirdim. O gearla masteryli halimden çok daha fazla iş yaptım açıkcası disc ile.. Priestte masterye ne kadar yüklenirsen yüklen tanklardaki gibi belli bir fark yaratmıyor çok zor yükseliyor..Bu holy içinde disc içinde hatta shadow içinde geçerli..O yüzden haste gitmek bence en mantıklısı yanına critle disc healer süper bişe oluyo :) Disc Priestin ana healleri penance ile birlikte greater healdir..Talenti greater heale göre düzenlenmiş zaten.. Inner focusun cdsini azaltması, weakened soulun zamanını azaltması yine buna örnekler.. Ki disc GH ile muhteşem heal değerlerine çıkabilio.. Aynı gearlı paladan daha fazla heal atabilirsiniz.. Tabi 3xgrace i unutmamak lzm..

Bu arada major glyphlerde neden smite hiti aldığını anlamadım. Eğer dps yapmaya zamanın kalıyorsa archangelı açtırmak daha mantıklı geliyor bana.. Benim glyphlerim mass dispel ve disple glyphleri.. Zaten pride en iyi kullandığım skiller dispel skilleri :)

• quote:

Orijinalden alıntı: metamania

Bence mastery kasmak gereksiz. 3 ay mastery kasarak denediğim charı shadow için haste ve critli çevirdim. O gearla masteryli halimden çok daha fazla iş yaptım açıkcası disc ile.. Priestte masterye ne kadar yüklenirsen yüklen tanklardaki gibi belli bir fark yaratmıyor çok zor yükseliyor..Bu holy içinde disc içinde hatta shadow içinde geçerli..O yüzden haste gitmek bence en mantıklısı yanına critle disc healer süper bişe oluyo :) Disc Priestin ana healleri penance ile birlikte greater healdir..Talenti greater heale göre düzenlenmiş zaten.. Inner focusun cdsini azaltması, weakened soulun zamanını azaltması yine buna örnekler.. Ki disc GH ile muhteşem heal değerlerine çıkabilio.. Aynı gearlı paladan daha fazla heal atabilirsiniz.. Tabi 3xgrace i unutmamak lzm..

Bu arada major glyphlerde neden smite hiti aldığını anlamadım. Eğer dps yapmaya zamanın kalıyorsa archangelı açtırmak daha mantıklı geliyor bana.. Benim glyphlerim mass dispel ve disple glyphleri.. Zaten pride en iyi kullandığım skiller dispel skilleri :)

Smite glyphini bazı yerlerde gerekiyor diye taktım.(Alysrazor, Chimearon) Masterye gelince, mastery yerine haste kasılabilir ya da dengeli gidilebilir. Ancak crit şuan için en kötü stat çünkü ne zaman crit olacağı belli olmuyor. Ki priest renewed hope ve şimdiki eşyalarla %30 crite yaklaşıyor, bu yeterli bir değer. Bende şuan 15.75 mastery var. 3.6k absorb 5.2k'ye çıkıyor. Bence çok iyi bir değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrium -- 8 Eylül 2011; 15:34:56 >

• Şahsen mind spike ı her zaman smitea tercih ederim. 1 smite atana kadar nerdeyse 2 ms atabilirsin güzel bi haste ile..1i ıskalasa 2.si mutlaka vurur ki mind blasta verdiği crit şansıda cabası tabi. Masterye gelince açıkcası haste ile flash heal gibi GH atmayı 3-4k fazla 15snde bir shield atmaya tercih ederim. Ki inner focusla crit şansıda ayrı bi güzellik..Crite gelince açıkcası senin kadar kötü bakmıyorum crite. Sonuçta absorbun en önemli kriteri pride crit. Divine aegisi PoH dışında bir tek critle bulabiliosun ve bence crit mekaniği oldukça güzel çalışıyor.. Weakened soul buffı + inner focusla critlemiş bir GH in verdiği hazzı pek bişey vermez :) yaklaşık %60 crit şansı oluyor nerdeyse..

Pvp açısından bakarsak full crit giden bir sürü yüksek rating disc pri var.. Pvede de crit önemli ama asla reforge ediyim gemleri critliyelim demiyorum ama gidipte criti masterye çevirmem açıkcası..

Güzel başlık olmuş eline sağlık..Benimde öğrenmem gereken baya şey var..Tartışarak kendimizi geliştirebiliriz herkes kendi fikirlerini ortaya koyarak yeni şeyler çıkarabiliriz..

