Merhabalar, Discord’un kapanması, iş yerimden ayrılmam ve yaşadığım boşluk döneminin aynı zamana denk gelmesiyle aklıma gelen çılgınca bir fikirle Kanki’yi geliştirmeye başladım. Kendime meydan okuyarak benzer bir uygulamayı hızlıca hayata geçirme kararı aldım ve bu süreçte siz değerli kullanıcılarımızın geri bildirimlerini alabilmek için geliştirme ortamını herkese açtım. Şu Anda Sistemde Yapabilecekleriniz:
Geliştirme Süreci: Her şeyle tek başıma ilgilenmek zaman zaman zorlayıcı olabiliyor, bu nedenle geliştirme sürecim beklediğim kadar hızlı ilerlemiyor. Ancak, projenin büyüme potansiyelini göz önünde bulundurarak, her servisi yatay ölçeklenmeye uygun, güncel teknolojiler ve özgün bir mimariyle geliştiriyorum. Şu anda uygulamanın masaüstü ve web sürümlerini birlikte geliştiriyorum. Fakat henüz şirket kurmadığım için Code Sign sertifikası alamadım; bu yüzden .exe formatındaki masaüstü uygulamasını paylaşamıyorum. Sertifika olmadan Windows 11'de virüs/spam uyarıları veriyor. Sertifikayı edindiğim anda uygulamayı sizlerle paylaşmayı planlıyorum. Tasarım Konusu: Şu anki tasarım Discord’a oldukça benzer ve hatta kısmen kopya olarak nitelendirilebilir; bu durumun farkındayım. Ancak, tek başıma hem tasarım, hem kodlama, hem planlama hem de sunucu konfigürasyonu gibi pek çok işle uğraşırken tasarımda zaman kaybetmemek adına böyle bir yaklaşım benimsedim. Gelecekte profesyonel destek alarak tamamen özgün ve kendine has bir tasarıma geçmeyi planlıyorum. Hedeflediğim ve Üzerinde Çalıştığım Özgün Özellikler:
Fikirleriniz ve yorumlarınız benim için çok değerli. Geri bildirimlerinizi bekliyor, şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bildirim