• arkadaşlar bende 85 level tüm heal classları var.. shamanla çok rahat zandalari heroiclerini wipesiz/timed run vs healleyebiliyorum aynı geara sahip priestimle zandalari heallemeyi bırakın normal heroiclerde bile sıkıntı çekiyorum.. hem holy hem disko denedim sonuç aynı.. mana çok çabuk bitiyor.. sanki attığı healler çok düşük.. özellikle penance şaka gibi healliyor..

biraz öneri alabilir miyim? arenada filan disko takılmak isterim.. rotasyonum nasıl olmalı.. heroiclerde atıyorum 3-4 kişi aynı anda 40-50 k dmg aldı.. nasıl topluyorsunuz?

şaman olsa tek riptidedan sonra 3 greater heali 1.5 sn castle atabiliyorum.. eğer başında unleash element yaptıysam 70k critliyor :) tank birde extra heal alan bir tanksa veya extra heal alma cdsi açtıysa 120-130 k heal atabiliyorum.. ama bunu priestte göremedim.. az mana yiyen heal skili resmen rezalet.. 2.5 sn castle 7 k heal korkunç derecede az.. flash tatminkar ama mana hemen bitiyor.. gretaerla doldurmaya kalksam çok uzun casti var.. ben heal atana kadar partynin yarısı telef oluyor.. aoe heal aban deseniz holyde bir şeyler var.. ama discoda aoe heal oldukça zayıf..

yorumları alabilir miyim?

• Açıkcası greater heali yaklaşık 1.9 snde atıyorum. Penanaceı grace'i 3x tutmak için başlarda kullanırım. Zandalariyi tek elimle healliyorum (mouse naga klavyeyi kullanmıyorum :) ) En rahat basabileceğim tuşlarda mass dispel ve dispel skilleri var. Fighta başlamadan önce mutlaka tanka shield renew ve zil sesini duyup gitsin die pom atarım.. ilk damageleri yemesyile penance ile grace i fullerim.. Ondan sonra greater heal ağırlıklı bi fight oluyor zaten.. Bütün parti damage yiyorsa tek seçenek var PoH ama şöle bişe var en fazla damage yiyen en büyük tehlike altında olduğunu düşündüğün kişiye mutlaka shield at..Bu sana zaman kazandırır.. 25k absorb onu baya bi götürür..Bir de boss cdlerini takip etmen gerekiyor..Baktın yüksek damage vuruck bi alan skilli atıyor bas herkese shieldı.. Hatta gerekiyorsa barrieri. Zandalaride flame caster gibi yüksek aeo damage veren hıyarlar oldukça zorluyor. Bir elin dispel için mutlaka flame casterda olsun..Dispeli başkası yapsın gibi bişeye gitme başkasına güvenme :) MAalesef interupt olmadığı için o damagei yiyebiliyoruz ama güzel bi shiled poh kombinasyonu ile toparlanabilio.. Bir de herkesi hemen fullicem diye uğraşmayada gerek yok bence damagei asıl yiyne abanmak priestin en önemli kuralıdır.

Buff olarak inner will i kullan. Shield PoM renew gibi sürekli kullanacağın skillerden dolayı sana mana kazancı fazla olacaktır. Cdlerini kullanmaktan asla çekinme. Elinin altında Barrier ve PAin supression gibi 2 muhteşem koruma var. Gerektiğinde çekinmeden kullan.. Power infusionı hep dpse atarım ama mana sorunu çekiyorsan kendine kullanabilirsin.. Bir de tankda mutlaka inspiration olmasına dikkat et..Gerçi shaman kullanıyosan onda da benzer özellik olduğundan alışıksındır.. İnspritionı da en iyi penance sağlar zaten.. İyi bir critle 3 vuruşundan biri mutlaka açacaktır.

Holye gelince açıkcası bazı kişilere göre oyunun en iyi healerı ama ben beceremiyorum :) bu chakra çıktı çıkalı bütün zevkim gitti. Greater heal adam gibi heallemez flash heale mana dayanmaz..Heal desen küfürlük :) Chakradan gelen alan heali shamanın healing raininin yarısını heallemez :) en efektif heal dedikleri lightwell i kimse kullanmayı bilmez :) mastery desen oyunun en dandiği sanırım 80-80 healleyen mastery mi olur :) Yani ben beceremiyom arkadaş ne mana yetirebiiom ne kullanabiliom. Bir healerda rotasyon olmasada en fazla kullanacağı bir skill olur..Holyde bunu bulamadım açıkcası.Hepsini orantılı kullanman gerekiyor.. Disc gibi GH ağırlıklı gidemiyorsun..Oynaması daha zor ama oynayabilende süper bişey olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

arkadaşlar bende 85 level tüm heal classları var.. shamanla çok rahat zandalari heroiclerini wipesiz/timed run vs healleyebiliyorum aynı geara sahip priestimle zandalari heallemeyi bırakın normal heroiclerde bile sıkıntı çekiyorum.. hem holy hem disko denedim sonuç aynı.. mana çok çabuk bitiyor.. sanki attığı healler çok düşük.. özellikle penance şaka gibi healliyor..

biraz öneri alabilir miyim? arenada filan disko takılmak isterim.. rotasyonum nasıl olmalı.. heroiclerde atıyorum 3-4 kişi aynı anda 40-50 k dmg aldı.. nasıl topluyorsunuz?

şaman olsa tek riptidedan sonra 3 greater heali 1.5 sn castle atabiliyorum.. eğer başında unleash element yaptıysam 70k critliyor :) tank birde extra heal alan bir tanksa veya extra heal alma cdsi açtıysa 120-130 k heal atabiliyorum.. ama bunu priestte göremedim.. az mana yiyen heal skili resmen rezalet.. 2.5 sn castle 7 k heal korkunç derecede az.. flash tatminkar ama mana hemen bitiyor.. gretaerla doldurmaya kalksam çok uzun casti var.. ben heal atana kadar partynin yarısı telef oluyor.. aoe heal aban deseniz holyde bir şeyler var.. ama discoda aoe heal oldukça zayıf..

yorumları alabilir miyim?

Shamanın greater healing Wave'i oyundaki en güçlü single heal zaten. Priest ile bunu atamam normal. Ayrıca Resto Shaman raidlerde çok kötü. Pri ile gitmen daha mantıklı olur.

• Buradaysanız canlı yayın açabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrium -- 8 Eylül 2011; 18:53:09 >
  • Aç bakalım. Yalnız hangi siteyi kullanıyorsun bilmiyorum ama ben own3d yi öneririm. Orda sadece oyunlar canlı yayın yapılıyor.
  • livestream.com/natriumpowah 2 tane Zandalari yaptım 3.ye başlıyorum her videoda bir tane var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrium -- 8 Eylül 2011; 20:05:51 >
  • ben bir ara girdim, çözünürlük berbattı.. skill barı görmeden clicker detected yazıp takılacaktım. chat için üyelik istediğini görünce vazgeçtim.. ZA son bossta tank cıktı muhabbetleri dönüyordu.. action olmayınca ayrıldım..

@metamania hocam.. ellerine saglık .. yazdıklarını gayet iyi anladım.. dün vaktim olmadı ama bu akşam disko heal atacagım.. umarım fail olmam
  • Daha iyi bir site bulmaya çalışıyorum.
  • Dün tekrar talent ayarlayarak random ilk zandalarimi gerçekleştirdim :) wipe oldu 1-2 kez ama benim yüzümden değildi
    sadece 2.ci girişimde zulgrub kaplan bossta heal yetişttiremedim.. partydekiler 2-3 grup birden çekince toplayamadım.. interruptlar gecikince partydekiler sağlam aoe dmg yedi.. normalde shamanla heallerken sürekli bossu interrupt ediyordum

tekrardan teşekkür ederim hocam.. gerçekten faydalı bir rehber olmuş.
  • yanlış hatırlamıyorsam inner focus crit artırırken mana costu sıfırlamıyor muydu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyver

yanlış hatırlamıyorsam inner focus crit artırırken mana costu sıfırlamıyor muydu?

Yanlış yazmışım onu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

Dün tekrar talent ayarlayarak random ilk zandalarimi gerçekleştirdim :) wipe oldu 1-2 kez ama benim yüzümden değildi
    sadece 2.ci girişimde zulgrub kaplan bossta heal yetişttiremedim.. partydekiler 2-3 grup birden çekince toplayamadım.. interruptlar gecikince partydekiler sağlam aoe dmg yedi.. normalde shamanla heallerken sürekli bossu interrupt ediyordum

tekrardan teşekkür ederim hocam.. gerçekten faydalı bir rehber olmuş.

o boss da pre shield atarsan rahat edersin. zaten sürekli dmg aldıklarından mana gain olacak. barrier pain sup hym hope zamanlarını düzgün ayarlarsan çok çok rahat heal atarsın.

• şuan aktif bir hesabım yok 1 2 ay içinde dönmeyi düşünüyorum da o yüzden şimdi merak ettiğim tüm classları trialda deneyip inceliyorum ufak ufak.şuan priest deniyorum diğer denediğim classlara göre aşırı zorlandım(druid mage paladin warrior). hem daha az vuruyor hem de çok cabuk oom oluyor gibi geldi bana.mesela druidle oynarken bir kere bile oom olmamıstım.level 85te de durum böyle mi?priest diğer healerlara göre daha mı fazla mana sıkıntısı çeker? cata dan sonra healer olarak sadece shaman oynadığım için priest ve druid hakkında pek bilgim yok. esasında pve den ziyade pvp(random veya rated bg) yapmayı planlıyorum.bunun için priest mı yoksa druid mi tavsiye edersiniz? hayatta kalma,oom durumları,healing rahatlığı vs vs. her açıdan merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: celades

şuan aktif bir hesabım yok 1 2 ay içinde dönmeyi düşünüyorum da o yüzden şimdi merak ettiğim tüm classları trialda deneyip inceliyorum ufak ufak.şuan priest deniyorum diğer denediğim classlara göre aşırı zorlandım(druid mage paladin warrior). hem daha az vuruyor hem de çok cabuk oom oluyor gibi geldi bana.mesela druidle oynarken bir kere bile oom olmamıstım.level 85te de durum böyle mi?priest diğer healerlara göre daha mı fazla mana sıkıntısı çeker? cata dan sonra healer olarak sadece shaman oynadığım için priest ve druid hakkında pek bilgim yok. esasında pve den ziyade pvp(random veya rated bg) yapmayı planlıyorum.bunun için priest mı yoksa druid mi tavsiye edersiniz? hayatta kalma,oom durumları,healing rahatlığı vs vs. her açıdan merak ediyorum

suan cataclysm yapısına göre PVE için en uygun healer druidler. PVP arena sezonunda da shamanlar dengesizdi azcık nerflediler ama halen çok iyi durumda. rated random bg içinde senin için anlam ifade eder mi bilmem ama en yüksek ratelerde priest ve holy paladinler var genelde. ama sonuçta bu 10 kişilik birşey ne kadar anlamlı bilemem. benim yorumuma gelince bg için priest in mass dispel shield pain sup ve barrier shamanın ise çok rahat kitelayabilmesi ve totemleri ön planda. flag carrier yanına bu adamları verdiğinde rahat ettiriyor. bu deneme yapıp oom kaldığın yer dungeon mı yoksa bg mı onu bilemiyorum ama ben yakın zamanda 2. bir priest daha kasmıştım farklı class dan olsun diye (evet manyağım) 85 e kadar bir defa mana break dememişimdir onca ninja pull a ragmen. hele ki düşük levellarda dps yapıyorsun onun heal ı ile tutuyordum. hem dps de hem heal da 1. olmak ayrı keyif :P tabi class ı artık yalayıp yutmuş bitirme tezini vermiş olmanın birde heirloomların etkiside vardır. yine de o levellarda oom kalmamalısın. cataclysm raidlerine geldiğn zaman ise işler dediğin gibi olabilir diğer classlar ile kıyasladıgında en büyük mana problemini yaşar. bunun yanında her zaman olduğu gibi oyunda en alengirli healer olmaya devam ediyor.

• @Salvador_Limones

teşekkürler cevap için.

aslında pve önemli değil benim için çünkü işlerden dolayı pve yapacak zamanı bulabileceğimi zannetmiyorum sadece pvp item için BH olabilir o yüzden casual ötesi olarak BG ve yapabilirsem rated BG yaparım sadece.en çok merak ettiğim konu hayatta kalabilme kabiliyeti nasıldır? mesela shaman totem koyar yavaşlatır kurt olur kaçar earth shield riptide vs atar,druid hotları dizer cyclone yapar ayı olur çita olur vs. priest bu konu da nasıldır 2 3 dps üstümüze abansa sağ çıkma şansı var mıdır?shield penance gibi güzel skilleri var ama oyunda warlockla birlikte en yabancı olduğum 2 sınıftan biri olduğu için tam olarak bilmiyorum neyin ne olduğunu
  • Bi shield atarsın kendine kimse vuramaz sana RBG de en çok kullanılan healerlardandır. Survival sıkıntısı yok yani en kötü fear atarsın ortaya bir tane.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.